Перевірені продавці LiFePO4 із гарною якістю та ціною

Привіт, отримав комірки , перевірив внутрішній опір тестером, спочатку був 00,400+, потім знайшов відео про калібрування приладу, відкалібрував, показує 00,200-00.280. Що я роблю не так чи комірки браковані ? І який внутрішній опір повинен бути , бо я щось нерозумію

Вкладення

• IMG_20260219_174905.jpg
    IMG_20260219_174905.jpg
    3,5 Mб · Перегляди: 29
  • IMG_20260219_174925.jpg
    IMG_20260219_174925.jpg
    3,3 Mб · Перегляди: 30
Останнє редагування:
Повинні вгадувати шо ви купили(?) Нормальний опір.
Ви шо, досі ті іві не зібрали в батарею?

Повинні вгадувати шо ви купили(?) Нормальний опір.
Ви шо, досі ті іві не зібрали в батарею?
Ще не зібрав, світло поки не вимикають, та і докуплюю вже остатки для збірки. За опір, перший раз міряв думав що щось не так , чат gpt трохи набрехав . Ключ Динамо метричний по вашій пораді придбав, Дякую за відповідь і пораду за ключ.

Привіт, отримав комірки , перевірив внутрішній опір тестером, спочатку був 00,400+, потім знайшов відео про калібрування приладу, відкалібрував, показує 00,200-00.280. Що я роблю не так чи комірки браковані ? І який внутрішній опір повинен бути , бо я щось нерозумію
Ваш тестер показує біліберду, потрібно брати оригінальну яорею для заміру опору, гортайте пару сторінок назад, я там писав про це і скидував посилання на магазин, https://greenpowertalk.tech/threads...ju-jakistju-ta-cinoju.1248/page-51#post-44486

У 2025 взяв акум від Sunpal у Інфотех (https://infotech.com.ua/catalog/Akumulyatorni_bloky_48V_ta_bilshe). Поки розбирався що до чого з тими портами комунікації БМС, збив собі налаштування... Звернувся в Інфотех - допомогли (координували підключення якогось китайця по Єнідеску, який виправив ситуацію).

Ну тади и я... Лучше бы не клеили, а тупо вкладывали ту пенку...
А нкон засранцы, не отправляют акум, который был из последних в наличии. инвертор уже на таможне...

Доброго всім.

Підкажіть, будь ласка:
Замовив 8 шт REPT Battero 72174L4-324Ah Grade A по 51,65 EUR під 4 кВт інвертор ANENJI.
Зара сиджу і думаю, чи не фігню я втворив - циклів ≥3500, стандартний заряд/розряд 0.33C

Типове навантаження у вкладених.

Скасувати замовлення, чи залишити, ось в чому питання )
"Срок службы элементов (до 80 % емкости) составляет 3500 циклов при использовании давления 280–320 кг, зарядка током 1C (ток завершения 0,05C до 3,65 В) и разрядка током 1C."
3500 циклов это, как минимум, 10 лет. До 80%. И это заряд/разряд током (324А)!! С вашим инвертором токи будут не более 100/150А. Думаю при таком режиме и количество циклов увеличится. Eve на свои MB31 (314А/ч), указывают 8000 циклов до 70%, заряд/ разряд токами 0,5С (157А). Так что, при одинаковых условиях подсчёта циклов, они вероятно сравняются.

Останнє редагування:
Доброго всім.

Підкажіть, будь ласка:
Замовив 8 шт REPT Battero 72174L4-324Ah Grade A по 51,65 EUR під 4 кВт інвертор ANENJI.
Зара сиджу і думаю, чи не фігню я втворив - циклів ≥3500, стандартний заряд/розряд 0.33C

Типове навантаження у вкладених.

Скасувати замовлення, чи залишити, ось в чому питання )
То що, друже, доїхали тобі акуми? Два дня тому замовив ті самі що в тебе за посиланням на нконі, досі в "Обробка" висять...

То що, друже, доїхали тобі акуми?
Так, написав відгук на нконі:
8 банок:

10/May/2024
25/May/2024
05/Jun/2024
22/Jun/2024
25/Jul/2024
03/Aug/2024
19/Aug/2024
01/Sep/2024

3 банки з Line3, інші 5 з Line4.
Так розумію, різні лінії на виробництві

На трьох випукла одна сторона з краю ~1/0.5mm.

Напруга 3.36, опір 0.18 на всіх.

При зарядці до 3.45V одна й та сама банка сутьєво тікає вниз, бачив дельту до 0.093V
Балансир jk_bms_V19 справляється за пару/трійку годин.
До 3.42V всі банки більш-менш рівно.

