FAQ Як підключати батареї до інверторів

Теоретично мабуть може бути і так, і так. Наприклад на комунікаційній платі JK BMS два роз'єми RS485 тупо включені впаралель. Тобто тут інвертор буде спілкуватися з наступною батареєї по тим самим двом дротам. Але всі батареї мають мати різні адреси Модбас. За допомогою джамперів чи ще якось. А інвертор про це має якось знати, або по алгоритму сканувати всі адреси.
Але на цій платі є ще один роз'єм RS485. Він підключений до іншого порта BMS. Якщо наступна батарея буде підключена в цей порт, то буде другий сценарій - головна БМС буде сама опитувати ведому БМС по іншим дротам.
Имеешь ввиду вот эти разъемы? И в зависимости какой из них вставлен в инвертор, в тот соседний включать следующие батареи? В среднем разъёме нет кана, только рс485 и рх\тх

Вкладення

• Screenshot_2026-01-05-17-52-38-787_alldocumentreader.office.viewer.filereader-edit.jpg
    Screenshot_2026-01-05-17-52-38-787_alldocumentreader.office.viewer.filereader-edit.jpg
    284,1 Кб · Перегляди: 13
Имеешь ввиду вот эти разъемы? И в зависимости какой из них вставлен в инвертор, в тот соседний включать следующие батареи? В среднем разъёме нет кана, только рс485 и рх\тх
Я трохи простішу досліджував. Ось таку:

bms4.jpg

Оті, що ліворуч запаралелені і ідуть на USART2 на JK BMS. Отой, що праворуч - іде на USART1. БМС можна налаштувати що інвертор її бачитиме по любому з цих портів USART1/2.

Короче у меня ничего не вышло. Неделю поролся

Ага. Но так и не вышло.
Самоделка имеет 32 протокола Кан, и 32 уарт. Если уарт это обычный тх/рх - то зачем их так много?
Две фелисити могут в Кан с инвертором, а третья не умеет. Зато все три фелисити дружат с инвертором по 485, но вот самоделка с ними быть в команде не захотела. Или продам ее к чертям (там 320 Ячейки ноунейм) или настроить по вольтажам всё и забыть?
Это была авантюра, не намного оно и дешевле завода.
И если бы не ситуация с ЭЭ - подождал бы лета и взял четвертую фелисити

Останнє редагування:
Ага. Но так и не вышло.
Самоделка имеет 32 протокола Кан, и 32 уарт. Если царь это обычный тх/рх - то зачем из так много?
Две фелисити могут в Кан с инвертором, а третья не умеет. Зато все три фелисити дружат с инвертором по 485, но вот самоделка с ними быть в команде не захотела. Или продам ее к чертям (там 320 Ячейки ноунейм) или настроить по вольтажам всё и забыть?
Это была авантюра, не намного оно и дешевле завода.
И если бы не ситуация с ЭЭ - подождал бы лета и взял четвертую фелисити
CAN та RS485 це транспортні протоколи. Іншими словами - рівні напруг і т.д. А логічні протоколи по них можуть ходити різні (порядок байтів і т.д.) Треба щоб саме вони співпадали у всіх батарей.
По напругах цілком нормально буде працювати. В мене дві батареї впаралель без зв'зку з інвертором. SOC на них ніколи більше 10відсотків не розбігається. Правда для батарей з різною ємністью розбіг може бути і побільше.

bat2.JPG

Так тоже из 4х батарей у трёх разные емкостя

Доброго дня всім, маю інвертор Sako 6.5kva та батки 4шт dyness b4850. не можу подружити по can їх, може хто підкаже
найшов тільки інфу якусь по пінам на кабель.

For the Sako Sunon (including Sunon V and Sunon Plus) hybrid inverters, the pinout for the dedicated
BMS port (labeled CAN/RS485) follows a standard common to many off-grid hybrid inverters.
CAN-BUS Pinout (BMS Port)
The inverter typically uses an RJ45 connector for communication with lithium batteries.
Pin Number
Function
Pin 4CAN High (CANH)
Pin 5CAN Low (CANL)
Pin 8Ground (GND)
Note: Pins 1, 2, 3, 6, and 7 are often reserved for RS485 or are not used for CAN communication.
RS485 Pinout (Same Port)
If your battery uses RS485 instead of CAN, the pinout is typically:
  • Pin 1: RS485-B
  • Pin 2: RS485-A

The Dyness B4850 uses a standard
    RJ45 connector for its CAN communication port.
The specific pinout for the battery's CAN IN port is as follows:
Pin
Function
1CAN-L
2CAN-H
3Ground (GND)
4NC (Not Connected)
5NC (Not Connected)
6NC (Not Connected)
7NC (Not Connected)
8NC (Not Connected)

Доброго вечора!
Ніяк не можу приєднати заморобну батарейку 24V на фосфаті з бмскою JiKong до гібрида Anern.
БМС JiKong JK-B2A8S20PHC hw-19H sw-19.17 зі шнурком uart RS485
Інвертор Anern EVO-4200 U1 153 01
В налаштуваннях джиконга вибирав 004-PACE і 014-PYLON
В інверторі 5тий пункт є тільки LIb 485, а 43тій можливо вибрати PACE чи PYLO
Інвертор бачить батарейку, загоряється іконка Li. Напругу бачить, але рівень заряду показує 0%, заряду нема та через деякий час інвертор вимикається. На обох протоколах так само. Може хтось стикався з цим?

