Інвертор Deye, заземлення TT (tnс-s), виникає зміна полярності в розетці при відключенні мережевого нуля

Так вийшло що в мене ТТ
Та ні в вас TN-S мабуть навіть TN-C-S а в ТТ вона перетворюється коли вимикається діф автомат, но то не страшно бо все знеструмлюется, але так було доки не з'явився інвертор. І коли з'явився інвертор то діф автомат перестав виконувати свою функцію бо як що він спрацює то нікого не захистить бо інвертор все одно буде подавати напругу

Та ні в вас TN-S мабуть навіть TN-C-S а в ТТ вона перетворюється коли вимикається діф автомат, но то не страшно бо все знеструмлюется, але так було доки не з'явився інвертор. І коли з'явився інвертор то діф автомат перестав виконувати свою функцію бо як що він спрацює то нікого не захистить бо інвертор все одно буде подавати напругу
є ж ще узо вони зараз спрацьовують якщо кз, а діф на вході виконує захист кабелю який в мене пвс 6 квадратів, на нього піде 8 кіловат з мережі після збільшення потужності. І доречі цей однополюсний що на виході фази з інвертору, він при кз наче повинен теж спрацювати

Останнє редагування:
є ж ще узо вони зараз спрацьовують якщо кз
Узо не захищає від кз, від кз захищає автомат або діф автомат ( який також виконує функцію узо) а Узо захищає від ураження людини електричним струмом, но як що воно встановлено перед інвертором то свою функцію воно не виконає бо знеструмити нічого не зможе

і як що я не помиляюсь в TN-S нуль розривати не можна
Помиляєтесь, нуль можна розривати, в усіх системах. Землю - не можна.
і повторно це робити непотрібно, або навіть небезпечно?
Саме так=)
Якщо ви почитаєте уважно то у вас написано:
1730670443102.png
Ваша схема при підключенні повинна бути такою(з мануалу Deye доречі):
1730670507990.png

Щодо якості заземлення, дійсно схоже що в мене все дуже чудово з опором: І ґрунти в мене глина на дуже велику глибину, через метр чорнозему. І заземлення виконано просто але якісно і технологічно. Андрій встановлював заземлення власного виробництва. Він покращив звичайне штиреве заземлення і збільшив його ефективність, якщо не помиляюсь є патент на винахід.
В нього на youtube є приклади як опір через час навіть зменшувався майже в 2 рази в тяжких грунтах.Тому в мене зараз по прогнозам може бути менше двох ОМ.
Я при замовлені встановленя інвертору через обмежений бюджет вимушений був трохи зекономити. А так би замовив у Андрія , краще знавця своєї справи я не зустрічав. https://youtube.com/@izibud_ua

Узо не захищає від кз, від кз захищає автомат або діф автомат ( який також виконує функцію узо) а Узо захищає від ураження людини електричним струмом, но як що воно встановлено перед інвертором то свою функцію воно не виконає бо знеструмити нічого не зможе
В мене три узо після інвертору, на три групи автоматів. Мені здалося що при кз спрацьовує УЗО швидше за інші автомати. Але досвід користування тільки моєю схемою: наприклад якщо навіть вимкнути автомат який іде після узо, і закоротити контакты що після автомату - спрацює узо в 9 із 10. Були і інші випадки коли при кз узо спрацьовувало частіше і швидше за автомат який іде після нього на світло чи розетки

то відбувається щось незрозуміле для електрика який встановлював інвертор.
Я ж казав що 90% сьогодняшніх встановлювачів інверторів - це вчорашні продавці кавунів=)
Ліньки розповідати дуже довго але ось
1730672159188.png1730672261303.png
https://greenpowertalk.tech/threads/pidkljuchennja-zemli-deye-sun-20k.1198/ (останнє повідомлення)

P.S. Знайдіть кваліфікованного інсталлера а не шабашника.

Помиляєтесь, нуль можна розривати, в усіх системах. Землю - не можна.

Саме так=)
Якщо ви почитаєте уважно то у вас написано:
Ваша схема при підключенні повинна бути такою(з мануалу Deye доречі):
так а що там написано ) багато хто думає що там написано що ця схема (з сквозним нулем) тільки для Австралії та Африки ... але це не так )
Screenshot_20241104_002723_Adobe Acrobat.jpg
Я питав чому мій електрик інсталятор підключив мені по цій схемі а не по тій що перед нею ( з розривом нуля наче її називають ) Він сказав що її було легше зробити в моєму домашнему щитку.
Я до цього часу нерозумію що я втратив , і чи є сенс переробляти, але я попаду на гроші майже як за новий інстал, там багато роботи вийде, як мені пояснив електрик

я до цього часу нерозумію що я втратив , і чи є сенс переробляти,
Та як хочете, якщо вас плаваючий нуль влаштовує - залишайте=)

У вас точно є відхилення навіть від цієї схеми, бо по ній у вас усі N та PE з'єднані, тобто різниці потенціалів між N та PE не повинно бути.

