Батарея Deye SE-G5.1 Pro-B, BMS протокол

Ставьте реле времени чтоб включало нагрузку периодически

це Ви конфіг писали чи взяли готовий з https://github.com/Psynosaur/esphome-deye-bms/blob/main/deye-can-bus.yaml ?

Просто по коду бачу що там є якийсь wake up сигнал, але відправляється він тільки один раз.
Можна спробувати відправляти його частіше, можливо тобі BMS не буде засипати. Має бути на днях pro b. Тоді спробую з нею
Пробували експериментувати з https://github.com/Psynosaur/esphome-deye-bms/blob/main/deye-can-bus.yaml ?

Питання.
Є декілька старих Pro-B з пришивкою 200B.
Буде ще декілька нових з прошивкою 1601 (ті де апаратно інша BMS).
Чи будуть коректно працювати старі і нові батки в одному ланцюжку?
Першою (майстером) має стояти батарея зі старою чи з новою прошивкою? Бачив в інеті обидві думки...

Доброго дня!
Маю батарею DEYE SE-F5 Pro C та інвертор EASun 6,2 kW.
Налаштування батареї в інверторі зрорблені на User mode (інвертор по порту CAN/RS485 не бачить самої Deye, зв'язок по модбас є, але різні протоколи інвертору і батареї і нема сінхронізації).
Дісплей/табло батареї DEYE SE-F5 Pro C в процентах показує рівень заряду. На момент встановки батареї, інформ табло інформувало що зарядка100%. Зараз проблема в тому, що інвертор при холостому ході, (коли немає навантаження і працює все від мережі по байпасу), показує рівень заряду батареї 55.9-56.0V і відключає зарядку батареї, але на табло батареї кожні день-два рівень зарядки падає на 1%, і вже на сьогодняшній день має показник 78%, хоча якщо поміряти напругу на клемах батареї з знятими кабелями, мультиметр показує напругу 55,9-56,0V, що свідчить про зарядку 100%. Маю таке розуміння, що на батареї невірно відображається SOC і треба калібрувати BMS батареї. Спробував робити повний розряд-заряд...відключив мережу, розрядив навантаженням батарею до 4%, до початку спрацювання зуммеру на батареї, показники напруги батареї при цьому були 51.9V, потім провів повний заряд, при повному заряді на клемах батареї мультиметр показує 55,9V, але дісплей батареї більше чим 77-78 % зарядки не показує...До повного розряду і відімкнення батареї не розряжав, бо боюся що якщо батарея "засне", не буду мати можливості її розбудити бо немає сінхронізації з інвертором по порту CAN/RS485.
Підскажіть, будь ласка, може хто мав таку проблему. Чи можливо якимись діями в домашніх умовах змусити BMS давати корректну інформацію SOC на табло?
Чи тільки один варіант - десь шукати для батареї DEYE адаптер чи оригінальний Data Logger DL1000D-WiFi, щоб переключити батарею на протокол інвертора Pylon (пишуть на форумах що таке можливо для цієї батареї) та зробити калібровку BMS???

Останнє редагування:
В мене батерея Deye SE-G5.3 також зменшується SOC, якщо декілька днів я не переключаю інвертор в режим BATTERY MODE. Але коли зробити декілька глибоких розрядів, то SOC повертається до початкового значення. Тому щоб SOC залишався незмінним, я кожну ніч переключаю інвертор в режим BATTERY MODE. А якщо батерея "засинає" часом, то просто вимикаю її тумблером і вмикаю заново і вона працює далі.

Доброго дня!
В мене батарея Deye SE-G5.1 Pro-B та інвертор Anenji ANJ-6,2 kW.
Налаштування батареї в інверторі зрорблені на LI2, зв'язок по RJ45, інвертор відображає % заряду та ще деякі дані батареї.
Батарея показує рівень заряду індикаторними лампами. На момент встановки батареї зарядка була 100%. Зараз проблема в тому, що інвертор при холостому ході, (коли немає навантаження і працює все від мережі по байпасу), на табло інвертора і на індикаторних лампах батареї кожні день-два рівень зарядки падає на 1%, і вже на сьогодняшній день має показник 60%. Допоможіть будь ласка не знаю що з цим робити. Дві аналогічні системи мають одну й ту ж проблему, на одній заряд 60%, на іншій 78% і вище не заряджає.

Питання.
Є декілька старих Pro-B з пришивкою 200B.
Буде ще декілька нових з прошивкою 1601 (ті де апаратно інша BMS).
Чи будуть коректно працювати старі і нові батки в одному ланцюжку?
Першою (майстером) має стояти батарея зі старою чи з новою прошивкою? Бачив в інеті обидві думки...
В мене саме така ситуація, не зовсім коректно вони працюють, тому через гугл і потрапив сюди. Першою ставив і нову і стару, результат однаковий, більше працює стара, нова наче втикає трохи. Менше віддає і менше бере заряду. Але працює. Інших проблем немає.

