Вона вмикається, коли температура радіаторів стає більшою за 50 градусів.
Так справа якраз в тому, що сама турбіна, яка за своєю конструкцією дещо заважає природній конвекції повітря скрізь радіатор, стає причиною додаткового зростання температури.
Думаю зараз ви маєте постійне "тактування" вентиляторів. Вони у вас безперервно вмикаються-вимикаються-вмикаються і так далі. Тобто регулювання температури здійснюється за позиційним законом регулювання. А графік температури у вас схожий на зуб'я пили.
Все це буде працювати, але як довго? Скільки часу вентилятори витримають такій старт-стоп? А релюха що клацяє та їх вмикає? Механічну міцність китайчатини пишуть 10К перемикань. Я б поділив на 2, а краще на 3 для надійності. Гляньте кількість перемикань на добу і порахуйте... там у вас зовсім не 10 років роботи вийде. У мене при живленні 12В також так ували вентилятори. 40+ перемикань на добу... Це даже не рік роботи. І це лише реле в регуляторі, без самих вентиляторів.
А наскільки таке "нагрів-охолодження" це корисно для комплектухи інвертора? Камені руйнуються не від температури, а від її різких перепадів...
Загалом я хочу сказати, що безперервна повільна робота слабеньких вентиляторів дасть кращій результат з усіх боків. А якщо і живлення на вентилятори не номінальне, а знижене надходить... То "100 років" пропрацюють

А регулятор нехай має велику зону нечутливості і вимкне вентілі коли температура впаде наприклад нижче 35, тобто колись восені...