Jikong BMS JK BMS - налаштування, прошивка, обговорення

А хіба флоат треба збільшували? Збільшуйте балк. Може інвертор перестав вірно видавати напругу.

І чи є помилки на бмс коли доходить до верхньої межі? Нема дисбалансу по коміркам?

І рекомендую запастися мультиметром
Мультиметр є, але я не можу сказати, чи він покаже напругу точніше за бмс. Він дешевий і сам може грішити. А купляти мільтиметр дорожчий за нову бмс, я не кваплюсь. В мене немає наприклад лабораторного блоку живлення щоб порівняти їх огріхи.
На бмс помилок немає. Лише колібрування часу в лог йде. Дисбаланс мінімальний, балансир майже не вмикається.

І чого повинен був інвертор перестати видавати вірно напругу після зміни налаштувань у БМС?

Він дешевий і сам може грішити.
Ідея глянуть на скільки велика різниця.

І чого повинен був інвертор перестати видавати вірно напругу після зміни налаштувань у БМС?
Це перевірка методом виключення.

От точно впевнені що діло саме в бмс? Вона не пише помилок, в ній по налаштуванням немає обмежень.
Схоже на проблему на стороні інвертора а з бмс це так співпало

Мені зараз дали світло додаю скрін як приклад. В мене ток постійно коливається в межах 37ампер. А разом з ним коливається й показник калібрувального току на другій вкладці. І це в мене вже більше місяця так, за будь-яких налаштувань. І я впевнений, що навіть доєднавши то до лабораторного блока живлення все одно отримаю такий самий результат. Бо вже багато експерементував з тим током інвертора. Я вважаю суть в тому щоб то кляте калібрування або перервати або скинути бмс. Але не знайшов жодних рішень як то зробити.

Ви зрозумійте, що мені не треба ті налаштування крутити, ці soc чи початок балансування, воно в мене працювало як годинник при моїх налаштуваннях. Але перестало саме після застосування дефолтного пресета.

Вкладення

• Screenshot_2026-02-07-15-59-14-482_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_2026-02-07-15-59-14-482_com.jktech.bms.jpg
    425,7 Кб · Перегляди: 21
  • Screenshot_2026-02-07-15-59-11-257_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_2026-02-07-15-59-11-257_com.jktech.bms.jpg
    474,7 Кб · Перегляди: 20
Останнє редагування:
Ви розумієте шо якщо бмс не комунікує з інвертором то воно і не треба ті налаштування і зброси бмс.
Якщо є зв'язок то інше питання.
мені не треба ті налаштування крутити
То шо ви хочете ще почути?
Може в вас в мережі 180 вольт?

Ви розумієте шо якщо бмс не комунікує з інвертором то воно і не треба ті налаштування і зброси бмс.
Якщо є зв'язок то інше питання.

То шо ви хочете ще почути?
Може в вас в мережі 180 вольт?
Не знаю до чого тут комунікація бмс з інвертором. Інвертор видає напругу й ток. БМС ріже ток й недозаряджає акумулятори.
Що буде з вашою БМС якщо ви натиснете кнопку дефолтного пресета, а потім вручну наново введете усі налаштування? Вона у вас відразу почне видавати максимально допустимий ток на зарядку, чи спочатку його поріже на якийсь час? І чи стабільний у вас зарядний ток, до міліампера, чи він коливається в межах одного ампера?

БМС не ріже ток. Не вигадуйте.
Бмс може обмежити струм інвертора через комунікацію. Або закрити мосфети - тоді взагалі не буде заряду.
Якщо нема комунікації інвертора з бмс то все не працює.
Якщо в вас нема мультиметра з двома знаками після коми, і/ або кліщів струмових DC то можете обклацатися налаштуваннями - нічого не понятно всеодно.
Я вас питав який кабель від батареї!?
Я вас питаю яка напруга в мережі?

БМС не ріже ток. Не вигадуйте.
Бмс може обмежити струм інвертора через комунікацію. Або закрити мосфети - тоді взагалі не буде заряду.
Якщо нема комунікації інвертора з бмс то все не працює.
Якщо в вас нема мультиметра з двома знаками після коми, і/ або кліщів струмових DC то можете обклацатися налаштуваннями - нічого не понятно всеодно.
Я вас питав який кабель від батареї!?
Я вас питаю яка напруга в мережі?
Бмс обмежує струм. Ось: https://chatgpt.com/s/t_698754c194088191a7f38d45cdac05d5

Напруга в мережі коливається день ві до дня. Залежить від шахедів. Дуже часто 200в.
Кабелі товсті, 50 квадратів. Вони стабільно пропускали струм у 80 ампер.

Якщо така напруга в мережі то може не тягнути перетворювач такий великий струм.

Вимкніть 220, вимкніть інвертор, від'єднайте акум. Під'єднайте назад через 10 хвилин, вмикайте, перевіряйте. Не допогло - інвертор несправний.

Добре, дякую за відповіді, пішов колупати далі інтернет.

Думаю моє питання все ж дотичне до теми bms ), придбав екранчик 4.3 він з кнопкою йде й купою проводів , але блін ), не можу відєднати кнопку з розємом, щоб вставити її отвір корпуса. Звісно мегазусиль не прикладав, але вже й так і сяк намагався вийняти, може є якийсь секрет, бо туго сидить цей роз'єм у кнопці

Вкладення

• 20260212_140109.jpg
    20260212_140109.jpg
    1,1 Mб · Перегляди: 13
  • 20260212_140132.jpg
    20260212_140132.jpg
    911,5 Кб · Перегляди: 13
Мабуть там фіксатор - на фото протилежна сторона роз'єму.(зверху)

Думаю моє питання все ж дотичне до теми bms ), придбав екранчик 4.3 він з кнопкою йде й купою проводів , але блін ), не можу відєднати кнопку з розємом, щоб вставити її отвір корпуса. Звісно мегазусиль не прикладав, але вже й так і сяк намагався вийняти, може є якийсь секрет, бо туго сидить цей роз'єм у кнопці
Не розумію для чого, кнопка з розємом має зайти в отвір.

Доброго дня.
Підкажіть будь ласка по такому питанню. Хочу зібрати 16s на eve 314A (EVE MB31). Але вагаюсь яку жиконг брать
PB2A16S30P (на 300А)
чи
PB2A16S20P (на 200А)

Чому такі малі ну типу дуже не планую заряджати розряджати поза 0.5С
Чи все рівно треба брати побільше по пускові всілякі струми і плюс надійність а там вже в налаштуваннях обмежувати на 150А і все?

Доброго дня.
Підкажіть будь ласка по такому питанню. Хочу зібрати 16s на eve 314A (EVE MB31). Але вагаюсь яку жиконг брать
PB2A16S30P (на 300А)
чи
PB2A16S20P (на 200А)

Чому такі малі ну типу дуже не планую заряджати розряджати поза 0.5С
Чи все рівно треба брати побільше по пускові всілякі струми і плюс надійність а там вже в налаштуваннях обмежувати на 150А і все?
залежить від потужності інвертора

Назад
Угорі