Сьогодні вночі мав халепу. Прокинувся о 3:00 від того, що пищить UPS на компі. Пішов до інвертора розбиратися. Ситуація така - відрубило БМС
Став розбиратися. Інвертор в режимі SBU. Ввечері на батареї було десь 25.2В, при цьому вона вже показувала 0%, що трохи дивно, бо в її налаштуваннях стоїть SOC 0% 2.62В, а це 2.62х8=20,96В. Ну то мабуть якісь закидони її навчання на конкреті комірки. Залишив все так і пішов спати. Схоже, що в такому режимі воно протягнуло до 3:00, ввімкнувся бойлер і розрядив батарею до відсічки. Чомусь по п12, який у мене стоїть 23В, інвертор в цей раз не перейшов на живлення від мережі. Пункт 29 в мене стояв 21.4В, а в БМС пункт Cell UVP 2.58х8=20.64В Наче перший мав відрубитися інвертор. Але між ними є похибка в вимірюваннях напруги десь в 0.5-0.6В, тому перша рубанула БМС.
Інвертор таке відключення слава богу пережив. Підняв йому п29 до 22В. Поставив режим SUB, обмежив струм заряду від мережі 10А, щоб до ранку не сильно зарядилася батарея. І налаштував таймер на включення SBU о 7:00. Далі все ОК - бойлер нагріло від мережі, батарею зарядило десь до 12% і 7:00 перемкнуло з мережі на батарею. Заряду вистачило до 9:00 і зараз вже пішов заряд від сонця...
Ще з цікавого. Коли розбирався, з'ясував, що коли п.12 стоїть CSO(заряд від сонця та мережі), то в режимі SBU заряджати від мережі буде не до 100%, а до напруги вказанній п.12! Чомусь ніде в інструкціях і відеооглядах я цього не бачив. Можливо це те, що мені потрібно. В сонячні дні поставити SBU та CSO (я ставив OSO). Треба буде поексперементувати і подивитися при яких розкладах воно саме почне підзаряджати батарею від мережі.