MUST-PV18-3224 VPM II все по поличках

Вітаю. Придбав собі комплект Must PV18-3224 + LVTOPSUN LVTS-256100. Підкажіть, будь ласка по налаштуваннях. На АКБ на наклейці вказані параметри, як на фото. Ставити такі параметри чи порадите щось інше? Який струм зарядки встановити? Сонячних панелей поки не купив. Зарані вдячний.
Ще одне: можна на виході інвертора встановити якийсь ватметр, щоб відслідковувати, яка потужність віддається?

Вкладення

• photo_2025-11-19_04-10-31.jpg
    photo_2025-11-19_04-10-31.jpg
    157,1 Кб · Перегляди: 14
ось посилання на такі реле:

Дуже вдячний.

Доброго дня, шановне панство!

Встановили в офісі інвертор Must PV18-3224VPM II з LiFePO4 акумулятором PowerPlant 24V 200Ah (LFP24200).
Налаштування заряду зробив як рекомендовано в відео:
Тип: USE
Bulk: 27.6В
Float: 27.0В
Low DC Cut: 21.0В

При роботі від мережі індикатор зарядки на інверторі постійно блимає і струм заряду коливається десь від 0 до 3 ампер.
Це є нормальним чи треба щось переналаштувати?
Дякую.

Доброго дня, шановне панство!

Встановили в офісі інвертор Must PV18-3224VPM II з LiFePO4 акумулятором PowerPlant 24V 200Ah (LFP24200).
Налаштування заряду зробив як рекомендовано в відео:
Тип: USE
Bulk: 27.6В
Float: 27.0В
Low DC Cut: 21.0В

При роботі від мережі індикатор зарядки на інверторі постійно блимає і струм заряду коливається десь від 0 до 3 ампер.
Це є нормальним чи треба щось переналаштувати?
Дякую.
так, це норма. Так працює зарядка акумулятора з врахування плаваючої напруги. Тобто, при зарядці до bulk потім іде розряд до float і знову заряд, і на це вказує блимання індикатора. І ви навіть можете побачити в цифрах на моніторі, що при зарядці струм зарадки має позитивне значення, а коли розрядка до float , то струм зі знаком (-)
Я в себе зробив різницю між bulk і float 0,2 В. Підніміть float до 27,4В. А

так, це норма. Так працює зарядка акумулятора з врахування плаваючої напруги. Тобто, при зарядці до bulk потім іде розряд до float і знову заряд, і на це вказує блимання індикатора. І ви навіть можете побачити в цифрах на моніторі, що при зарядці струм зарадки має позитивне значення, а коли розрядка до float , то струм зі знаком (-)
Я в себе зробив різницю між bulk і float 0,2 В. Підніміть float до 27,4В. А
А це не шкідливо для батареї? Бо тут десь бачив посилання на відео про "відключення float на китайських інверторах", де чоловік розказував що цей float потрібен лише для свинцевих акумів, а LiFePO4 воно буде повільно вбивати... Ось тепер трохи переживаю ((

це правильна робота батареї LiFePO4 а вбити батарею, будь-яку можна лише великою кількістю повних розрядів, кількістю яка є більшою, ніж передбачено батареєї.
Повний розряд - це нижче 10%. А коли ви користувались інвертором і використали навіть 80% ємності батареї, то це не рахується повний розряд.
Я би радив встановити струм зарядки акумулятора на 10% нижчим, ніж дозволено батареєю. Напр. при 50 А , я б заряджав 30-40 А.
Звичайно, треба дивитись скільки часу функціонує зовнішня електромережа, чи сонячні батареї, щоб встигнути зарядити батарею. Ось так

це правильна робота батареї LiFePO4 а вбити батарею, будь-яку можна лише великою кількістю повних розрядів, кількістю яка є більшою, ніж передбачено батареєї.
Повний розряд - це нижче 10%. А коли ви користувались інвертором і використали навіть 80% ємності батареї, то це не рахується повний розряд.
Я би радив встановити струм зарядки акумулятора на 10% нижчим, ніж дозволено батареєю. Напр. при 50 А , я б заряджав 30-40 А.
Звичайно, треба дивитись скільки часу функціонує зовнішня електромережа, чи сонячні батареї, щоб встигнути зарядити батарею. Ось так
На сайті виробника батареї струм заряду вказаний 40-100А.
Я поставив в налаштуваннях 50А.

Дуже дякую за відповіді!

А коли ви користувались інвертором і використали навіть 80% ємності батареї, то це не рахується повний розряд.
Так це рахується 0.8 розряду відповідно 2 рази по 80% це буде 1.6 циклів а 20 разів по 5 % так само 1 цикл, тож постійні розряджання та заряджання навіть по 1% поступово з'їдають ресурс

Тож як що у Вас інвертор починає заряджання після того як напруга впала до рівня флоат то для того щоб не було постійних циклів розряд заряд треба настроїти напругу десь на 3,4 3.45 в на комірку, а флоат ніжче ніж напруга спокою батареї це 3,3 в на комірку. Тоді інвертор зарядить батарею і не почне новий заряд поки батарея не розрядится за рахунок навантаження

Тож як що у Вас інвертор починає заряджання після того як напруга впала до рівня флоат то для того щоб не було постійних циклів розряд заряд треба настроїти напругу десь на 3,4 3.45 в на комірку, а флоат ніжче ніж напруга спокою батареї це 3,3 в на комірку. Тоді інвертор зарядить батарею і не почне новий заряд поки батарея не розрядится за рахунок навантаження
Тобто float поставити на рівні 26В?

Тобто float поставити на рівні 26В?
Так до 26.4, наібілш вірно буде зарядити батарею до напруги яка виставлена в булк потім відключити і дати постояти деякий час і заміряти напругу це буде напруга спокою і потім ставити флоат цю напругу - 0.1..0.2 в

Так до 26.4, наібілш вірно буде зарядити батарею до напруги яка виставлена в булк потім відключити і дати постояти деякий час і заміряти напругу це буде напруга спокою і потім ставити флоат цю напругу - 0.1..0.2 в
Дякую за пораду. Поекспериментую. Поставлю 26, подивлюсь до якої напруги впаде і потім підкоригую.

Поставив 26В, почало видавати помилку 77. Поступово підіймав напругу, помилка зникла на значенні 26.5В
Я так зрозумів це значення повинно бути більше ніж в параметрі 21 (по замовчанню там стоїть 26.4В), смисл якого я досі не можу збагнути.

параметрі 21 (по замовчанню там стоїть 26.4В), смисл якого я досі не можу збагнути.
це напруга при досягнені якої інвертор перестає заряджати батарею як що працює в режимі SBU (виставляється в пункті 01)
можна просто знизити значення в п21, як що в п 01 виставлено не SBU то п 21 майже ні на що не впливає

Поставив 26В, почало видавати помилку 77. Поступово підіймав напругу, помилка зникла на значенні 26.5В
Я так зрозумів це значення повинно бути більше ніж в параметрі 21 (по замовчанню там стоїть 26.4В), смисл якого я досі не можу збагнути.
перегляньте це відео ще раз, особливо щодо ваших запитань , то чітко все пяснюється з 15.44 хвилини

перегляньте це відео ще раз, особливо щодо ваших запитань , то чітко все пяснюється з 15.44 хвилини

А, тобто помилка 77 могла бути спричинена занадто великою різницею між float і bulk.

Назад
Угорі