Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація

у меня такая же ситуация

а если от горсети отключится ?
у меня когда к горсети подключен ,в акум не хочет пхать более 37а от солнца ,как отключаю,хоть все 100 ампер ,как указать можно в настройках ,что я только не искал и не пробовал и даже здесь выше писал о такой проблеме ,никто ничего не подсказал.. увы ,мало обладателей srne
В мене міська мережа відключена.
Я сьогодні дивлюсь, зранку поки було прохолодно то пхало добре, а сонечко прижарило знову зупинилось.

В мене міська мережа відключена.
Я сьогодні дивлюсь, зранку поки було прохолодно то пхало добре, а сонечко прижарило знову зупинилось.
А зарядка акумулятора як керується - з датакабелем по протоколу, чи без нього по напрузі?

Так по протоколу srne.
Гіпотеза була: може то сам акумулятор не дає себе заряджати з якоїсь причини? Ну наприклад БМС перегрілася і дала команду зменшити струм, а потім "забула" його збільшити... А взагалі ваш останній графік дійсно дуже дивний. В пік сонячної активності генерація раптом стала менше споживання і акумулятор схоже навіть став розряджатися.

Гіпотеза була: може то сам акумулятор не дає себе заряджати з якоїсь причини? Ну наприклад БМС перегрілася і дала команду зменшити струм, а потім "забула" його збільшити... А взагалі ваш останній графік дійсно дуже дивний. В пік сонячної активності генерація раптом стала менше споживання і акумулятор схоже навіть став розряджатися.
Температура акумів , згідно бмс 26-28° , температура в середині вмс максимум 35°.
Але цікаво те що коли збільшуєш споживання генерація теж збільшується.

Температура акумів , згідно бмс 26-28° , температура в середині вмс максимум 35°.
Але цікаво те що коли збільшуєш споживання генерація теж збільшується.
Ну це як раз природньо - якщо генерацію нікуди дівати, то її і не буде.
Якщо нема зеленого тарифу, то шляхи скидання енергії генерації тільки два - або акумулятор, або в навантаження. На принципі додавання навантаження Вампір працює. Але у Вас щось не так з акумулятором, якщо він ще не зарядженний, а інвертор чомусь не хоче його дозаряджати.

Ну це як раз природньо - якщо генерацію нікуди дівати, то її і не буде.
Якщо нема зеленого тарифу, то шляхи скидання енергії генерації тільки два - або акумулятор, або в навантаження. На принципі додавання навантаження Вампір працює. Але у Вас щось не так з акумулятором, якщо він ще не зарядженний, а інвертор чомусь не хоче його дозаряджати.
Сьогодні поспостерігаю, якщо повториться спробую вимкнути зв'язок, не впевнений що шось зміниться, але побачу.

Ні , але підозрюю що це зв'язано з температурою БМС . Два дні коли були проблеми з зарядкою , температура МОС (це мабуть в середині бмс) піднілась вище 35°. А вчора і сьогодні не більше 30̀° і все працює добре. Якось так. Пишіть свої думки.

І ще одне. В мене Daly BMS з вентилятором. В програмі включення вентилятора за замовчанням стоїтьна 45° , а я поставив на 35°. Можливо це щез тим пов'язано, хз?!

Підкажіть, що не так у мене з налаштуваннями інвертора SRNE HF2430S60-100. Як тільки напруга на PV падає нижче 30V, інвертор переходить на bypass. Немає різниці, який рівень заряду батареї та напруга. А мені б хотілося, щоб переходив у режим bypass при 50% заряду АКБ, щоб увечері ще працювати на батареї, а вже вночі, коли нічний тариф, на загальній мережі. Вибраний режим SOL. Дякую.

В мене все вроді працює. Але я неможу зрозуміти чому коли акум повністю заряжено і сонечко ще високо, інвертор бере від сонця і частину підмішує з акумулятора. І коли акумулятор трохи розрядиться , наприклад 96% , зарядка не включається хоча вольтаж менший ніж вказано в п.37.Переглянути вкладення 7718Переглянути вкладення 7719

Переглянути вкладення 7720
Якось так.
Доброго дня!
А що це у вас за программа моніторінгу?

