Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація

Мені якось дивно читати що той чи інший додаток дає затримку статистики АААЖ цілих п ять хвилин, а якщо буде давати статистику кожні 3 секунди, то що ви будете з цим робити?Статистика потрібна хоча б за добу щоб зрозуміти якусь проблему. Ну і таке інше.....Акумулятор LiPO4 критично не гріється навіть за номінальних струмах навантаження і не горить.Навіть якщо виникне аварійна ситуація, то трохи гарячої пари і все(маю достатній досвіт обслуговування LiPO4 в аварійних системах).Звичайно може обпекти і пара шкідлива для вдихання.Тому для квартири бажано збирати акумуляторну збірку в пластиковому корпусі для акумуляторів.Але це для квартири де мало місця.Для будинку це зовсім інша історія.Вибір ємності акумулятора залежить в більшій мірі не від інвертора, а від потужності соняшних панелей, звичайно якщо ви не використовуєте збірку як ДБЖ.З мого досвіду акумулятор який за світловий день не заряджається від 25% до 100% - просто гроші на вітер.Для себе визначив ємність 150 А.Г. Пробував 100-мало, 230 — забагато.А ще, рекомендую прислухатись до порад «австралійського дідуся», який розказує як треба зробити, виключно спираючись на документацію розробників і виробників.А головне він не «вкраде ваші гроші і не запалить ваші інвертори і BMS коли здуріє» .Найпростіше рішення вдалого проєкту-купити заздалегідь якісне обладнання і в налаштуваннях користуватись інструкціями виробників і здоровим глуздом.В кінцевому варіанті це буде значно дешевше від "мьі не ищем простьіх решений" .Успіхів всім.

Останнє редагування:
Зовсім забув, вимикач постійного струму 100 - 200А на акумуляторній збірці - дурість.Багато хто пише що BMS не вимикає акумуяторну збірку і навіть при вимкненні BMS кнопкою на клемах присутня напруга.Так, це правда, напруга присутня, але це напруга на маленькому електролітичному конденсаторі в BMS якщо батарея не підключена до інвертора.Якщо підключена, то це напруга на конденсаторах інвертора.Реально BMS відключає комірки від навантаження.Я теж поставив такий вимикач і коли все це зрозумів, то вже не було часу його викинути.Теж піддався на поради "БЬІВАЛОГО".Вже купив дисплей який поставлю на місце вимикача(який теж не особливо потрібний, але аварійнобезпечний)

Ну де ви берете такі мікросоняхи? :)
Не було цілеспрямованого вибору саме цих панелей, треба було швидко, а швидко це розміри які можна замонтувати як декор балкону.Без вишки.Це панелі для промислового малопотужного обладнання.Висока ефективність і висока ціна.Було б місце для великих панелей, я б іх не купував.

Добрий день!

Нарешті мікросоняшна електростанція працює стабільно, забезпечує всі потреби в квартирі.

Маю якусь кількість зауважень до побудови такої мікроСЕС, можливо комусь допоможе не робити дурниць які зробив я.Отож, працюю за кордоном, а замонтувати соняшні панелі , встановити і налаштувати інвертор і акумуляторну збірку потрібно було в Україні.

Перше, що рекомендую зробити, це почитати форуми і іншу інформацію про те, що ви хочете зробити, але не дуже поспішайте втілювати в життя побачене в ютубі, на форумах та ін.Найкраще почитати теорію, інструкції і іншу документацію виробників того обладнання яке ви хочете встановити.

Враховуючи що потрібно було зробити все в досить обмежені терміни і надивившись ютуба, накупляв всякого непотрібу, витратив на це купу грошей.Це так, але питання було не в грошах, а в стислих термінах всіх робіт.Все потрібно було зробити за 10-12 днів. Тому більша частина всього того непотребу що я накупив не згодилась.Ось деякивисновки:

- інвертор купував у виробника.Процедура купівлі затягнулась, бо виробник не продає свою продукцію окремим покупцям, але півторамісячна переписка завершилась успіхом.Куплений інвертор SRNE HF2430 S60-100, дорожчий на (360 злотих)79 Євро, має трошкі більші радіатори і зовсім тихи вентилятори.Це вся відмінність від алі.

