FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Держатель на 15А, а предохранители к нему на выбор от 16 до 63А. Орригинально))
Там на выбор автоматы до 63 ампера. Разная комплектация.
А к держателю предохранители разным номиналом.
И держатель пишут на 1000 вольт.

Вкладення

• Screenshot_20250203-152223_Telegram.jpg
    Screenshot_20250203-152223_Telegram.jpg
    130,6 Кб · Перегляди: 4
Останнє редагування:
Ну , там предохранители можно менять разные. Держатель внутри с 15 амперным в комплекте. Но мне 15 подходит.
Максимальный ток короткого замыкания 14,2 а. Дейе 6 квт. Два поля. На каждвй Мппт по одному стрингу в 420-430 вольт в теплый сезон. С запасом в процентов 15 на повышение вольтажа зимой.
А для чого на Дейе ставити розмикач, він же є на самому інверторі?

Як на мене - то все зайві витрати, порахуйте математику, скільки в грошах ви втратите вимкнувши раз на рік всі поля і скільки коштують розмикачі. Мені за два роки один раз довелось вимкнути поля, зробив це на інверторі.
Плюс мені не довподоби зайві зʼєднання, чим менше тим надійніше…

Як на мене - то все зайві витрати, порахуйте математику, скільки в грошах ви втратите вимкнувши раз на рік всі поля і скільки коштують розмикачі. Мені за два роки один раз довелось вимкнути поля, зробив це на інверторі.
Плюс мені не довподоби зайві зʼєднання, чим менше тим надійніше…
С другой стороны такой автомат стоит аж 130 гривен в Китае по скидкам. А удобство есть. Особенно на первых порах , когда хочется экспериментировать и оптимизировать все это дело)

У меня другой вопрос ко всем по теме Дейе:
Если 6 квт Дейе максимум пускает на один Мппт 27 ампер , номинал 18 ампер.
26 ампер он потащит с двух спараллеленых стрингов или может не оценить такое баловство. Кто-то пробовал близко к максималу юзать?

У меня другой вопрос ко всем по теме Дейе:
Если 6 квт Дейе максимум пускает на один Мппт 27 ампер , номинал 18 ампер.
26 ампер он потащит с двух спараллеленых стрингов или может не оценить такое баловство. Кто-то пробовал близко к максималу юзать?
Більше ніж 6,5 кВт він не зможе зняти з будь-якої кількості стрінгів.

Більше ніж 6,5 кВт він не зможе зняти з будь-якої кількості стрінгів.
Понимаю. Это зимний хочется запас всунуть туда поболее
Есть желание приуменьшить зависимость от Дтек умеренными усилиями и деньгамм

Останнє редагування:
Зима и сэс это не про независимость.
5-10% от номинала в рядовой день. Дней с солнцем в январе было аж 3 или 4. И то это не июльские дни.
Декабрь, январь и февраль будут грустными. Октябрь, ноябрь, март и апрель так себе, в остальные месяцы сильно лучше.

Зима и сэс это не про независимость.
5-10% от номинала в рядовой день. Дней с солнцем в январе было аж 3 или 4. И то это не июльские дни.
Декабрь, январь и февраль будут грустными. Октябрь, ноябрь, март и апрель так себе, в остальные месяцы сильно лучше.
На даний момент потребление электрики очень мало. В 100-150 квтч вмещаемся в месяц
Отопление на газу.
Думаю такие цифры и в зиму покрывать вполне реально 9,3 квт по панеляи планируется + Дея 6 квт + акум на 13,5 квт (на Ева lf280k)
Если б сам Дея меньше кушал еще )
5-10% от номинала это из расчета в час ?

Останнє редагування:
5-10% от номинала это из расчета в час ?
Хоть в час хоть в день) это ж проценты).
Вот сейчас 14квт панелей отдают 700-1000 ватт/ч. Угол весьма летний, но такая крыша. На прошлой неделе на солнце было 10-11кватт/ч, но таких часов было 2 из-за особенностей рельефа и низкого солнца.
Выработка в январе аж 187 кватт.
Декабрь 82 квт
Ноябрь 261 квт

Да, место не огонь, угол не зимний, процентов 20-30 потеряно.
И это ещё зима без снега)

Останнє редагування:
Мабуть, це найважча задача з вищої фїзики - навчитись таки розрізняти потужність у кВт та кількість енергії у кВт*год. Повальна проблема :(

Добрий день.

Стосовно підключення сонця до Deye.
Є в інеті цікавий ролик, де чел професійно (у нього на каналі ремонт десятків різних інверторів викладений) повністю розбирає та ремонтує DEYE 5K. Проблема там у тому, що бахнули конденсатори які по сонцю стоять... Наслідки цього дуже погані.
Особливо мені запам'яталося що мастер говорить на 17:50, про відсутність захисту по сонцю в DEYE. Тому для себе поставив галочку - як буду ставити собі панелі, обов'язково залишати запас по напрузі та струму.

Я б краще додавав або мережевим або мікроінверторами. Безпечніше буде

Хоть в час хоть в день) это ж проценты).
Вот сейчас 14квт панелей отдают 700-1000 ватт/ч. Угол весьма летний, но такая крыша. На прошлой неделе на солнце было 10-11кватт/ч, но таких часов было 2 из-за особенностей рельефа и низкого солнца.
Выработка в январе аж 187 кватт.
Декабрь 82 квт
Ноябрь 261 квт

Да, место не огонь, угол не зимний, процентов 20-30 потеряно.
И это ещё зима без снега)
Подивився свою статистику, думав в мене мало генерує, перша зима з ними, тінь від багатоповерхівки зранку, здивувався. 5х590вт, майже вертикальні панелі, Київ, дали
Січень 78квт
Грудень 36квт
Листопад 110квт

А з 5квт баткою в сонячний день вже нема куди дівати енергію(((

А ч
Подивився свою статистику, думав в мене мало генерує, перша зима з ними, тінь від багатоповерхівки зранку, здивувався. 5х590вт, майже вертикальні панелі, Київ, дали
Січень 78квт
Грудень 36квт
Листопад 110квт

А з 5квт баткою в сонячний день вже нема куди дівати енергію(((
а что получается, Дея сама скушала на себя, грубо 70 квтч в месяц. То есть в декабре-январе дешевле все это было выключить нафиг?

То есть в декабре-январе дешевле все это было выключить нафиг?

Ну я це сприймаю філософськи...
Да, на зараз системи інвертор-АКБ-панелі в межах одного будинку досить не практичні.

Але коли збирав систему, АКБ все це підключав та налаштовував - я отримав цінний опит та навички.

Також зібрана система дає мені спокій, коли лунає чергова тривога та летять ракети. Я знаю, що якщо зовсім зі світлом буде погано, у моєї сім'ї є місце, де все це можна пережити
зі світлом та теплом. Спокій це важливо!

Також я бачу, як швидко розвиваються панелі, вітряки, батареї. Думаю за рік-два ми побачимо панелі з ККД біля 30% а може і більше. Взимку все стане краще...

На заміну ліферу вже черга стоїть з натрій-йону, літий-сірчаних та ін. АКБ, обіцяють що вони будуть значно дешевші. Можна буде гратися у перекидання денного споживання на нічне з більшою вигодою. А то зараз коли прийде час міняти ліфер, все що зберіг на перекиданні за той ліфер прийдеться віддати.

Вот таки справи. Загалом... Боюсь сглазити... Але з відключеннями все не так погано як обіцяли і можна було б пережити без інвертора. Але я не жалкую.

Назад
Угорі