Стару JK BMS Inverter V15 разобрав... Уважно оглянув з двох боків. Ніяких пошкоджень, типу пробитих ключів, дутих/протекших конденсаторів та ін. не побачив.

Побачив цікаве. На платі JK BMS Inverter є маленька батарейка або аккумулятор, причому закріплена вона точковою зваркою, просто так її не замінити та і маркування побачити не зміг. Я так розумію ця батарейка тримає налаштування БМС коли плата не під'єднана до АКБ. Напругу батарейки заміряв - 3.08В, начебто норм і схоже це аналог літієвої батарейки на материнських платах ПК.

А наявність батарейки означає, що колись вона здохне... і JK BMS Inverter почне що? Втрачати налаштування? Тобто нормальна праця JK BMS Inverter більше 3-5 років під питанням.
Якого дідька китайці не поставили звичайний слот під змінну CR2032 не зрозуміло. Місця на платі начебто вистачає.

Ще коли плату JK BMS Inverter придбав, підключав її до ЛДЖ щоб оновити прошивку ("+" ЛДЖ провід на "Bat+" та "-" на "В-") і JK BMS Inverter стартувала, можна було по блютуз до плати підключитися, перепрошити через панельку з портами. Нажаль зараз плата не стартує, при натисканні кнопки ЛДЖ показує збільшення споживання до 100 мА і все, не пищіть, не стартує...

Хтось знає, в Україні десь ремонтують JK BMS Inverter? Мені знань розібратися та відремонтувати схоже не вистачить.

По поводу батарейки - у меня 2032 в ноутбуке стоит с 2006 года. Ещё не менял.

Тому що вони в режимі float працюють :cool:

По поводу батарейки - у меня 2032 в ноутбуке стоит с 2006 года. Ещё не менял.
Ну як я розумію "процесс"... батарейка висаджується, коли матплата не має живлення і ця батарейка живіть мікруху CMOS. Якщо ПК завжди в розетці і на матплату надходить дежурка з БЖ - батарейка не витрачається. У вас на ноуті є основний АКБ, котрий замінює дежурку.

Чи зробили китайці на JK BMS все "по розуму", щоб не жерло батарейку коли під'єднаний АКБ... не знаю. Але якщо покласти БМС на полицю на довгий термін, або якщо є розмикач між комірками та БМС... колись та батарейка 100% сяде.

Я зберігаю ноут з відімкнутим АКБ, домашні ПК відключаю, коли на літо перебираюся на дачу. Тому міняю ці СR2032 кожні 2-3 роки стабільно.

Зайшовши на цей форум, хочеться прочитати щось корисне про інвертор Deye. Тема так і називається. А за підсумками crowl всі сторінки пише як добре без BMS, а Ігор Л про користь BMS. Хочеться прочитати тут про інвертор Deye.

Назад
Угорі