MUST-PV18-3224 VPM II все по поличках

Купив інший інвертор must pv18 3224 версія по 110 117 . В цього інвертора такий же мппт і працює ідеально і стабілізація працює відповідно скількиб панелі не давали він стабілізує (наприклад заряд на 10 ампер і так до 60) в усьому діапазоні. Ця проблема вирішилася і видихнув акб заряджаються і струм стабільний. АЛЕ нова проблема! Режим SBE в пункті 28 не працює і якщо я встановив заряд акб на 10 ампер то інвертор не бере з панелей КОЛИ я даю навантаження а починає брати з акб, так струм мппт обмежується струмом заряду.
Мало панелей або з якихось причин слабка генерація з наявних. Можна спробувати перейти на sol але в цьому випадку може не достатньо ємності аккумулятора.

Добрий вечір. Скажіть будь ласка
Інвертор: MUST PV18-3224 VPM II

Акумулятор: Volt Polska LiFePO4 120Ah (120A) 3072 Wh + bms

• номінальна напруга 25,6 V
  • мінімальна напруга розряджання 20 V
  • максимальна напруга заряджання 29,2 V
  • максимальний струм заряджання 120 А
  • метод заряджання CC / CV
Сонячні панелі: відсутні

Автоматичний перемикач TOMZN +
2 реле затримки часу увімкнення ST3PA-B (1- е для перемикання зі зовнішньої електромережі на інвертор, 2-е для перемикання з інвертора на зовнішню електромережу), які керують автоматичним перемикачем.

Налаштування:
01 - Uti
02 - UPS
03 - 230 V
04 - 50 Hz
05 - default bLU
06 - default BYE
07 - default
08 - default
10 - default SnU
11 - 60 A
13 - 50 A
14 - USE
17 - 27,V
/ 27,8 V
18 - 27,0 V
/ 27,6 V
Я використовую такі налаштування : п. 17 - 27,8 V п.18 - 27,6 V
19 - 21,0 V
22 - default PtE
23 - LOn
24 - bOF
25 - default AOF
27 - default FOn

Налаштування виконував відповідно до рекомендацій, які варто переглянути:
*
**

В доповнення, надаю інструкцію обслуговування українською, адресу і налаштування програми SolarPowerMonitor2.2.81 та роботу інвертора

програу SolarPowerMonitor2.2.81 можна завантажити ось тут:
, як вкючити інвертор Маст 3,2 кв, після розряджання акумулятора, не хоче включатися від мережі, а акумулятор розряджений. Допоможіть будь ласкс.

Доброго ранку.
Потрібна допомога, інформація.
Інвертор MUST PV18‑3224 VPM II
Працює сумісно з
MUST LiFePO4 LP1600-24100 24V 100Ah
Зе'єднані по кабелю.
При піднятті струму заряду від сонця ( дві панелі ja solar 585втт 50v підключені паралельно )вище 20а ( наприклад 30а)- інвертор заряджає батарею до 700 в\годину в потім батарея відключається і інвертор пере завантажується.
І починає працювати від батареї поки не спуститися на 95%
Потім знову підключаються панелі і цикл повторюється.
До 100% вимкнення , розряд батареї до 95% , заряджання до 100 і по колу.
помилка спочатку 08 потім одразу 03.
При пониженні до 20 генерація просідає до 500втт
Я не можу зрозуміти чому ріжется .
При зарядці від мережі такого не спостерігається.Screenshot_2025-08-04-09-52-22-753_com.eybond.smartvalue-edit.jpgScreenshot_2025-08-04-09-50-52-676_com.eybond.smartvalue-edit.jpg

Добрий вечір!

Маю MUST PV18‑3224 VPM II та MUST LiFePO4 LP1600-24100 24V 100Ah.
Не можу їх подружити, підключав по CAN, обома кабелями (і від інвертору і від батареї).
Обирав в меню батареї CAN та LUXPOWER, потім у іншому відео бачив що обирають PV-CAN - спробував і це.
В меню інвертора у 41 пункті меню ставив 0, потім ще пробував 17.
Не допомагає, в Solar Power Monitor не показує температуру батареї, чи якісь інші дані які б показували що є обмін інформацією. Окрім того в Battary Relay показує Disconnected.
Прошу допомоги, якщо хтось стикався з такою ситуацією.

З повагою,
Олександр

Добрий вечір!

