Як моніторити ємність заряду акумулятора Lifepo4 віддалено BMS JK-B2A8S20P?

5 параметрів на JK БМС... це не смішно! Я бажаю пару десятків моніторити! Лише напруг по коміркам вже 16... Ну і керувати там парою параметрів начебто можна.
Насправді, то лише один з варіантів моніторингу(5 параметрів) за допомогою додатку на телефоні. Інші варіанти дозволяють моніторити на JKBMS все.

Про яке "mobile phone APP needs to be updated" китайці теревенять? У когось є дадаток на андроїд старше за версією ніж 4.28.0? Якщо так, підкажить де ви його узяли плс.
на сайті виробника -взагалі версія 4.17
але
що якби натякає - програма від стороннього виробника.))) Можливо запитати в нього?

Взагалі то, сайт виробника ось цей ))
опа
атака клонів)))
а я і не знав. Не користуюсь
Дякую.

PS - а взагалі-то - питаня виявляється дуже цікаве.
В мене - наприклад перші версії були з саме jkbms.com
з лого E&J tech!
Hb27cba82a8fe4f6cbd206dd158256ee5A.jpg
Hf3a68ce6282e4d9b815372be3e5bd6a0U.jpg

та і я наскільки памятаю - просто так домен першого рівня не дадуть
(навіть у нас треба спершу підтвердити авторство ТМ)

PPS - а є ще і http://www.jk-bms.com ))))

Останнє редагування:
та і я наскільки памятаю - просто так домен першого рівня не дадуть
com - дають просто так.
я проводив довгий пошук, поки вийшов на справжній домен виробника. Він в них вказаний на Алібабі так само.

com - дають просто так.
я проводив довгий пошук, поки вийшов на справжній домен виробника. Він в них вказаний на Алібабі так само.
на алібібі є також і E&J tech
а на сайті і www.jk-bms.com
є багато інформації і навіть за 2024р.
і от

1738233737181.png
хоча - це не так і важливо. І тут вже оффтоп. Хто перший, хто другий.
Головне - звідки брати інфу))

Ага
схоже jk-bms.com - це чисто внутр маркет.
Вся інфа - на таобао.

Останнє редагування:
А якщо використати старий телефон та AnyDesk,TeamViewer (якусь платну версію) і тим самим обійти всі ці штуки? Телефон до Wifi,батарею по блутуз?

А якщо використати старий телефон та AnyDesk,TeamViewer (якусь платну версію) і тим самим обійти всі ці штуки? Телефон до Wifi,батарею по блутуз?
Буквально сьогодні прикрутив таку БМС до Home Assistant через ESPHome за пару годин. В перспективі є така ідея. Зараз сонця стає мало, і основний заряд йде вночі по нічному тарифу по таймеру. Але інколи бувають і сонячні дні. Тому не дуже приємно коли вранці сонце, а батарея натоптана на всі 100%. Вручну це відстежувати і перемикати напряжно. Тому хочу зробити автоматизацію. Щоб ХА дивився прогноз і заряджав батарею не на всі 100%, а відповідно прогнозу.

Не знаю, що там хоче відслідковувати ваш колега. Мене оперативно цікавить тільки один параметр - SOC. Все інше я і з телефона по блютузу без напрягу міг подивитись. Так от для просмотру цього параметру є ще такий нестандартний спосіб - ставите IP камеру спостереження і направляєте її на екран батареї :)

Останнє редагування:
Так от для просмотру цього параметру є ще такий нестандартний спосіб - ставите IP камеру спостереження і направляєте її на екран батареї :)
Зараз так використовують. (але інтернет там слабкий)
Мені потрібно ставити свій сервер Home Assistant ? Чи є якийсь спосіб віртуально?
Маю Banana Pi BPI-M2 Berry Banana PI 1 GB 4 x 1.20 GHz але він за слабкий пише на форумах.

Останнє редагування:
Я по ним поки не дуже експерт. Тільки нещодавно підсів на це діло. Собі на NUC5СPYH поставив. На ОЛХ такий з RAM 4GB та без SSD купив за 700грн. Це вже готовий пристрій, в корпусі. Споживання наміряв в нього 6-10Вт. Обчислювальної потужності наче поки вистачає. Там продаються і більш сучасні моделі, але вони дорожчі.

