Инвертор Axpert VM 4 на: 3,6; 4; 5,6 и 6 KVA и SUNON IV моделі 4K / 6K(проблемы)

Я розумію, що це реактивний струм - але як їого позбутись поки не вирішив. На лічильник цей струм не впливає але дроти, що я під'єднував для експеременту трохи нагрілись і це без навантаження. Як у вас із холостим ходом? Так само чи іначе?
Я вже писав про свій холостий хід: 50-55Вт від мережі або 42Вт від батареї. Але в мене 4кВт.
Забудьте, це ніяк не виправити і це найменша з ваших потенційних проблем.
До речі, під навантаженням реактивна енергія в ньго падає.

Отримав вчора свій інвертор VM IV 6 кВт та вирішив увімкнути без навантаження та батарей.
І ось така картина: вентилятори працюють що вимкнений, що увімкнутий. Виміряв споживання в холосту викнений та увімкнутий. Споживання становить 20ватт та 37ватт. А струм більше 3 ампер. Я розумію, що це реактивний струм - але як їого позбутись поки не вирішив. На лічильник цей струм не впливає але дроти, що я під'єднував для експеременту трохи нагрілись і це без навантаження. Як у вас із холостим ходом? Так само чи іначе?
Я в таком режиме не включал. Первым делом, подключаю батарею, потом сеть. Днем у меня сеть не подключена, мерять нечего, Возможно померять после 23-00.

з'ясував, що коли п.12 стоїть CSO(заряд від сонця та мережі), то в режимі SBU заряджати від мережі буде не до 100%, а до напруги вказанній п.12!
Як що подивитись типову схемотехніку інвертора то він з мережі не може заряджати фізично як що є достатньо сонця, тому що потужність від сонця "подается між батареею та мережею" тому він переходить на заряд від сонця тоді коли його вистачає

Сьогодні вночі мав халепу. Прокинувся о 3:00 від того, що пищить UPS на компі. Пішов до інвертора розбиратися. Ситуація така - відрубило БМС :mad:
Став розбиратися. Інвертор в режимі SBU. Ввечері на батареї було десь 25.2В, при цьому вона вже показувала 0%, що трохи дивно, бо в її налаштуваннях стоїть SOC 0% 2.62В, а це 2.62х8=20,96В. Ну то мабуть якісь закидони її навчання на конкреті комірки. Залишив все так і пішов спати. Схоже, що в такому режимі воно протягнуло до 3:00, ввімкнувся бойлер і розрядив батарею до відсічки. Чомусь по п12, який у мене стоїть 23В, інвертор в цей раз не перейшов на живлення від мережі. Пункт 29 в мене стояв 21.4В, а в БМС пункт Cell UVP 2.58х8=20.64В Наче перший мав відрубитися інвертор. Але між ними є похибка в вимірюваннях напруги десь в 0.5-0.6В, тому перша рубанула БМС.
Інвертор таке відключення слава богу пережив. Підняв йому п29 до 22В. Поставив режим SUB, обмежив струм заряду від мережі 10А, щоб до ранку не сильно зарядилася батарея. І налаштував таймер на включення SBU о 7:00. Далі все ОК - бойлер нагріло від мережі, батарею зарядило десь до 12% і 7:00 перемкнуло з мережі на батарею. Заряду вистачило до 9:00 і зараз вже пішов заряд від сонця...
Ще з цікавого. Коли розбирався, з'ясував, що коли п.12 стоїть CSO(заряд від сонця та мережі), то в режимі SBU заряджати від мережі буде не до 100%, а до напруги вказанній п.12! Чомусь ніде в інструкціях і відеооглядах я цього не бачив. Можливо це те, що мені потрібно. В сонячні дні поставити SBU та CSO (я ставив OSO). Треба буде поексперементувати і подивитися при яких розкладах воно саме почне підзаряджати батарею від мережі.
Нижний предел в п.12 у меня прописан, но я до него ни разу не доходил. Как Вы говорите моя доктрина- ночью , если есть сеть, обязательно до заряжать батарею. Встречать утро с батареей 100%, тем более что она у меня не сильно разряжена. Другое дело, что бывали случаи, бойлер я часто грею тоже ночью, и когда вырубали свет, то он грелся от АКБ. Но сын догадался как решить эту проблему. Купили два токовых датчика, одели на входной и выходной фазный провод инвертора. Прописали в сценарии если по сетевому проводу ток меньше заданного - то розетка бойлера отключается. Вроде теперь не подводило. Хотел узнать на чем Вы остановились в п.99? Одну из команд исключили, оставив 0000 ? И утром радостно наблюдаете что все нормально переключилось?