Не можу їх подружити, підключав по CAN, обома кабелями (і від інвертору і від батареї).
Обирав в меню батареї CAN та LUXPOWER, потім у іншому відео бачив що обирають PV-CAN - спробував і це.
Не допомагає, в Solar Power Monitor не показує температуру батареї, чи якісь інші дані які б показували що є обмін інформацією. Окрім того в Battary Relay показує Disconnected.

З повагою,
Олександр
Ось знайшов посилання , де пропонують саме такий комплект. Спробуйте дізнатись в них

Останнє редагування:
Добрий вечір!

З повагою,
Олександр
В мене такі самі батареї.
Знаходив на ютубі що вийшло підключити після того як людина зробила ресет батареї. Там є дирка і корпусі щоб гостре запхати. От після скидання в нього запрацювало все.

Як кажуть, It's never too late to learn

Дякую усім за поради. Ресет зробив, з відключенням батареї, все як треба. Ресет теоретично відбувся, як мінімум після натискання кнопки ряд світлодіодів поблимали один за одним, що як пишуть показує, що ресет пройшов. І все одно - інвертор батарею не бачить і на різних кабелях і протоколах кан шини. Мабуть значить буде так як є. Дякую.

Дякую усім за поради. Ресет зробив, з відключенням батареї, все як треба. Ресет теоретично відбувся, як мінімум після натискання кнопки ряд світлодіодів поблимали один за одним, що як пишуть показує, що ресет пройшов. І все одно - інвертор батарею не бачить і на різних кабелях і протоколах кан шини. Мабуть значить буде так як є. Дякую.
Спробуй на інверторі -> 41 = 8 а на батареї протокол PYLON (він перший у списку)
В мене так з'єдналися але інвертор губить батарею через 1-3 хвилини і знов не бачить :(

Добрий день!
Маю інвертор MUST PV18 3224 VPM II, JK BMS 200A, працює із збіркою EVE lifepo4 8s 304ah.
Звертаюсь до власників даного інвертору, чи боровся хтось із шумом вентиляторів?

Добрий день!
Маю інвертор MUST PV18 3224 VPM II, JK BMS 200A, працює із збіркою EVE lifepo4 8s 304ah.
Звертаюсь до власників даного інвертору, чи боровся хтось із шумом вентиляторів?
всі китайські інвертори такого типу, чи краще виконані, чи гірше в залежності від марки інвертора, немає різниці , шум вернтиляторів буде присутнім при зарядці акумуляторів і при різному навантаженні інвертора.
У мого інвертора MUST-PV18-3224 VPM II при навантаженні більше 600 Вт вентилятори вмикаються. До 600 Вт повна тиша.
Ще важливо, де встановлений інвертор, а саме, яка температура повітря там, де інвертор знаходиться. Це також важливо.
Проводити модифікацію системи вентиляції не раджу.
Якщо заваджає шум вентиляторів, то слід було встановити інвертор з пасивним охолоденням, вартістю у 8-10 разів вищою.
Завжди перед купівлею будь-чого намагайтесь дізнатись всі переваги і недоліки того, що хочеться придбати

Останнє редагування:
А чому коли є мережа інвертор стягує з бараеї 1А-1,2А(24-26ват) просаджує батарею до флоатінгу а потім тихесенько заряджає до катОф напруги. І відбувається це дуже не помітно струмом у 1А споживає з батареї а потім знов заливає в неї. Чому він не бере на idle з мережі?

Доречі я всеж з'еднав інвертор та LP16-24100. Краще цього не робити....

апд. вгамувався, мабуть це було якесь балансування після робьоті по кану з lp16-24100

Останнє редагування:
А чому коли є мережа інвертор стягує з бараеї 1А-1,2А(24-26ват) просаджує батарею до флоатінгу а потім тихесенько заряджає до катОф напруги. І відбувається це дуже не помітно струмом у 1А споживає з батареї а потім знов заливає в неї. Чому він не бере на idle з мережі?

Доречі я всеж з'еднав інвертор та LP16-24100. Краще цього не робити....

апд. вгамувався, мабуть це було якесь балансування після робьоті по кану з lp16-24100
щодо floating можна почерпнути інфо ось тут, шкода , що автор відео кацапить, можливо вже зрозумів, що саме кацапуватість є однією з причин, яку "карлик з кремля" використовує у своїх нараціях. Але , ми про інше

Останнє редагування:
Інвертор: MUST PV18-3224 VPM II

Акумулятор: Volt Polska LiFePO4 120Ah (120A) 3072 Wh + bms

• номінальна напруга 25,6 V
  • мінімальна напруга розряджання 20 V
  • максимальна напруга заряджання 29,2 V
  • максимальний струм заряджання 120 А
  • метод заряджання CC / CV
Сонячні панелі: відсутні

Автоматичний перемикач TOMZN +
2 реле затримки часу увімкнення ST3PA-B (1- е для перемикання зі зовнішньої електромережі на інвертор, 2-е для перемикання з інвертора на зовнішню електромережу), які керують автоматичним перемикачем.

