FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

0.3-0.5квт в сутки улетает в город по версии инвертора.
У меня квартира, панелей нет, настроена работа в режиме день-ночь. Стоит на вводе не CT, а счётчик Eastron, подключенный к инвертору. По его версии в закладке Export за неполных три месяца в город улетело страшных 1,6 кВт/ч.

Вкладення

• IMG_5133.JPG
    IMG_5133.JPG
    293,6 Кб · Перегляди: 1
Останнє редагування:
Добрий день.
Підкажіть, порадьте з такого не простого питання...

Коли я ставив інвертор Deye 6K + АКБ, я планував використовувати все це як звичайний ИБЖ, без сонця. Але за час експлуатації я зрозумів, що мабуть без сонця не вийде. Тому що як з'ясувалося, інвертор добряче кіловат піджирає з мережі, даже коли відключень світла немає. І хоча сумма там не велика - декілька сотен грн. на місяць, але є бажання якось скомпенсувати це споживання. Тобто потреба не забезпечити номінал інвертора (6К) від сонця, а просто компенсувати його споживання.

У мене практично немає місця, де ставити панелі. Порадьте плс, які панелі та мінімально скільки штук потрібно поставити, щоб нормально працював MPPT контролер на 6K інверторі. І яку модель панелей мені обрати. За умови, щоб вони займали як можна меньше місця та мали найбільшу з можливих ефективність. Панелей буде не багато, тому мабуть на цену можна не звертати увагу.

Забавно, что кугутом считается человек, у которого были лишние 15 килогривень на оформление тарифа.

Добрий день.
Підкажіть, порадьте з такого не простого питання...

Коли я ставив інвертор Deye 6K + АКБ, я планував використовувати все це як звичайний ИБЖ, без сонця. Але за час експлуатації я зрозумів, що мабуть без сонця не вийде. Тому що як з'ясувалося, інвертор добряче кіловат піджирає з мережі, даже коли відключень світла немає. І хоча сумма там не велика - декілька сотен грн. на місяць, але є бажання якось скомпенсувати це споживання. Тобто потреба не забезпечити номінал інвертора (6К) від сонця, а просто компенсувати його споживання.

У мене практично немає місця, де ставити панелі. Порадьте плс, які панелі та мінімально скільки штук потрібно поставити, щоб нормально працював MPPT контролер на 6K інверторі. І яку модель панелей мені обрати. За умови, щоб вони займали як можна меньше місця та мали найбільшу з можливих ефективність. Панелей буде не багато, тому мабуть на цену можна не звертати увагу.
Я собі для 6 кВт Deye підібрав панелі Trina Solar TSM-445NEG9R.28, по 8 шт на кожен mppt вхід.

зрозуміло - "Жаба" це національний спорт
Ніякої жаби. Сугубо власні суб'єктивні спостереження. Не претендую на об'єктивність.
Умовно 80% знайомих мені в цій темі, страшенно нужденні люди. До того як років 5-7 назад вони встановили собі станцію під ЗТ тариф. Дрібні чиновники, лікарі, усі з дуже маленькими зарплатами, Підприємці котрі жаліються що не в змозі платити шалений єдиний податок, незрозумілі особи що "тимчасово не працюють". У раптом ГАХ - поле 30+ кіловат і ЗТ.
Так от тепер вони дуже хочуть мати прибуток, бо ж вони вклали ГРОШІ!
Скажи їм щось - роздавлять як бульдозер. І навалювати до безконечності напругу, щоб сонячним літнім днем у сусідів все погоріло - то їх не колише. Вони шукають спеціаліста як ще накрутити інвертор щоб він не вимикався по перевищенню напруги.

Добрий день,встановлюють сонячні панелі 2 поля на схід і на захід, інвертор Deya 12кВт 3 фази. Планую в майбутньому,якщо можливо, поставити ще одне поле на захід, такої ж потужності як східній стороні і підключити в в PV1 інвертора PV2 буде тільки для півдня. Питання - чи не буде це паралельне підключення,два поля схід і захід так би мовити "заважати" одне одному при генерації електроенергії,чи не зменшиться ефективність?

Це забобони. Навіть дуже гнила проводка з гнилим трансформатором легко переварять надлишкову потужність генерацйї "місцевого кугута" так, що сусіди і не помітять, бо інвертор ні як не видасть напругу більшу ніж налаштовано. Тай меньшу теж. Сусіди навіть навпаки будуть радіти бо хоть щось хоть якось у їх мережі стабілізує напругу.

