FAQ Як підключати батареї до інверторів

І цим своїм висновком Ви фактично підвели підсумок усієї тривалої дискусії. Наголошую, у цьому конкретному випадку робота без інформаційного опитування бмс є найкращим рішенням.
Якщо уявити імпіричний випадок із пониженням температури батареї, тоді сигнал бмс мав би сигналізувати інвертору про негаразди із підігрівом і обмежити струми зарядки.
Але інші параметри батареї малоузгоджені і не можуть коректно аналізуватися і бути використані.
Як би довго про це ми не говорили, про різного типу батки і інвертори, все ж, Дейя із своїм протоколом обійшла їх усіх та майже недосяжна для конкурентів.

Хтось може підказати, купив два акамулятори must, окремо кожен працює з інвертором ідеально, але коли підключаю паралельно видає помилку, можливо я щось не так роблю, вже немає сил на це

Вкладення

• IMG_20260623_175818.jpg
    IMG_20260623_175818.jpg
    3,7 Mб · Перегляди: 30
  • IMG_20260623_175824.jpg
    IMG_20260623_175824.jpg
    2,1 Mб · Перегляди: 27
Хтось може підказати, купив два акамулятори must, окремо кожен працює з інвертором ідеально, але коли підключаю паралельно видає помилку, можливо я щось не так роблю, вже немає сил на це
судя по фото у вас коммуникационный "параллельный" неправильно подключен. На стороне мастер батареи он должен быть воткнут в "Output", а на стороне слейв батареи в "Input", а у вас наоборот.
1782256218551.png

судя по фото у вас коммуникационный "параллельный" неправильно подключен. На стороне мастер батареи он должен быть воткнут в "Output", а на стороне слейв батареи в "Input", а у вас наоборот.
Переглянути вкладення 12002
Це капець, ви виявилися праві, як я на це не звернув уваги

Доброго дня.
маю fchao 6.2kw 0918khp6.2kw та JK-PB2A16S20P V19
В інвекторі протокол LIL та 43 пункт відсутній.
Підкажіть чи можливо звязати інвектор і bms

1-7, 2-8, 8-6. 1,2,8 до інвертора
Положення DIP на батареї 1-й ON, останні всі OFF
Протокол на батареї для RS485 - PYLON

Доброго дня.

Согласно мануалу эта балабуба вообще не поддерживает коммуникацию с бмс

Доброго дня.

ИИ пишет
Для подключения инвертора FCHAO 6.2kW к вашей инверторной плате JK-PB2A16S20P V19 используются встроенные порты связи коммуникационной платы JK (CAN или RS485). [1]
Данная модель BMS создана специально для интеграции с гибридными инверторами. Оптимальный способ связи для этой пары — эмуляция протокола Pylontech, который гарантированно поддерживается обеими сторонами. [1, 2]

Инструкция по настройке связи (BMS ↔ Инвертор)
  1. Физическое подключение (Кабель):
    • Соедините патч-кордом (витой парой) порт CAN (или RS485) на коммуникационной плате JK BMS с соответствующим портом связи аккумулятора на инверторе FCHAO.
    • Примечание: Так как обе платы используют стандартные разъемы RJ45, в большинстве случаев подходит прямой обжим (T568B). [1]
  2. Настройка DIP-переключателей на BMS:
    • Если у вас один аккумуляторный блок, на переключателях адреса (DIP switch) выставьте адрес 1 (обычно это тумблер 1 в положении ON, остальные OFF). Это назначит плату ведущей (Master). [1]
  3. Настройка в приложении JK BMS (через Bluetooth):
    • Зайдите в приложение JK BMS на смартфоне.
    • Перейдите в настройки (Settings) и найдите пункт Inverter Protocol (Протокол инвертора).
    • Выберите из списка протокол Pylontech (или Pylon). Сохраните настройки. [1, 2, 3]
  4. Настройка инвертора FCHAO:
    • Зайдите в инженерное меню инвертора (обычно программа 05 — тип АКБ).
    • Переключите значение с AGM/FLD/USE на LI (Lithium).
    • В подменю выбора протокола лития укажите PYL (протокол Pylontech) или L01 (в зависимости от конкретной прошивки экрана FCHAO). [1]