Всій спільноті власників інверторів SRNE привіт. Проконсультуйте в такому питанні: чи можливо хто підключав не інверторну БМС JK B1A8S10P-HC з інвертором HF2430S60-100, через RS485 або CAN? Обоє мають такі інтерфейси та протоколи Pylontech на обох, але підключити не вдається? Найбільша проблема із BMS-ою, прийшла без мануала по підключенню, все що вдалося найти через інет - це стандартне підключення силової частини - по портам, різні ревізії плати, різні порти, RS485 - це не зовсім RS, якийсь TTL (UART).

Останнє редагування:
Прошу допомоги!!! Хто може налаштувати параметри інвертора HF4850S80-H в с.Нові Петрівці - за гроші. Інвертор акамулятор бачить - далі боюся налаштовувати. тел 0502038458 Олександр.

Ніхто не звертав уваги на "клони" SRNE !? (можливо, хтось навіть мав справу!?)
На Алі запропонувало під брендом GETEMETE точну копію (по характеристикам) HF2430S60-100, але вже під назвою HSI 3000S... :rolleyes: Зовнішньо відрізняються тільки повітрозабірниками (скоріш за все там вже є "фільтри"), місцем розташування екрану та трохи більшою вагою самого інвертора)
Що цікаво, що та сама модель (HSI 3000S), але вже під іншим "брендом", є в наявності вже в Україні, при ~ такий же вартості... (у Епіцентрі та на Prom)
Я от такий придбав, шукав довго що це, і зараз майже впевнений що це srne

Підніму тему порту комунікації SRNE. Проблема в тому, що мій інвертор має одне гніздо RS485/CAN. Потрібен перехідник чи сплітер? Де його купити? WIFI мені потрібен, і тут радять підключити ще мої батареї Must LP16-24100 25,6V 100AH LiFePO4.

Ось трішки інформації:

bulldozerbsg

Судя по фотографиям вы любите DIY, может и решитесь попробовать подключить.

Что известно о SRNE HF2430S60-100 из user manual...
1) hf24-s-100-manual-uk.pdf (v7 переведенное на українську мову)
8 пункт настроек - LF07/LF08/LF09 наш вариант в зависимости от количества ячеек соединённых последовательно в батарее.
описание коммуникационного порта RS485:
- вивід 1 - джерело живлення 5 В,
- вивід 2 — GND,
- вивід 7 — RS485-A,
- вивід 8 — RS485-B,
- вивід 5 — CAN-H,
- вивід 6 — CAN-L.

Видим что на порту есть питание и две шины RS485 и CAN

2) HF24 S-100 manual_V8.2.pdf (v8.2 с официально сайта eng lang)
30 пункт настроек - Machine address settings (в мануале прямо не указано но это относится к RS485)
32 пункт настроек - RS485 communication:
- SLA - RS485 port for PC and remote monitoring (тот самый wifi dongle)
- BMS - RS485 port for BMS communication function. (это для подключения к BMS)
33 пункт настроек - BMS communication protocols:
When [32] = 485, the protocol are: PAC=PACE, RDA=RITAR, AOG=ALLGRAND BATTERY, OLT=OLITER, XWD=SUNWODA, DAQ=DYNESS, WOW=SRNE, PYL=PYLONTECH, SHO=FOX ESS, POW=POWMR

Как воспользоваться CAN пока не ясно, да MUST в списке нет

Ролики на ютубе показывают подключение SRNE инвертора к батареям через RS485, опять никакого CAN
Есть некоторая WIKI по SRNE (https://energy-for-all.notion.site/BMS-connection-guide-96dde3bc83b44cde95dcdc94943183eb) - там всё тоже самое но интересный момент про кабель для BMS - (if using CAN communication, retain only pins 4 and 5)

На той же вики страница с описанием параметров настроек (https://energy-for-all.notion.site/Parameter-setting-guide-145c0d6a164b4ce3a55f7a7399a39f8f)
32 - BMS communication port options:
- DIS (Default) - BMS communication is disabled. At this time the RS485-2 port can be used for our PC and remote monitoring interface.
- 485 - Choose RS485-2 port for BMS communication.
- CAN - Choose CAN as the BMS communication interface (this interface is optional and only supported by some models). At this time the RS485-2 port can be used for our PC and remote monitoring interface.