Вкладення

• photo_2026-01-06_18-33-07.jpg
    photo_2026-01-06_18-33-07.jpg
    208,9 Кб · Перегляди: 17
  • photo_2026-01-12_23-58-32.jpg
    photo_2026-01-12_23-58-32.jpg
    147,4 Кб · Перегляди: 17
  • photo_2026-01-13_00-00-21.jpg
    photo_2026-01-13_00-00-21.jpg
    191 Кб · Перегляди: 17
Доброго вечора!
Ніяк не можу приєднати заморобну батарейку 24V на фосфаті з бмскою JiKong до гібрида Anern.
Інвертор бачить батарейку, загоряється іконка Li. Напругу бачить, але рівень заряду показує 0%, заряду нема та через деякий час інвертор вимикається. На обох протоколах так само. Може хтось стикався з цим?
Плоха затея. Я ставив только на anern 6200, працюе, але іноді може видати помилку. Різну, остання переход на сеть хотя до перехода на сеть ще дуже било рано.Совет ставте без комунікації. Так буде краще. Ну а если будете ставити, ставте на кабель фіорітове кільце. Тоді добре працює. Но я от него відмовився.

Доброго вечора!
Влітку в мене був інвертор PowMr 4.2 кВт із підключеними сонячними панелями. Я довгий час займався його налаштуванням і врешті-решт домігся підключення по rs485.
Однак через кілька днів після цього я відключив комунікацію з BMS, оскільки практичної користі від неї не було — лише постійні збої та некоректна робота.

В мене вже попкорн скінчився))) національний спорт - з'єднаєм одне "Г" з іншим "Г" по 485 - то воно стане цукеркою. Третій рік ржу, і ще жодної притомної відповіді "навіщо" не отримав. А часто маячня про "підвищення ємності та ресурсу"

• Like
Реакції: Novo
В мене вже попкорн скінчився))) національний спорт - з'єднаєм одне "Г" з іншим "Г" по 485 - то воно стане цукеркою. Третій рік ржу, і ще жодної притомної відповіді "навіщо" не отримав. А часто маячня про "підвищення ємності та ресурсу"
JK BMS у зв’язці з інверторами Deye по CAN працює чудово — жодних проблем. Натомість із дешевими інверторами саме в цьому й виникають труднощі.

Про заявлене «підвищення ємності та ресурсу» чую вперше — це, м’яко кажучи, сумнівне твердження.

Водночас контроль заряду та розряду через інвертор дійсно зручний, і його варто враховувати. Особливо у випадках, коли налаштування виконані по напрузі, а не по SOC.

У такій ситуації може виникнути проблема: за фактом у батареї ще залишається близько 30% заряду, але ти даєш на інвертор навантаження 120+ А, і він аварійно вимикається по низькій напрузі. При цьому поріг по напрузі був налаштований так, ніби залишалося лише 10–15%.

поки не можу найти єдиної відповіді , щодо розпіновкидо інвертора…
Пока зупиняюсь на цій схемі(фото), але не розумію за 4й пін +5VCC
По RS232 розпіновка 100% правильна - вчора так розпаяв - логер побачив інвертора.

JK BMS у зв’язці з інверторами Deye по CAN працює чудово — жодних проблем. Натомість із дешевими інверторами саме в цьому й виникають труднощі.

Про заявлене «підвищення ємності та ресурсу» чую вперше — це, м’яко кажучи, сумнівне твердження.

Водночас контроль заряду та розряду через інвертор дійсно зручний, і його варто враховувати. Особливо у випадках, коли налаштування виконані по напрузі, а не по SOC.

У такій ситуації може виникнути проблема: за фактом у батареї ще залишається близько 30% заряду, але ти даєш на інвертор навантаження 120+ А, і він аварійно вимикається по низькій напрузі. При цьому поріг по напрузі був налаштований так, ніби залишалося лише 10–15%.
Я займаюсь автоелектрикою. На роботі в боксі встановив Дейе 6кв, батарейку саморобну 16квт 314а джиконг та 10кв панелі. Там працює все чудово по кан. Після цього закортіло встановити резервне живлення в квартирі.

