MUST-PV18-3224 VPM II все по поличках

за доказами краще звернутись до Must, безпосерньо на завод і очікувати на відповідь
Дякую, мені це не потрібно. Я і так знаю, що Must всередені це теж брат близнюк інших китайських бюджетних інверторів. Як тут вже написали, вони всі клони Вольтроніка. Наступного разу одразу кажіть, що інвертор Must придумав сам Elon MuskMust. Достовірність та сама, а виглядає ще крутіше :)

я взагалі про Вольтронік жодного слова не сказав, аналогічно як і про Деє, оскільки все це виготовляється в Китаї, аналогічно як і різні моделі Тесли, які є клонами розробки Фердинанда Порше.

я взагалі про Вольтронік жодного слова не сказав, аналогічно як і про Деє, оскільки все це виготовляється в Китаї, аналогічно як і різні моделі Тесли, які є клонами розробки Фердинанда Порше.
ОК, проїхали. Я лише хотів отримати від Вас хоч якусь інформацію про європейське "коріння" Маста. Ви ж мабуть щось знаєте, якщо таке кажете. Але я вже зрозумів, що ніякої конкретики я не отримаю.

слід керуватись посібником користувача для європейського ринку, де переклад на англійську, чи німецьку зроблений поправно.
Переважна більшість інверторів, чи акумуляторів продукують в Китаї, але розробки не всі китайські, зокрема Must це європейська розробка.
Щодо, Вт і ВА , то для спрощення ці величини у інверторах, які працюють з невеликим навантаженнями, утотожнюють.
Зрозуміло, що двигуни зі значними пусковими струмами та інше навантаження з реактивною складовою, у час енергозбереження відійшли в історію
12 awg - це 3,3мм2 і пікові короткочасні навантаження до 32-35 А
да да всі повірили))) відкрій 6КВт інвертор маст мануал і подивись що там написано - щось явно не те виходить якщо рахувати 12КВт імпульса + 4,8 КВт зарядки, да навіть без імпульса з зарядкою теж більше виходить за номінал вказаний в мануалі... це як в компутерах кукурудзяні попугайчики в процесорах так і в китайцях...

да да всі повірили))) відкрій 6КВт інвертор маст мануал і подивись що там написано - щось явно не те виходить якщо рахувати 12КВт імпульса + 4,8 КВт зарядки, да навіть без імпульса з зарядкою теж більше виходить за номінал вказаний в мануалі... це як в компутерах кукурудзяні попугайчики в процесорах так і в китайцях...
скинь мені лінк на мануал 6 кВт. Дійсно буде цікаво переглянути ...

Схема підключення інвертора при роботі з АВР, реле затримки часу і виведеним "нулем" на виході з інвертора при живленні навантаження з інвертора

Вкладення

• 1. Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II.png
    1. Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II.png
    68,2 Кб · Перегляди: 8
Інвертор: MUST PV18-3224 VPM II

Акумулятор: Volt Polska LiFePO4 120Ah (120A) 3072 Wh + bms

• номінальна напруга 25,6 V
  • мінімальна напруга розряджання 20 V
  • максимальна напруга заряджання 29,2 V
  • максимальний струм заряджання 120 А
  • метод заряджання CC / CV
Сонячні панелі: відсутні

Автоматичний перемикач TOMZN +
2 реле затримки часу увімкнення ST3PA-B (1- е для перемикання зі зовнішньої електромережі на інвертор, 2-е для перемикання з інвертора на зовнішню електромережу), які керують автоматичним перемикачем.

Налаштування:
01 - Uti
02 - UPS
03 - 230 V
04 - 50 Hz
05 - default bLU
06 - default BYE
07 - default
08 - default
10 - default SnU
11 - 60 A
13 - 50 A
14 - USE
17 - 27,V
/ 27,8 V
18 - 27,0 V
/ 27,6 V
Я використовую такі налаштування : п. 17 - 27,8 V п.18 - 27,6 V
19 - 21,0 V
22 - default PtE
23 - LOn
24 - bOF
25 - default AOF
27 - default FOn

Налаштування виконував відповідно до рекомендацій, які варто переглянути:
*
**

В доповнення, надаю інструкцію обслуговування українською, адресу і налаштування програми SolarPowerMonitor2.2.81 та роботу інвертора

програу SolarPowerMonitor2.2.81 можна завантажити ось тут:
ВІтаю!
А корректно інвнртор працює в режимі SUB ? І ще прошу допомоги зараз на інверторі одноіменної моделі підключене поле з трьох 455 панелей. Чи є можливість додати ще одне таке поле? Не спалю інвертор? Бо з цим китайским мануалом чорт голову зломить(( Заздалегідь дякую за відповідь.

