Допомжіть розібратися з інвертором anern an-sci02-pro-6200

Теж підключив івентор Anern (SCI-EVO-4200) до АКБ ANERN AN-LPB-N-24200 (Lifepo4), підключив БМС по п.5 LIP PACE 485, включив перший DIP на батареї і тоді інвертор побачив АКБ. Пункти 26,27,29 стояли по дефолту. І при зарядці (50А) до 95% інвертор впав в помилку 03 - завищена напруга батареї. Після перезавантаження заряд 100% - помилка зникла. І така ситуація повторювалась.
Поки змінив налаштування на USER із відповідними налаштуваннями в п.26,27,29. І здається мені що інфа від БМС по стану АКБ (%, температура. напруги) беруться просто для того щоб красиво їх показувати на екрані інвертора та ще використовувати аварійні сигнали від БМС.
Тобто параметри bulk charging voltage, float charging voltage, cut-off voltage (26,27,29) не підтягуються із БМС або взагалі ігноруються самим інвертором.
Олександр81 та Дмитро Марчук, у Вас аналогічні інвертор/АКБ, які налаштування у Вас?

Теж підключив івентор Anern (SCI-EVO-4200) до АКБ ANERN AN-LPB-N-24200 (Lifepo4), підключив БМС по п.5 LIP PACE 485, включив перший DIP на батареї і тоді інвертор побачив АКБ. Пункти 26,27,29 стояли по дефолту. І при зарядці (50А) до 95% інвертор впав в помилку 03 - завищена напруга батареї. Після перезавантаження заряд 100% - помилка зникла. І така ситуація повторювалась.
Поки змінив налаштування на USER із відповідними налаштуваннями в п.26,27,29. І здається мені що інфа від БМС по стану АКБ (%, температура. напруги) беруться просто для того щоб красиво їх показувати на екрані інвертора та ще використовувати аварійні сигнали від БМС.
Тобто параметри bulk charging voltage, float charging voltage, cut-off voltage (26,27,29) не підтягуються із БМС або взагалі ігноруються самим інвертором.
Олександр81 та Дмитро Марчук, у Вас аналогічні інвертор/АКБ, які налаштування у Вас?
Так, прийшов до того ж самого висновку. Але у мене стоїть не user а LIP, але так само з проставленими вручну значеннями в меню 26,27,29. Не знаю чи впливає це на щось.
Перший час також були помилки 03 і 05. Там начебто одне з них це не помилка а warning, але то таке. Я врешті решт налаштував доволі консервативні вольтажі щоб акум не заряджався більше 90 SOC і не розряджався нижче ~20 - то тепер не пищить:)
Пробував включати протокол не pace а pylon але безуспішно, що дуже дивно.
Пару разів за останні відключення світла спрацьовував over current protection коли декілька пристроїв випадково включались - то наче все добре, інвертор піскнув і перезапустився.

Віілому працює нормально, ще для моніторингу налаштував SolarAssistant через кабель з aliexpress.
Із єдиних проблем що були - перший час акумулятор не міг вирівняти вольтажі на трьох банках із 8 в самому кінці заряду. Виправив це тим що поганяв акумулятор тиждень від 20 до 70 soc туди сюди, наче тепер все нормально.

Так, прийшов до того ж самого висновку. Але у мене стоїть не user а LIP, але так само з проставленими вручну значеннями в меню 26,27,29. Не знаю чи впливає це на щось.
Перший час також були помилки 03 і 05. Там начебто одне з них це не помилка а warning, але то таке. Я врешті решт налаштував доволі консервативні вольтажі щоб акум не заряджався більше 90 SOC і не розряджався нижче ~20 - то тепер не пищить:)
Пробував включати протокол не pace а pylon але безуспішно, що дуже дивно.
Пару разів за останні відключення світла спрацьовував over current protection коли декілька пристроїв випадково включались - то наче все добре, інвертор піскнув і перезапустився.

Віілому працює нормально, ще для моніторингу налаштував SolarAssistant через кабель з aliexpress.
Із єдиних проблем що були - перший час акумулятор не міг вирівняти вольтажі на трьох банках із 8 в самому кінці заряду. Виправив це тим що поганяв акумулятор тиждень від 20 до 70 soc туди сюди, наче тепер все нормально.
А які налаштування поставили в меню 26,27,29?
Та чи гудіть інвертор коли немає споживання та АКБ вже заряджений?

