MUST-PV18-3224 VPM II все по поличках

Добре, але ось виставлені параметри напруги в бмс і там і близько до них не доходить
Ну напруга дійшла до порогу bms відключила зарядку і напруга впала. Подивіться в історії тривог меню parameters setting - alarm data reporting, яки були параметри в момент відключення

у вас акумулятор не є кращим вибором з китайської пропозиції.
Якщо ви його брали в інтернет магазині в Україні, спробуйте замінити.
Якщо це китайський Ali, то нічого не вдієш.
Спробуйте ще зменшити показники напруги зарядки і плаваючої до 27.2 і 27 В відповідно і протестуйте.

Останнє редагування:
у вас акумулятор не є кращим вибором з китайської пропозиції.
Якщо ви його брали в інтернет магазині в Україні, спробуйте замінити.
Якщо це китайський Ali, то нічого не вдієш.
Спробуйте ще зменшити показники напруги зарядки і плаваючої до 27.2 і 27 В відповідно і протестуйте.
Так 27.2 я можу мати
Але я так розумію - по хорошому треба б заряджати хоча би до 28.2В

А от лог подивитись не можу в бмс...

ви попередньо писали, що дивились відео з посту №1.
А я можу констатувати, що ви відео 2 "Налаштування" подивилтсь НЕУВАЖНО. Чому? Перегляньте, особливо приблизно з 14,42 хвилини, де йдеться про налаштування п.17 і далі. Там чітко пояснено, до якої напруги і саме чому слід заряджати АКБ LiFePO4.
У вас китайська батарейка, як я сказав не найкращого виробника. Тому, її функціонал і робота BMS не завжди така як це б вам хотілося.
Щоб ця батарейка вам послужила довше, дотримуйтесь того, що пояснено у відео, особливо розрахунки рівня напруги.
Чому ви вперто вважаєте, що вашу батарейку треба заряджати хоча б до 28,2 В?
Я маю у використанні кращу АКБ, ніж у вас і в характеристиці для моєї батарейки вказано, що мак. напруга заряду 29,2 V (на фото я підкреслив червоною лінією, текст польською мовою). Але, я маю встановлено в інверторі 27,6 V. Цього достатньо.
А для вашої 100 Аг немає потреби заряджати більше, у вас ємність невелика і час роботи батарейки не буде залежати від її макс. напруги зарядженості, а від того яке навантаження буде АКБ відпрацьовувати при відсутності електроенергії ззовні.

Вкладення

• 02.jpg
    02.jpg
    212,6 Кб · Перегляди: 8
ви попередньо писали, що дивились відео з посту №1.
А я можу констатувати, що ви відео 2 "Налаштування" подивилтсь НЕУВАЖНО. Чому? Перегляньте, особливо приблизно з 14,42 хвилини, де йдеться про налаштування п.17 і далі. Там чітко пояснено, до якої напруги і саме чому слід заряджати АКБ LiFePO4.
У вас китайська батарейка, як я сказав не найкращого виробника. Тому, її функціонал і робота BMS не завжди така як це б вам хотілося.
Щоб ця батарейка вам послужила довше, дотримуйтесь того, що пояснено у відео, особливо розрахунки рівня напруги.
Чому ви вперто вважаєте, що вашу батарейку треба заряджати хоча б до 28,2 В?
Я маю у використанні кращу АКБ, ніж у вас і в характеристиці для моєї батарейки вказано, що мак. напруга заряду 29,2 V (на фото я підкреслив червоною лінією, текст польською мовою). Але, я маю встановлено в інверторі 27,6 V. Цього достатньо.
А для вашої 100 Аг немає потреби заряджати більше, у вас ємність невелика і час роботи батарейки не буде залежати від її макс. напруги зарядженості, а від того яке навантаження буде АКБ відпрацьовувати при відсутності електроенергії ззовні.
ще раз - вона доходить до 27.2, незалежно від налаштувань інвертора і просто виключає заряд
все
про які 27.6 мова?
тим більше про 28.2

