Инвертор Axpert VM 4 на: 3,6; 4; 5,6 и 6 KVA и SUNON IV моделі 4K / 6K(проблемы)

Хто небудь пробував зайти на інвертор з веб-браузера по IP-адресі? У мене не виходить - питає ім'я користувача та пароль. Які данні не підставляю по інвертору не підходять.
123321.jpg

Останнє редагування:
Мій Axpert тиждень тому гавкнувся. Відремонтував. Подробиці тут https://greenpowertalk.tech/threads/remont-invertora-vlasnimi-rukami.1545/
Сочувствую. Это явно потому, что у Вас не было запаса. по мощности. Опасно работать на больших токах. Надо переходить на 48В. Я свой Axpert 6kw " поцеловал", попрощался и продал. На него не было нареканий. Бывали случаи, когда он вырубался сам, но это когда сын пытался связать его с БМСкой портами. Убрал эту тему, перешел на Юзер и никаких проблем. Теперь тема форума осталась, а инвертора уже нет. Буду сидеть на ANJ 11 kw. Надеюсь на его запас по мощности в 2 раза, тем более, что в дороге уже второй, запасной.

Сочувствую. Это явно потому, что у Вас не было запаса. по мощности. Опасно работать на больших токах. Надо переходить на 48В. Я свой Axpert 6kw " поцеловал", попрощался и продал. На него не было нареканий. Бывали случаи, когда он вырубался сам, но это когда сын пытался связать его с БМСкой портами. Убрал эту тему, перешел на Юзер и никаких проблем. Теперь тема форума осталась, а инвертора уже нет. Буду сидеть на ANJ 11 kw. Надеюсь на его запас по мощности в 2 раза, тем более, что в дороге уже второй, запасной.

В той момент не було ніякого перевантаження по споживанню. Було близько 250-300Вт. Він в той час перемкнувся по таймеру на зарядку по нічному тарифу і все потухло. Струм зарядки стояв 80А. До того майже місяць з цим проблем не було. Зараз поставив 50А для мережі, для сонця залишив 80А.
Щодо надійності любих інверторів в мене вже нема ілюзій. Я передивився багато відео ремонтів коли ремонтував свій. Так от там у них на столі були всі - і потужні, і кволі. І дорогі, і дешеві. Деякі просто померли на рівному місці. Деяких хазяї замучили...
Тому запасний інвертор - це правильне рішення :)
До речі цікаво подивитися на той ANJ 11кВт зсередини. Бо 10.2кВт PowMr ремонтники сильно сварять. Його важко і дорого ремонтувати. В нього багато силових транзисторів, вони прикручені з обох боків радіатора. Частину з них неможливо просто так відкрутити для заміни, бо заважають трансформатори. Треба або якось випаювати всі транзистори одразу, або випаювати трансформатори щоб відкрутити транзистори...

В той момент не було ніякого перевантаження по споживанню. Було близько 250-300Вт. Він в той час перемкнувся по таймеру на зарядку по нічному тарифу і все потухло. Струм зарядки стояв 80А. До того майже місяць з цим проблем не було. Зараз поставив 50А для мережі, для сонця залишив 80А.
Щодо надійності любих інверторів в мене вже нема ілюзій. Я передивився багато відео ремонтів коли ремонтував свій. Так от там у них на столі були всі - і потужні, і кволі. І дорогі, і дешеві. Деякі просто померли на рівному місці. Деяких хазяї замучили...
Тому запасний інвертор - це правильне рішення :)
До речі цікаво подивитися на той ANJ 11кВт зсередини. Бо 10.2кВт PowMr ремонтники сильно сварять. Його важко і дорого ремонтувати. В нього багато силових транзисторів, вони прикручені з обох боків радіатора. Частину з них неможливо просто так відкрутити для заміни, бо заважають трансформатори. Треба або якось випаювати всі транзистори одразу, або випаювати трансформатори щоб відкрутити транзистори...
Я пока открывать не хочу. Заклеен гарантийной табличкой. Приедет второй, посмотрю что там. С PowMr я не имею никаких дел. Есть предположение, что ANJ, это тоже рука Вольтроника.