Зроблю прогон до 3.65, надіюсь попустить.
=============
Купував по 51 євро, то ніби й норм.
З другої сторони, якийсь осадок - заявлено то грид А.

upd
Виявляється, не вниз тікае третя банка, як я думав спочатку.
А перша і вверх. Швидко до 3,55v/overvoltage protection (там де на графіку 3,6v, то я підняв тимчасово в налаштуваннях).
Далі по графіку - ввідключив charging на bms на пів години. Коли перша банка просіла нижче 3,5v включив знову.
Пішла адекватна зарядка і балансування, яке шло близько 5-6 годин.
Screenshot 2026-05-07 at 20-33-58 Історія – Home Assistant.png

Цікавій момент як працює bms по струму на графіку, там де напруги пішли розбігатись (15:30-16:20).
Не дати піднятись вище 3,55v і одночасно дозарядити, бо 27,6v ще не досягнуто.
Screenshot 2026-05-07 at 20-33-58 Історія – Home Assistant_02.png

А в робочому діапазоні взагалі до REPT Baterro в мене питань нема.
Ні просадок, ні збоїв, все адекватно. Тут дельта за останню неділю.
delta – Home Assistant_02.png

По всьому що вище:

Зарядка шла тільки від панелей, стовб був відключений.
А їх, панелей, поки мало - півтора кіловата. В процесі)
MPPT на вибрики bms (15:30-16:20) лаялось нещадно - ввід 0 до максимуму ловило точку - це приблизно як інверторна мультиварка в режимі тушкування годин на 5-6.

Інвертор Anenji 4200, bms jk - інверторна.
Звязок по RS485, режим Li_2 - ось тут може бути і проблема. Можливо інвертор запізно знижает струм заряду і балансир не справляється.
Звісно я кажу тільки за мій конкретний випадок.
Загалом до такого режиму питань нема - показник 100% заряду норм, флоат режим норм. автоматизація по % заряду - зручно одним словом.

На днях переведу в режим User, подивлюсь, що зміниться.
==============

Підсумую. вірніше запитаю. може хто мав справу

Перша банка біжить вверх при зардці.
Можливо варто її передвинути в середину батареї?

Можливо краще заряджати до 3,4v і не вище?

Ще які думки?
==============
багато букав, дяка хто дочитав)

upd
Виявляється, не вниз тікае третя банка, як я думав спочатку.
А перша і вверх. Швидко до 3,55v/overvoltage protection (там де на графіку 3,6v, то я підняв тимчасово в налаштуваннях).
Далі по графіку - ввідключив charging на bms на пів години. Коли перша банка просіла нижче 3,5v включив знову.
Пішла адекватна зарядка і балансування, яке шло близько 5-6 годин.

Цікавій момент як працює bms по струму на графіку, там де напруги пішли розбігатись (15:30-16:20).
Не дати піднятись вище 3,55v і одночасно дозарядити, бо 27,6v ще не досягнуто.

А в робочому діапазоні взагалі до REPT Baterro в мене питань нема.
Ні просадок, ні збоїв, все адекватно. Тут дельта за останню неділю.

По всьому що вище:

Зарядка шла тільки від панелей, стовб був відключений.
А їх, панелей, поки мало - півтора кіловата. В процесі)
MPPT на вибрики bms (15:30-16:20) лаялось нещадно - ввід 0 до максимуму ловило точку - це приблизно як інверторна мультиварка в режимі тушкування годин на 5-6.

Інвертор Anenji 4200, bms jk - інверторна.
Звязок по RS485, режим Li_2 - ось тут може бути і проблема. Можливо інвертор запізно знижает струм заряду і балансир не справляється.
Звісно я кажу тільки за мій конкретний випадок.
Загалом до такого режиму питань нема - показник 100% заряду норм, флоат режим норм. автоматизація по % заряду - зручно одним словом.

На днях переведу в режим User, подивлюсь, що зміниться.
==============

Підсумую. вірніше запитаю. може хто мав справу

Перша банка біжить вверх при зардці.
Можливо варто її передвинути в середину батареї?

Можливо краще заряджати до 3,4v і не вище?

Ще які думки?
==============
багато букав, дяка хто дочитав)
Струм заряду на батарею давайте не більше 0.2С, заряджати до 3.45 на банку, перевірте чи у вас кожне зєднання на кожному елементі є максимально якісне, має бути найменший опір кожного зєднання і опір між банками кожного зєднання має бути одинаковий плюс мінус різниця 1 сотка міліома, якщо у вас все таки погана банка елемент, тоді пишіть нкону і показуйте докази нехай вам пришлють заміну, нкон таке робить, ось подивіться дуже уважно як потрібно збирати правильно такі батареї, якщо нічого не допомогло, то залишається тільки ставити на вашу збірку на кожен елемент потужні пасивні балансири на 10-15 ампер, в ютубі про них є інформація, на відео Олександр говорить про пасту, під відео альтернативщика є номер телефону, можити написати Олександру на вайбер і попросити щоби прислав контактну пасту, він висилає хто попросить, паста топ, я в нього теж замовляв, без пасти в мене кожне зєднання було орінтовно 25 міліом, з пастою Олександра опір кожного зєднання термінала кожного елемента став 3 міліома, але потрібно зробити якісні гнучкі шини із мягкого алюмінію, якщо у вас термінали на елементах великі алюмінієві із двома отворами, то можна використовувати перемички гнучкі міднолуженні які нкон дає в комплект, я такі перемички використав на таких терміналах із пастою Олександра і збірка працює супер:

Подивився що у вас шпильки, а це означає що у вас перемички жорсткі мідно луженні, вам потрібно заміняти перемички на мякий алюміні, бо жорсткі перемички погано прилягають на площину термінала і робиться погана пляма контакту, ось ще одне відео примір, як погане зєднання все портить:

Вкладення

• photo_2026-02-12_02-48-28.jpg
    photo_2026-02-12_02-48-28.jpg
    177 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
Назад
Угорі