ВІтаю!
А корректно інвнртор працює в режимі SUB ? І ще прошу допомоги зараз на інверторі одноіменної моделі підключене поле з трьох 455 панелей. Чи є можливість додати ще одне таке поле? Не спалю інвертор? Бо з цим китайским мануалом чорт голову зломить(( Заздалегідь дякую за відповідь.
1. щодо SUB не можу сказати, як працює, бо вважаю такий режим не зовсім коректний для інвертора з невеликою потужністю 3200 Вт. Чому так, просто. Цей режим не є економічним. При наявності фотовольтаїки і акумулятора 24В 120-200 Аг, все навантаження логічно заживити саме від цих двох джерел альтернативної енергії. А зовнішню електромережу слід використовувати після 23.00 для живлення навантаження і при потребі для зарядки акумулятора, коли діє тариф двозонного обліку.
2. До інвертора можна підлючити не лише одне поле, а декілька в різній конфігурації з'єднання. Потрібно лише виконати відповідність двох основних параметрів інвертора і сонячного поля.
для інвертора : Max. Solar Voltage (Voc) - максимальна робоча напруга ( Voc = 160 V DC для Must pv18 3224 vpm )
Rated current, A

сонячне поле
: Open Circuit Voltage (Voc) - Напруга розімкнутого контуру, Voc(V)
Maximum Power Current (Imp, A)

При цьому:
Open Circuit Voltage (Voc) панелей < Max. Solar Voltage (Voc) інвертора
Maximum Power Current (Imp, A) панелей < Rated current , A інвертора

МРРТ контролер інвертора пропустить потужність до 1600 Вт, тобто сумарна генерована потужність сонячних панелей не повинна перевищувати 1600 Вт , тобто є обмеження цієї потужності і МРРТ контролер не пропустить більшої потужності.
Як її обмежити додатково для безпеки > звичайним вимикачем постійного струму для сонячних батарей.

Зрозуміло, що можна встановити сонячне поле і більшої потужності, адже панелі не завжди видають 100% своєї потужності, проте мають бути збережені вище названі параметри.

Вкладення

• 03_Параметри Must для фотовольтаїки.jpg
    03_Параметри Must для фотовольтаїки.jpg
    73,3 Кб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
Інвертор: MUST PV18-3224 VPM II

Акумулятор: Volt Polska LiFePO4 120Ah (120A) 3072 Wh + bms

• номінальна напруга 25,6 V
  • мінімальна напруга розряджання 20 V
  • максимальна напруга заряджання 29,2 V
  • максимальний струм заряджання 120 А
  • метод заряджання CC / CV
Сонячні панелі: відсутні

Автоматичний перемикач TOMZN +
2 реле затримки часу увімкнення ST3PA-B (1- е для перемикання зі зовнішньої електромережі на інвертор, 2-е для перемикання з інвертора на зовнішню електромережу), які керують автоматичним перемикачем.

Налаштування:
01 - Uti
02 - UPS
03 - 230 V
04 - 50 Hz
05 - default bLU
06 - default BYE
07 - default
08 - default
10 - default SnU
11 - 60 A
13 - 50 A
14 - USE
17 - 27,V
/ 27,8 V
18 - 27,0 V
/ 27,6 V
Я використовую такі налаштування : п. 17 - 27,8 V п.18 - 27,6 V
19 - 21,0 V
22 - default PtE
23 - LOn
24 - bOF
25 - default AOF
27 - default FOn

Налаштування виконував відповідно до рекомендацій, які варто переглянути:
*
**

В доповнення, надаю інструкцію обслуговування українською, адресу і налаштування програми SolarPowerMonitor2.2.81 та роботу інвертора

програу SolarPowerMonitor2.2.81 можна завантажити ось тут:
ВІтаю!
А корректно інвнртор працює в режимі SUB ? І ще прошу допомоги зараз на інверторі одноіменної моделі підключене поле з трьох 455 панелей. Чи є можливість додати ще одне таке поле? Не спалю інвертор? Бо з цим китайским мануалом чорт голову зломить(( Заздалегідь дякую за відповід

Дякую за відповідь.