Я в таком режиме не включал. Первым делом, подключаю батарею, потом сеть. Днем у меня сеть не подключена, мерять нечего, Возможно померять после 23-00
Мої батареї ще в дорозі. Я увімкнув для перевірки.
Переглянути вкладення IMG_20241022_210527.jpgПереглянути вкладення IMG_20241022_210621.jpgПереглянути вкладення IMG_20241022_210657.jpgПереглянути вкладення IMG_20241022_210542.jpg

Нижний предел в п.12 у меня прописан, но я до него ни разу не доходил. Как Вы говорите моя доктрина- ночью , если есть сеть, обязательно до заряжать батарею. Встречать утро с батареей 100%, тем более что она у меня не сильно разряжена. Другое дело, что бывали случаи, бойлер я часто грею тоже ночью, и когда вырубали свет, то он грелся от АКБ. Но сын догадался как решить эту проблему. Купили два токовых датчика, одели на входной и выходной фазный провод инвертора. Прописали в сценарии если по сетевому проводу ток меньше заданного - то розетка бойлера отключается. Вроде теперь не подводило. Хотел узнать на чем Вы остановились в п.99? Одну из команд исключили, оставив 0000 ? И утром радостно наблюдаете что все нормально переключилось?
Над автоматикою з бойлерами працюю.
По п 99 сьогодні вночі взагалі тільки один таймер прописав. Два інші були в нулях. Вранці все нормально перемкнулося.
Над сценаріями ще думаю. Мабуть їх буде два різних для сонячних і хмарних днів.

Над автоматикою з бойлерами працюю.
По п 99 сьогодні вночі взагалі тільки один таймер прописав. Два інші були в нулях. Вранці все нормально перемкнулося.
Над сценаріями ще думаю. Мабуть їх буде два різних для сонячних і хмарних днів.
[/QU Как Ваши успехи за вчерашний день? День ведь был пасмурный (у меня, а как у Вас не знаю).

Как Ваши успехи за вчерашний день? День ведь был пасмурный (у меня, а как у Вас не знаю)
Вчора було сонячно, результати приблизно як позавчора.
Сьогодні теж сонячно, але наче в димці, бо панелі дають на 20% менше.

Щодо скиду таймерів здається був неправий. Коли мигає 01, то не скидаються. А от коли мигає вже значення цього параметру і натиснути Enter, то скинуться.

Щодо SOC моєї батареї. Причина чому БМС показує менше, ніж там насправді закачано схоже в тому, що нові комірки мають ємність трохи більшу за 280Аг. Звернув увагу, що блогер прописував в свою БМС саме виміряну ємність, а не паспортну.

Вчора було сонячно, результати приблизно як позавчора.
Сьогодні теж сонячно, але наче в димці, бо панелі дають на 20% менше.

Щодо скиду таймерів здається був неправий. Коли мигає 01, то не скидаються. А от коли мигає вже значення цього параметру і натиснути Enter, то скинуться.

Щодо SOC моєї батареї. Причина чому БМС показує менше, ніж там насправді закачано схоже в тому, що нові комірки мають ємність трохи більшу за 280Аг. Звернув увагу, що блогер прописував в свою БМС саме виміряну ємність, а не паспортну.
Надо на это закрыть глаза и прописывать паспортную емкость. Вопрос. Так какие установки у Вас прописаны в меню и при этом все хорошо сохраняется по пп: 1: 16; 99 и 100 ? Я имею ввиду, что утром все нормально само переключается. Вы не обратили внимание - сразу переключается или через пару принудительных ручных переключений в течении нескольких дней?

Надо на это закрыть глаза и прописывать паспортную емкость. Вопрос. Так какие установки у Вас прописаны в меню и при этом все хорошо сохраняется по пп: 1: 16; 99 и 100 ? Я имею ввиду, что утром все нормально само переключается. Вы не обратили внимание - сразу переключается или через пару принудительных ручных переключений в течении нескольких дней?
Поки я не поставив ті таймери на постійне "чергування". Бо спочатку мені треба визначитись зі сценаріями під різну погоду для моєї системи. Тому поки вмикаю режими то вручну, то тільки один таймер, то два...