тому і виникло питання, що після перегляду багатьох відео бачу, що щось таки не те

так, це перша моя система, раніше не користувався таким
але в цілому певний рівень знать з електроніки та електротехніки маю
вирішив перевірити все таки, до якої напруги АКБ може зарядитися - але не очікував, що на 27.2 вона вже вирубається

плюс не зовсім зрозумів, чому виставиви флоат 27.5в (при напрузі заряджання 28.2в) - після повернення до напруги 27В інвертор не заряджає АКБ
тільки коли сильніше розрядиться - тоді починається заряд

і ламаю голову - це інвертор вийожується чи все таки АКБ

а, і ще попутно питання - чому він регулярно включається на охолодження, навіть якщо не заряджає акб і немає ніякого навантаження?

час не засікав, але наприклад раз в 20-30 хвилин він тупо включає вентилятори на повну, шумить дуже сильно

а, і ще попутно питання - чому він регулярно включається на охолодження, навіть якщо не заряджає акб і немає ніякого навантаження?

час не засікав, але наприклад раз в 20-30 хвилин він тупо включає вентилятори на повну, шумить дуже сильно
стосовно охолодження.
У мене інвертор встановлений у приміщенні, де температура +11 взимку, + 14 влітку і вмикається для охолодження, коли заряджає батарею, або при навантаженні вище 600 Вт (напр. у час тимчасового увімкнення мікрохвильової 1,2 кВт, або електрочайника 2 кВт для підігріву їжі).
При звичайному робочому навантаженні 250-300 кВт (освітлення, холодильник, морозильна камера, телевізор, ноутбук) вентилятори не вмикаються взагалі.
Але, у вашому випадку з вмиканням інвертора на продув, це також нормальне явище. Все залежить звісно і від температури оточення інвертора.
А ось щодо АКБ в мене є сумнів.
Спробуйте подивитись показники роботи програмою SolarPowerMonitor2.2.81 (у п.1. описано про це). Цікаво, при яких показниках температури інвертор вмикається на продув.

Останнє редагування:
стосовно охолодження.
У мене інвертор встановлений у приміщенні, де температура +11 взимку, + 14 влітку і вмикається для охолодження, коли заряджає батарею, або при навантаженні вище 600 Вт (напр. у час тимчасового увімкнення мікрохвильової 1,2 кВт, або електрочайника 2 кВт для підігріву їжі).
При звичайному робочому навантаженні 250-300 кВт (освітлення, холодильник, морозильна камера, телевізор, ноутбук) вентилятори не вмикаються взагалі.
Але, у вашому випадку з вмиканням інвертора на продув, це також нормальне явище. Все залежить звісно і від температури оточення інвертора.
А ось щодо АКБ в мене є сумнів.
Спробуйте подивитись показники роботи програмою SolarPowerMonitor2.2.81 (у п.1. описано про це). Цікаво, при яких показниках температури інвертор вмикається на продув.
так він навіть без навантаження все одно включається
під час заряду - то зрозуміло чому
там струм зараз 20А (і то вмикається), а до цього ставив 45А

щось мені підказує, що це у нього мікропрограма так настроєна
більш того - він включається через рівні проміжки і на рівні періоди

що цікавіше - купував ще один комплект Must PV18-1512 для близьких - то він взагалі не вмикається на охолодження при холостому простої
навіть при заряджанні (правда там в настрояках до 20А, а по факту - дає десь 13-14 А максимум) - і то не завжди

а цей тупо шарашить на повну періодично і все

ще раз спробую поставити програму подивитись
бо щось не пішла вона
але не став тоді розбиратися чому

Знімок екрана 2025-11-09 225532.jpg
Знімок екрана 2025-11-09 225740.jpgя так дивлюсь - походу нагрівається трансформатор і тоді вмикається вентилятор
при чому - походу сам по собі навіть на холостому або майже на нульовому навантаженні

треба буде подумати... може встановити біля рансформатора вентилятор тихий і нехай постійно обдуває його потихеньку, а вже при навантаженні включатиметься вентилятор штатний