Я пока открывать не хочу. Заклеен гарантийной табличкой. Приедет второй, посмотрю что там. С PowMr я не имею никаких дел. Есть предположение, что ANJ, это тоже рука Вольтроника.
Не поспішайте відкривати. Виявляється пломба для китайців таки має значення. Почитайте в тій темі, де я свій ремонт описував. Тут річ не стільки в PowMr, скільки в потужності. Для великої потужності потрібно багато транзисторів. І їх треба конструктивно якось зуміти розташувати. От їх і ліплять з двох сторін радіатора. Розбирати таке для ремонту ой як непросто. Тому і цікаво глянути як там у 11кВт ANJ... Якщо натрапите на відео розборки, то закиньте в ту свою тему.
Зараз я думаю, що потужність мабуть краще нарощувати за рахунок кількох паралельних інверторів, а не одним потужним. Тоді всі яйця будуть не в одному кошику.

Открыл новую тему. Случайно разместил ее в разделе статьи, обсуждения. Не смог удалить оттуда, чтобы разместить здесь. В 23-00 без проблем инвертор переключился на сеть. Время выставлено ровно 23-00.
Можете розписати години планування переключення та як виставили таймери. Щоб не повторювати помилок.

Спочатку бісили таймери, але після того як розібрався з ними, то я від них в захваті.
Розпишіть як правильно налаштувати таймери, щоб не було конфліктів. Бо ще не дуже все розумію.

Розпишіть як правильно налаштувати таймери, щоб не було конфліктів. Бо ще не дуже все розумію.
Як там все влаштоване:
У інвертора є два пункта меню для задання пріоритетів. Пункт меню 01 для задання пріорітету живлення навантаження і пункт меню 16 для задання джерела зарядки акумулятора. У більшості дешевих інверторів все цим і обмежується. Наші інвертори більш продвинуті і мають таймери для перемикання пріоритетів. З таймерами пріоритети перемикаються "в фоні" незалежно від того, що показують ці пункти. Це перше що збиває з пантелику. Тепер про самі таймери. В пункті 99 знаходиться таймери для пріоретета навантаження, в пункті 100 таймери для пріорітета зарядки. Там ті самі значення, що в пунктах 01 та 16. І для кожного є свій таймер. Тобто, якщо ви хочете щоб якийсь параметр діяв протягом певного часу, ви задеєте для нього відповідний таймер. Друга засада для розуміння - це тонкощі налаштування часу на цих таймерах. Наприклад ми хочемо щоб режим SBU в нас працював з 07:00 до 23:00. Більшість так той таймер і виставляє 07 23. А треба виставляти 07 22. Бо ті таймери працюють по таймслотах. Всього є 24 таймслота, кожен діє по годині. Цифра означає час початку дії таймслота. Наприклад таймслот 22 діє з 22:00:00 до 22:59:59. Тому таймери режимів треба налаштовувати так, щоб таймслоти в них не перекривались. Якщо ми налаштуємо таймери з перекриттям, то таймслоти відредагує той таймер, який ми налаштовували останнім.
Далі. Якщо ми налаштували таймери, а потім полізли в пункт 01 і там щось поміняли, то всі таймери 99 скинуться на значення 00 00. Тепер інвертор працюватиме в тому режимі, який ми йому прописали вручну. Аналогічно з п16. якщо полізли туди і там щось поміняли, то таймери 100 всі скинуться.
Як зараз налаштовано в мене:
п99
USB 0000
SUB 2306
SBU 0722

п100
SCO 2306
SNU 0000
OSO 0722

Поясняю чому я задіюю таймер SUB, а не USB. Вночі без сонця ці режими працюють однаково. Але влітку сонце встає рано і з нього режима вже можна буде спробувати витягти трохи сонячної енергії до 07:00. Хоча все залежить від об'му батареї і потужності панелей. Може влітку вийде сидіти всю добу на SBU і всі таймери прийдеться переналаштувати. Подивимось.