А які налаштування поставили в меню 26,27,29?
Та чи гудіть інвертор коли немає споживання та АКБ вже заряджений?
26, bulk charge voltage - 27.2
27, float charge voltage - 25.8
29, cutoff voltage - 24.2

Такий bulk і float заряджають акумулятор до 87-88 SOC і далі так і тримають. При чому я ці значення підібрав методом спроб і помилок (те що вказано в мануалі до батареї, або на наклейці на батареї, або в інтернеті - взагалі у мене не спрацювало нормально), і спеціально так, щоб не було >=90 SOC, бо тоді ж інвертор пищить (там є в мануалі, це типу warning такий‍‍ дурацький). Ну мене влаштовує не заряджати більше 90 (і не розряджати сильно), акум довше проживе.

Інвертор гудить майже завжди коли є мережа (без мережі гудить менше). Я бачу по моніторингу що він постійно бере на оцю float стадію "зарядки" десь ~130W, плюс ще 200-300W на споживачів - напевно через це і працюють вентилятори.

До cutoff ми поки при останні відключеннях ще не розряжали, при SOC 51% останній раз напруга на акумі була 26.2. Можливо cutoff збільшу потім, щоб вирубався десь на ~20 SOC.

26, bulk charge voltage - 27.2
27, float charge voltage - 25.8
29, cutoff voltage - 24.2

Такий bulk і float заряджають акумулятор до 87-88 SOC і далі так і тримають. При чому я ці значення підібрав методом спроб і помилок (те що вказано в мануалі до батареї, або на наклейці на батареї, або в інтернеті - взагалі у мене не спрацювало нормально), і спеціально так, щоб не було >=90 SOC, бо тоді ж інвертор пищить (там є в мануалі, це типу warning такий‍‍ дурацький). Ну мене влаштовує не заряджати більше 90 (і не розряджати сильно), акум довше проживе.

Інвертор гудить майже завжди коли є мережа (без мережі гудить менше). Я бачу по моніторингу що він постійно бере на оцю float стадію "зарядки" десь ~130W, плюс ще 200-300W на споживачів - напевно через це і працюють вентилятори.

До cutoff ми поки при останні відключеннях ще не розряжали, при SOC 51% останній раз напруга на акумі була 26.2. Можливо cutoff збільшу потім, щоб вирубався десь на ~20 SOC.
27.2 не мало? рекомендують 27,6 здається
який струм при зарядці?
Чи не пробували в налащтуваннях?
float charge voltage == bulk charge voltage
щоб вентилятори вимикались?

Останнє редагування:
27.2 не мало? рекомендують 27,6 здається
який струм при зарядці?
Чи не пробували в налащтуваннях?
float charge voltage == bulk charge voltage
щоб вентилятори вимикались?
Це не може бути мало, аби не багато:). Мало, це просто буде означати що батарея не зарядиться повністю, чого я і хочу досягти. У мене при таких налаштуваннях батарея заряджається до ~88SOC і так і тримається.

float charge voltage == bulk не пробував. Взагалі для lifepo4 рекомендують ставити float нижче на ~1 вольт від того вольтажу, на якому батарея опиниться коли зарядиться до потрібного рівня SOC. Але я тут не сильно розбираюсь, можливо краще покликати когось більш досвідченого з форуму.

Це не може бути мало, аби не багато:). Мало, це просто буде означати що батарея не зарядиться повністю, чого я і хочу досягти. У мене при таких налаштуваннях батарея заряджається до ~88SOC і так і тримається.

float charge voltage == bulk не пробував. Взагалі для lifepo4 рекомендують ставити float нижче на ~1 вольт від того вольтажу, на якому батарея опиниться коли зарядиться до потрібного рівня SOC. Але я тут не сильно розбираюсь, можливо краще покликати когось більш досвідченого з форуму.
88% - а по коміркам напруги однакові? тому що не зрозуміло коли БМС включає баланс,
в дешевих здається баланс починається від 3,4В

на наліпці батареї написано
Float Voltage 28.8V, це 3,6 на комірку
нарпуги зарядки не написано, тільки нижня межа
Тому зовсім запутався....

