Питання по інвертору Anern FGI-S5000

Просто если подпор на флоатинге остается постоянно то в режиме ожидания это дичь полная выходит, чтоб нормально зарядить батарею и иметь балансировку нужно по такой логике ставить скажем 27.6 флоатинг как минимум и если после окончания заряда оно будет держать 3.45 на ячейку а то и больше ставят то выходит капец какой то. Ну вы поняли о чем я ?
На цьому інверторі нижче 26 ще не розряджав.
Саме так як ви пишите. Щоб з нормальним струмом заряджав і на кінцевому етапі плавно знижував струм треба ставити float 27.6
Нічого поганого в підтримці 27.6 немає. Навпаки. Нормально проходить процес абсорбації та балансування. В мене початок балансування в BMS виставлено 27.4 при такій напрузі заряд іде вже малими струмами, батарея майже на 100 заряджена - ідеальні умови для балансування.
Поки йде балансування інвертор там ще підкідає по 0.5 - 1 амперу в батарею . Потім тримає 27.6 і по струмам раз на 10-15 хвилин щось дуже мале подає менше 0.5 а.
Це цілком безпечно для АКБ. Так можна тримати доволі довго. Довго я маю на увазі десь до тижня.
Якщо акб не використовувати. То краще розрядити до 50% і відключити від споживача.
В мене акб постійно в режимі заряд розряд. Мережа за замовченням вимкнута. Вмикається тільки по потребі.
Коли є потреба зарядити від мережі то вмикається мережа, заряд до 27.6, через 30 хвилин якщо великого споживання немає мережа вимикається.

А по напряжению, вы высаживали когда нибудь батарею чтобы напряжение было ниже уставки флоатинга на (минус) -2 В , тоесть скажем bulk 27.8, float 27,4 , а напряжение батареи стало 25.4 , скажем минуту хотябы до появления заряда ? И при начале заряда при таких вводных заряжает до float напряжения или таки стартует уже до bulk 27.8 ? Много раз на разных инверторах встречал эту логику роботы, пока нормально так непросядет напряжение на батарее инвертор будет заряжать до уставки float . Вот и ставят эти значения очень близко. Это если работать без связи с бмс. И если как вы пишете, насколько я понял у вас заряжает до уставки флоатинга то по окончанию заряда , ток в ноль и подпор тоже снимает пока непросядет на вольт или ? Так какое у вас поведение ? Хочу понять логику работы по напряжению на этом инверторе. Просто если подпор на флоатинге остается постоянно то в режиме ожидания это дичь полная выходит, чтоб нормально зарядить батарею и иметь балансировку нужно по такой логике ставить скажем 27.6 флоатинг как минимум и если после окончания заряда оно будет держать 3.45 на ячейку а то и больше ставят то выходит капец какой то. Ну вы поняли о чем я ?
Доброго. Я щас активно шукаю прошивку таку як у вас 19.04 де є налаштування RFV. Скажіть у вас в кінці заряду є продувка вентиляторів, включення їх на максимум?

Доброго всім вечера.
Як вирішення цього питання можу запропонувати логер solcloudy з можливістю налаштування автоматизацій. Инвертор , який обговорюється в цій гілці, тепер підтримується тим логером. Сам логер можна замовити у розробника, але можна зібрати самостійно з тьох модулів: ESP32-DEV, RS232-to-UART, DC-DC 12-to-3.3V . (Я так і зробив). Прошити модуль ESP32 можна прямо на сайті. Перший місяць підписка безкоштовна. Потім , якщо не потрібен хмарний сервіс, можна не підписуватись. Локально все працює і так.
Я собі налаштував декілька автоматизацій. Одна з них, це саме зниження струму заряду по SOC-99% p 80А до 40А. Можливо це вирішить вашу проблему.
Доречи, яка напруга у Вас встановлена для RCV і SOC-100%. Я собі встановив мінімально можливу різницю. RCV=3.451V, SOC-100%=3.450V. Тоді на підході до 100% струм зніжується сам ще більше.
Будь ласка, не сприймайте це за рекламу.
Доброго. Дякую за підказку. Уточнююче питання, у вас налаштована комунікація з БМС? Звідки беруться відсотки АКБ? Можливо й зроблю такий проект, немає тільки модуля понижаючого, ну то таке, знайду. Soc100%=3,529, RCV=3,560 (але він ні на що не впливає, хоч і інвертор їх підтягує в значення булк та флоат, як тільки SOC 100% одразу заряд вимикається.

Є десь гайд по збірці? Esp32c3

Останнє редагування:
Доброго. Дякую за підказку. Уточнююче питання, у вас налаштована комунікація з БМС? Звідки беруться відсотки АКБ? Можливо й зроблю такий проект, немає тільки модуля понижаючого, ну то таке, знайду. Soc100%=3,529, RCV=3,560 (але він ні на що не впливає, хоч і інвертор їх підтягує в значення булк та флоат, як тільки SOC 100% одразу заряд вимикається.

