Батарея Deye SE-G5.1 Pro-B, BMS протокол

Ставьте реле времени чтоб включало нагрузку периодически

це Ви конфіг писали чи взяли готовий з https://github.com/Psynosaur/esphome-deye-bms/blob/main/deye-can-bus.yaml ?

Просто по коду бачу що там є якийсь wake up сигнал, але відправляється він тільки один раз.
Можна спробувати відправляти його частіше, можливо тобі BMS не буде засипати. Має бути на днях pro b. Тоді спробую з нею
Пробували експериментувати з https://github.com/Psynosaur/esphome-deye-bms/blob/main/deye-can-bus.yaml ?

Питання.
Є декілька старих Pro-B з пришивкою 200B.
Буде ще декілька нових з прошивкою 1601 (ті де апаратно інша BMS).
Чи будуть коректно працювати старі і нові батки в одному ланцюжку?
Першою (майстером) має стояти батарея зі старою чи з новою прошивкою? Бачив в інеті обидві думки...

Доброго дня!
Маю батарею DEYE SE-F5 Pro C та інвертор EASun 6,2 kW.
Налаштування батареї в інверторі зрорблені на User mode (інвертор по порту CAN/RS485 не бачить самої Deye, зв'язок по модбас є, але різні протоколи інвертору і батареї і нема сінхронізації).
Дісплей/табло батареї DEYE SE-F5 Pro C в процентах показує рівень заряду. На момент встановки батареї, інформ табло інформувало що зарядка100%. Зараз проблема в тому, що інвертор при холостому ході, (коли немає навантаження і працює все від мережі по байпасу), показує рівень заряду батареї 55.9-56.0V і відключає зарядку батареї, але на табло батареї кожні день-два рівень зарядки падає на 1%, і вже на сьогодняшній день має показник 78%, хоча якщо поміряти напругу на клемах батареї з знятими кабелями, мультиметр показує напругу 55,9-56,0V, що свідчить про зарядку 100%. Маю таке розуміння, що на батареї невірно відображається SOC і треба калібрувати BMS батареї. Спробував робити повний розряд-заряд...відключив мережу, розрядив навантаженням батарею до 4%, до початку спрацювання зуммеру на батареї, показники напруги батареї при цьому були 51.9V, потім провів повний заряд, при повному заряді на клемах батареї мультиметр показує 56,9V, але дісплей батареї більше чим 77-78 % зарядки не показує...До повного розряду і відімкнення батареї не розряжав, бо боюся що якщо батарея "засне", не буду мати можливості її розбудити бо немає сінхронізації з інвертором по порту CAN/RS485.
Підскажіть, будь ласка, може хто мав таку проблему. Чи можливо якимись діями в домашніх умовах змусити BMS давати корректну інформацію SOC на табло?
Чи тільки один варіант - десь шукати для батареї DEYE адаптер чи оригінальний Data Logger DL1000D-WiFi, щоб переключити батарею на протокол інвертора Pylon (пишуть на форумах що таке можливо для цієї батареї) та зробити калібровку BMS???

Останнє редагування:
В мене батерея Deye SE-G5.3 також зменшується SOC, якщо декілька днів я не переключаю інвертор в режим BATTERY MODE. Але коли зробити декілька глибоких розрядів, то SOC повертається до початкового значення. Тому щоб SOC залишався незмінним, я кожну ніч переключаю інвертор в режим BATTERY MODE. А якщо батерея "засинає" часом, то просто вимикаю її тумблером і вмикаю заново і вона працює далі.

Назад
Угорі