Налаштування:
01 - Uti
02 - UPS
03 - 230 V
04 - 50 Hz
05 - default bLU
06 - default BYE
07 - default
08 - default
10 - default SnU
11 - 60 A
13 - 50 A
14 - USE
17 - 27,V
/ 27,8 V
18 - 27,0 V
/ 27,6 V
Я використовую такі налаштування : п. 17 - 27,8 V п.18 - 27,6 V
19 - 21,0 V
22 - default PtE
23 - LOn
24 - bOF
25 - default AOF
27 - default FOn

Налаштування виконував відповідно до рекомендацій, які варто переглянути:
*
**

В доповнення, надаю інструкцію обслуговування українською, адресу і налаштування програми SolarPowerMonitor2.2.81 та роботу інвертора

програу SolarPowerMonitor2.2.81 можна завантажити ось тут:
Доброго дня. Який автомат було встановлено по виходу інвертора?

Доброго дня. Який автомат було встановлено по виходу інвертора?
У схемі, якою я користуюсь і пропоную для решти, вихідний автомат з виходу інвертора не передбачено.
Але, без проблем можна встановити обмежуючий автомат на виході з інвертора.
У схемі це встановлення автомата в ланку між R , N out ("фаза", "ноль"на інверторі) і R, N на автоматичному перемикачі АВРTomzn.
Виходячи з потужності інвертора 3,2 кВт автомат можна ставити 14А (додав схему з обмежуючим автоматом після інвертора).
Що спрацює раніше, чи автомат, чи захист інвертора при перевантаженні сказати не можу. Але , думаю інвертор це зробить швидше.
Слід розуміти, що 3200 Вт, це потужність інвертора яка може без проблем забезпечити резерв для освітлення будинку, квартири, роботу котла, комп'ютерної техніки, телевізора-ів, холодильника, морозильної камери. А також увімкнення електрочайника (2 кВт), або мікрохвильової (1,2 кВт) , але бажано не разом.
Я спробував увімкнути електрочайник і мікрохвильову разом, то інвертор подав сигнал перевантаження, але далі успішно подолав це навантаження. При цьому холодильник і морозильна камера були також увімкнені.
Але, краще уникати таких одночасних увімкнень.
У сім'ї, де дружина намагається використовувати посудомийку, пральку , чи щось інше в час відсутності електроенергії ззовні, бо вона так звикла через свою ментальність гомосовєтікус, чи безтолковість , слід встановлювати 6 кВт інвертори (найкраще deye) на напрузі 50В.
Проте, це вже інша тема розмови.

Вкладення

• 1. Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II.png
    1. Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II.png
    68,2 Кб · Перегляди: 14
  • Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II з обмеженням 14А.png
    Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II з обмеженням 14А.png
    69,3 Кб · Перегляди: 14
Останнє редагування:
в час відсутності електроенергії ззовні, бо вона так звикла через свою ментальність гомосовєтікус, чи безтолковість
От це як раз дарма написали! У мене теща відповідальніше відноситься до відключень світла та користування в цей час приладами, ніж невістка. А дружина також дуже чемно слухає мої вказівки та виконує їх. То ж все криється у вихованні, а не в тому, що Ви сказали...

От це як раз дарма написали! У мене теща відповідальніше відноситься до відключень світла та користування в цей час приладами, ніж невістка. А дружина також дуже чемно слухає мої вказівки та виконує їх. То ж все криється у вихованні, а не в тому, що Ви сказали...
я не сказав це стосовно ваших родичів, а вказав на те , що таке має місце у більшості людей в Україні, нашій державі, яка щойно починає маленькими кроками покидати ментальну зону гомосовєтікус.
Так, це гірка правда, але вона є такою, якби ми цього не хотіли.
Розмови по телефону при керуванні авто, нехтування правил у суспільному житті, прохід через "зебру" для пішоходів з телефоном у руках, публічне використання матюків і т.д. ... все це є спадщина минулого.
Повірте, лише молоде покоління, яку народилось в останні 25-30 потрохи від цього відходить, а всі решта у своїй переважній більшості - це ментальні гомосовєтікус, бо так склалось їх життя , такою є історія подій.

Назад
Угорі