Наконец то описание CAN. Можно выбрать CAN в этой опции, тогда получится и BMS подключить и WiFi оставить, нужен подходящий сплитер для провода. для BMS на нужны только CANL, CANH

По поводу протокола. Вроде как в MUST ставят BMS от PACE и тогда стоит попробовать протокол PAC на инверторе.

Вкладення

• Zrzut ekranu 2025-10-07 103252.png
    Zrzut ekranu 2025-10-07 103252.png
    276,6 Кб · Перегляди: 9
Доброго дня!
Скажіть пліз, у кого яка версія прошивки SRNE-3kW?
Може у кого є прошивка, щоб перепрошити, а то не має в меню пунктів для з"єднання з BMS АКБ.

Добрий день!

Нарешті мікросоняшна електростанція працює стабільно, забезпечує всі потреби в квартирі.

Маю якусь кількість зауважень до побудови такої мікроСЕС, можливо комусь допоможе не робити дурниць які зробив я.Отож, працюю за кордоном, а замонтувати соняшні панелі , встановити і налаштувати інвертор і акумуляторну збірку потрібно було в Україні.

Перше, що рекомендую зробити, це почитати форуми і іншу інформацію про те, що ви хочете зробити, але не дуже поспішайте втілювати в життя побачене в ютубі, на форумах та ін.Найкраще почитати теорію, інструкції і іншу документацію виробників того обладнання яке ви хочете встановити.

Враховуючи що потрібно було зробити все в досить обмежені терміни і надивившись ютуба, накупляв всякого непотрібу, витратив на це купу грошей.Це так, але питання було не в грошах, а в стислих термінах всіх робіт.Все потрібно було зробити за 10-12 днів. Тому більша частина всього того непотребу що я накупив не згодилась.Ось деякивисновки:

- інвертор купував у виробника.Процедура купівлі затягнулась, бо виробник не продає свою продукцію окремим покупцям, але півторамісячна переписка завершилась успіхом.Куплений інвертор SRNE HF2430 S60-100, дорожчий на (360 злотих)79 Євро, має трошкі більші радіатори і зовсім тихи вентилятори.Це вся відмінність від алі.

- акумулятори BAK BAKCBBL150 - 152Ah - LiFePO4 3.2V - Grade A , 9 шт. 28 вольт.NKON

- інверторна JK BMS 200 A(2A) прошивка 15.41

- корпус для акумулятора NP12v300ah Voltronic

-
соняшні панелі монокристал GASOLARXY 6 х 150 W(на початку 4, а потім доставив ще 2), 25 років гарантії.Дорого, але вони того варті.

Коротко чому так.Для квартири 3 квт. достатня потужність, за межі інвертора виведена лінія для електропечі 3.8 квт., все інше завжди через інвертор.900 ват панелей достатньо комфортно для повного заряджання акумуляторів за світловий день з квітня по жовтень.Літом купа енергії яку немає куди подіти(поки що).Панелі розміром 600 х 1140мм. купив тільки для швидкого встановлення як обшивка балкона.Це випадково, але як виявилось купив дуже якісні панелі.

Всі налаштування бажано зробити за інструкціями виробника інвертора, BMS, бо коли налаштування по «порадам БЬІВАЛОГО», то все працює чудово, але трішечки-трішечки не так.Наприклад, для чого ставити в інверторі «налаштування користувача», коли є рідні налаштування для LiPO4 для 8 і 9 комірок?А патамушта!?В останній версії прошивки 15.41 є протокол WOW, по якому інвертор і BMS працюють прекрасно і без глюків.Включно і по CAN шині.Home asistans як для квартири — зайва і зайве споживання енергії.БО!Холодильник, пральна машина, мультиварка мають свої фірмові додатки і користуються ними теж не часто, а розумні розетки якось не прижились.Камера і віддалений доступ теж у своїх додатках, досить зручних і головне, якщо ви притомна людина, то можете використовувати принаймні два додатка для SRNE, в яких можете змінювати деяки параметри віддаленно і бачити статистику, хай і з затримкою.

Назад
Угорі