Jikong BMS JK BMS - налаштування, прошивка, обговорення

Ви впевнені, що ваш безперебійник не споживає якісь міліампери з батареї?
Так, впевнений.
Батарея не розряджалася - стоїть в буфері
Напруга на батареї стала. BMS показує нолі на заряд-розряд. Токові кліщі - теж ноль.
Безперебійник живить інтернет та систаму відіоспостереження, та ввімкнутий до інвертора, який живить весь будинок. Якщо інвертор вимикається будинок автоматично переходить на мережу, але такого не було протягом останного часу.

Останнє редагування:
Привіт! Переглянув відео від Енді і інфу тут і маю питання щодо оновлення прошивки на BMS JK-B1A8S-20HC
На відео присутня плата з роз'ємами і DIP світчами. В мене цієї платки немає :(
Її треба окремо докупити, чи просто мені не доклали в коробку :) Оскільки без неї я так розумію оновитись не вийде? :)

Привіт! Переглянув відео від Енді і інфу тут і маю питання щодо оновлення прошивки на BMS JK-B1A8S-20HC
На відео присутня плата з роз'ємами і DIP світчами. В мене цієї платки немає :(
Її треба окремо докупити, чи просто мені не доклали в коробку :) Оскільки без неї я так розумію оновитись не вийде? :)
а який сенс її обновляти і де ви взяли на неї прошивку? , їх у відкритому доступі немає даже в Енді

Сьогодні BMS показує вже 76%, а напруга не змінилась.

Залишилася таж проблема (дивись допис №198 https://greenpowertalk.tech/threads...vannja-proshivka-obgovorennja.1690/post-41838)

На першому циклі бмс показує SOC по напругам приблизно. Після повного циклу розряд 0% /заряд 100% починає показувати вже з урахуванням кулонів (coulomb meter, Ah) більш коректно.

І взагалі, чому напруга 3,4 на комірку?
Чому температура mos 26°C ?
Що це за безперебійник?
Чи тупо вгачено lifepo4 замість свинця? :)

Це тримає батарею в напруженому стані ,
вона постійно заряджається / розряджається невеликими струмами і в бмс це виходить з під контролю

Останнє редагування:
Залишилася таж проблема (дивись допис №198 https://greenpowertalk.tech/threads...vannja-proshivka-obgovorennja.1690/post-41838)

Спробуйте поставить значення vоlt Soc-100% -13.6В, і бмс буде автоматично ставить 100% при такій напрузі

Доброго дня, шановні профі, допоможіть, будь ласка, БМС jk bd6a20s12p (фото додаю) хочу приєднати її до плати контролю (така мала платка з RS485 фото додаю). на БМС є роз"єм СAN/RS485 3pin i GPS 4 pin. Плата контролю має два роз"єми і два кабелі по 4 піна, як їх поїднати, щоб можна було "подружити" інвертора з БМjk bd6a20s12p.docxС ??? Підкажіть будь ласка

Вкладення

• 1765910079151.jpg
    1765910079151.jpg
    2,7 Mб · Перегляди: 16
  • 1765910079238.jpg
    1765910079238.jpg
    2,9 Mб · Перегляди: 16
  • jk bd6a20s12p.jpg
    jk bd6a20s12p.jpg
    64,6 Кб · Перегляди: 22
Підтверджую, що неінверторні БМС JK-B2A8S20PHRC версії 19 тепер вміють спілкуватися з інверторами. Тобто тепер для 24В систем нема сенсу купляти "інверторну" БМС, яка коштує вдвіче дорожче . Тепер взагалі незрозуміло чим інверторна БМС відрізняється від неінверторної.
Якщо до цієї БМС підключити комунікаційну плату, то порти RS485 на ній мають таку відповідність.bms3.JPG
USART1 на цій БМС, це порт, який підписаний GPS або USART. Він на БМС має рівні TTL. Але на комунікаційній платі для нього стоїть перетворювач в RS485. USART2 це порт, який виведений на роз'єм RS485/CAN на БМС. Він вже відразу має відповідні рівні. На комунікаційну плату сигнали приходять без перетворень, просто виводяться на роз'єми RJ45. Тобто цю БМС по USART2 можна підключати і без комунікаційної плати.
Якщо використовуємо комунікаційну плату, то розпайка на RJ45 стандартна для деяких інверторів. Наприклад до Аненжі можна підключатись простим патчкордом.
Для Аненжі підходять наступні протоколи:
Li4 -> 009 WOW_RS485_Modbus_V1.3
Li2 -> 014(9600)Pylon_Low_Voltage_Protocol
Причому працює на обох портах - і на USART1, і на USART2.

CAN не перевіряв, бо нема на чому.