Саме так як ви описуєте, встановив Юзе та параметри 24в нижній поріг, 28в верхній. Якщо дати навантаження 4кв на повністю зарядженний аккум то через деякий час він буде веріщати, що батарейка пуста. Тому і задався питанням відслідковувати за SOC, а не напругою.
Я чудово розумію що інвертор дешманський, зібраний китайскими учнями на уроках праці, та не дуже розрахован на роботу з літієм. А ле якщо є можливість подружити, хочь і з костилями, чому ні?
Наразі єдине питання, хто з них дає некорректну інформацію по протоколу, інвертор чи бмс...

Я займаюсь автоелектрикою. На роботі в боксі встановив Дейе 6кв, батарейку саморобну 16квт 314а джиконг та 10кв панелі. Там працює все чудово по кан. Після цього закортіло встановити резервне живлення в квартирі.

Саме так як ви описуєте, встановив Юзе та параметри 24в нижній поріг, 28в верхній. Якщо дати навантаження 4кв на повністю зарядженний аккум то через деякий час він буде веріщати, що батарейка пуста. Тому і задався питанням відслідковувати за SOC, а не напругою.
Я чудово розумію що інвертор дешманський, зібраний китайскими учнями на уроках праці, та не дуже розрахован на роботу з літієм. А ле якщо є можливість подружити, хочь і з костилями, чому ні?
Наразі єдине питання, хто з них дає некорректну інформацію по протоколу, інвертор чи бмс...

якщо виставити різні протоколи на інверторі і бмс, то це буде як розмовляти різними мовами, нічого з цього не вийде....
у мене powmr не обновляв % зарядку аккуму по rs485 коли йшла зарядка, при розрядці норм, а ще звязок обривався і інвертор переходив на мережу.

По цій схемі не працює. В інверторі включаю режим Lib, в акб DIP перемикач 2 в положення ON, але через три хвилини з'являється помилка 61.
Розумію, що вже дуже запізно, але все працює. Напишу, щоб наступні не мучилися так, як і багато хто на цьому форумі. Axioma DOU6000 + Dyness B4850 - чудово дружать. Є важливі просто моменти.
1. Розпіновку робимо лише RS485 і тільки по ній можна законнектити (може комусь і пощастило з повним набором, та в мене так не заводилося). Всі решта пінів обрізаємо, маємо по факту на інверторі 3 пін - RS485B, 5 пін - RS485A, 8 пін - GND (але можна і без нього).
2. В інверторі в пункті 5 ставимо протокол PYL (Пілонтек).
3. На майстер-батарейці вмикаємо другий діп-свіч, решта вимкнено (хоча по логіці мали б увімкнені бути 2 і 3, та так не працює). Запускаємо все, секунд через 30 почне моргати іконка батареї на екрані - все працює, контроль заряду, правильне відображення % і т.п.

Останнє редагування:
Вітаю! Допоможіть розібратися з комунікацією anenji anj-6200-48v-wifi з батареєю Dipower 48v 150Ah 7200Wh. По батареї, нажаль, документація і кабель втрачені. Батарея має 6 DIP пінів , роз'єми RS485, CAN та BMS під конектор RJ45. Роз'єми RS485 по мультиметру 1-2 та 7-8 піни 0.6v . Якщо брати 3 чи 5 на будь який 1-2-7-8 то показує 2.5v

Вкладення

• 5440353873651502879.jpg
    5440353873651502879.jpg
    86,6 Кб · Перегляди: 4
  • 5440353873651502880.jpg
    5440353873651502880.jpg
    71,4 Кб · Перегляди: 4
  • 5440353873651502881.jpg
    5440353873651502881.jpg
    98,1 Кб · Перегляди: 4
  • 5440353873651502882.jpg
    5440353873651502882.jpg
    87,8 Кб · Перегляди: 2
Останнє редагування:
Привіт всім. Підкажіть. Є Інвертор growatt spf 5000 es та АКБ Ritar BAT-5KWH-51.2V. Хочу підключити щоб інвертор бачив акб. В налаштуваннях акб вибрав протокол growatt по RS485. та підключив до інвертора по lan кабелю в гніздо RS485. На інверторі вибрав в пункті 5 LI Далі незнаю в 36 пункті що вибирати. Перепробував всі варіанти від 01 до 52. Інвертор вибиває помилку 04 та 20. Може хтось стикався з таким. Буду вдячний. Ось Інструкція акб, та інвертора

Вкладення

• manual-Ritar-BAT-5KWH-51.2V.pdf
    20,2 Mб · Перегляди: 0
  • 11006633_SPF_203500-5000_20ES_UA.pdf
    10,5 Mб · Перегляди: 3
Назад
Угорі