Добрий день. Неадекватна робота Time of Use на Deye SUN-6K-SG05LP1-EU. В налаштуваннях встановив три галки на grid Charge з 23.00 до 00.00 , з 00.00 до 04.00 і з 04.00 до 07.00 тим самим дозволив інвертору працювати із зовннішньою мережкою саме в цей час. Відсотки встановлені від 30% до 90% . Не зважаючи на залишковий заряд акумулятора інвертор о 23.00 не переходить на роботу від мережі і не заряджає акумулятор до рівня відсотків в колонці Bat а працює від акумулятора , коли висаджує його до 17% переходить на роботу від мережі але не заряджає його . Зарядка починається лише з 00.00. Якщо хтось знає як лікувати проблему будь ласка напишіть.

Може потрібно хронологію витримувати? Спочатку від нуля до 4х, далі до 7 ранку ітд до 23.00. В старих прошивках не працює діапазон хх:хх - 00:00. Закінчувати потрібно на 23:55 чи 23:59

А смысл? Генерацию взаимовычетом помножат на ноль. Та плюс потери на зарядку акума.
Если панелей Овер максимум по АС - лишак пусть гонят в акум по DC. Так намного лучше
Смисл в тому що ціна по зеленому тарифі більша ніж ціна споживання з мережі. Десь на 4 гривні

Смисл в тому що ціна по зеленому тарифі більша ніж ціна споживання з мережі. Десь на 4 гривні
Вы теоретик я так понял.
Следите за руками - если ночью вы запихнете в аккумулятор 10квт\ч, а днём продадите сгенерированные РЭСу 10квт - получите ровным счётом - ничего.
Думаете хакнули систему?
:)

Вы теоретик я так понял.
Следите за руками - если ночью вы запихнете в аккумулятор 10квт\ч, а днём продадите сгенерированные РЭСу 10квт - получите ровным счётом - ничего.
Думаете хакнули систему?
:)
Ви не зрозуміли що хоче автор питання.
Він хоче щоб його власне навантаження відбувалося по нічному тарифі. Тобто в день від АКБ. А в ночі по нічному тарифі заряджати АКБ.
Тобто його власне споживання буде йому по 2, 2грв/1кВт
А все що з генерують сонячні панелі. Він хотів щоб йшло в мережу. По ціні 6грв/1кВт.
Але Дея так не вміє.
Алгоритм заряду запрограмований таким чином що в першу чергу йде заряд на АКБ а вже потім після повного заряду, надлишки йдуть у мережу.

Ви не зрозуміли що хоче автор питання.
Він хоче щоб його власне навантаження відбувалося по нічному тарифі. Тобто в день від АКБ. А в ночі по нічному тарифі заряджати АКБ.
Тобто його власне споживання буде йому по 2, 2грв/1кВт
А все що з генерують сонячні панелі. Він хотів щоб йшло в мережу. По ціні 6грв/1кВт.
Але Дея так не вміє.
Алгоритм заряду запрограмований таким чином що в першу чергу йде заряд на АКБ а вже потім після повного заряду, надлишки йдуть у мережу.
Да все я понял правильно с первого раза, потому и спросил: - какой смысл? Собственное потребление будет не по ночному тарифу, а по количеству сгенерированому.
Вот смотрите: допустим мы заряжали весь месяц только ночью батарейку. По 10квт\ч ежедневно. Взяли из сети 300квт\ч за месяц. А за этот же месяц нагенерировали и продали 200 кВт.
По вашей схеме это выглядит так - потребили 300квт по 2.16грн (а если тариф электроотопление то 1.16) на 648грн/348грн, а продали 200 по 6.71 (минус 23%налога) на 1033грн. Поэтому разницу в 500/800грн вам должен Дтэк?
Конечно заблуждение. По итогу, ещё за лишнюю сотню ночную заплатит автор.
Я поэтому дал самый верный способ, но лишь в том случае - если панелей больше, номинала инвертора

Чесно кажучи не зрозумів.
Ви самі пишете що є різниця в 500/800грн.
То в чому тут заблуждение?

Чесно кажучи не зрозумів.
Ви самі пишете що є різниця в 500/800грн.
То в чому тут заблуждение?
Ладно, совсем просто.
Дтэк платит только, повторяю, ТОЛЬКО за разницу между потреблением\генерацией.
Причем ТОЛЬКО, если генерация больше потребления.
Ему не важно, днем\ночью.
Поэтому если продали меньше чем взяли - ни о какой оплате со стороны Дтэка речь не идёт, хоть тариф был бы 100грн\квт.

Из этого выходит мое сообщение про смысл. Если ночью взял, а днём отдал - то не только не выиграл, а даже потерял на преобразовании ДЦ-АС

Вітаю. Якщо я правильно зрозумів потрібно виставити ось так. ( Мій Time of Use коригується кратно 5 хвилинам)

Вкладення

• IMG_20251011_105811.jpg
    IMG_20251011_105811.jpg
    2,7 Mб · Перегляди: 8
Ні, як що ви платите то рахується пропорційно день ніч
Конечно, если есть и дневное и ночное потребление - то и генерацию посчитают пропорционально. Но в моем примере дневного потребления не было (синхронизацию сети я из примера убрал). Понятно, что у автора, который хотел днём жить от батареи, тоже было бы дневное потребление.

Вітаю. Якщо я правильно зрозумів потрібно виставити ось так. ( Мій Time of Use коригується кратно 5 хвилинам)
Були повідомлення про пробелми переходу через 00:00 (23:05-00:05). Багато хто застерігав від цього... Але схоже це залежить від версії ПЗ вашій Деї.

Маленька ремарка для тих хто починає "навалювати" з мережі в 23:00. Перевірти покази годинника на вашому лічильнику. О котрій годині у нього наступає 23:00 та 7:00. У мене це плаває, влітку було +15хв, зараз на 5 хв відстає))) Чув від колег про 40хв)))

По
Маленька ремарка для тих хто починає "навалювати" з мережі в 23:00. Перевірти покази годинника на вашому лічильнику. О котрій годині у нього наступає 23:00 та 7:00. У мене це плаває, влітку було +15хв, зараз на 5 хв відстає))) Чув від колег про 40хв)))
Помічав таке і в себе . Виною того була батарейка в лічильнику , після заміни все нормально .

По

Помічав таке і в себе . Виною того була батарейка в лічильнику , після заміни все нормально .
У мене NIK 2100 AP2T, йому десь рік з моменту придбання. Доступу донього немає, він в ящику під пломбою, та й поки крутив в руках не помітив відсіку для батарейки....

Назад
Угорі