Підтверджую, що неінверторні БМС JK-B2A8S20PHRC версії 19 тепер вміють спілкуватися з інверторами. Тобто тепер для 24В систем нема сенсу купляти "інверторну" БМС, яка коштує вдвіче дорожче . Тепер взагалі незрозуміло чим інверторна БМС відрізняється від неінверторної.
Якщо до цієї БМС підключити комунікаційну плату, то порти RS485 на ній мають таку відповідність.Переглянути вкладення 9718
USART1 на цій БМС, це порт, який підписаний GPS або USART. Він на БМС має рівні TTL. Але на комунікаційній платі для нього стоїть перетворювач в RS485. USART2 це порт, який виведений на роз'єм RS485/CAN на БМС. Він вже відразу має відповідні рівні. На комунікаційну плату сигнали приходять без перетворень, просто виводяться на роз'єми RJ45. Тобто цю БМС по USART2 можна підключати і без комунікаційної плати.
Якщо використовуємо комунікаційну плату, то розпайка на RJ45 стандартна для деяких інверторів. Наприклад до Аненжі можна підключатись простим патчкордом.
Для Аненжі підходять наступні протоколи:
Li4 -> 009 WOW_RS485_Modbus_V1.3
Li2 -> 014(9600)Pylon_Low_Voltage_Protocol
Причому працює на обох портах - і на USART1, і на USART2.

CAN не перевіряв, бо нема на чому.
В мене з інверторною bms Anenji з параметром батареї Li4 коректно працює з протоколом growatt_bms_rs485_protocol. З протоколом WOW_RS485_Modbus_V1.3 не вірно рзшифровує деяки параметри, % зарядки, струм зарядки більше не дивився.

Підтверджую, що неінверторні БМС JK-B2A8S20PHRC версії 19 тепер вміють спілкуватися з інверторами. Тобто тепер для 24В систем нема сенсу купляти "інверторну" БМС, яка коштує вдвіче дорожче .
Дивно, для своєї 48в батки я спочатку придбав 16S150A звичайну, а потім дві такі ж, але інверторні. Інверторні вийшли на пару доларів дешевше))) Того року усі вони були V15 і я навіть радий цьому, бо V15 закрили стабільною прошивкою V15.41, а V19 читаю в профільних форумах плач про різні глюки)

Останнє редагування:
А це вже дуже цікаво...
Чи вийде тоді обновити прошивку у моєї та підключити її до інвертора?
Вже є такі перехідники:

Вкладення

• Screenshot_20251228_173208_BMS.jpg
    Screenshot_20251228_173208_BMS.jpg
    489 Кб · Перегляди: 10
  • 20251228_174721.jpg
    20251228_174721.jpg
    4,3 Mб · Перегляди: 10
Дивно, для своєї 48в батки я спочатку придбав 16S150A звичайну, а потім дві такі ж, але інверторні. Інверторні вийшли на пару доларів дешевше))) Того року усі вони були V15 і я навіть радий цьому, бо V15 закрили стабільною прошивкою 24, а V19 читаю в профільних форумах плач про різні глюки)
WOW_growatt.jpg

В мене з інверторною bms Anenji з параметром батареї Li4 коректно працює з протоколом growatt_bms_rs485_protocol. З протоколом WOW_RS485_Modbus_V1.3 не вірно рзшифровує деяки параметри, % зарядки, струм зарядки більше не дивився.
Подивився. Так, з протоколом 006-Growatt налаштування Li4 теж працює. Самі параметри не перевіряв, дивився тільки що значок Li з'являється на інверторі. Взагалі я думав, що струми інвертор бере зі своїх датчиків. А SOC то точно від БМС! Значить WOW не підходить!

Дивно, для своєї 48в батки я спочатку придбав 16S150A звичайну, а потім дві такі ж, але інверторні. Інверторні вийшли на пару доларів дешевше))) Того року усі вони були V15 і я навіть радий цьому, бо V15 закрили стабільною прошивкою 24, а V19 читаю в профільних форумах плач про різні глюки)
Мова про 24В системи. Для них БМСка коштує біля 40$. А інверторні я дешевше 70$ не бачив.

Подивився. Так, з протоколом 006-Growatt налаштування Li4 теж працює. Самі параметри не перевіряв, дивився тільки що значок Li з'являється на інверторі. Взагалі я думав, що струми інвертор бере зі своїд датчиків.
якщо Li2 або Li4 то параметри бере з bms. Різниця в тому, що в Li2 (Pylon) інвертор керується з bms, а в Li4 параметри бере з bms, а для заряду використовує параметри інвертора. В телеге є група ANENJIclub там адмін зробив гарний мануал по інверторам Anenji.

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: Karl
А це вже дуже цікаво...
Чи вийде тоді обновити прошивку у моєї та підключити її до інвертора?
Вже є такі перехідники:
Не впевнений, що вийде оновити. Ці нові V19 мають інший зовнішній вигляд https://www.aliexpress.com/item/1005010129448462.html
Радіатор має "сходинку". Можливо і схема в них інша.

Мова про 24В системи. Для них БМСка коштує біля 40$. А інверторні я дешевше 70$ не бачив.
Напевно тому, що інверторних 4S-8S я не бачив, вони 8S-16S, а 16S це інша цінова категорія

Напевно тому, що інверторних 4S-8S я не бачив, вони 8S-16S, а 16S це інша цінова категорія
Про це і мова. Раніше якщо для 8S хотілося комунікації з інвертором, то треба було купляти "дорослу" інверторну БМС.
Правда сам я такий зв'язок в роботі не використовую. В мене два інвертори і дві батареї сидять на спільному DC хабі. Весь інформаційний обмін з них іде на Home Assistant.

Назад
Угорі