Доброго дня! Все ж таки, скільки можна поставити панелей з урахуванням того, що не завжди вони працюють на 100%? Параметр "Maximum Solar Charge Current" дорівнює 60А, напруга заряду батарей - близько 29В. Отже 60*29=1680 Вт, як і "Maximum PV Array Power" в мануалі. Але якщо, наприклад, поставити Longi 445 за схемою 3S2P і отримати на максимумі 100В*26,6А=2660Вт, що зробить Маст с зайвим струмом? Обмежить? Згорить? Піде в захист? Всі кажуть по різному - 1) ставити панелей тільки до 1600 Вт; 2) можна перебільшити, але не сильно (20-25%); 3) можна ставити - інвертор візьме скільки потрібно. Ваша думка?

Останнє редагування:
Must пропустить 1600 Вт і не більше, а решту потужності просто не буде пропускати. Тому, це найбільш оптимальний варіант для цього інвертора. Можна поставити і більше поле фортовольтаїки, але це недоцільно. У вас при цьому коефіцієнт використання інвертора буде зменшуватись і все при тому що ви витратили додаткові кошти на сонячне поле, яку повністю не використовується
Для більшої потужності сонячного поля краще аикористовувати Must з високовольтним mppt трекером.

У 3224 vpm II на шильдику для "сонця"вказано чітко струм, який видає mppt трекер : 60А, а напруга акум.батареї 24В, хоча реально вона складає 28-29В.
Тому , помноживши 60Х28 отримаємо потужність1600 W. Ось тому для 3,2 кВт інвертора ставити більше, ніж 1600 Вт панелей немає змісту, оскільки він цю енергію нікуди не зможе передати. Саме у такому розкладі ефективність роботи інвертора буде максимальною.

коротко, як працює Must pv18-3224 vpm II з сонячним полем.
інвертор :
1. спочатку енергію постійного струму сонячного поля mppt напругою від 30 - 128В перетворює на 24В напругу , тобто на напругу батареї
2. а потім постійну напругу 24В трансформує в змінну напругу 220В для живлення навантаження вашого будинку, квартири.
Тобто, щоб сонячні панелі відразу працювали на споживача, то в цьому інверторі це відбувається через подвійне перетворення:
сонце (30-128В) > акумулятор 24В > 220V

Якщо взяти інвертор, який має високовольтний mppt трекер (120-450В), це Must pro, то у цьому випадку mppt трекер відразу енергію зняту з сонячного поля на постійній напрузі від напр. 220В до 450В відразу може перетворювати на змінну напругу 220В для живлення споживачів, чи підмішувати з енергією зовнішньої електромережі.
Звісно, щоб зняти енергію з "соняця" постіною напругою 220-450В потрібно встановити більш потужне сонячне поле. І в цьому є доцільність і ефективність використання такого сонячного поля.

Для Must pv18-3224 vpm II немає сенсу у встановленні такого великого поля, бо він таку енергію нікуди не передасть, бо ця енергія іде спочатку на акумулятор 24В, а безпосередньо на живлення навантаження ця енергія не йде.
Нічого з вашим інвертором не станеться, просто встановлене сонячне поле не буде використовуватись раціонально.
Перевага низьковольтного mppt трекера у тому, що вже практично з однієї сонячної панелі у вас піде генерація, а ось для високовольтного (все залежить також від діапазону роботи трекера у різних інверторів) треба не менше 4-6 панелей, щоб стартував процес генерації.

Доброго дня! Маю такий інвертор, придбав для живлення будинку під час блекаутів. Тепер логічно продовжити і підключити сонячні панелі. Буду дуже вдячний якщо підкажете по підбору кількості панелей. Все зрозуміло стосовно кількості послідовних панелей по напрузі - 160 В ділимо на VOC панелі з поправкою на температурний коефіціент, ну і нехай виходить три панелі Longi 590 вт послідовно. В принципі виходить що 590*3=1770 Вт ця потужність вже максимальна для цього інвертора. Однак хотілося б отримувати більшу генерацію в не самі сонячні дні встановивши більшу кількість панелей з послідовно-пареллельним підключенням, як мінімум 4, або і 6. І от тут не розумію як рахувати по цьому інвертору максимальну силу струму. На шильду зазначено Rated current 60A, то якщо у панелі short circuit current 18A це значить що до інвертора можна під'єднати три таки панелі в паралелі? Тобто такі панелі я можу під'єднати дві пари паралельно по 2 панелі послідновно, або навіть дві пари параллельно по 3 панелі послідовно?
Дуже дякую за відповідь!

