Збірка станції

Накачав. Нічого критичного не бачу. Брав перші 4 комірки. Скрін після.

Вкладення

• Screenshot_20250419_103250_BMS.jpg
    Screenshot_20250419_103250_BMS.jpg
    709,1 Кб · Перегляди: 19
  • Like
Реакції: kikv
Накачав. Нічого критичного не бачу. Брав перші 4 комірки. Скрін після.
воно вилізе при розряді в районі 3,1В, аж там буде видно розліт. або при заряді хоча б до 3,55В , тож буде розліт , в обох випадках оті перші 4 будуть показувати нищу напргугу, але балансир вирівняє.

Вітаю, не знайшов відповідної теми то запитаю в своїй же.
Хочу зібрати переносну станцію на 1.5квт номінальної потужності щоб на дачі інструменти підключати на городі. Так як переносна, то дивлюся в сторону li ion 21700. Думав про lifepo4, але вони важкіші і віддають меншу потужність.
Які можливі ризики з 21700? Знаю тільки що вони добре горять. А які ще є мінуси? Чи краще цим не заморачуватися і робити на lifepo4?

Хочу зібрати переносну станцію на 1.5квт номінальної потужності щоб на дачі інструменти підключати на городі. Так як переносна, то дивлюся в сторону li ion 21700. Думав про lifepo4, але вони важкіші і віддають меншу потужність.
Які можливі ризики з 21700? Знаю тільки що вони добре горять. А які ще є мінуси? Чи краще цим не заморачуватися і робити на lifepo4?
ну якщо не перевантажувати. Підібрати напруги з запасом. І на дачі. Плюс норм БМС туди. Все бкде норм. Хоча - LFP безпечніше.
В дім я б liion не ставив

Я б розглянув li-po, вони трохи безпечніше ніж li-ion звичайні.

Краще подовжувач на 100-150 метрів. На таку котушку

Вкладення

• Screenshot_2025-06-05-12-57-30-098_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-06-05-12-57-30-098_com.android.chrome-edit.jpg
    596,2 Кб · Перегляди: 4
Останнє редагування:
всі екофлоу на li-ion, я не чую щоб кожен день вони горіли, хоча буває. якщо нормальна бмс, і наявність всих захистів то безпечно, доречі є консерви від кажись SK, вони не горать, бачив тест одного блогера, роздуваються гріються але не горать, а от LG горать як факел

насилу найшов той тест

sk innovation​

всі екофлоу на li-ion
Беремо першу що тратилась екофлоу і з'ясовуємо що там LiFePo4

Переглянув сучасні станції і там таки lifepo4

Беремо першу що тратилась екофлоу і з'ясовуємо що там LiFePo4
незнаю як було раніше я тоді ними не особо цікавився, хоча в роликах на розборках в 2022р там були 18650 літієві елементи самсунг і так далі , а зараз очевидно взялись за голову і почали робити в основному на ліфері, хоча 30% все ще на літії, принаймі ті що продають на розетці. А я вважав що всі в основном на літії бо він компактніший і лекший.Безымянный.jpg

Останнє редагування:
доречі в мене в ліхтарику LiitoKala Lii-50E 5000 mAh 21700 , при розряді до 2,6В віддає лише 4,5Аг з заявлених 5Аг , струм розряда 2А.

Краще подовжувач на 100-150 метрів. На таку котушку
А така катушка не буде часом працювати як в трансформаторі? Знаходив інфу що при великих потужностях так краще не скручувати, буде нагрів і втрати як мінімум

Доречі знайшов відносно бюджетні банки lifepo4
Topband 40138-HE - 20Ah з максимальним струмом віддачі на одну банку 60а

Їх можна в конфігурацію 8s3p і отримати близько 1500ват на виході, якщо забирати з батареї "економні" 60а з 3p.
Правда вага 10кг... не 6кг як в li ion...

Доречі, на 8s lifepo4 на алі знаходжу зарядки які видають 29.2в. Це не занадто багато на зарядження?

Котушка не працює як трансформатор , тому що на ній зустрічна намотка (в протифазі).
Провід 2х1,5 буде тримати 2квт без питань.

Чим товстіший провід , тим менше нагрів.

Навіть в такому виконанні , як на фото: 100 метрів 2х0,75 та 50 метрів 2х1,5 нормально тягне культиватор 1,5квт. Але суттєво гріється в намотаному стані з тривалим навантаженням 2 кВт. Ніякого
трансформаторного гуркоту чи спец ефектів немає.

Вкладення

• IMG_20250615_091951.jpg
    IMG_20250615_091951.jpg
    10,5 Mб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
Вирішив зібрати просту станцію для подорожей (на город піде переноска) все на тих же Topband 40138-HE - 20Ah - 60A LiFePO4 - 3.2V - A-grade в кофігурації 8s3p. Елементи для зварювання, тому замовлена стальна нікельована стрічка 0.3х15мм. Планую пускати паралельно ще одну таку саму стрічку.
Чи вистачить її для номіналу в 60 ампер?

Попутно замовлено:
Bms jikong 100a
Провід 4awg
Кріплення на 40134
Інвертор 1500ват номіналу, 24в

Також замовлено ось такий модуль на 140ват для зарядки ноута чи паяльника:

0,3*15=4,5мм2 , боюсь що для 60А її нада не в два а в чотири рази зложить, або підсилити напайкою товстезним проводом.

Назад
Угорі