dSolar - real-time моніторинг сонячної станці на обладнанні Deye, Sunsynk, Epever, Victron

Нова версія #dSolar - система моніторингу сонячних станцій у реальному часі для Deye/Sunsynk інверторів
версія 3.0.0 (10.03.2025)

Підтримка сонячних зарядних пристроїв Victron на шині VE.CAN

За вийнятком підтримки цих пристроїв змін немає? Чи є сенс оновлюватись для дейя?

Вкладення

• 1741720589361.png
    1741720589361.png
    29,6 Кб · Перегляди: 5
Здесь так ничего и не поменялось Мощность = Напряжение * Ток
давайте повторно не піднімати питання яке вже обговорювалось і на яке відповідь вже дана.
програма показує те, що віддає сенсор.
По проблемі сенсора - до китайців.

Здесь так ничего и не поменялось Мощность = Напряжение * Ток
Там трохи складніше для AC. Дивлячись яку потужність воно показує.
P=U*I то буде так звана Apparent Power. А активна потужність при цьому може бути меншою. І може навіть дорівнювати 0. Наприклад включіть конденсатор в розетку. Напруга буде, струм буде. А активної потужності не буде.
Ось тут можна почитати https://en.wikipedia.org/wiki/AC_power

В этом окне на панелях не даёт ничего выбрать и программа подвисает.

Пробовал менять во время работы панелей - подвисает. Вечером (панели уже не работали) получилось поменять с первого раза.

UPD: Сегодня таже фигня. Во время выработки выбрать интервал не возможно. Программа зависает.

Вкладення

• 1742824081996.png
    1742824081996.png
    13 Кб · Перегляди: 3
Останнє редагування:
В этом окне на панелях не даёт ничего выбрать и программа подвисает.

Пробовал менять во время работы панелей - подвисает. Вечером (панели уже не работали) получилось поменять с первого раза.

UPD: Сегодня таже фигня. Во время выработки выбрать интервал не возможно. Программа зависает.
проблема не відтворюється

Пытаюсь разобраться в эффективности. Что означает отрицательное значение? И что означает 121%, иногда бывает. Это неверные подсчёт?
На втором скрине COP ушёл в небеса.

Вкладення

• 1742886051030.png
    1742886051030.png
    58,5 Кб · Перегляди: 2
  • 1742900281252.png
    1742900281252.png
    99,9 Кб · Перегляди: 2
Останнє редагування:
проблема не відтворюється
У меня планируется 3 стринга. В данный момент подключил один, но данные в Equipment заполнил сразу на 3 стринга зараннее. Сейчас попробовал убрать данные 2-х, которых нет, и тормоза и глюки пропали.
Затем восстановил данные и снова тормоза.

Нова версія 3.1.0 #dSolar - система моніторингу сонячних станцій у реальному часі для Deye/Sunsynk інверторів:

* ESS: підтримка SOC в заданих межах при заряді від PV
* ESS: заряд до абсорпції раз на кілька днів (значення задається)
* Власний алгоритм зарядки: пропуск стадії заряду float

Пытаюсь разобраться с процентами. Что от чего вычисляется?

Вкладення

• 1743578054606.png
    1743578054606.png
    595,1 Кб · Перегляди: 10
Панове, найближчі дні буду запускати ще один інвертор. Який буде працювати паралельно з тим що є. 6 кВт + 5 кВт. Працювати скоріше за все будуть як два окремих, бо паралельна робота інверторів різної потужності схоже (з даних по форуму) не можлива.
Тож, другий інвертор треба так само прописати в програмі як і перший, так розумію. А тоді потрібно перемикатись в налаштуваннях дані з якого інвертора дивитись?

Тепер питання до Едуарда. Чи можливо зробити опцію, вмикання якої буде показувати сумарні дані з обох інверторів? Працювати будуть на один АКБ. На одну мережу (саме мережу), і дані по LOAD теж можна рахувати як те саме. Тобто просто маштабування потужності. Одне, тільки PV відображати як 4 PV поля.

І ще, пане Едуард. "Донат" то те саме що покупка програми? То одночасний платіж чи річний чи як? Зроблю обов'язково, dSolar став невід'ємною частиною роботи станції.
Пытаюсь разобраться с процентами. Что от чего вычисляется?
Мені це теж цікаво та не зрозуміло, але я на цей скрін не дивлюся. Не інформативно. Міняю орієнтацію та дивлюсь на звичайний вигляд.

Я так і не змуг під'єднатися по RS485. Вжу був вирішів що не працює (я спалив) RS485 в інверторі. Зараз буду запускати ще один інвертор, тож дуже кортить перевірити роботу на ньому. Чи то таки інвертор, чи в мене руки такі :)

Я так і не змуг під'єднатися по RS485. Вжу був вирішів що не працює (я спалив) RS485 в інверторі. Зараз буду запускати ще один інвертор, тож дуже кортить перевірити роботу на ньому. Чи то таки інвертор, чи в мене руки такі :)
Тогда как вариант LSE-3 донгл. У людей работает без ошибок и пропусков.

Панове, найближчі дні буду запускати ще один інвертор. Який буде працювати паралельно з тим що є. 6 кВт + 5 кВт. Працювати скоріше за все будуть як два окремих, бо паралельна робота інверторів різної потужності схоже (з даних по форуму) не можлива.
Тож, другий інвертор треба так само прописати в програмі як і перший, так розумію. А тоді потрібно перемикатись в налаштуваннях дані з якого інвертора дивитись?
Тепер питання до Едуарда. Чи можливо зробити опцію, вмикання якої буде показувати сумарні дані з обох інверторів? Працювати будуть на один АКБ. На одну мережу (саме мережу), і дані по LOAD теж можна рахувати як те саме. Тобто просто маштабування потужності. Одне, тільки PV відображати як 4 PV поля.
на дашбоард ви отримуєте суму по всіх пристроях.
Окремі дані по пристроях на відповідних закладках миттєвих або історичних даних
І ще, пане Едуард. "Донат" то те саме що покупка програми? То одночасний платіж чи річний чи як? Зроблю обов'язково, dSolar став невід'ємною частиною роботи станції.
Ви донатите автору, а не на програму.
Одна і таж кнопка донату розміщена на багатьох сторінках сайту.
Можете задонатити прочитавши, наприклад, мою статтю про перетворення географічних координат в координати тайла.
Кількість донатів від однієї персони не обмежена.
Програма безкоштовна, ви маєте право тільки користуватись нею.
Відмінностей між донатом і покупкою дуже багато.
Куплену програму, ви наприклад, маєте право подарувати чи заставити свій екземпляр програми.
Я не продаю жодної зі своїх програм.

Назад
Угорі