Наводки в автономной сети С Powmr 3.2kWt

Номінал і тип конденсаторів як обирали? Бо вони стоять в таких місцях(drain-source), що помилка дорого коштуватиме.

Поэкспериментировал.
Судя по найденной схеме - там 100 pF.
Попробовал как 100, так и 47 pF, так и 220 pF.

0-02-05-c97652acad679f6b501e50aa1a9966ab0732bb39a420339508b1c697e6953ecf_1f88a74655d8a8.jpg

Помогло почти.
В\ч в комнате в воздухе пропало. Теперь только вплотную к корпусу порядка 200кГц. Плюс ощутимо меньше стали греться фильтр на входе PV и кольцо на выходе 220В.

Если 220В физически отсоединено от инвертора - выключатели не глючат даже при работающем MPPT, чего не было ранее.

Нашел еще один "баг" в этих китайских дешманах.

Металлическая крышка, которая с дисплеем - гальванически не подключена к земле.
Эффект экранирования разумеется, в таких условиях работать не будет.

Причина этого - в окрашенности ямок под болты, краска работает как диэлектрик.
Хотя бы в одной ложбинке нужно зашкурить до металла и закрутить классическим неокрашенным болтом.

Теперь не фонит даже вблизи.0-02-05-c2b45f1f915b53ccec3e94336749ea835c0f3f4bbda89073c9eefc8145cf1a19_2078fcc4825c07.jpg

триндець, із за зажатих китайцями 4-х керамічних кондерів яким ціна копійка скіки гемарою. китайці думають на 10 ходів у перед, вони не тіки заробили на економії при збірці а й заробляють на експорті недостающих запчастин які потім ви замовляєте щоб довести їх творіння до рівня "тепер можна користуватися."

триндець, із за зажатих китайцями 4-х керамічних кондерів яким ціна копійка скіки гемарою. китайці думають на 10 ходів у перед, вони не тіки заробили на економії при збірці а й заробляють на експорті недостающих запчастин які потім ви замовляєте щоб довести їх творіння до рівня "тепер можна користуватися."

Ну що ж, друже: Швидко. Якiсно. Недорого. Вибираемо будь-якi два.

Я неможу одного зрозуміти якщо в одних ці проблеми з наводками є а в інших немає , то це значить що одна модель інвертора поставляється з двома різними ревізіями плат? чи просто частина того що купують з китаю є контрафактними виробами які виготовлються незрозуміло ким і як небуть?
І я цієї ж думки. Тут скорішв все таки від партії залежить. І реальні факти спостереження я наводив в сусідній темі. Десь щось Китайці переіграли не так... Треба вивчати дану тему. А ліпити фразу все пропало і це у всіх і змиріться це глупість.

Поспілкувався щойно з знайомим щодо даної проблеми (давно не піднімав даної теми). Виявилось що інвертор PowMR 3,2 він вставновив стаціонарно на балконі (подальше від щитка і побутових приладів, розрахунок був щоб не мішав шумом) і проблема пропала сама взагалі! Зауважень немає. Єдине що прийшлось кинути довгий дріт 4 ж. туда-сюда щиток-інвертор-щиток.

Поэкспериментировал.
Судя по найденной схеме - там 100 pF.
Попробовал как 100, так и 47 pF, так и 220 pF.
Спасибо вам за работу, но у меня вопрос. Вы на какие ключи поставили эти конденсаторы? Рассматривая фото и сравнивая со схемой я так понял что это ключи Q13-Q16 которые работают в DC to HV Converter. Это я определяю из схемы по вашему фото. Маркировка деталей СМД сходится. Но у меня при включении панелей солнечный МППТ контроллер бросает помехи. Эти ключи никакой роли не играют при работе от солнца если аккумулятор заряжен и зарядку уже не берет. Получается у меня другая проблема.

Вкладення

• схема інвертора 3кВт_5.pdf
    1,1 Mб · Перегляди: 8
Останнє редагування:
Спасибо вам за работу, но у меня вопрос. Вы на какие ключи поставили эти конденсаторы? Рассматривая фото и сравнивая со схемой я так понял что это ключи Q13-Q16 которые работают в DC to HV Converter. Это я определяю из схемы по вашему фото. Маркировка деталей СМД сходится. Но у меня при включении панелей солнечный МППТ контроллер бросает помехи. Эти ключи никакой роли не играют при работе от солнца если аккумулятор заряжен и зарядку уже не берет. Получается у меня другая проблема.

Да, это вероятно.

Впрочем я еще грешу на эту схему. Вот например по ней PV- соединен с корпусом. А у меня между корпусом и PV- где-то порядка 200В шастает.

Да, это вероятно.

Впрочем я еще грешу на эту схему. Вот например по ней PV- соединен с корпусом. А у меня между корпусом и PV- где-то порядка 200В шастает.
PV- это минус GND высоковольтной банки 470mF. С корпусом он не связан по схеме. У меня похоже плата один в один с вашей на фото. Разобрал свой у меня иконденсаторы 100 pF тоже не установлены, сижу без конденсаторов таких номиналов (наименьшие 470pF), нужно заказывать.

PV- это минус GND высоковольтной банки 470mF. С корпусом он не связан по схеме. У меня похоже плата один в один с вашей на фото. Разобрал свой у меня иконденсаторы 100 pF тоже не установлены, сижу без конденсаторов таких номиналов (наименьшие 470pF), нужно заказывать.

По фактической схеме - нет. Но по той схеме что вы приложили - минус уходит на GND.

Сьогодні отримав замовлені конденсатори. Встановив 4 штуки по 100nF на ті самі місця біля ключів. Ніяких змін. Як викидував поміху при підключенні сонця так і викидує далі. На аккумуляторі працює як треба, тільки підключаю панелі і починаються з електронікою чудеса творитися.

Сьогодні отримав замовлені конденсатори. Встановив 4 штуки по 100nF на ті самі місця біля ключів. Ніяких змін. Як викидував поміху при підключенні сонця так і викидує далі. На аккумуляторі працює як треба, тільки підключаю панелі і починаються з електронікою чудеса творитися.

А можете будь-ласка перевiрити у себе цiлicнicть плiвкового конденсатора на входi з PV? Вiн повинен бути коричневим.
Вiн в вас часом не вскипiв?

Назад
Угорі