Є десь гайд по збірці? Esp32c3
Для Anern fgi s5000 поніжайка не потрібна. Там дуже зручно зроблено. Розєм USB-A
1 контакт +5
2 TX
3 RX
4 GND

Я вчора свого запустив. Але не під той проект що описано. Під OpenHAB .
Потрібно MAX 3232 для конвертації RS232 в TTL та будь яка ESP32. В мене класична WROOM 32D. Та навіть ESP12 справиться. З ESP32 простіше не потрібна понижайка на 3.3 вольти. З інвертора +5 та земля на живлення ESP. RX TX через ковертор на ESP32

Для Anern fgi s5000 поніжайка не потрібна. Там дуже зручно зроблено. Розєм USB-A
1 контакт +5
2 TX
3 RX
4 GND

Я вчора свого запустив. Але не під той проект що описано. Під OpenHAB .
Потрібно MAX 3232 для конвертації RS232 в TTL та будь яка ESP32. В мене класична WROOM 32D. Та навіть ESP12 справиться. З ESP32 простіше не потрібна понижайка на 3.3 вольти. З інвертора +5 та земля на живлення ESP. RX TX через ковертор на ESP32
Звідки відсотки акумулятора бере?

Звідки відсотки акумулятора бере?

Там два блоки регістрів один по акб один по bms

// ---- Battery ----
{"battery_voltage", 0x0080, 1, U_WORD, 0.1f},
{"battery_current", 0x0081, 1, S_WORD, 0.1f},
{"battery_soc", 0x0084, 1, U_WORD, 0.1f},
{"battery_power", 0x0085, 1, S_WORD, 1.0f},
{"battery_neg_voltage", 0x0082, 1, S_WORD, 0.1f},
{"battery_neg_current", 0x0083, 1, S_WORD, 0.1f},

// ---- BMS ----
{"bms_voltage", 0x0088, 1, U_WORD, 0.1f},
{"bms_current", 0x0089, 1, S_WORD, 0.1f},
{"bms_soc", 0x008A, 1, U_WORD, 1.0f},
{"bms_temperature", 0x008B, 1, S_WORD, 1.0f},
{"bms_cv_point", 0x008C, 1, U_WORD, 0.1f},
{"bms_rated_capacity", 0x008D, 1, U_WORD, 0.1f},
{"bms_current_capacity", 0x008E, 1, U_WORD, 0.1f},
{"bms_connected", 0x008F, 1, U_WORD, 1.0f}, // !=0 -> connected
{"bms_connection_status", 0x0041, 1, U_WORD, 1.0f}, // 0 search 1 CAN 2 UART 3 remote
{"bms_failure_code", 0x0091, 1, U_WORD, 1.0f},
{"bms_alarm_code", 0x0092, 1, U_WORD, 1.0f},

Там два блоки регістрів один по акб один по bms

// ---- Battery ----
{"battery_voltage", 0x0080, 1, U_WORD, 0.1f},
{"battery_current", 0x0081, 1, S_WORD, 0.1f},
{"battery_soc", 0x0084, 1, U_WORD, 0.1f},
{"battery_power", 0x0085, 1, S_WORD, 1.0f},
{"battery_neg_voltage", 0x0082, 1, S_WORD, 0.1f},
{"battery_neg_current", 0x0083, 1, S_WORD, 0.1f},

// ---- BMS ----
{"bms_voltage", 0x0088, 1, U_WORD, 0.1f},
{"bms_current", 0x0089, 1, S_WORD, 0.1f},
{"bms_soc", 0x008A, 1, U_WORD, 1.0f},
{"bms_temperature", 0x008B, 1, S_WORD, 1.0f},
{"bms_cv_point", 0x008C, 1, U_WORD, 0.1f},
{"bms_rated_capacity", 0x008D, 1, U_WORD, 0.1f},
{"bms_current_capacity", 0x008E, 1, U_WORD, 0.1f},
{"bms_connected", 0x008F, 1, U_WORD, 1.0f}, // !=0 -> connected
{"bms_connection_status", 0x0041, 1, U_WORD, 1.0f}, // 0 search 1 CAN 2 UART 3 remote
{"bms_failure_code", 0x0091, 1, U_WORD, 1.0f},
{"bms_alarm_code", 0x0092, 1, U_WORD, 1.0f},
Це тягне за інвертора чи по блютуз до бмс? У вас БМС на зв'язку з інвертором?

Це тягне за інвертора чи по блютуз до бмс? У вас БМС на зв'язку з інвертором?
В мене і бмс і інвертор підключені до розумного будинку. Дві окремі esp.
Якщо у вас буде підключення акб до інвертора по шнурку, у вас буде доступна інфа з обидвох блоків. Той блок що BMS , видає ту інформацію яку отримує від bms по шнурку, тобто реальна інформація від bms.
Так як в мене немає підключення по шнурку, то я той блок взагалі не читаю.

Інфу по bms отримую з іншого esp

В мене і бмс і інвертор підключені до розумного будинку. Дві окремі esp.
Якщо у вас буде підключення акб до інвертора по шнурку, у вас буде доступна інфа з обидвох блоків. Той блок що BMS , видає ту інформацію яку отримує від bms по шнурку, тобто реальна інформація від bms.
Так як в мене немає підключення по шнурку, то я той блок взагалі не читаю.

Інфу по bms отримую з іншого esp
В одразу працювати цей esp32 та заводський можуть? З одного роз'єму, паралельно?

Назад
Угорі