Дякую. Інструкція співпадає з моєю. Я в ній знайшов перелік підтримуваних батарей
Я прикріплюю два фото , Фото № 2 з інструкції вказаний вольтаж для зарядки акумулчторів і там є перелік agm/ gel Хоча прямої вказівки які батареї використовувати я не знайшов. Але і це для мене говорить про те що літій тут і не може бути.
Але є фото №1 Де вказано програму яка відповідає за тип батареї , так от там є згадування про літій.
Скажіть будь ласка що це за функція і що вона означає. Бо Продавець який "втулив" мені дивайс цей говорить що це підтримка літія. Я хочу спробувати йому довеси протилежне.
мушу визнати - ФОРМАЛЬНО згідно мануала в інверторі є підтримка зарядки літієвих батарей.
Але я вже писав.
Для літієвих батарей я вважаю потрібна підтримка даних, що отримуються з BMS батареї.
При чому сам інвертор повинен читати інфу з BMS та на її основі заряджати/розряджати аккуми.
В реальному часі інвертор має отримувати хоча би SOC та Max charge/discharge current
А тут типове здешевлення конструкції з огляду на те, що BMS батареї має бути зі своїми захистами і
має сам виконувати всі функції відключення в разі нештатної ситуації. Зновуж таки - формально це може спрацювати.
А крива зарядки знову ж таки теоретично не сильно різниться. І це все може працювати.
Але з точки зору безпеки та ефективного використання батареї - я би не радив користуватися такими рішеннями.
Всі хто купив собі і користується - будь ласка - це ваш вибір. Ви зекономили і не переплатили за бренд
у 2.5 рази (хоча при вартості 56к це ніяк не 2.5) - зновуж таки - це ваш вибір.
Приходиться знову повертатися до раніше сказаного (сумно, що не читають раніше) -
ми ніколи не враховували в своїх розрахунках вартості володіння. Ми чомусь економимо на
безпеці і радуємося, що змогли сильно зекономити. Ми принципово поки що не вважаємо за правило
платити абонплату за обслуговування дуже складної електроустановки. Тому що в мне вже 2 роки працює - і все чудово.
Ми вважаємо моніторінг просто красивою іграшкою для понтів і відповідно аналіз ефективності роботи -
це порвіняння з сусідом/знайомим. І мабуть все ОК. І так можна жити.
Тому що зі мною нічого ніколи не трапиться.
А бренди, за які так не хочеться переплачувати - вони ж перед відкриттям представництва в країні - створюють
сервісні центри, набирають інженерний персонал, ремонтну базу або хоча би настроюють логістику з достовірними
строками доставки обладнання в країну і відповідно зрозумілих строків ремонту.
Але з точки зору продавців - значно краще продавати товар з маржою у 100-200 (хаха - у нашого героя 300! ) процентів.
А обслуговувати буде хтось інший. Головне щоби рік пережило - а там не до нас.
В кращому випадку - забивається така маржа, щоби в гарантійний строк можна було просто замінити
товар на новий. А що буде далі - абсолютно пох.
Тепер щодо екземпляра SCI02-Pro/RM-6200
Ціна на алі - 21к грн з WiFi та 17к без. З безплатною доставкою
(яка між тим для такого обладнання близько 50$ і вже сидить в ціні)
тобто я бачу що зекономлено на повноцінній підтримці літію.
А ще що там зекономлено - хто зна.
PS на промі є пропозиції за 67к - це п..ць просто.