- акумулятори BAK BAKCBBL150 - 152Ah - LiFePO4 3.2V - Grade A , 9 шт. 28 вольт.NKON

- інверторна JK BMS 200 A(2A) прошивка 15.41

- корпус для акумулятора NP12v300ah Voltronic

-
соняшні панелі монокристал GASOLARXY 6 х 150 W(на початку 4, а потім доставив ще 2), 25 років гарантії.Дорого, але вони того варті.

Коротко чому так.Для квартири 3 квт. достатня потужність, за межі інвертора виведена лінія для електропечі 3.8 квт., все інше завжди через інвертор.900 ват панелей достатньо комфортно для повного заряджання акумуляторів за світловий день з квітня по жовтень.Літом купа енергії яку немає куди подіти(поки що).Панелі розміром 600 х 1140мм. купив тільки для швидкого встановлення як обшивка балкона.Це випадково, але як виявилось купив дуже якісні панелі.

Всі налаштування бажано зробити за інструкціями виробника інвертора, BMS, бо коли налаштування по «порадам БЬІВАЛОГО», то все працює чудово, але трішечки-трішечки не так.Наприклад, для чого ставити в інверторі «налаштування користувача», коли є рідні налаштування для LiPO4 для 8 і 9 комірок?А патамушта!?В останній версії прошивки 15.41 є протокол WOW, по якому інвертор і BMS працюють прекрасно і без глюків.Включно і по CAN шині.Home asistans як для квартири — зайва і зайве споживання енергії.БО!Холодильник, пральна машина, мультиварка мають свої фірмові додатки і користуються ними теж не часто, а розумні розетки якось не прижились.Камера і віддалений доступ теж у своїх додатках, досить зручних і головне, якщо ви притомна людина, то можете використовувати принаймні два додатка для SRNE, в яких можете змінювати деяки параметри віддаленно і бачити статистику, хай і з затримкою
Цікаво, як у вас так вийшло "152Ah - LiFePO4 3.2V - Grade A , 9 шт. 28 вольт.NKON"?
Може я чогось не розумію, але для збірки 28вольт, потрібно 8 комірок, а не 9.

Ємності акумуляторів забагато не буває! Головне правильно нею користуватися!
якщо буде реальний блекаут і не буде можливості заряджати акумулятори достатньо довгий час від мережі(5-7 годин), то до одного місця що є віртуальна потужність, а в реальності нічого.Я нагадую, я живу в квартирі де однофазна мережа 230 В прокладена алюмінієм 2.5мм2. Скільки треба часу зарядити акумулятор 280-320АГ і не спалити ці провідники?Якщо маєте три фази, то це інше питання.Думай-те!

Цікаво, як у вас так вийшло "152Ah - LiFePO4 3.2V - Grade A , 9 шт. 28 вольт.NKON"?
Може я чогось не розумію, але для збірки 28вольт, потрібно 8 комірок, а не 9.
Добре, від 27.0 до 29,7 В.Не буду довго говорити, але поза цими межами цемаксимум5% і це не суттєво.Так в мене налаштовані BMS і інвертор.Я рахую що це правильно.Раніше налаштування були по порадам "бивалого", поки не вивчив характеристики акумів і алгоритми роботи інвертора по документації виробників.

якщо буде реальний блекаут
Якщо налаштувати себе на такий режим, то навіщо тоді взагалі щось купувати для власного комфорту?
А про соняШні панелі та "мікросоняШну" станцію мені й цікаво -
Ну де ви берете такі мікросоняхи? :)

Якщо налаштувати себе на такий режим, то навіщо тоді взагалі щось купувати для власного комфорту?
Саме це і є для власного комфорту і комфорту моєї родини, бо в мене завжди! є електрика, завжди.Так, дружина пече пироги тільки тоді, коли є мережа.Нам всім комфортно, а в мене немає бажання мірятися Ампер-Годинами і кожні 30 секунд заглядати в статистику.Головне - працює, дає цілодобово електроенергію і в побутовому плані нам всім комфортно.Я про це навіть не думаю, "подумаю коли будуть якісь проблеми або з"явиться щось нове і більш ефективне.Особливо це стосується розміру аумуляторної збірки.Щасти!

