Якщо інвертор налаштований тільки на власне споживання, то ніякої генерації на фазі L1 лічильника (як у вашому прикладі) не буде, все буде спожито до лічильника.
Якщо інвертор буде налаштований з віддачею в мережу, то у випадку використання двонаправленого лічильника на фазі L1 буде рахуватися генерація, якщо ж лічильник звичайний, то буде рахуватися споживання...
Бажаю успіхів вам у експерименті !
P.S. До речі, а який лічильник у вас установлений- звичайний чи двонаправлений..?
Ви знову змішуєте різні речі: де відбувається споживання і як саме лічильник веде облік.
Так, інвертор у режимі власного споживання намагається “з’їсти” генерацію до лічильника.
Але це не означає, що на фазі L1 ніколи не з’являється потік у сторону мережі — інвертор працює з регулюванням і постійно підлаштовується, там є динаміка.
Далі все впирається в лічильник:
якщо він веде сумарний облік по фазах, то він підсумовує:
-генерацію на L1
-споживання на L2/L3
-якщо пофазний облік — тоді кожна фаза окремо і компенсації немає
Тобто питання не в тому, “з’їдається все до лічильника чи ні”, а в тому, як сам лічильник обробляє баланс між фазами.
Інвертор Deye працює тільки по одній фазі і не знає про інші — усе інше це вже математика обліку.

Далі все впирається в лічильник:
якщо він веде сумарний облік по фазах, то він підсумовує:
-генерацію на L1
-споживання на L2/L3
От же Ви вперта людина...
Вже скільки форумчан пояснили, що споживання та генерацію лічильник підсумовує як СПОЖИВАННЯ та повинно оплачуватися споживачем!!!
лічильник обробляє баланс між фазами
Та ну нічого він не обробляє! Тупо намотує кіловати, і байдуже йому, в яку сторону тече струм і по якій фазі !
Тільки якщо він не двонаправлений і оформлений зелений тариф.

питання не в тому, “з’їдається все до лічильника чи ні”, а в тому, як сам лічильник обробляє баланс між фазами.
Саме в цьому, людина вірно пише. Якщо виносний СТ встановлено після лічильника, а не перед ним, то лічильник гадки не матиме, що там компенсує інвертор. Він побачить лише дельту споживання по цій фазі, коли сонця чи батареї не вистачатиме для компенсації. А якщо ви плануєте встановити СТ перед лічильником - то це, з точки зору обленерго, кримінал. До першої перевірки.

...питання не в тому, “з’їдається все до лічильника чи ні”, а в тому, як сам лічильник обробляє баланс між фазами
Ось, як відповідає на ваше питання ШІ:

У випадку звичайного лічильника -

Сумування: Більшість сучасних лічильників сумують споживання за трьома фазами в одну загальну суму, підтримуючи режим «за модулем» (захист від розкрадань при зворотній фазі).

У випадку двонаправленого лічильника -

Роздільна реєстрація: Лічильник не "мінусує" автоматично споживання з генерації, а веде облік двох окремих значень (кВт·год) у різних регістрах пам'яті (зазвичай на "зелений" тариф).

Ось, як відповідає на ваше питання ШІ:

У випадку звичайного лічильника -

Сумування: Більшість сучасних лічильників сумують споживання за трьома фазами в одну загальну суму, підтримуючи режим «за модулем» (захист від розкрадань при зворотній фазі).

У випадку двонаправленого лічильника -

Роздільна реєстрація: Лічильник не "мінусує" автоматично споживання з генерації, а веде облік двох окремих значень (кВт·год) у різних регістрах пам'яті (зазвичай на "зелений" тариф).
Цей опис від ШІ частково правильний, але там змішані різні рівні роботи лічильника.
Лічильник спочатку рахує миттєву потужність як суму по фазах (з урахуванням напрямку).
І тільки після цього результат записується:
-або як споживання
-або в окремі регістри (для двонаправленого)
Саме на етапі підсумовування і може виникати компенсація між фазами.
А вже далі:
-звичайний лічильник може рахувати “по модулю”
-двонаправлений — розносити імпорт/експорт
Тобто питання компенсації — це не про зелений тариф, а про алгоритм обчислення потужності всередині лічильника.

може виникати компенсація між фазами
"Миші кололися, плакали, але продовжували гризти кактус".
Бабуся мені колись говорила про таке: "Ти йому - стрижене, а він тобі - смалене"...
Вибачте, не втримався.
Все, я пас.... Може у Вас і справді якийсь новомодний лічильник, хто ж знає...

Я вже пояснив різницю між алгоритмом вимірювання і обліком, далі кожен може перевірити це на своєму лічильнику.
Перепрошую, але я більше нікому відповідати не буду, поки мені все не підключать. Ходимо по колу.

"Миші кололися, плакали, але продовжували гризти кактус".
Бабуся мені колись говорила про таке: "Ти йому - стрижене, а він тобі - смалене"...
Вибачте, не втримався.
Все, я пас.... Може у Вас і справді якийсь новомодний лічильник, хто ж знає...
Та з мишами ви, мабуть, трохи переборщили
Бо тут якраз навпаки: коли вже нема що сказати по темі, починаються байки про кактуси.
Я своє пояснив, далі хто хоче — перевірить на практиці. На цьому й закінчимо.

Шановні форумчани, вибачте, якщо мене багато. Ще таке питання, може хтось поділиться особистим досвідом або своїми думками. Однофазний інвертор. У будинку три фази. На тій лінії від інвертора всі необхідні побутові прилади. У найближчій перспективі установка панелей, але даху дуже мало, дуплекс і не на південь. Всього буде два стрінги 6 кВт. Якщо підключити трансформатор струму з комплекту інвертора, то начебто можна буде використовувати електрику з панелей і акумуляторів для двох інших фаз при наявності живлення від міста в режимі «Zero Export to CT». Або це все дуже складно. Дякую.
З дописів на останніх трьох сторінках випливає, що вам особистий досвід і думки дописувачів про які ви зверталися сюди, не дуже і потрібні.
Виявляється, що ви і самі все знаєте...
Єдине прохання, поділіться практичними результатами , коли вони з'являться за деякий час...

З дописів на останніх трьох сторінках випливає, що вам особистий досвід і думки дописувачів про які ви зверталися сюди, не дуже і потрібні.
Виявляється, що ви і самі все знаєте...
Єдине прохання, поділіться практичними результатами , коли вони з'являться за деякий час...
Та ні, якраз і звернувся за досвідом
Просто досвід — це коли по суті і з вимірюваннями, а не ‘мені здається’ і страшилки.
Як тільки будуть практичні результати — поділюсь, без проблем.
Думаю, тоді багато питань самі відпадуть

Та ні, якраз і звернувся за досвідом
Просто досвід — це коли по суті і з вимірюваннями, а не ‘мені здається’ і страшилки.
Як тільки будуть практичні результати — поділюсь, без проблем.
Думаю, тоді багато питань самі відпадуть
В даному випадку "мені здається" це про Вас.
Ви оперуєте якимось гіпотетичним лічильником про який Ви придумали як він має працювати.
Але ж Ваш лічильник має конкретну назву. І має документацію на цю конкретну модель. Документацію цю можна розшукати і почитати. Особливо прозоро все буде видно якщо знайдете Модбас протокол обміну такого лічильника.
А мені "не здається" тому що я спеціально дослідив кілька типів лічильників, коли шукав для свого проекту двонаправлені версії.

Назад
Угорі