Тепер про неприємне. Зараз графікі відключення плаваючі. Тому мені інколи приходиться заряджати аккум і вдень, бо без сонця мого аккума не вистачає на 16годин. А це означає, що налаштовувати все треба вручну і тоді всі таймери ідуть по бороді, бо скидуються :( Щоб заряджалося від мережі вдень я виставляю п01 USB, а п16 SNU. При цьому майте на увазі, якщо ті значення вже прописані в тих пунктах, то заряд не почнеться. Бо пріорітети насправді задаються таймслотами. Тому треба зайти в ці пункти, щось там поміняти туди-сюди і нажати Ентер. Тільки після цього скинуться відповідні таймери і буде діяти ручний режим з п01 та п16.
Щоб потім налаштувати таймери знову прийдеться багато клацати. Щоб не збитися я написав собі бумажку з налаштуваннями і тримаю іі біля інвертора.

Розповім про ще один тонкий момент для режима SBU і таймерів. Наприклад у вас також не вистачає акума щоб дотягнути до нічного тарифа. Для цього існує п12, в якому задається напруга аккумулятора при якій інвертор перейде в режим байпасу. При цьому він не скине таймери, дочекається нічного тарифу і тільки тоді почне зарядку за відповідним таймером. Зручно. Але! Налаштовуйте в цьому пункті не дуже низьку напругу. Бо наші інвертори в цьому режимі продовжують піджирати батарею на власні потреби :( В мене це біля 1.4А. Я так пару разів спіймав відключення БМС по розряду, коли там було прописано 23В та 23.5В :( Тому зараз в мене там стоїть 24.5В Цієї залишкової ємності акумулятора в моїх умовах гарантовано вистачає дотягнути до 23:00.
Ну і ще раз напишу - якщо планове відключення десь близько перед 23:00, тоді ця зручнісь не спрацює. Треба це передбачати і підзаряджатись десь вдень вручну.

Останнє редагування:
Як там все влаштоване:
У інвертора є два пункта меню для задання пріоритетів. Пункт меню 01 для задання пріорітету живлення навантаження і пункт меню 16 для задання джерела зарядки акумулятора. У більшості дешевих інверторів все цим і обмежується. Наші інвертори більш продвинуті і мають таймери для перемикання пріоритетів. З таймерами пріоритети перемикаються "в фоні" незалежно від того, що показують ці пункти. Це перше що збиває з пантелику. Тепер про самі таймери. В пункті 99 знаходиться таймери для пріоретета навантаження, в пункті 100 таймери для пріорітета зарядки. Там ті самі значення, що в пунктах 01 та 16. І для кожного є свій таймер. Тобто, якщо ви хочете щоб якийсь параметр діяв протягом певного часу, ви задеєте для нього відповідний таймер. Друга засада для розуміння - це тонкощі налаштування часу на цих таймерах. Наприклад ми хочемо щоб режим SBU в нас працював з 07:00 до 23:00. Більшість так той таймер і виставляє 07 23. А треба виставляти 07 22. Бо ті таймери працюють по таймслотах. Всього є 24 таймслота, кожен діє по годині. Цифра означає час початку дії таймслота. Наприклад таймслот 22 діє з 22:00:00 до 22:59:59. Тому таймери режимів треба налаштовувати так, щоб таймслоти в них не перекривались. Якщо ми налаштуємо таймери з перекриттям, то таймслоти відредагує той таймер, який ми налаштовували останнім.
Далі. Якщо ми налаштували таймери, а потім полізли в пункт 01 і там щось поміняли, то всі таймери 99 скинуться на значення 00 00. Тепер інвертор працюватиме в тому режимі, який ми йому прописали вручну. Аналогічно з п16. якщо полізли туди і там щось поміняли, то таймери 100 всі скинуться.
Як зараз налаштовано в мене:
п99
USB 0000
SUB 2306
SBU 0722