Останнє редагування:
Мені потрібно ставити свій сервер Home Assistant ? Чи є якийсь спосіб віртуально?
Маю Banana Pi BPI-M2 Berry Banana PI 1 GB 4 x 1.20 GHz але він за слабкий пише на форумах.
ну спочатку треба хоча б для себе поставити завдання. Що саме я хочу отримати.
Якщо просто треба моніторити SOC батареї - то як моніторити? В хмару, на телефон, на компі?
Просто для цього ставити HA - це з пушки по горобцям)))
(Доречі в мене працює на Rpi3)
Знімок екрана 2025-10-08 о 23.05.54.png

У вашому випадку можна BananaPi підключити до RS485 bms
А потім - або складати всі дані прямо на Pi, або викидати їх на хмару.

Уточнюйте - все можна зробити вже тим що є.

PS взагалі-то HA чудовий проєкт що розвивається- але на мою думку - марно
вони вибрали Python - саме тому такі високі hardware requirements))

на ваших

Banana Pi BPI-M2 Berry​

1. Ставимо в нього USB-rs485 або від китайців або от https://vkmodule.com.ua/Converter/ConverterUSB485_ua.html
2. Ставимо в неї sdcard (тут краще не економити 4-8Гб але Samsung Evo)
3. Ставимо для живлення норм БЖ (meanwell etc)
4. Встановлюємо на нього OS
5. Робимо скрипт для опросу Rs485 батареї і побудови графіків або беремо вже готове рішення
типу 123solar (я був в проєкті перекладачем ще коли його не закинув Jean-Marc Louviaux))))
6. Додатковий профіт - можна додати сповіщення наприкад в ТГ якщо SOC буде низький чи помилка батарейки)
тут вже що самі придумаєте

Моя тема: https://community.home-assistant.io/t/home-assistant-on-banana-pi-bpi-m2-1-gb-ram/938254

Для homeassistant є розширення https://github.com/fl4p/batmon-ha Але як воно працює?
Add-on for Home Assistant to connect JK, JBD, Daly, ANT, SOK and Supervolt BMS via Bluetooth

Достаточно. Принцип такой: esp запрограммированно esphome с протоколом mqtt стучится по сети в ваш сервер дома.

Дополнительно нечего настраивать ненужно, главное что бы где батареи быть интернет.
в esp можно телеграм-бот привязать, как вариант для контроля и управления.

Моя тема: https://community.home-assistant.io/t/home-assistant-on-banana-pi-bpi-m2-1-gb-ram/938254

Для homeassistant є розширення https://github.com/fl4p/batmon-ha Але як воно працює?
Add-on for Home Assistant to connect JK, JBD, Daly, ANT, SOK and Supervolt BMS via Bluetooth
ну так ви ж кажете - для норм роботи НА він не тягне.
Я казав - для ваших цілей використовувати НА - це з гармати по горобцях.
Є спосіб значно простіший.

по Bluetooth
але - як на мене - кабелем надійніше.
доречі - там же в темі вам так само радили - можна використовувати простіші рішення.
НА у вашому випадку треба якщо ви захочете управляти зарядкою батареї через нього.
Тоді це стає доцільним.

PS можу допомогти з налаштуванням простого варіанту
можна в ТГ @Andrii2

Останнє редагування:

Ось тут розказують як підключати через БатМон та через ХомеЕСП

В ХомеЕСП також є варіант роботи через MQTT. Тоді можна взагалі без ХА. Бюджет тільки на ЕСП32 80-200грн.

Все ок, але я не можу зрозуміти, чи достатньо ESP32, щоб моніторити віддалено через браузер?
Протокол MQTT куди буде передавати? Всюди "HA" на відео... а без сервера немає роликів.

тут тільки видно щось.

Все ок, але я не можу зрозуміти, чи достатньо ESP32, щоб моніторити віддалено через браузер?
Протокол MQTT куди буде передавати? Всюди "HA" на відео... а без сервера немає роликів.

тут тільки видно щось.
1 - esp32 НЕДОСТАТНЬО бо вона не зберігатиме дані. Хіба що в хмару (вашу) і зберігання та відображення - будете робити самі.
2 mqtt передає на mqtt сервер (який ви самі налаштовуватимете) + збереження даних (БД) і відображення.
3 НА - тому, що під нього купа рішень під ключ. Але - це локальний сервер, де все буде.
4 повторюсь - у вашому випадку - найпростіший варіант - Banana Pi BPI-M2 Berry
хоча - там все треба налаштовувати з коробки.
і тут у вас 2 варіанти -
1) вивчати тему самому (можу допомогти)
2) замовити все під ключ. Знову ж таки - можу я.

Назад
Угорі