Боюсь що Ші бідбрехав. немає в інвекторі підменю з можливістю вибрати протокол. Принаймі не найшов. Все решту я зробив на бмс про це я писав. Звичайно можу ще спробуватизв'язати по can

Боюсь що Ші бідбрехав. немає в інвекторі підменю з можливістю вибрати протокол. Принаймі не найшов. Все решту я зробив на бмс про це я писав. Звичайно можу ще спробуватизв'язати по can
вероятно. я тоже долго игрался, пока подключал акум к инвертору. но по итогу домучал с помошью ИИ. и кабеля перепаивал, и настройки менял. а что в меню вообще никакой протокол не выбирается? странно, разве к инвертору можно подключать только один какой то, предустановленный тип акуума?

ИИ пишет
...
  1. Настройка инвертора FCHAO:
    • Зайдите в инженерное меню инвертора (обычно программа 05 — тип АКБ).
    • Переключите значение с AGM/FLD/USE на LI (Lithium).
    • В подменю выбора протокола лития укажите PYL (протокол Pylontech) или L01 (в зависимости от конкретной прошивки экрана FCHAO). [1]
Вы хотя бы проверяйте ИИ, если ссылаетесь на него. Вот мануал по данному инвертору вам в помощь https://www.scribd.com/document/1019402706/0918KHP-Manual

PS. Я конечно понимаю что у китайцев мануал может сильно расходится с действительностью, но всё же
1785497828544.png

Вы хотя бы проверяйте ИИ, если ссылаетесь на него. Вот мануал по данному инвертору вам в помощь https://www.scribd.com/document/1019402706/0918KHP-Manual

PS. Я конечно понимаю что у китайцев мануал может сильно расходится с действительностью, но всё же
Переглянути вкладення 12410
не по адресу

Добрый день, естли у кого опыт успешный соединение Daxtronm 4.2 pro и Covax аккумулятор?

Бажаю міцного!
Маю Axioma BFP 7200 та Deye SE-F5Pro-C.
Спробував під'єднати до інвертору комунікаційний кабель спершу що в комплекті, як виявилось він симетричний і розпіновка не така як в аксіомі. При включенні була помилка 61, ну і зрозуміло що не конає. Далі знайшов розпіновку, яку надали в комюніті.
Зробив такий кабель (на скрінах галочками відмітив, які піни в кабелі, всі інші в повітрі, перевірено прозвонкою, все вірно, обриву немає).
Підключив , виставив тип батарейки Pylon. Все теж саме, але один нюанс (можливо просто співпадіння) - відсоток заряду на момент перемикання з USE на PYL - став 100% (такий самий як на батарейці), хоча процесів ніяких заряду не було, і до цього було щось десь приблизно в районі 80% (це я моніторив через WatchPower додаток), в загальному не впевнений чи це із-а цих дій все. При цьому всьому - через пару хв - знов 61 помилка. Ті хто в топіку задавав питання про подібну збірку скільки я перечитав не написали чи підключили вони подібне в себе чи ні. В цілому скріни розпіновки що в мене на руках - нижче. Останній скрін від забугорних мемберів - вони використовують в кабелі своєму не тільки CAN , але й 485 - чи є в цьому сенс?
Так як я не біля інвертору з батаркою часто, не можу нічого тестувати швидко.
Зараз підключено через USE: 56V/54V/44V.

Є поради від тих хто цей "гібрид" інженерної ідеї підключив одне до одного і воно працює? Чи воно взагалі не буде працювати з комунікацією BMS.
Дякую.