Сонячник чи соняшник?Тепер можна і так і так, але українці завжди писали соняшник від створення сучасної української мови Котляревським або/та Шевченком.Але це зауваження треба розглядати без совєтізмів і не на цьому форумі.

Чому не під'єднується логгер LSW-5 ? Користувався цією інструкцією
але Wi-Fi не під'єднується ?? Хтось може щось підказати ? Дякую .

Може в когось вийшло подружити SRNE з Dyness B4850?

Можливо буде цікаво. Ще один проект почав підтримувати інтеграцію SRNE у HomeAssistant. Сподобалось - якщо є донгл від Solarman то не потрібно додаткового обладнання - моніторинг інвертора напряму. Можна навіть налаштовувати деякі параметри та забути про китайську хмару

• Like
Реакції: BB3
Доброго, мож хтось стикався, srne SR-HF2430S60-100, floating charge voltage (виставляв 27.6в) не хоче тримати, акум потихеньку провалюється по напрузі і знову стартує зарядка, акум в настройках пробував ставить USE, зараз стоїть LF08 ..
Акум еве280 8с.

Чому не під'єднується логгер LSW-5 ? Користувався цією інструкцією
але Wi-Fi не під'єднується ?? Хтось може щось підказати ? Дякую .
Тут важлива умова для домашньої мережі - потрібна WiFi мережа тільки на 2.4 ГГц. Якщо 2.4+5 ( і звісно просто 5ГГц) то не під'єднується. Якщо по частоті умова виконана то можлива проблема якщо безпека мережі WPA3 - потрібно WPA2

Останнє редагування:
Доброго. зібрав батарея 24В.на Eve 105ah, зараз питання який взяти інвертор, бажано тихіше?
HF2430S60-100
на цей скільки можна поставити сонячних панелей та якої потужності? бентежить цей параметр - Max.PV Input 100VDC
такі панелі можна ставити Jinko Solar JKM-575N-72HL4-V

або з цих двох
HF2430S80-H

ANENJI New 4200W 24V​

Останнє редагування:
Доброго. зібрав батарея 24В.на Eve 105ah, зараз питання який взяти інвертор, бажано тихіше?
HF2430S60-100
на цей скільки можна поставити сонячних панелей та якої потужності? бентежить цей параметр - Max.PV Input 100VDC
такі панелі можна ставити Jinko Solar JKM-575N-72HL4-V

або з цих двох
HF2430S80-H

ANENJI New 4200W 24V​

До інвертора HF2430S60-100 можна під'єднати min 4 панелі Jinko Solar JKM-575N-72HL4-V 2s2p тобто 2 рази по 2 панелі послідовно . Цей інвертор може тримати напругу сонячних панелей =< 108 В . Напруга в них max 50.2 В . В мене стоїть одна панель JKM570N-72HL4V N-type Tiger Neo 570W (на даху на шиферу кут нахилу десь 42-43 град , та 6 град трохи до півдня не доходе ) , може ще одну колись поставлю послідовно , щоб у сезон десь 1 кВт вироблявся . 4 панелі не бачу сенсу ставити , бо взимку ( десь с середини жовтня до середини лютого ), коли вони найбільше потрібні ,одна панеля в темний день - сонця немає та небо затягнуте ,видає десь 25-30 Вт . Ну 4 шт будуть 100-120 Вт . Це дуже мало . Та ще й дні дуже короткі . Влітку моя панель видає в найкращі години 550 Вт , а протягом дня в середньому 450 Вт , струм max десь 13 А. А на інвертор можна подавати до 60 А з панелей . Найбільше можна 8 панелей : 4 рази по 2 послідовно ( струм 13*4=52 А ,по напрузі дві послідовно 50.2*2=100.4 В нехай 101 В )

Останнє редагування:
Підкажіть як в SRNE HF2430S60-100 настроїть floating charge voltage, раніше на повмр все працювало чітко, тиждень як замінив його на срне.

Проблема в тому що після зарядки акумів (ліфепо 280аг 8с+jk 200a) він просто вимика зарядку і акуми звалюються в 26.6 приблизно, потім знову вмикається зарядка, FCV повинен підтимувати напругу скажем 27.4в на акумі постійно, але мій інвертор тупо ігнорує цей параметр... це у всіх так?

Назад
Угорі