Добрий день.
У мене Deye 6K SG03 та АКБ зібраний на JK BMS inverter 200А V15 (прошивка 15.41).
Сьогодні, після року роботи приблизно, JK BMS здохла. При зникненні світла інвертор відключив навантаження і написав помилку, про низьку напругу АКБ. Приїхав до дому... АКБ мертвий, начебто BMS кнопкою вимкнена. Жодна лампа на панельке BMS не горить і що саме погане, BMS кнопкою не вмикається. Відімкнув АКБ від інвертора, пересмикнув роз'єми BMS - не допомогло. Мультиметр безпосередньо на комірках показує 53.4В, тобто 3.3В на комірку і це не погано. Але на клемах після BMS чомусь вже лише 19В. Тобто BMS схоже йок... і потрібно нову BMS купляти. У мене стоїть BMS V15, зараз вже є у продажу V19, у котрої повністю нова лінійка прошивок та ін.
У зв'язку з вище викладеним підкажіть:
1. Хтось знає, чи відрізняються V15 та V19 по підключенню? Я зможу просто поміняти BMS на V19? Роз'єми з проводами для балансування, роз'єми датчиків температури, підключення панелі зі світлодіодами... все це залишилася без змін і я зможу використати всю розводку від V15? Чи прийдеться підключати BMS V19 з нуля?
2. Монтажні отвори на V15 та V19 співпадають?
3. Може ще якісь відмінності V15 та V19 є?
Тому що самий простий варіант - знайти V15 у продажу та просто замінити. Але не дуже хочеться ставити те, що вже раз підвело та і застаріло морально (не оновлюються прошивкі та ін.).
І питання по інвертору. У налаштуваннях АКБ є можливість працювати без АКБ "No battery" начебто. Що це за режим? Я можу на декілька днів на ньому залишити інвертор з відімкнутим АКБ, щоб підключене до інвертора навантаження живилося... Поки з BMS не вирішу питання.