Ви б почали з вивчання базових понять електротехніки. Так вам самому стане зрозуміліше та спокійніше. Брехню відлічати навчитеся.
Нажаль реальність інша. Освіта теж є, не переймайтеся)

Добрий день,встановлюють сонячні панелі 2 поля на схід і на захід, інвертор Deya 12кВт 3 фази. Планую в майбутньому,якщо можливо, поставити ще одне поле на захід, такої ж потужності як східній стороні і підключити в в PV1 інвертора PV2 буде тільки для півдня. Питання - чи не буде це паралельне підключення,два поля схід і захід так би мовити "заважати" одне одному при генерації електроенергії,чи не зменшиться ефективність?
Дві лінії (стрінги) з однакової кількості однакових панелей прекрасно працюють при паралельному з'єднанні. Головне зрозуміти що кожен вхід інвертора має свою макс. потужність вказану в інструкції. Вище її ви не візьмете з поля.

І навалювати до безконечності напругу, щоб сонячним літнім днем у сусідів все погоріло - то їх не колише. Вони шукають спеціаліста як ще накрутити інвертор щоб він не вимикався по перевищенню напруги.
Висока напруга це провина РЕСу який з них взяв немаленьки кошти щоб облаштувати лінію відповідно до потужності і нічого не зробив, а вам "навішав лапші" що це винні ті хто встановив станції, а ви вуха розвісили і слухаєте, Там де РЕС нормально ставится до своєї роботи напруга в межах норми незважаючи на кількість станції. Крім того вони підеднані до тіеї самої лінії то як що в них нічого не горить то ї у сусідів не погорить.

Висока напруга це провина РЕСу
Можливо у вас якийсь інший РЕМ, у нас звичайний. Працює напівпровідником. Усі винні йому - він нікому. До речі зараз добитися від них хоч чогось що вони зобов'язані робити - відповідь "зараз військовий стан, ми не можемо"

Останнє редагування:
навалювати до безконечності напругу, щоб сонячним літнім днем у сусідів все погоріло - то їх не колише.
Ви ни як не накрутите напругу в інверторі відмінну від напруги в мережі. Ну от зовсім ні як, бо в інверторі нема ні яках налаштувань генеруємої напруги про роботі в мережі, а є лише без мережі. Ну і головне - інвертор вимірює напругу мережі, підлаштовує напругу генерації під мережеву та далі генерує лише струм. І ні як інакше. Як би було хоть якось інакше., інвертор полихнув би перший та відразу.
Судячи з ваших висловів освіта у вас або не профільна, або ніяка.

Ви ни як не накрутите напругу в інверторі відмінну від напруги в мережі. Ну от зовсім ні як, бо в інверторі нема ні яках налаштувань генеруємої напруги про роботі в мережі, а є лише без мережі.
Достатньо :) Це навіть на ПТУ не тягне))) Ваш рівень зрозумілий)))

бо в інверторі нема ні яках налаштувань генеруємої напруги про роботі в мережі
Заради об'єктивності скажу що е такі налаштування, у всякому разі можна обмежити напругу, і як що лінія погана і обмеження високе то буде висока напруга

Заради об'єктивності скажу що е такі налаштування, у всякому разі можна обмежити напругу, і як що лінія погана і обмеження високе то буде висока напруга
Там налаштування обмежень. Тоб то від та до. А жорстко задати генеруєму напругу в мережу неможливо. Напруга буде лише та, що є в мережі. При відхиленні мережевої напруги за рамки налаштувань, інвертор відключає мережу незалежно від того споживає він чи генерує.

У мене практично немає місця, де ставити панелі. Порадьте плс, які панелі та мінімально скільки штук потрібно поставити, щоб нормально працював MPPT контролер на 6K інверторі.
Коли я вибирав, панелі овер 600вт були ширше тих, які до 600вт. Панелі TW мали на 1-2вольта більше холостого вольтажу чим інші, та 35мм профіль каркасу більш квадратного (тобто жорсткішого) перетину. Це все вплинуло на вибір. 5 панелей по 590вт чудово працюють. Думаю що 4 теж будуть працювати, але вже майже без запасу.

Останнє редагування:
Назад
Угорі