цікаво, що на хх , гріється трансформатор.
Я подивився на свої відео річної давності, то при навантаженні 187 Вт, температура трансформатора 46С і не росте, при навантаженні 50 Вт _ 28С . А вентилятори вмикаються при навантаженні вище 600-700 Вт.
А в тебе, при навантаженні 53 Вт температура 60С. Але, навіть така температура - це ніщо для обмотки трансформатора.
Думаю, що це така прошивка залита у інверторі.
У моїх знайомих, інвертор Powmr 3000 W , так він практично постійно працює з включеним вентилятором.

Щодо додаткового "тихого" вентилятора, я б не робив цього.

Вкладення

• Налаштування інвертора програмою.mp4
    132,8 Mб
  • Робота під навантаженням.mp4
    5,3 Mб
цікаво, що на хх , гріється трансформатор.
Я подивився на свої відео річної давності, то при навантаженні 187 Вт, температура трансформатора 46С і не росте, при навантаженні 50 Вт _ 28С . А вентилятори вмикаються при навантаженні вище 600-700 Вт.
А в тебе, при навантаженні 53 Вт температура 60С. Але, навіть така температура - це ніщо для обмотки трансформатора.
Думаю, що це така прошивка залита у інверторі.
У моїх знайомих, інвертор Powmr 3000 W , так він практично постійно працює з включеним вентилятором.

Щодо додаткового "тихого" вентилятора, я б не робив цього.
Та шумить сильно... Оскільки інвертор в квартирі, то трошки напрягає. Кожні 20-30 хвилин аж свистить

Треба щось придумати...

В принципі є ідея
Багато комп'ютерних тихих вентиляторів на 12в
Разом з тим - для певних потреб у мене прямо на АКБ зараз кинута плата пониження напруги, відповідно у мене є, де взяти ці 12в
Якщо взяти тихий вентилятор з невисокими обертами (думаю 1500-2500 буде достатньо) і встановити його , прикрутивши на задній стінці інвертора всередині перпендикулярно задній стінці (по суті - паралельно трансформатору над ним, якщо дивитись в положенні на стіні), то постійно протягуючи повітря через корпус є шанс уникнути постійної роботи вентиляторів.

Ні, ну теоретично можна спробувати причепити радіатор на трансформатор, але це більш геморно

В принципі є ідея
Багато комп'ютерних тихих вентиляторів на 12в
Разом з тим - для певних потреб у мене прямо на АКБ зараз кинута плата пониження напруги, відповідно у мене є, де взяти ці 12в
Якщо взяти тихий вентилятор з невисокими обертами (думаю 1500-2500 буде достатньо) і встановити його , прикрутивши на задній стінці інвертора всередині перпендикулярно задній стінці (по суті - паралельно трансформатору над ним, якщо дивитись в положенні на стіні), то постійно протягуючи повітря через корпус є шанс уникнути постійної роботи вентиляторів.

Ні, ну теоретично можна спробувати причепити радіатор на трансформатор, але це більш геморно
ось в іншій темі є саме описано випадки, коли Must вмикається і шумить. Пе

але я , все таки не є прихильником переробок.

Доброго дня, підкажіть не можу найти реле часу ST3PA-B окрім, як на aliexpress. Чи є аналоги, які можливо придбати в Україні?

Доброго дня, підкажіть не можу найти реле часу ST3PA-B окрім, як на aliexpress. Чи є аналоги, які можливо придбати в Україні?
я не знаю, чи є аналоги в Україні, мабуть.
Основний критерій підбору такого реле затримки часу - це наявність закритих-відкритих пар контактів для оперативного керування автоматичним перемикачем.
Хочу запевнити, що при замовленні на Алі це реле приходить до 10 днів, оскільки такого роду товар прямує з європейських складів.
Тому, краще замовити на Алі за смішну ціну, ніж купувати щось подібне і складніше, але в рази дорожче.
Вибір залишається за кожним.

ось посилання на такі реле:

Назад
Угорі