п100
SCO 2306
SNU 0000
OSO 0722

Поясняю чому я задіюю таймер SUB, а не USB. Вночі без сонця ці режими працюють однаково. Але влітку сонце встає рано і з нього режима вже можна буде спробувати витягти трохи сонячної енергії до 07:00. Хоча все залежить від об'му батареї і потужності панелей. Може влітку вийде сидіти всю добу на SBU і всі таймери прийдеться переналаштувати. Подивимось.

Тепер про неприємне. Зараз графікі відключення плаваючі. Тому мені інколи приходиться заряджати аккум і вдень, бо без сонця мого аккума не вистачає на 16годин. А це означає, що налаштовувати все треба вручну і тоді всі таймери ідуть по бороді, бо скидуються :( Щоб заряджалося від мережі вдень я виставляю п01 USB, а п16 SNU. При цьому майте на увазі, якщо ті значення вже прописані в тих пунктах, то заряд не почнеться. Бо пріорітети насправді задаються таймслотами. Тому треба зайти в ці пункти, щось там поміняти туди-сюди і нажати Ентер. Тільки після цього скинуться відповідні таймери і буде діяти ручний режим з п01 та п16.
Щоб потім налаштувати таймери знову прийдеться багато клацати. Щоб не збитися я написав собі бумажку з налаштуваннями і тримаю іі біля інвертора.

Розповім про ще один тонкий момент для режима SBU і таймерів. Наприклад у вас також не вистачає акума щоб дотягнути до нічного тарифа. Для цього існує п12, в якому задається напруга аккумулятора при якій інвертор перейде в режим байпасу. При цьому він не скине таймери, дочекається нічного тарифу і тільки тоді почне зарядку за відповідним таймером. Зручно. Але! Налаштовуйте в цьому пункті не дуже низьку напругу. Бо наші інвертори в цьому режимі продовжують піджирати батарею на власні потреби :( В мене це біля 1.4А. Я так пару разів спіймав відключення БМС по розряду, коли там було прописано 23В та 23.5В :( Тому зараз в мене там стоїть 24.5В Цієї залишкової ємності акумулятора в моїх умовах гарантовано вистачає дотягнути до 23:00.
Ну і ще раз напишу - якщо планове відключення десь близько перед 23:00, тоді ця зручнісь не спрацює. Треба це передбачати і підзаряджатись десь вдень вручну.
Бывший обладатель Axpert VM4 6k. Я так до конца и не освоил работу с таймерами. Открыл только эту тему форума и методом проб включил этот режим. Вы молодец, до конца довели этот процесс. В новом инверторе ANJ 11k нет таких проблем. Наверное Вольтроник сделал из этой проблемы выводы. Здесь как в будильнике. Поставил в 7-00 включить SBU, он ровно в 7-00 включился, ровно в 23-00 он отключился и инвертор перешел на работу в основной режим.

Останнє редагування:
Як там все влаштоване
Бывший владелец Axpert VM4 6k
Дякую Вам панове за відгук та пояснення.
Моя коротка історія, яку хотів реалізувати давно. Та не було стимулу, а тут весняні відключення після прильотів по енергетиці показали що зволікати не варто. Тому купив обладнання ще до подорожання, суттєвого.
Спостерігав, аналізував....
І купив у травні 3кВт ALLURE PRIME в парі з 2х AGM 6-RB-100. У блогера та майстра по ремонту - Стаса. Жодних питань чи нарікань.
Але не врахував одного моменту - сім'я з шести чоловік трьох поколінь.
Холодильники, ПК, і тому подібне працює. Пралка-автомат, духовка, праска, чайник- працює і з АКБ і з сонцем.
Але якщо тільки додати в пару до цього обладнання ще щось - вибиває по перевантаженню.
Щоб інвентор не перевантажувався - додав реле струму, з обмеженням 12,5А.
Бойлер працює на розумній розетці по сценаріях.