на наліпці батареї написано
Float Voltage 28.8V, це 3,6на комірку
нарпуги зарядки не написано, тільки нижня межа
Тому зовсім запутався....
Я ж кажу, на наліпці написаний якийсь брєд;) У мене взагалі написано float 29.2. Це вже перезарядка акума виходить.
Я коли це поставив спочатку, то спрацьовував over voltage protection на BMS.
Якщо хочете заряджати до 100%, то можете спробувати поставити 3.6 bulk і 3.4 float (помножте на 8 для 24v акума).
Я почав з такого, але у мене була проблема що деякі банки перезаряджались стабільне на 0.1-0.2 вольта, і спрацьовував over voltage захист на BMS. Може у вас буде норм. Але я ж кажу, краще не заряджати до 100%, щоб довше пожив акумулятор. Але це треба підбирати, бо значення в інтернеті мені не допомагали.

Я ж кажу, на наліпці написаний якийсь брєд;) У мене взагалі написано float 29.2. Це вже перезарядка акума виходить.
Я коли це поставив спочатку, то спрацьовував over voltage protection на BMS.
Якщо хочете заряджати до 100%, то можете спробувати поставити 3.6 bulk і 3.4 float (помножте на 8 для 24v акума).
Я почав з такого, але у мене була проблема що деякі банки перезаряджались стабільне на 0.1-0.2 вольта, і спрацьовував over voltage захист на BMS. Може у вас буде норм. Але я ж кажу, краще не заряджати до 100%, щоб довше пожив акумулятор. Але це треба підбирати, бо значення в інтернеті мені не допомагали.
я зараз налаштував (27,6 та 27,2),
здається китайці сплутали Float і Bulk....
і турбує постійна робота вентиляторів
але коли пропадає світло і навантаження невелике, вентилятори майже відключаються

я зараз налаштував (27,6 та 27,2),
здається китайці сплутали Float і Bulk....
і турбує постійна робота вентиляторів
але коли пропадає світло і навантаження невелике, вентилятори майже відключаються
Знову ж таки, я не впевнений в своїх знаннях, але здається що якщо поставити float = bulk, то тоді інвертор буде постійно старатись "підзаряджати" акумулятори до цього значення float. Тобто вливати так, щоб напруга була рівна float.
Хоча lifepo4 акуми мають низький показник саморозряду, все одно у них є charging voltage і rest voltage. Тобто ви коли зарядите bulk напругою свій акумулятор до 27.6 і заряд припиниться, напруга акума в "спокої", вона трохи припаде. І от якщо вона припаде нижче ніж float, то інвертор буде його постійно підзаряжати, а це начебто не дуже добре для літієвих акумів, їм це не потрібно.
У мене наприклад bulk 27.2, але після закінчення зарядки, напруга падає десь до 26.6 і далі там і висить.

Взагалі величезний мінус цього китайського мотлоху що ми собі ставим - це те що вони проектувались всі під свинцеві акуми. У них у всіх оцей трьох-етапний профіль зарядки: CC/CV/Float. І для свинцевих акумів це дійсно потрібно, бо вони живуть найдовше коли заряжені на 100%, і в них високий ступінь саморозряду (привіт здохші акуми в автомобілях після пари тижнів/місяців простою). Тому їм треба ця третя стадія float. А літію вона не треба. Тому, із того що я читав, краще ставити float десь так на 1-2 вольти нижче ніж bulk, бо після кінця зарядки, акумулятор ще трохи сам присяде (як у мене, з 27.2 до 26.6) і ще буде трохи зазор, щоб інвертор не включав оцей підтримуючий/float заряд.

Можливо, треба покликати andy (не знаю як тут зробити щоб йому прийшло сповіщення) і він розповість що з цим float'ом робити.

