я не вірю в існування професіоналів, мені вже один налаштовував, доналаштовувався що батареї стали заряжатися 54в замість 56+ (при налаштуваннях 56 в опції батарей, ті 54 він поставив в погодинній системі роботи) а генератор так і не працює. Враховуючи що він це робив віддалено та мене не повідомив, було не дуже приємно коли пропало світло й акуми не заряджені.
По заряду акумуляторів, і вольтажу, даю інформацію для загального розуміння процесу
Всі "розумні" інвертори або зарядні пристрої заряджають акуми по певному алгоритму, під час якого змінюється сила струму і вольтаж.
Мета
першого етапу зарядки - досягнення акумуляторами вольтажу зазначеного в Absorption Voltage, при цьому використовується сила струму (ампераж) зазначений в налаштуваннях.
Друга стадія зарядки - це зменшення зарядного струму, і заряд акумуляторів напругою зазначеною в Float Voltage.
Третя - нормалізація. Знову піднімається зарядний струм і вольтаж, в інверторі це значення позначається як Equalisation Voltage
Всі ці стадії зарядки - це частина
складного хімічного процесу, який дозволяє акумулятору накопичити максимальний заряд.
Правильна і повна зарядка свинцевмісних акумуляторів може тривати більше 10 годин, бо згідно технічної документації після завершення основного циклу зарядки йде ще 2-3 цикли нормалізації, і між тими циклами може бути 3-4 години.
То в LifePo i LiIon акумів все простіше.
Налаштування вольтажу зарядки інвертора Deye для AGM акумуляторів.
Float Voltage -
55.2 V
Absorption voltage -
58.4 V
Eqгalisation Voltage -
58.4 V
Категорично не рекомендується використання акумуляторів без балансирів, в такому разі після 1-2 місяців активного використання, із 4х підключених послідовно батарей, дві крайні плюсові будуть постійно недозаряджені, і швидше вийдуть з ладу.
По підключенню генератора - рекомендую звернутись в підтримку deye, описати проблему, модель генератора. і показання по частоті \ вольтажу, бо в мене таких проблем нема, перевірено на звичайних (не інверторних) генераторах.