Стару JK BMS Inverter V15 разобрав... Уважно оглянув з двох боків. Ніяких пошкоджень, типу пробитих ключів, дутих/протекших конденсаторів та ін. не побачив.

Побачив цікаве. На платі JK BMS Inverter є маленька батарейка або аккумулятор, причому закріплена вона точковою зваркою, просто так її не замінити та і маркування побачити не зміг. Я так розумію ця батарейка тримає налаштування БМС коли плата не під'єднана до АКБ. Напругу батарейки заміряв - 3.08В, начебто норм і схоже це аналог літієвої батарейки на материнських платах ПК.

А наявність батарейки означає, що колись вона здохне... і JK BMS Inverter почне що? Втрачати налаштування? Тобто нормальна праця JK BMS Inverter більше 3-5 років під питанням.
Якого дідька китайці не поставили звичайний слот під змінну CR2032 не зрозуміло. Місця на платі начебто вистачає.

Ще коли плату JK BMS Inverter придбав, підключав її до ЛДЖ щоб оновити прошивку ("+" ЛДЖ провід на "Bat+" та "-" на "В-") і JK BMS Inverter стартувала, можна було по блютуз до плати підключитися, перепрошити через панельку з портами. Нажаль зараз плата не стартує, при натисканні кнопки ЛДЖ показує збільшення споживання до 100 мА і все, не пищіть, не стартує...

Хтось знає, в Україні десь ремонтують JK BMS Inverter? Мені знань розібратися та відремонтувати схоже не вистачить.

По поводу батарейки - у меня 2032 в ноутбуке стоит с 2006 года. Ещё не менял.

Тому що вони в режимі float працюють :cool:

По поводу батарейки - у меня 2032 в ноутбуке стоит с 2006 года. Ещё не менял.
Ну як я розумію "процесс"... батарейка висаджується, коли матплата не має живлення і ця батарейка живіть мікруху CMOS. Якщо ПК завжди в розетці і на матплату надходить дежурка з БЖ - батарейка не витрачається. У вас на ноуті є основний АКБ, котрий замінює дежурку.

Чи зробили китайці на JK BMS все "по розуму", щоб не жерло батарейку коли під'єднаний АКБ... не знаю. Але якщо покласти БМС на полицю на довгий термін, або якщо є розмикач між комірками та БМС... колись та батарейка 100% сяде.

Я зберігаю ноут з відімкнутим АКБ, домашні ПК відключаю, коли на літо перебираюся на дачу. Тому міняю ці СR2032 кожні 2-3 роки стабільно.

Зайшовши на цей форум, хочеться прочитати щось корисне про інвертор Deye. Тема так і називається. А за підсумками crowl всі сторінки пише як добре без BMS, а Ігор Л про користь BMS. Хочеться прочитати тут про інвертор Deye.

Ну як я розумію "процесс"... батарейка висаджується, коли матплата не має живлення і ця батарейка живіть мікруху CMOS. Якщо ПК завжди в розетці і на матплату надходить дежурка з БЖ - батарейка не витрачається. У вас на ноуті є основний АКБ, котрий замінює дежурку.

Чи зробили китайці на JK BMS все "по розуму", щоб не жерло батарейку коли під'єднаний АКБ... не знаю. Але якщо покласти БМС на полицю на довгий термін, або якщо є розмикач між комірками та БМС... колись та батарейка 100% сяде.

Я зберігаю ноут з відімкнутим АКБ, домашні ПК відключаю, коли на літо перебираюся на дачу. Тому міняю ці СR2032 кожні 2-3 роки стабільно.
Та в ноуте аккумулятор давно сдох, и сам ноут включается раз в год.
Но даже если и так, то плата бмс тоже всегда под напряжением, пока ячейки живы

Добрий день. Прохання форумчан поділитися своїм досвідом або думкою щодо однофазного інвертора Deye. Замовлено інверторний стабілізатор, але поки його немає, виставлені пороги 190v-255v. Вночі, коли напруга стрибає вище 255v, інвертор переходить на акумулятори, поріг повернення 245v. Після ночі 10-20 повідомлень. Чи не шкодить інвертору такий режим стабілізації. Може час повернення мережі встановити максимум. Дякую.

Добрий день. Прохання форумчан поділитися своїм досвідом або думкою щодо однофазного інвертора Deye. Замовлено інверторний стабілізатор, але поки його немає, виставлені пороги 190v-255v. Вночі, коли напруга стрибає вище 255v, інвертор переходить на акумулятори, поріг повернення 245v. Після ночі 10-20 повідомлень. Чи не шкодить інвертору такий режим стабілізації. Може час повернення мережі встановити максимум. Дякую.
Ну... при трансфері "Мережа > АКБ > Мережа" клацають механічні реле. Думаю кількість спрацювань на тих реле вказана досить велика (десятки тисяч, або більше), тому на пеший погляд немає про що турбуватись. Але часи, коли всередині Deye були японськи комплектуючи , як вони у рекламі обіцяють, давно пройшли. Зараз там хоча і не погана, але китайчатина. І механіка то механіка. Завжди є можливість заводського браку (похибка розмірів, або затерлося щось та ін.). Також дуже впливає струм, при якому переключення відбувається. Великий струм - це іскріння та можливе пригоряння контактів з часом...

Іншими словами, на все життя особисто я у такому режимі роботи інвертор не залишав би. Є шанс отримати проблему, хоча і досить невеликий. Але ж ви через декілька днів поставите інверторний стаб і це цілковито усуне проблему.

У мене перед Deye 6K SG03 стоїть інверторний Volter -14 пттм (до нього не лише Deye підключений), працює Deye після цього стаба без жодних проблем. На вході Deye жодного разу не бачив напруги відмінної від 219-221В.

Також додам... хоча можливо вже і запізно, якщо стаб вже їде...
Стаб для інвертора бажано обирати такий, що вміє робити трансфер струму у зворотному напрямку. Якщо колись будете зливати з інвертора у мережу, стаб не буде заважати.

Останнє редагування:
Ну... при трансфері "Мережа > АКБ > Мережа" клацають механічні реле. Думаю кількість спрацювань на тих реле вказана досить велика (десятки тисяч, або більше), тому на пеший погляд немає про що турбуватись. Але часи, коли всередині Deye були японськи комплектуючи , як вони у рекламі обіцяють, давно пройшли. Зараз там хоча і не погана, але китайчатина. І механіка то механіка. Завжди є можливість заводського браку (похибка розмірів, або затерлося щось та ін.). Також дуже впливає струм, при якому переключення відбувається. Великий струм - це іскріння та можливе пригоряння контактів з часом...

Іншими словами, на все життя особисто я у такому режимі роботи інвертор не залишав би. Є шанс отримати проблему, хоча і досить невеликий. Але ж ви через декілька днів поставите інверторний стаб і це цілковито усуне проблему.

У мене перед Deye 6K SG03 стоїть інверторний Volter 14 кВт (до нього не лише Deye підключений), працює Deye після цього стаба без жодних проблем. На вході Deye жодного разу не бачив напруги відмінної від 219-221В.
Зрозумів. Дякую за відповідь.

Назад
Угорі