Доброго дня! Маю такий інвертор, придбав для живлення будинку під час блекаутів. Тепер логічно продовжити і підключити сонячні панелі. Буду дуже вдячний якщо підкажете по підбору кількості панелей. Все зрозуміло стосовно кількості послідовних панелей по напрузі - 160 В ділимо на VOC панелі з поправкою на температурний коефіціент, ну і нехай виходить три панелі Longi 590 вт послідовно. В принципі виходить що 590*3=1770 Вт ця потужність вже максимальна для цього інвертора. Однак хотілося б отримувати більшу генерацію в не самі сонячні дні встановивши більшу кількість панелей з послідовно-пареллельним підключенням, як мінімум 4, або і 6. І от тут не розумію як рахувати по цьому інвертору максимальну силу струму. На шильду зазначено Rated current 60A, то якщо у панелі short circuit current 18A це значить що до інвертора можна під'єднати три таки панелі в паралелі? Тобто такі панелі я можу під'єднати дві пари паралельно по 2 панелі послідновно, або навіть дві пари параллельно по 3 панелі послідовно?
Дуже дякую за відповідь!
прошу прочитати пост №32, а потім 34.
Повторю, У 3224 vpm II на шильдику для "сонця"вказано чітко струм, який видає mppt трекер : 60А, а напруга акум.батареї 24В, хоча реально вона складає 28-29В.
mppt трекер цього інвертора не пропустить струм більше ніж, 60А. Все. Це так, якби пояснити, що через приєднану трубку у посуд ємністю 10л не поміститься більше , ніж 10 л рідини.
Зрозуміло, що в похмурі дні ви не отримуєте максисуму від 3х панелей і хочете в послідовно-паралельному виконанні більше панелей. Так, це можливо, але слід дотримуватися вимоги щодо Voc (макс. 160В) . А щодо струму, то більше 60А mppt трекер не пропустить і не згорить. Це можна простіше пояснити , напр. ваше авто має максим. швидкість 250 км/год. Але ви виставили на круїзі дозволену швидкість на автостраді з обмеженням 140 км/год. Значить ваше авто має подвійний запас по швидкості, чи потужності. Але це нічого не дає, бо досягнувши 140 км/год авто швидше не поїде через обмеження системою круїз контролю.
То ж , коли хочете розбудовувати сонячне поле, то це зайва трата коштів. Бо у сприятливих погодних умовах, це нічого не дасть. Більше , ніж 60А mppt трекер не пропустить.
Завданням такого інвертора не є перешочерговість при роботі з сонячними панелями, а першочерговість у забезпеченні безпербійного живлення навантаження пристроїв квартири , невеликого будинку. А таке навантаження не є великим. Зазвичай, біжуче до 500 Вт, а в окремі недовготривалі моменти до 2,5 - 3 кВт, коли потрібно увімкнути електрочайник, чи мікрохвилбову, тощо.

Для роботи з більшою кількістю сонячних панелей, як преорітет, краще вибирати високовольтні інвертори , у яких mppt працює в діапазоні 120-500 В.
Ось такі інвертори потужністю від 6000 Вт і вище (тут краще брати якісніші інвертори, типу Deye, Growatt, Sunsynk і щось цього роду, вартістю 37-45 тис. грн.) саме і працюють добре з полем фотовольтаїки від 6 кВт до 8 кВт.
Зрозуміло, що це варіант не для квартири, чи невеликого котеджу, оскільки досить затрано і практично неокупно.
А тоді питання: а для чого це? Кожен вибирає свій шлях.

Останнє редагування:
коротко, як працює Must pv18-3224 vpm II з сонячним полем.
інвертор :
1. спочатку енергію постійного струму сонячного поля mppt напругою від 30 - 128В перетворює на 24В напругу , тобто на напругу батареї
2. а потім постійну напругу 24В трансформує в змінну напругу 220В для живлення навантаження вашого будинку, квартири.
Тобто, щоб сонячні панелі відразу працювали на споживача, то в цьому інверторі це відбувається через подвійне перетворення:
сонце (30-128В) > акумулятор 24В > 220V

Якщо взяти інвертор, який має високовольтний mppt трекер (120-450В), це Must pro, то у цьому випадку mppt трекер відразу енергію зняту з сонячного поля на постійній напрузі від напр. 220В до 450В відразу може перетворювати на змінну напругу 220В для живлення споживачів, чи підмішувати з енергією зовнішньої електромережі.
Звісно, щоб зняти енергію з "соняця" постіною напругою 220-450В потрібно встановити більш потужне сонячне поле. І в цьому є доцільність і ефективність використання такого сонячного поля.

