Для этого и используется СТ-кламп из комплекта инвертора. Он одевается на кабели других фаз и подключается к инвертору. Отслеживает направление тока. Это долго рассказывать и я не спец грамотно это объяснить. Работает это только при наличии электричества из городской сети. Я думал может кто-то уже так подключал из форумчан. Схема рабочая.
У меня, если что, две деи дома. 3хфазная и однофазная. Мне рассказывать не надо.
До трансформатора можете отдавать по одной фазе, по той, на которой и будет инвертор. А если у вас нет двух направленного счетчика, и вы планируете так сделать - заплатите и за то что уйдет в сеть

Останнє редагування:
В сеть ничего не уйдёт. В настройках инвертора будет выставленно Zero Export. Я уже сам разобрался. Спасибо. Когда электрик всё подключит, я расскажу

Наприклад, на L1 інвертор дає +2 кВт, а на L2 будинок бере – 2 кВт. Лічильник бачить 0 кВт (баланс). External current transformer це відстежують.
Якщо лічильник однонаправлений, то він зазвичай рахує тільки споживання по фазах.

У вашому прикладі:
L1 (+2 кВт експорт) — не врахується або вообще нарахує як куплено,
L2 (–2 кВт споживання) — буде враховано.

В результаті лічильник покаже +2 чи 4 кВт споживання, а не баланс 0.

Якщо лічильник однонаправлений, то він зазвичай рахує тільки споживання по фазах.

У вашому прикладі:
L1 (+2 кВт експорт) — не врахується або вообще нарахує як куплено,
L2 (–2 кВт споживання) — буде враховано.

В результаті лічильник покаже +2 чи 4 кВт споживання, а не баланс 0.
2 кВт, а може 4 кВт. Навіщо ми будемо гадати, що там буде. Я задавав питання, хто користується такою схемою. Як виявилося, тут нікого немає. Коли підключу, подивимося. Єдине, що потрібно почекати, поки панелі встановлять.

Ідея хитрожопа, але імхо такий гусь не взлетить. Бо потрібно три датчика ct на кожну фазу, хоча б щоб скласти плюси з мінусами. Через нейтраль не вийде, бо наприклад трифазний мотор там струм нуль дасть.
Це вже окремий прилад колхозити, бо дея плюсує та мінусує лише по одній фазі.
Ну і як це порахує лічильник, теж питання. Ймовірно продаж за споживання порахує. На тому відео, приблизно з 9ї хвилини, картина проясняється :D

Останнє редагування:
Звісно, що ні. Інакше допитливий розум пересічного українця вже давно б цим користувався :D
Все вже підтверджено. Схема працює і все буде підключено через кілька тижнів. Я чекаю своєї черги на встановлення панелей. Просто не біжіть попереду паровоза. Це мало кому потрібно. Зазвичай, якщо хочуть використовувати 3 фази, купують трифазний інвертор. Мені він не потрібен, тому що і панелей небагато і споживання електроенергії невелике. Основні умови, як пояснив фахівець для роботи цієї схеми, це: наявність міської мережі, трифазний лічильник, установка трансформатора СТ на кожній фазі, в налаштуваннях Zero Export.

Однофазний інвертор. Якщо підключити трансформатор струму з комплекту інвертора, то начебто можна буде використовувати електрику з панелей і акумуляторів для двох інших фаз при наявності живлення від міста
От тут не зрозуміло... Це можливо тільки, якщо об'єднати після інвертора всі три фази перекидним автоматом.
При відсутності 3-ф споживачів.

І яким чином 1-ф інвертор буде контролювати вихід на три фази з однієї фази на вході?
Давайте, щоб не засмічувати тут гілку, я вам відповім востаннє, а потім вийду в ефір після встановлення схеми і все розповім схема працює чи ні.

CT (трансформатор струму) — це датчик, а не пристрій передачі енергії.
Він:
1. Вимірює струм в одній фазі
2. Визначає напрямок (в будинок або в мережу)
3. Передає ці дані інвертору

Він НЕ:
• Передає енергію
• Не з'єднує фази
• Не «перекидає» потужність
Якщо здається, що енергія «йде на інші фази» — це результат роботи трифазного лічильника, який підсумовує споживання, а не дію КТ.

Давайте, щоб не засмічувати тут гілку, я вам відповім востаннє, а потім вийду в ефір після встановлення схеми і все розповім схема працює чи ні.

CT (трансформатор струму) — це датчик
Чого відкладувати? Ви не відповили на мої зауваження. Тоді задам пряме питання. Три фази, три датчика СТ. Шість проводів. Дея має один вхід (2 контакта) для одного датчика на свою фазу. Як це з'єднати?
Якщо скрутити якось, то там змінний несінфазний струм. Наприклад напрямок перетоку вираховується по фазовому здвигу датчика та гріда.

Я трішки маю поняття про це...
Якщо здається, що енергія «йде на інші фази»
Але ж Ви хочете
використовувати електрику з панелей і акумуляторів для двох інших фаз
при умові
як пояснив фахівець для роботи цієї схеми: установка трансформатора СТ на кожній фазі
і все це від однофазного інвертора!

Він:
1. Вимірює струм в одній фазі
2. Визначає напрямок (в будинок або в мережу)
3. Передає ці дані інвертору

Він НЕ:
• Передає енергію
• Не з'єднує фази
• Не «перекидає» потужність
Якщо здається, що енергія «йде на інші фази» — це результат роботи трифазного лічильника, який підсумовує споживання, а не дію КТ.
Найгрубіша моя помилка, як мені щойно пояснив електрик, СТ ставиться тільки на одну фазу, на якій інвертор, решта все робота трифазного лічильника. Але я відразу сказав, що не спец.

Вкладення

• 87DA8FFB-EFE9-493F-8811-BAEFC1718E2A.png
    87DA8FFB-EFE9-493F-8811-BAEFC1718E2A.png
    653,2 Кб · Перегляди: 2
Найгрубіша моя помилка, як мені щойно пояснив електрик, СТ ставиться тільки на одну фазу, на якій інвертор, решта все робота трифазного лічильника. Але я відразу сказав, що не спец.

Вкладення

• F2679BA7-C5CC-439D-8C56-A4DAF9FF8120.png
    F2679BA7-C5CC-439D-8C56-A4DAF9FF8120.png
    878,1 Кб · Перегляди: 2
пояснив фахівець для роботи цієї схеми: установка трансформатора СТ на кожній фазі
мені щойно пояснив електрик, СТ ставиться тільки на одну фазу
Проганяйте таких фахівців подалі від свого будинку!
Якщо вони малюють схему підключення навантаження на три різні фази від однофазного інвертора...

Назад
Угорі