не зовсім коректно вони працюють, тому через гугл і потрапив сюди. Першою ставив і нову і стару, результат однаковий, більше працює стара, нова наче втикає трохи. Менше віддає і менше бере заряду. Але працює. Інших проблем немає.
Задавав питання підтримці - отримав відповідь: оновіть старі до 200D і можна страру ставити майстром, а нові (1601) - в кінці CAN-ланцюжка. Так і зробив, працює.
Пи розряді з 100% до 95% старі (8 штук) розрядилися до 92-94%, нові (4 штуки) - до 97%
А при чем здесь прошивка...
При тому що в новій прошивці оновлений алгорим підрахунку SoC і дещо інший алгоримт відпочинку батареї.
Подключать нужно нормально силовые кабеля.
Плюс деградацію ніхто не відміняв. У мене всі підключені через шину, різницю в розряді описав вище.

При тому що в новій прошивці оновлений алгорим підрахунку SoC і дещо інший алгоримт відпочинку батареї.
Как это связано с "більше працює стара, нова наче втикає трохи. Менше віддає і менше бере заряду." - это из-за погрешности в расчете по вашему?

деградацію ніхто не відміняв
Я и вижу...

Доброго дня!
Налаштування батареї в інверторі зрорблені на LI2, зв'язок по RJ45, інвертор відображає % заряду та ще деякі дані батареї.
Батарея показує рівень заряду індикаторними лампами. На момент встановки батареї зарядка була 100%. Зараз проблема в тому, що інвертор при холостому ході, (коли немає навантаження і працює все від мережі по байпасу), на табло інвертора і на індикаторних лампах батареї кожні день-два рівень зарядки падає на 1%, і вже на сьогодняшній день має показник 60%. Допоможіть будь ласка не знаю що з цим робити. Дві аналогічні системи мають одну й ту ж проблему, на одній заряд 60%, на іншій 78% і вище не заряджає.
Я так розумію що комірки пішли в розбаланс і пасивний балансир їх не встигає збалансувати, видно інвертор Deye в кінці ще підтягує батарею на невеликому струмові щоб балансир відпрацював, а Anenji цього не робить. Grok допоміг налаштувати щоб на режимі use Anenji також дотягував батарею щоб вона відбалансувалася і це наче спрацювало, ці налаштування скинули soc знов до 100% після заряду-розряду.

Вкладення

• Screenshot_2026-04-21-12-58-46-558_ai.qwenlm.chat.android-edit~2.jpg
    Screenshot_2026-04-21-12-58-46-558_ai.qwenlm.chat.android-edit~2.jpg
    165,3 Кб · Перегляди: 5
Задавав питання підтримці - отримав відповідь: оновіть старі до 200D і можна страру ставити майстром, а нові (1601) - в кінці CAN-ланцюжка. Так і зробив, працює.
Пи розряді з 100% до 95% старі (8 штук) розрядилися до 92-94%, нові (4 штуки) - до 97%

Плюс деградацію ніхто не відміняв. У мене всі підключені через шину, різницю в розряді описав вище.
В мене приблизно такі ж показники, але якщо розряджати глибше, то потім нова на себе бере більше навантаження. Тобто вцілому вони якось сумісно працюють. Я більше дивлюсь не на %soc, а на фізичну напругу. Коли стара просідає на пару вольт навантаження на себе бере нова.

Різний внутрішній опір. В новій батареї новіші комірки плюс явно більш круті мосфети.
Не схоже, що там щось більш круте. Навпаки мабуть здешевили виробництво. Ковпачки клем замість силіконових як пробки з пляшок стали.

Я же и пишу, что кабеля силовые нужно нормально подключить...

а як за допомогою цього кабелю отримати інфу з батареї через LVESS Monitor, v1.18 ?
я так не зрозумів. бо нічого не бачить :(
маю вот такий - JBD UP16S015 UP16S010 UP16S023 Smart BMS RS485 Communication Cable USB To PC For Pylon/Growatt/Voltronic/Deye/INVT/SRNE Inverter

Останнє редагування:
Даю посилання на Google диск. Туди я скинув папку, з якої я встановлював драйвер. Це було ще весною. По-моєму, в мене теж не запускалось, але якось добився, що запрацювало. Точно не пам'ятаю.
Да, ще в версії 1.16 можна подивитись, як ідуть дані з порта InterCAN. Саме надійне - це перевірити тестами сам Canalys-II, або на вже робочому обладнанні.
вже не дає завантажити - "Этот файл нельзя открыть, так как он нарушает Условия использования."

Останнє редагування:
Доброго дня!
у мене така сама проблема, тільки інвертор Aninerel 6.2KW (Anenji)
а батареї Deye SE-F5 Pro-C
спочатку обидві показували 100%
а зараз вже одна 96, друга 99 і не піднімається

Назад
Угорі