FAQ Як підключати батареї до інверторів

Всім привіт. Знаю, що це не найкращий набір, але мені дісталися Powmr Solar 6200W POW-HVM6.2KP та Dyness B4850.
Чи вдалося комусь «подружити» їх по RS485, щоб хоча б бачити рівень заряду батареї? Чи шансів немає і нехай працює в user mode?

Вітаю шановне панство.
Знайшов цей форум після дуже довгої боротьби з таким дуже не стандартним сетапом як інвертор Must і батареї LogicPower.
Інвертор такий https://deps.ua/ua/katalog/solar-inverters-controllers/48195.html
Батареї такі (2 шт) https://logicpower.ua/ua/akkumulyat...h-6000wh-smart-bms-100a-s-lcd-rm-ab-rs485-can

Може сетап і стандартний але мені щось розібратися не вийшло.

З того що відомо:
Інвертор Must PV18-5548 PREM
на самому інверторі наліпка каже Must PV18-5548 ECO
в мануалі пише, що протокол лише кан з такою розпіновкою:
1771880127454.png

для батарей мануал лише онлайн і лише на сайті (можна скачати з посилання вище що я скинув) і там мануал трошки для інших баток, але кажуть що це нормально...і там так:
1771880204492.png

Виставив для батареї майстра діпи всі нулі. у слейва 1 (там в мануалі текстом є трохи розбіжність з малюнком, але після наполегливого спілкування з їхнім саппортом мене запевнили що майстер завжди нулі)
Зєднання батарей між собою: майстер в rs485C а слейв в rs485А.
1771880770266.pngПробував штатним юсб-рж45 кабелем приєднуватися до майстер батки через порт rs485a/can використовуючи їх программу яку вони на сайті виклали - приєднується нормально.
В обох батареях по замовчуванню виставлений протокол pylon і для рс485 і для кан.

Далі налаштування зі сторони інвертора:
виставив в п.14 тип батареї li.
протокол в п.41 08.

зєдную порт майстер батареї rs485a/can з інвертором(танці з бубном):
я вже 3 види патчкордів створив і жоден не зробив навіть натяку на те, щоб інвертор показав щось замість звичайного вольтажу батареї.
пробував так
1. (очевидний) майстер батарея 4L-5H-7gnd
інвертор 4H-5L-6gnd
всього 3 дроти, все інше з обох боків обрізано.
2. (без землі)
майстер батарея 4L-5H
інвертор 4H-5L
всього 2 дроти, все інше з обох боків обрізано.
3. (земля зі сторони інвертора в 3 пін)
майстер батарея 4L-5H-7gnd
інвертор 3gnd-4H-5L
всього 3 дроти, все інше з обох боків обрізано.

Що я пропустив архіважливого? в якій церкві свічку поставити?

Доброго вечора.
Розумію, що питання максимально примітивне, але для мене «темний ліс». Придбав інвертор LUXPOWER sna6000 та акум 2Е 48100. Але комунікаційного шнура немає. Скажіть, будь ласка, я можу придбати звичайний патч-корд rj45? А далі вже робити правильну розпіновку?

Мануал акума каже
Luxpowertek_battery_communication_protocol (PYLON low voltage Protocol RS485) - RS485

Luxpowertek Battery CAN Protocol - CAN

Вітаю!

Є китайський інвертор TTN Eco 4.2 (є купа схожих - думаю клепають під різними назвами і коробочками, але нутрощі однакові)
Батарея самозбірна на JK BMS не інверторній, але з виходом GPS. На вихід повісив JK RS485 Converter і завів його в ESP32 (точніше Atom S3R).

В розумному домі (Home Assistant) через YAMBS побачив батарею, усі параметри BMS і т.д.

Далі виникла проблема звʼязку з інвертором. YAMBMS спілкується по протоколу Pylon. В інверторі виставив 05 пункт в LIL і в 43 пункті пробував 48 і 49. Звʼязку інвертор не бачить.

Завтра планую протестувати RS485 сигнал тестером зі сторони батареї і інвертора, але хочу зрозуміти - можливо по 43 пункту є якась деталізація і там щось потрібно змінити?

Розпіновку згідно надісланого китайцями скріну застосував на кабелі :)

IMG_9977.pngIMG_9978.jpegIMG_9979.pngIMG_9980.jpeg

"Inverters supporting CAN PYLON/GoodWe/SMA/Victron Low Voltage protocol"
З'єднання з інвертором по CAN в тому сенсі, щоб зчитувати інформацію з інвертора.
В цьому інверторі немає CAN.
З'єднання між інвертором та бмс по rs485 пробуй без втручання своїм адаптером і на швидкості 9600.
Схема така: інвертор по rs485 надсилає запити до бмс. Бмс відповідає.
Тобто неможливо по цьому ж каналу зв'язку запитувати якусь інформацію з інвертора.
Мабуть з нього можна зчитати по rs232, але по іншому адаптеру і протоколу.
Або по іншому порту rs485, не в курсі.

Останнє редагування:
"Inverters supporting CAN PYLON/GoodWe/SMA/Victron Low Voltage protocol"
З'єднання з інвертором по CAN в тому сенсі, щоб зчитувати інформацію з інвертора.
В цьому інверторі немає CAN.
З'єднання між інвертором та бмс по rs485 пробуй без втручання своїм адаптером і на швидкості 9600.
Схема така: інвертор по rs485 надсилає запити до бмс. Бмс відповідає.
Тобто неможливо по цьому ж каналу зв'язку запитувати якусь інформацію з інвертора.
Мабуть з нього можна зчитати по rs232, але по іншому адаптеру і протоколу.
Або по іншому порту rs485, не в курсі.
YAMBMS розроблена бути прослойкою між BMS і інвертором. І посеред усіх її можливостей вона говорить на протоколі Pylon по RS485 :)

На неї заходить сигнал по RS485 від JK BMS і вона його ретранслює інвертору по RS485 по протоколу Pylon.

Тому більше схоже на косяк налаштувань інвертора.

Напряму через JK Converter з порту GPS не заграє точно оскільки BMS не має протоколу Pylon (вона не інверторна)

IMG_0002.jpeg

UART1 (GPS) port​

The GPS port sometimes called RS485 is not an RS485 port but 3V3 UART-TTL

Тому схематика така:

JK BMS -> JK RS485 Converter -> YAMBMS (ESP32 + дві RS485 плати вхід/вихід) -> Інвертер

Останнє редагування:
Назад
Угорі