Батарея Deye SE-G5.1 Pro-B, BMS протокол

Цікаво, що ви маєте на увазі під протоколами POW та OLT? В LVESS_Monitor я таких варіантів комунікації через PCS порт не бачу.
20АА, як виявилось після нещодавного мого звернення в підтримку Deye, вже не є останньою версією прошивки. У відповідь на мій запит, мені прислали 200B:
P.S.Нажаль чомусь не вдається вкласти файл прошивки в це повідомлення...

Останнє редагування:
Цікаво, що ви маєте на увазі під протоколами POW та OLT? В LVESS_Monitor я таких варіантів комунікації через PCS порт не бачу.
20АА, як виявилось після нещодавного мого звернення в підтримку Deye, вже не є останньою версією прошивки. У відповідь на мій запит, мені прислали 200B:
Протоколи присутні на інверторах. Скажіть, будь ласка, якщо в мене 3 акб і на головному я зміню через can протокол на pyl чи матиме це право на життя? На старій прошивці по pyl все працювало ідеально, але акб неправильно розряджались..
По прошивці, поділіться будь ласка на пошту roman3013@ukr.net Може якщо є інформація що нового в цій прошивці було б дуже добре дізнатись. Дякую вам!

Інвертор srne і charge2go SYP 5k

Протоколи присутні на інверторах. Скажіть, будь ласка, якщо в мене 3 акб і на головному я зміню через can протокол на pyl чи матиме це право на життя? На старій прошивці по pyl все працювало ідеально, але акб неправильно розряджались..
По прошивці, поділіться будь ласка на пошту roman3013@ukr.net Може якщо є інформація що нового в цій прошивці було б дуже добре дізнатись. Дякую вам!
Прошивка з інструкцією вже у вас в пошті.
Чим остання версія 200В відрізняється від 20АА я ніякої інформації не маю..

Стоснов змін протоколу на PCS порті, я зауважив, що на старій, 2008 версії, зміни через LVESS_Monitor взагалі ніяк не впливають на те, що акумулятор видає на PCS порт. У Версіях 2009 та вище зміни відбуваються. Їх можна побачити у "PCS-Info", підключивши попередньо до PCS-порта CANanalyst-II. Чи допоможе у вашому випадку зміна протоколу PCS порту, нажаль, я не знаю..

Чи зауважив хтось, що BMS в SE-G5.1Pro-B впринципі не в стані відбалансувати комірки під час процесу заряджання, оскільки як тільки струм заряду падає нижче 0,8 А, статус BMS перемикається в «Static» з «Charge» і балансування припиняється?
У результаті процес заряджання завжди завершується через перенапругу по якомусь з елементів. В той час як інші так і залишаються далекмими до повної зарядки..

Останнє редагування:
Ну, ідеального балансу комірок на пасивному балансирі не буде. Гадаю, після після 3.45В на комірку не так вже він і потрібен. Яка у вас розбіжність між комірками і загальний вольтаж батареї при 100% SoC?

Відповіді на всі ваші запитання у вкладенні:Bat2.jpg

Останнє редагування:
Прошивка з інструкцією вже у вас в пошті.
Чим остання версія 200В відрізняється від 20АА я ніякої інформації не маю..

Стоснов змін протоколу на PCS порті, я зауважив, що на старій, 2008 версії, зміни через LVESS_Monitor взагалі ніяк не впливають на те, що акумулятор видає на PCS порт. У Версіях 2009 та вище зміни відбуваються. Їх можна побачити у "PCS-Info", підключивши попередньо до PCS-порта CANanalyst-II. Чи допоможе у вашому випадку зміна протоколу PCS порту, нажаль, я не знаю..
Дякую за прошивку, сьогодні буду пробувати. А ось таке питання, CANanalyst вносить змінии через порт in чи pcs? Хочу все таки спробувати, бачу більшість пишуть що треба підключати в порт IN. І таке питання, в останній прошивці який протокол pcs стоїть?
Дякую!

CANanalyst вносить зміни через порт IN. Через порт PCS можна тільки дивитись, яку семе інформацію батарейка передає на інвертор. Виглядає це, наприклад, так:Sol-ark.jpg

... І таке питання, в останній прошивці який протокол pcs стоїть?
....
На це питання відповісти не можливо, оскільки встановлені параметри після перепрошивки не змінюються.
Якщо ж вас цікавить який протокол стоїть вибраним після розпаковки батареї, то на моїх батарейках був вибраний Sol-ark. Те, що він видає на PCS порт на скріні вище.