І якщо працює бойлер, наприклад, то праски не включиш, чи пралки, або духовки. Тому мигання "світла" дуже часті, бо не всі слідкують за графіком роботи обладнання :). В режимі блекаутів -жодних нарікань. Бойлер вимикаю вручну при відключеннях, зранку 5:00 висадив батарею на 50%, це скоріше винятки.

Тому було куплено, нещодавно, Sotoreck REVO VM IV 6 кВт 48В.
До нього планую ще добрати тих же АКБ. Сонячне поле на 3,5 кВт з напругою 300В.
Вибір був між Sotoreck'ами 6 кВт і їм подібними "батискафами" і Daxtromn AGH-6.2kW.
Вибрав перший варіант, підкупило робота за розкладом, МРРТ60-450В проти 90-450В у AGH-6.2kW. Інформативність інтерфейсу, максимальний струм по МРРТ 27А проти 23А.

Форум побачив недавно, тому так пізно зареєструвався.

Останнє редагування:
Теперішня робоча система:
ALLURE PRIME SM-3200H-24 в парі з 2х AGM 6-RB-100
Починалося з необхідного мінімуму і помалу нарощувалося наповнення у щитку.

Вкладення

• IMG_20240709_062207.jpg
    IMG_20240709_062207.jpg
    1,2 Mб · Перегляди: 12
  • IMG_20240709_182707.jpg
    IMG_20240709_182707.jpg
    2,4 Mб · Перегляди: 13
  • IMG_20240709_191023.jpg
    IMG_20240709_191023.jpg
    2,1 Mб · Перегляди: 13
  • IMG_20240710_073315.jpg
    IMG_20240710_073315.jpg
    2 Mб · Перегляди: 13
І ще питання. До практиків, теоретиків, до тих що може щось порадити.
Панелі на даху. Кут даху не самий кращий, 43 град.
Для оптимізації потужності сонячного поля на перспективу розглядається додавання кількох панелей.
Суть питання:
- Додати паралельно панелі да існуючих. Зрозуміло, ясно. Струми дозволяють.
- А чи можна додати паралельно панелі до існуючих але на протилежній стороні даху? Т.к. МРРТ - 1 шт.

AD_4nXfM6UIbFtF5bH5pia0zhJbR_fvDZvI0bdsvBc1YV4JsASbwkhMcCSZIiH247qsCZGzD7SU3CjyIiTMQPlFPgOQsO5gVPXgOBxy8dalh0b8RWOiyMlTBEQL7mud3x6jOqQKpSbmxvQ

Вкладення

• IMG_20240804_134730.jpg
    IMG_20240804_134730.jpg
    2,5 Mб · Перегляди: 5
До нього планую ще добрати тих же АКБ.
Якщо Ви маєте на увазі кислотні, то на сьогодні це вже погана ідея. Краще купити комірки і самому зібрати літійзалізофосфатну батарею.

Дайте ссилочку на тему.
В этой теме как то скучно. Нет проблем у инвертора. Нечего и обговаривать.

Можете розписати години планування переключення та як виставили таймери. Щоб не повторювати помилок.
Вы по какой модели задаете вопрос по таймерам? Если по Axpert VM IV, то лучше обратиться к Karl. Он довел свои исследования до конца, а я свой инвертор продал и перешел на ANJ 11k.

Для підключення інвертора підходить такий кабель
Це запитання чи твердження? У мене в коробці з інвертором був такий кабель.
Але я підключився до телефону через вай-фай, до ноута ще не підключав.

Це запитання чи твердження? У мене в коробці з інвертором був такий кабель.
Але я підключився до телефону через вай-фай, до ноута ще не підключав.
Цей кабель підходить для Voltronic Axpert VM 4 Twin 6 кW.

Назад
Угорі