Для Must pv18-3224 vpm II немає сенсу у встановленні такого великого поля, бо він таку енергію нікуди не передасть, бо ця енергія іде спочатку на акумулятор 24В, а безпосередньо на живлення навантаження ця енергія не йде.
Нічого з вашим інвертором не станеться, просто встановлене сонячне поле не буде використовуватись раціонально.
Перевага низьковольтного mppt трекера у тому, що вже практично з однієї сонячної панелі у вас піде генерація, а ось для високовольтного (все залежить також від діапазону роботи трекера у різних інверторів) треба не менше 4-6 панелей, щоб стартував процес генерації.
Дякую за розгорнуту відповідь! Все так. З економічних міркувань як раз і планував ставити 3 панелі типу Longi 435-475, все інше доганяти нічним тарифом (таймер з Аліка їде). Тим більше, що для своїх батарей 200А/г (2*Редодо по 100А/г) виставив максимальний струм заряду 40А. Таким чином, потужність панелей як раз і обмежиться 1200 Вт (29*40). У мене вальмовий дах, південний схід - велика площа, як раз туди і планую ставити 3 панелі. Але невелика частина даху виходить рівно на південний захід. Туди влізе одна велика панель 2,5*1 м, можна подивитися вже на панелі з потужністю більше 500-600Вт. Її підключати до акумуляторів з Мастом через окремий MPPT-контролер? Чи є ще якісь рішення?

Останнє редагування:
Дякую за розгорнуту відповідь! Все так. З економічних міркувань як раз і планував ставити 3 панелі типу Longi 435-475, все інше доганяти нічним тарифом (таймер з Аліка їде). Тим більше, що для своїх батарей 200А/г (2*Редодо по 100А/г) виставив максимальний струм заряду 40А. Таким чином, потужність панелей як раз і обмежиться 1200 Вт (29*40). У мене вальмовий дах, південний схід - велика площа, як раз туди і планую ставити 3 панелі. Але невелика частина даху виходить рівно на південний захід. Туди влізе одна велика панель 2,5*1 м, можна подивитися вже на панелі з потужністю більше 500-600Вт. Її підключати до акумуляторів з Мастом через окремий MPPT-контролер? Чи є ще якісь рішення?
Все треба рахувати. Єдиного рішення ніколи не буде. Мені здається, що з 200 А/г легко справиться Must pv18-3224 vpm II.
Якщо задіяти ще окремий MPPT-контролер для зарядки акумулятора, то це звісно підсилить ваш інвертор і ще зробить вашу систему off-grid менш залежною від зовнішньої електромережі навіть у нічний час.
Всі розрахунки ще залежать від величини навантаження вашого будинку, а саме:
біжуче, чи по-іншому тривале навантаження та короткочасні навантаження (енергоємні пристрої), живлення яких відбувається через інвертор.

Шановний tsmarko1, дякую за розгорнуту відповідь!

Я повністю розумію, що якщо у інвертора є пропускна здатність 1600 Вт, можна поставити хоч 3 хоч 33 панелі, він все одно візьме максимально 1600 Вт.
Однак питання якраз в усередненій виробітці. Якщо я поставлю лише 3 панелі, вони у самий найкращий сонячний день будуть видавати 1600 Вт, але у похмурий день вони будуть видавати, як я розумію, 150-200 вт чого вже мені недостатньо.
Тому і ідея поставити більшу кількість панелей, при цьому:
- якщо вони генеруватимуть 300-400 Вт у погані дні - цього мені більш менш достатньо для звичайного споживання будинку (котел, світло, телевізор)
- панелі не такі зараз дорогі, затрати ж на монтаж (встановлення, кабель, електрика) для 3 і 6 панелей відрізняються незначно

Тому і маю таку думку, розуміючи, що у літній час половина половина генерації буде втрачатися, тим не менш мати більш менш достатню генерацію в похмурі дні - усереднитися так би мовити.

Високовольтні системи по 5 квт - не мій варіант:
- по перше вже є обладнання, яке було як я казав взяте для блекаутів
- по друге і головне - цю електроенергію нікуди буде дівати - в будинку живе 1 людина з середнім споживанням 300-400-500 ватт, 5 квт то буде даремна трата грошей.

Дякую.

Шановний tsmarko1, дякую за розгорнуту відповідь!

Я повністю розумію, що якщо у інвертора є пропускна здатність 1600 Вт, можна поставити хоч 3 хоч 33 панелі, він все одно візьме максимально 1600 Вт.
невірно розімієте, в сонячних контролерів є два золотих травила не перевищувати вольтаж розімкнутого контуру і не перевищувати струм КЗ входу, Лише в деяких є можливість обмежити струм в налаштуваннях, то тоді дійсно можна вішать додатково в паралель панелі і він не візьме більше з них чим налаштовано. Читаєм інструкцію до інвертора там про це пишеться.

Назад
Угорі