Моя самостійна покрокова збірка акумулятора LiFePO4, на 8 кВт*г із комірок EVE 314 А*г

Серйозно?
Я з дерева і алюмінію зібрав на 8s за 1000грн... В прайсі в рази дорожче.
Це ви серйозно? Ви дерево рівняєте з металом, притому що дерево є пожежонебезпечне в збірках, ви пошукайте на багатьох площадках і передевіться багатьох продавців, і тоді напишете чи це дорого чи це дуже дешево, якщо знайдете норм металевий корпус за адекватну ціну і дешевше цього продавця, то чикаю на посилання. Самому збирати буде дешевше металевий корпус, але у вас немає лазерного станка і ще купу всього до цього, якщо робити в ручну, то із металу скоріше корпус у вас вийде мягко кажучи по якості так собі...

А причому тут дерево? Якщо брати ціну, то в епіцентрі пластина алюмінію не сильно дорожча за меблевий щит з дерева. Ціна б вийшла десь би 1500грн за корпус. Але явно не такі ціни як в прайсі

Як на мене купувати готові корпуси варто якщо:
1. Руки гуманітарія
2. Немає де різати/сверлити

• Like
Реакції: kikv
А причому тут дерево?
Ви напевно ще не проснулися і не бачите що пишите мені? І доповню, що не всі люди мають можливість і час щоби самому зробити корпус і не у всіх є потрібний інструмент для цього діла, дешевше цим людям придбати готовий корпус чим самому все це колхозити, і дерево і алюміній малу силу витримують, в порівнянні із металом, візьміть стальну арматуру і такогож розміру алюміній що по товщині що по довжині і попробуйте зігнути його і все зрозумієте...

Вкладення

• опомпомпо.jpg
    опомпомпо.jpg
    11,8 Кб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Останнє редагування:
Я з дерева і алюмінію зібрав на 8s
А в мене взагалі без корпуса на поличці в гаражі вже три роки збірка 16S працює.
Нічим не гірше, ніж в закритому металевому (чи іншому) корпусі.
Може кому важлива естетика та система розміщена в квартирі на видному місці - то корпус потрібен!
Якщо невеликий акумулятор та є потреба його постійно переносити - то корпус потрібен.
А якщо стаціонарна збірка вагою понад 90 кг, яка підключена до інвертора 8-10кВт та розміщена в підсобному приміщенні, то навіщо її переносити?

Швиденько порахував
металу пішло десь 1 м2 товщина 3 мм це приблизно 600 гр (в мене був)
грунтовка краска ~200 гр
круги, електроди хай буде 100 гр
на роботу кладемо хоча б 8 годин (дуже оптимістично) це порахуймо по середній зарплатні по Украйні~1000 гр
без фурнітури вийшло 1900
фурнітура 300 що маємо? звісно воно дешевше, але як що немає часу та навичок краще купити

Вкладення

• Бат1.jpg
    Бат1.jpg
    120,2 Кб · Перегляди: 18
Останнє редагування:
Швиденько порахував
металу пішло десь 1 м2 товщина 3 мм це приблизно 600 гр (в мене був)
грунтовка краска ~200 гр
круги, електроди хай буде 100 гр
на роботу кладемо хоча б 8 годин це порахуймо по середній зарплатні по Украйні~1000 гр
без фурнітури вийшло 1900
фурнітура 300 що маємо? звісно воно дешевше, але як що немає часу та навичок краще купити
Як вам бмс? Бо всі на ДжіКонгу сидять )

Як вам бмс? Бо всі на ДжіКонгу сидять )
БМС як БМС
активний балансир на 1А
4 температурних датчика
е 485 порт е CAN
вихід на підігрів
вихід на вимикач
вбудований Блютуз
додатково можна приєднати WiFi модуль (я приеднав)
в додатку е вибір протоколів для спілкування з інверторами, але я не можу перевірити бо інвертор без 485 порта
Мені вона сподобалася за рахунок більш акуратного вигляду ніж ДжіКонг (закритий корпус)
Що можна сказати поки нарікань нема

ПС; обійшлася мені 77$ з WiFi модулем (Брав на Алі)
Е технічна підтримка відповідають протягом дня (думаю через різницю в часі)

Останнє редагування:
А в мене взагалі без корпуса на поличці в гаражі вже три роки збірка 16S працює.
Нічим не гірше, ніж в закритому металевому (чи іншому) корпусі.
Може кому важлива естетика та система розміщена в квартирі на видному місці - то корпус потрібен!
Якщо невеликий акумулятор та є потреба його постійно переносити - то корпус потрібен.
А якщо стаціонарна збірка вагою понад 90 кг, яка підключена до інвертора 8-10кВт та розміщена в підсобному приміщенні, то навіщо її переносити?
Діло не в естетиці і красоті, а в безпеці, ось подивіться тут на форумі в гілці" Небезпека акумуляторів LiFePO4 " що буває і що може бути із збірками, обовязково має бути корпус металевий і бажано з вентиляцією, корпус потрібний щоби помірно їх стиснути, бо при сильному струмі на зарядці в батареях росте тиск і може поступово їх роздути і помірне стискання потрібне щоби якщо щось пішло не так, то спрацював клапан, бо без стискання їх може роздути якщо до прикладу одна банка коротнула, або від простої роботи з часом може роздути і банка може коротнути, а ліфер при короткому може розігріватися до високих температур, обовязково потрібний закритий металевий корпус для безпеки, бо крім батарей ще є БМС і купа проводів і зєднань ітд.

при сильному струмі на зарядці в батареях росте тиск і може поступово їх роздути
Це ж який має бути "сильний" струм для 280А елементів? Та й навіщо??? В мене дозволений максимум 80А і то це при заряді від сонця. Я розумію, є фанати експериментів, які прямують 200А чи більше в акумулятор, але ж, знову, - навіщо? Здуру, як то кажуть, можна багато чого зламати... але це потрібно ще напрягтися та постаратися. В звичайних умовах при нормальному відношенню процент "небезпеки" таких акумуляторів прямує до нуля.

Це ж який має бути "сильний" струм для 280А елементів? Та й навіщо??? В мене дозволений максимум 80А і то це при заряді від сонця. Я розумію, є фанати експериментів, які прямують 200А чи більше в акумулятор, але ж, знову, - навіщо? Здуру, як то кажуть, можна багато чого зламати... але це потрібно ще напрягтися та постаратися. В звичайних умовах при нормальному відношенню процент "небезпеки" таких акумуляторів прямує до нуля.
Закритий металевий корпус потрібний, бо інколи бувають не штатні ситуації...

Останнє редагування:
Назад
Угорі