З мануалу Deye SE-F5Pro-C:
1785927452461.png
За мануалу моєї аксіоми - не знайшов в інструкції, але з моделі на 8квт (якщо не помиляюсь) - надали цей скрін:
1785927558140.png
З мануалу аксі, використовував порт 16:
1785927980038.png
Ще знайшов на просторах таку схему, трохи для іншого, але, в данному випадку вони під'єднують як CAN так і RS845:
1785928128296.png

Вітаю
Є інвертор anenji 48v 6.2кВт.
Чи дружить він з акб felicity?
Хочу придбати збірку 3х5кВт
Дякую за відповідь

Вітаю
Є інвертор anenji 48v 6.2кВт.
Чи дружить він з акб felicity?
Хочу придбати збірку 3х5кВт
Дякую за відповідь
Anenji дружить напевно із усіма акумуляторами. А от, чи акум, правильніше його бмс, захоче дружити, це питання відкрите. Бо навіть різні прошивки акумів однієї фірми можуть не потоваришувати у збірці.
Ваше питання без відповіді. Лише пряме приєднання із строгим налаштуванням за збігом протоколів дасть відповідь, не нам, а Вам, бо у цьому питанні "один у полі воїн".

Алілуя! :))) Все запрацювало!

Дякую за пораду. Проблема була саме в якості обжимки - не контачила одна з жил. Переобжав и спілкування почалося.

Алгоритм під'єднання інвертора MUST pv18-5248 pro до акумулятора Dyness B4850:
1. Придбати "вітую пару" кабель, штекера RJ-45 та обтискач.
2. Зробити кабель для "спілкування" інвертора та акума:
- одна сторона кабеля, це всі жили у порядку вказаному вище в моєму пості тут (це на сторону батарейки Dyness), другий кінець провода - це лише 5 жил, вже у іншому(!) порядку (це на інвертор піде, розпіновка є в інструкції до інвертора, я вище теж приклав у своєму пості). Тобто не однакові сторони кабеля, а стороноспецифічні!
- продзвонити кабель тестером по кожній жилі після обтискання і впевнитись, що "дзвониться" відповідна жила-жила
3. Включити інвертор MUST pv18-5248 (поки без кабеля спілкування), в 14 пункті меню вибрати "Li", у 41 пункті меню встановити протокол спілкування з акумом Вашим, в мене Dyness B4850, тому протокол треба "02" (я вище дав лінк на пост хлопця з іншого форума, там список протоколів масту с номерами)
4. Після встановлення відповідних настроєк інвертор вимкнути кнопкою, щоб згасло все на ньому і не включати.
5. На батарейці Dyness B4850 (вимкненій(!)) встановити DIP червоні мікропереключателі (їх там 4 штуки рядком) у положення 1,2,4 вниз, а тільки 3тя уверх (це по інструкції батарейки перший протокол її).
6. Вставити кабель у батарейку в роз'єм IN, в інверторі там лише 1 такий роз'єм знизу. Уважно, не переплутайте кінці кабелю - де багато проводів, той край у батарейку, де всього 5 - той в інвертор. Зайві жили я взагалі відкусив при обжиманні кабелю.
7. Вмикнути батарею on/off, потім SW, потім вмикнути інвертор, завантажується він як звичайно, але почекавши хвилину другу, ви побачите додаткову інфо у меню інвертора: темпер батарейки, % зарядки, рівень напруги, тобто ніяких надписів явних, що воно теперь спілкуються не з'явиться - тільки доп інфа на дисплеї.

Дякую усім хто допоміг порадами!
Добрий день! Підкажіть, чому на іншому кінці 5 жил, адже на схемі 2 жили?

Так само ставите струм заряду, напругу повного заряду та поплавок.

Доброго дня спільното.
Купив Anern FGI 5000. АКБ самосбір EVE 314 на не инверторной JK BMS V15.
Хочу підключити BMS V15 к инвертору Anern FGI 5000 по RS485.
Підкажіть хто продає кабель для з'єднання BMS та инвертора.
Дякую

Є Biom Professional 48В BALFP-512100-V1 5120Вт і POWLAND Solar-SMG-II-6.2KW-48V. На Biom звичайний JK BMS LCD 3.2 дисплей . Без налаштувань... Попробував подружити його з інвертором але акумулятора він не побачив. Розпіновка на RG-45 як на стандартному шнурі . 1-2 і 7-8 RS-485. Але до біома підключитися, щоб переконатися саме той що потрібно протокол вімкнутий неможливо. Перейшов на YSE. Як вирішити данне питання поки що не знаю​

Останнє редагування:
Назад
Угорі