Це хибне припущення..
Наспрвді зарядка триває до моменту, коли напруга на клемах будь-якої з комірок сягає 3,6В. Заряд припиняється відключенням charge MOSFETs, SOC встановлюється на рівні 100%. І такий треш на всіх цих "супер" батареях...
Спеціально для вас зробив ще один скрін в момент завершення заряду:
2.jpgЗверніть увагу, що в цей момент напруга більшості комірок не доходить навіть до 3,4В.

Як я розумію, це остання прошивка 200В. По іншим батареям картина схожа? Інвертор Дея?

Перевіряв на 2008,2009,20АА,200В результат з балансуванням едентичний..
В розпорядженні маю 3 батареї. Картина на всіх едентична.
Інвертор Victron Multiplus-II 48/5000/70-GX. Але суть не в інверторі, а втому, що BMS фактично не має чим балансувати комірки. Як вдалось вияснити на одному з англомовних форумів і переконатись в цьому самому практично: BMS для балансування має всього 4 канала по 115мА, які вмикаються коли BMS в статусі Сharge і коли напруга на комірці більше 3В та відхилення між комірками більше 30мВ.
І можливо б хоч довго, але і таким балансиром можна було б, відбалансувати комірки, АЛЕ - BMS переходить з статусу Charge в статус Static коли струм заряду знижується менше 0,8А. Відповідно коли струм заряду знижується нижче 0,8А - балансування припиняється. Очевидно, що на струмах вище 0,8А балансувати батарею блансиром з струмом балансування 115мА неможливо навіть інвертором Дея...

У мене інвертор Deye SUN-5K-SG03LP1-EU і картина дещо інша. Дві батареї SE-G5.1Pro-B в параллелі заряджаються інвертором приблизно до 57В (SoC 100%), потім протягом 2-3 годин напруга поступово знижується до 55.33-55.36В і залишається на такому рівні до наступного циклу розряду. Треба буде придбати КАН-аналізатор, щоб подивитись інформацію по кожній комірці.

Доброго вечора, в кого є під рукою CANALYST-II, гляньте будь ласка параметр PCS type, які там є протоколи? Дякую! Бо мій китайчик з'єднався по такому як на фото.
P.S фото не підтянулось, протокол POW (хз що воно і звідки..)

У мене інвертор Deye SUN-5K-SG03LP1-EU і картина дещо інша. Дві батареї SE-G5.1Pro-B в параллелі заряджаються інвертором приблизно до 57В (SoC 100%), потім протягом 2-3 годин напруга поступово знижується до 55.33-55.36В і залишається на такому рівні до наступного циклу розряду. Треба буде придбати КАН-аналізатор, щоб подивитись інформацію по кожній комірці.
Схоже у вас батареї все ж таки якимось чином відбалансувались. 57В/16 = 3,5625В на комірку. 57В це, мабуть, інформація з дисплея інвертора? Чи можете її перевірити мультиметром?

З цього всього можна зробити висновок, що в кого акумулятор SE-G5.1Pro-B не хоче контактувати з інвертором то треба обзаводитись адаптером CANALYST-II . Хоч він і не дешевий... Виставити примусово на батареї PYLON і пробувати. І це не стовідсотково що все запрацює.
Другий метод, це звернутися до виробника SE-G5.1Pro-B і описати свою проблему. Наприклад власнику аккумулятора Felisiti з допомогою китайців вдалося об*єднати свій інвертор з аккумулятором.

Перевіряв на 2008,2009,20АА,200В результат з балансуванням едентичний..
В розпорядженні маю 3 батареї. Картина на всіх едентична.
Інвертор Victron Multiplus-II 48/5000/70-GX. Але суть не в інверторі, а втому, що BMS фактично не має чим балансувати комірки. Як вдалось вияснити на одному з англомовних форумів і переконатись в цьому самому практично: BMS для балансування має всього 4 канала по 115мА, які вмикаються коли BMS в статусі Сharge і коли напруга на комірці більше 3В та відхилення між комірками більше 30мВ.
І можливо б хоч довго, але і таким балансиром можна було б, відбалансувати комірки, АЛЕ - BMS переходить з статусу Charge в статус Static коли струм заряду знижується менше 0,8А. Відповідно коли струм заряду знижується нижче 0,8А - балансування припиняється. Очевидно, що на струмах вище 0,8А балансувати батарею блансиром з струмом балансування 115мА неможливо навіть інвертором Дея...
Щойно завершив своє спілкування з підтримкою Deye через WatsApp. Результат наступний:
1) Продемонстрована мною тут і їм картина завершення заряду акумулятора, вважається ними нормальною.
2) Вони стверджують, що так працюють всі інші їхні батареї.

Як на мене, це все, що потрібно знати про глорифіковану якість продукції Deye...

Останнє редагування:
Назад
Угорі