Останнє редагування:
Я ж казав що 90% сьогодняшніх встановлювачів інверторів - це вчорашні продавці кавунів=)
https://greenpowertalk.tech/threads/pidkljuchennja-zemli-deye-sun-20k.1198/ (останнє повідомлення)

Дякую доречне та актуальне для мене питання. Перечитав ці теми про реле перед тим як створити свою, подумав що це мій випадок але людина яка ставила реле, мене направила шукати причину далі , автор цього відео
так як для нього зміна полярності була незвична і незрозуміла.
Я сподіваюсь я вирішу своє питання просто перемичкою земля-0 в своєму щитку будинку. Чи цього буде недостатньо ?

Якщо у вас TN-S (хоча насправді це більше походить на TN-C-S якщо ви кажете що там на 10 абонентів земля) - то ніяких з'єднаннь шин у вас в щитку не повинно бути, бо з'єднання N-PE відбувається там де ці 10 абонентів підключені=
в мене як виявилось ТТ думав а думав що tnc-s немає з'єднання нуля і землі в загальному щитку.
Пропонують з'єднати в своєму домашньому щитку 0 та землю, наче це вирішить проблему некоректної роботи без ноля мережі

в мене як виявилось ТТ думав а думав що tnc-s немає з'єднання нуля і землі в загальному щитку.
Пропонують з'єднати в своєму домашньому щитку 0 та землю, наче це вирішить проблему некоректної роботи без ноля мережі
Соррі, спочатку не прочитав повідомлення вашого електрика.
так а що там написано ) багато хто думає що там написано що ця схема (з сквозним нулем) тільки для Австралії та Африки ... але це не так )
Замовнику я рекомендував зробити об'єднання на вводі в будинку чи визвати РЕС чи кому належить ця пломба.
Спочатку розберіться з цим=)

Можете спробувати, але якщо зробите після лічільника - скоріш за все лічильник скаже "Вася, в тебе диф струми різні, я викликаю СБУ", тому що струм L має дорівнювати струму N, а у вас частина струму з N потече у ваш PE=)

Останнє редагування:
Можете спробувати, але якщо зробите після лічільника - скоріш за все лічильник скаже "Вася, в тебе диф струми різні, я викликаю СБУ", тому що струм L має дорівнювати струму N, а у вас частина струму з N потече у ваш PE=)
щось зустрічав , але .. це там лічильник повинен бути особливий, і тоді почне мені нараховувати додатково віртуальне споживання якого нема, а якщо лічильник не такий ... то все буде ок?

потім (ще раз напишу про це).. чекаю хлопців з дтек, на заміну ввідного автомату по збільшенню потужності. Планую їх попросити з'єднати нуль загальний той що до лічильників з транформатору приходить з заземленням. ( Якщо він там вже не заземлений на своє окреме заземлення поряд, тому що є така в мене підозра, там є заземленна полоса металу з середнім опором, вонаж якось використовується. ) І тоді мені буде відєднати в будинку перемичку, чи залишити?

щось зустрічав , але .. це там лічильник повинен бути особливий, і тоді почне мені нараховувати додатково віртуальне споживання якого нема, а якщо лічильник не такий ... то все буде ок?
Хз, будь який сучасний лічільник я думаю=) Ось GAMA 100 G1Y який вже років 15 в мене на одній квартирі стоїть.
1730677724311.png
Ось лічільник НІК:
1730677916263.png
І тоді мені буде відєднати в будинку перемичку, чи залишити?
Від'єднати
потім (ще раз напишу про це).. чекаю хлопців з дтек, на заміну ввідного автомату по збільшенню потужності. Планую їх попросити з'єднати нуль загальний той що до лічильників з транформатору приходить з заземленням.
Нехай щастить, але я думаю вам відмовлять=) Заземлення робиться через проект і затверджується ДТЕКом якщо я не помиляюсь.
Шукайте зв'язки з людьми з ДТЕКу, забули в якій ми країні живемо?)

Останнє редагування:
Про острівний режим на інверторі плюс реле наче звучить логічніше.
Вимикаючи фазу та нуль мережі:
В розетці залишається тільки земля та те що згенерував інвертор: полуфази? одна з яких більш виражена, друга майже нейтраль і навіть тестер викрутка її не відчуває . І те що в мене нуль об'єднаний з землею чи ні, яка різниця його всеодно нема за інвертором - його вимкнуто, чи діфом як я зараз тестую, чи інша трапилась неприємність і його: відключило/обірвало/відгоріло.
Все ця волокіта саме для цих дуже рідких випадків. І для того щоб не торкнуло йобом з заземлених корпусів приладів, вірно я розумію?
Нагадаю в мене зараз в розетці все добре коли 0 приходить з мережі, навіть без мережевої фази.

А вот коли буде реле та острівний режим, інвертор буде у випадку обрива нуля, перемикати/створювати нуль з заземлення, і саме на тому контакті в розетці де він був до обриву?

Останнє редагування:
Назад
Угорі