Знайшов відповіді які шукав експерементально, витратив пів дня із тестером та струмовимірувальними кліщами.
Що визначив:
п.5 налаштувать дозволяє тільки інформативно виводити дані від БМС на екран інвертора
при налаштуваннях float не може бути більшим за bulk (ну логічно ж)
заряджання йде по Float Voltage (нафіга тоді bulk - незрозуміло)
виставив float = bulk = 27.6

Спостерігаю заряд від 95% - зарядка пішла 50А (так виставив), напруги по комірка норм - 3,3В
далі цікавіше - дві комірки почали вириватись вперед 3,5...3,6 інше ледь дотягують до 3,4
вискочила помика на інверторі 05 (мабуть розбаланс комірок)
струм по кліщам звісно вже впав і став імпульсним 0,3А...1,5А (інвертор гудить)
і фініш це помилка 03 (перенапруга батареї) одна комірка досягла 3,65В

Помітив комірку із найменшою напругою 3,42
виставляю float = bulk = 26.8 (треба трошке більши спробувати)
заряд від 94% - зарядка пішла 50А (так виставив), напруги по комірка норм - 3,3В
струм почав падати - комірки рівномірно - струм впав до нуля - кулери вимкнулись
SOC = 96%

Здається все норм, залишається тільки питання при яких напругах відбувається балансуванн комірок самою БМС,
тут хз що там за БМС і що она там робить.

Ці інвертори розраховані на свінцеві акумулятори і мають такий алгоритм щоб перейти в режим bulk треба щоб напруга впала на 4 волта ніжче ніж виставлено в float хоча б протягом 20 секунд (це для 48 системи) тому коли вони працюють с лифером то треба розрядити практично до 0 щоб воно перейшло в bulk (припустимо що float 53 то треба розрядити до 48.9 щоб потім він до bulk заряджав, це практияно в 0

Знайшов відповіді які шукав експерементально, витратив пів дня із тестером та струмовимірувальними кліщами.
Що визначив:
п.5 налаштувать дозволяє тільки інформативно виводити дані від БМС на екран інвертора
при налаштуваннях float не може бути більшим за bulk (ну логічно ж)
виставив float = bulk = 27.6

Спостерігаю заряд від 95% - зарядка пішла 50А (так виставив), напруги по комірка норм - 3,3В
далі цікавіше - дві комірки почали вириватись вперед 3,5...3,6 інше ледь дотягують до 3,4
вискочила помика на інверторі 05 (мабуть розбаланс комірок)
струм по кліщам звісно вже впав і став імпульсним 0,3А...1,5А (інвертор гудить)
і фініш це помилка 03 (перенапруга батареї) одна комірка досягла 3,65В

Помітив комірку із найменшою напругою 3,42
виставляю float = bulk = 26.8 (треба трошке більши спробувати)
заряд від 94% - зарядка пішла 50А (так виставив), напруги по комірка норм - 3,3В
струм почав падати - комірки рівномірно - струм впав до нуля - кулери вимкнулись
SOC = 96%

Здається все норм, залишається тільки питання при яких напругах відбувається балансуванн комірок самою БМС,
тут хз що там за БМС і що она там робить.
По факту поставив float=bulk=27.2 бо після розряду до 60% не починалась зарядка нормальним струмом. Шум кулерів при зарядженій батареї ніяк не поборов.
Відгук по батареям Anern негативний, на двух моделях в кожній виявлялись пара комірок які йшли в overvoltage. максимальний струм заряду зміг зробити не більше 60А (хоча інвертор може більше, а батарея 100А), піднімання заряної напруги не допомогало. Я не експерт, але не рекомендую.

Останнє редагування:
Два інвертора підключені до мережі через даталогери, а ось третій не можу підключити до блока wifi, SmartESS блочок бачить, а блок не бачить інвертор - може серійник не підходить?
Бо ті що працюють, починаються з Q0026......, а той що не бачить інвертор з Q27211950....
Може хтось має інформацію, як wifi com moduli діляться по виробникам інверторів?
Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи вдалося підключити? Бо я мучаюсь, не можу(

Не можу зрозуміти. На батареї ANERN AN-LPB-N-24200 в меню Analog Info - Cell capacity FCC показує 109.9 AH. Повинно ж бути біля 200 AH?
Rusja, у вас наче така сама батарея. Чи не могли б у себе глянути?

Останнє редагування:
Назад
Угорі