FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

наведеною зворотньою напругою попробиває комірки у панелях, перетворивши їх на шифер
можливо,
але більше 1 щитка мало хто ставить
и взагалі я вважаю що то все для самозаспокоєння, бо як що вдарить то навряд той запобіжник встигне спрацювати.....

Так, ок. Добре, нехай буде запобіжник а не автомат. То якого номіналу класти? Якщо панелі ми не захищаємо, то захищати Мппт по максимальному струму? Запобіжник на 25 ампер класти?

вважаю що то все для самозаспокоєння, бо як що вдарить то навряд той запобіжник встигне спрацювати.....
Справа ж не у запобіжнику, а у здатності ПЗІП поглинути енергію наведеного імпульса. Якщо ПЗІП здатен поглинути енергію більшу, ніж потрібну на плавлення запобіжника, він спрацює. І час тут ні до чого. Тому цю пару треба підбирати саме з таких міркувань.

Так, ок. Добре, нехай буде запобіжник а не автомат. То якого номіналу класти? Якщо панелі ми не захищаємо, то захищати Мппт по максимальному струму? Запобіжник на 25 ампер класти?
ПЗІП класом не нижче 1000 В, 40 кА. Плавкі запобіжники 32 А. Таку пару на кожен сонячний дріт.

Так, саме цей процес і називають поглинанням.
На мій погляд пропускання і поглинання це принципово різні речі

Бо опір варистора не нульовий.
Так не нульовий але це недолік бо чим ближче він до нульового тим краще, він ненульовий тількі через технологічні обмеженя

Так буде він поглинати енергію чи ні?
поглинання енергії варистором це побічний шкідливий ефект (через це вони не вічні)
Наприклад як що у якості ПЗІП використовувати розрядник то то взагалі майже нічого не поглинається

поглинання енергії варистором це побічний шкідливий ефект (через це вони не вічні)
Саме так. Він її може поглинути таку кількість, яка незворотньо виведе варистор з ладу.

Розрядники мають опір дуги, як правило, більший за опір відкритого варистора. Тому їх зараз не ставлять у нові щитки.

Короче , думаю взять такой готовый ящик с алиэкспрес.
2 узип, два автомата, чтоб просто разрывать цепь на обслуживание панелей от инвертора. И там держатели предохранителей. На два входа с панелей ящик.

Вкладення

• Screenshot_20250203-131257_Telegram.jpg
    Screenshot_20250203-131257_Telegram.jpg
    241,5 Кб · Перегляди: 20
Норм. Якщо 500В і 15А нормально для вашого поля з запасом у 20%.
Ну , там предохранители можно менять разные. Держатель внутри с 15 амперным в комплекте. Но мне 15 подходит.
Максимальный ток короткого замыкания 14,2 а. Дейе 6 квт. Два поля. На каждвй Мппт по одному стрингу в 420-430 вольт в теплый сезон. С запасом в процентов 15 на повышение вольтажа зимой.

я бы не занимался дерганием предохранителей при необходимости выключить и включить поле
1. не удобно в нектороных щитках
2. можно дугой поджарить контакты
3. ресурс не вечный, можно ослабить контакты и получить нагрев на предохранителе

Автомат двух полюсный ДЦ32А самое оно как рубильник. Стоит копейки.

Назад
Угорі