Поки я не поставив ті таймери на постійне "чергування". Бо спочатку мені треба визначитись зі сценаріями під різну погоду для моєї системи. Тому поки вмикаю режими то вручну, то тільки один таймер, то два...
Принято. А в каких краях Вы находитесь, если у Вас вчера было солнце? Я, в Киеве.

У меня вчера праздник был. Приехал 11 квт инвертор. Пол дня всего пролежал на таможне. їхаіЧерез пару дней сьезжу домой и привезу.
Відкривайте і по цій лінійці нову тему, там будемо їх обговорювати. В мене теж приїхав 4кВт Anenji, ще не дуже його тестував...

Відкривайте і по цій лінійці нову тему, там будемо їх обговорювати. В мене теж приїхав 4кВт Anenji, ще не дуже його тестував...
Принято.

Ці таймери мене вкінець вибісили і я почав гуглити. В результаті знайшов інфу по таймерах Вольтроніків на закордонному форумі https://diysolarforum.com/threads/lv6548-output-charger-source-priority-timer-settings.42163/

Там причина в черговій китайській фішці. Коли ми ставимо кінець режиму 23, то насправді це означає 23:59! Ну і взагалі там добре розписано як це працює по таймслотах і як можна проконтролювати через комп. Буду перевіряти. Ось тут гугл переклад
Якщо ви неправильно використовуєте USB 07-15 і SBU 15-07, ви насправді хочете сказати, що вам потрібен USB від 0700-1559 і SBU від 1500-0759, які, як бачите, перекриваються. Отже, що станеться, коли ви це зробите? Інвертор приймає ці значення та не виконує виявлення перекриття. Останнє збережене налаштування буде активним. Якщо я спочатку встановлю USB 07-15, а потім установлю SBU з 15-07, я фактично отримаю USB з 0800-1459 і SBU з 1500-0759. Звичайно, це не зовсім те, що я хотів, оскільки перехід від SBU до USB тепер відбуватиметься о 8 ранку, а не о 7 ранку.

Це працює так: існує 24-годинна таблиця (від 0 до 23), і в ній кожній годині призначається параметр пріоритету вихідного джерела (USB призначається код 0, SUB-код 1 і SBU-код 2). Коли годинник переходить на наступну годину, інвертор перевіряє цю таблицю та перемикається (за необхідності) на новий пріоритет вихідного джерела. Якщо моя таблиця виглядає так:

2 2 2 2 2 2 2 2 0 0 0 0 0 0 0 2 2 2 2 2 2 2 2 2

він в основному вказує пріоритет SBU з опівночі до 7:59, USB з 8:00 до 14:59 і SBU з 15:00 до 23:59.

Коли ви оновлюєте параметр 01 (глобальний пріоритет вихідного джерела), я вважаю, що він, по суті, записує вибране значення в усі 24 слоти в цій таблиці. Наприклад, якщо я перейду до параметра 01 і встановлю його на USB, моя таблиця виглядатиме так:

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Коли ви оновлюєте один із таймерів пріоритету джерела виводу, він приймає час початку та виконує ітерацію до часу завершення (включно) та встановлює відповідний пріоритет джерела виводу в таблицю таймерів пріоритету джерела виводу. Якщо я почну з наведеного вище прикладу (встановивши для параметра 01 значення USB), а потім встановлю таймер пріоритету вихідного джерела для SBU з початком 07 і кінцем 14, мікропрограма перезапише ці слоти в таблиці таймерів, і ми матимемо:

0 0 0 0 0 0 0 2 2 2 2 2 2 2 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Кожна наступна зміна просто перезаписує відповідні слоти в цій таблиці таймерів. Ось чому ви не можете редагувати/змінювати налаштування 01 після встановлення таймерів.

Коли для часу початку та часу завершення встановлено значення 00, це здається особливим випадком і ігнорується.

Вкладення

• MAX Communication Protocol20210217 ru.pdf
    610 Кб · Перегляди: 13
Назад
Угорі