Питання по інвертору Anern FGI-S5000

пост 494:
акумулятор Volt Polska 120Ah 24V BMS не smart, налаштування в інверторі bulk 28V, float 26V, струм зарядки 50А
відео, як з charging переходить в float . Струми мінімальні з переходом в нульове значення. Якщо далі так залишається в очікуванні,
то 0-0,1А

у мене bulk і float 27,8 та 26 відповідно, CNG та CNG2 від 46 до 51град., PV та INV від 36 до 39град. зараз так тримається температура дані з додатку. АКБ ферумфосфат 24v 100Ah
Те що 26В встановили це ви практично вимкнули float. Так само він веде себе і при комунікації з БМС.

якщо це дійсно так, то мені саме і потрібно було, щоб в режимі float він не ганяв кулера та не споживав без навантаження в середньому 200-250Вт,
доречі, тут вже писали, не пам'ятаю хто саме, що для ферумних батарей режим float не потрібен, бо є BMS.

Були вже думки, що доведеться батарею з ком. портами ставити

якщо це дійсно так, то мені саме і потрібно було, щоб в режимі float він не ганяв кулера та не споживав без навантаження в середньому 200-250Вт,
доречі, тут вже писали, не пам'ятаю хто саме, що для ферумних батарей режим float не потрібен, бо є BMS.

Були вже думки, що доведеться батарею з ком. портами ставити
нарешті прибув очікуваний акум , завтра доплачую і тестувати com порти.
Але зараз інвертор коли переходить у float, то яне бачу як споживає 200-250Вт без навантаження. У мене зі сторони 230В є пристрій-мультиметр і ніякого споживання при цьому не фіксується.
Якщо б споживання було зі сторони 24В, то практично таке ж споживання було б і на 230В. Це логічно, коли немає фотовольтаїки та навантаження 0. Я не можу пояснити цей показник у додатку.
Приїде до кінця тижня новий акум, буду дивитись, що і як.

То писав я. Чудово працює коли і булк, і флоат на 27.2В. Вище, не бачу сенсу задирати. Акб 8*280 + жека ...

То писав я. Чудово працює коли і булк, і флоат на 27.2В. Вище, не бачу сенсу задирати. Акб 8*280 + жека ...
Смисл є бо ваші комірки ніколи не виходять но номінальну ємність і постійно +- в розбалансу, бо балансир їх навіть не балансує толком. Правильно буде 28,2В і балансир від 3,44. Тоді і комірки в ємності.

Мені, на початках, дуже не подобався принцип подавати значення напруги на комірці. Ну, мол, є там 28,2 і від неї рахуємо в низ, чи догори. Але це було хибне представлення. Як написав Автор попереднього поста, тих напруг на комірці є кілька і до кожної у бмс є своє відношення. Для прикладу: булка -56.5 . Це на комірку 3.53. Балансир вмикається при 3,40. Плаваюче значення утримується на 54.1, що дорівнює 3.38 на одну банку.
Три роки роботи - розбаланс між комірками 0.002. Циклічність функцій зар.-розр. кожноденна із глибиною 80-40%.
Не щадіть залізо. Воно, як кінь, хоче доголяду, поваги і сили ( стосовно сили, не більше 30 на акум при зарядці і 50 при розряді на кожні 5 кіловат )
А там, як вітер ляже. Інфокабель не виправдав очікувань.

Останнє редагування:
Смисл є бо ваші комірки ніколи не виходять но номінальну ємність і постійно +- в розбалансу, бо балансир їх навіть не балансує толком. Правильно буде 28,2В і балансир від 3,44. Тоді і комірки в ємності.
Балансир, стоїть на більшу напругу, коли треба підкоригую. Розбаланс зараз 0.006В. Для чого його ганяти і садить акумулятор?

jnhbvfd

в тему не завантажується відео.

отримав акумулятор Anern-AN-LPB-N-24200 Npro, підключив до інвертора і почалась зарядка (відео)

В комплекті: Жовтий кабель комунікаціх з мітками (Inverter , Battary) , Чорний (без підписів).
Інстркувції, як підключитись до інвертора по кабелю комунікації НЕМАЄ.
Є лише інструкція монтажна, де нічого щодо порядку і налаштуваннь немає.
Не ризикнув тикати. В кого є досвід з таким підключенням, хотів би отримати від вас допомогу з порадою, як це виконати.
Бо тикати не дуже хочеться.
В неті також не знайшов. Взагалі з таким інтерфейсом акумулятора ...Npro відео не побачив.

Вкладення

• 02.jpg
    02.jpg
    219,1 Кб · Перегляди: 11
  • 16.jpg
    16.jpg
    326,4 Кб · Перегляди: 12
  • 15.jpg
    15.jpg
    398,7 Кб · Перегляди: 10
  • 14.jpg
    14.jpg
    288,7 Кб · Перегляди: 10
  • 13.jpg
    13.jpg
    154,6 Кб · Перегляди: 9
  • 12.jpg
    12.jpg
    171 Кб · Перегляди: 9
  • 11.jpg
    11.jpg
    172,8 Кб · Перегляди: 9
  • 10.jpg
    10.jpg
    164,1 Кб · Перегляди: 9
  • 08.jpg
    08.jpg
    259,3 Кб · Перегляди: 9
  • 07.jpg
    07.jpg
    263,9 Кб · Перегляди: 9
  • 06.jpg
    06.jpg
    179,8 Кб · Перегляди: 9
  • 05.jpg
    05.jpg
    310,6 Кб · Перегляди: 9
  • 04.jpg
    04.jpg
    217,3 Кб · Перегляди: 9
  • 03.jpg
    03.jpg
    258,1 Кб · Перегляди: 9
  • 01.jpg
    01.jpg
    200,2 Кб · Перегляди: 11
  • 09.jpg
    09.jpg
    206,8 Кб · Перегляди: 9
2 кабелі для комунікації.

Сьогодні вже кінець робочого дня, представник Anern також немає інструкції. А в Китаї вже ніч і вихідні до понеділка.
В кого, які роздуми про підключення?

Вкладення

• 20260627_191450.jpg
    20260627_191450.jpg
    1,5 Mб · Перегляди: 2
  • 20260627_191501.jpg
    20260627_191501.jpg
    1,2 Mб · Перегляди: 2
  • 20260627_191414.jpg
    20260627_191414.jpg
    1,7 Mб · Перегляди: 2
  • 20260627_191401.jpg
    20260627_191401.jpg
    1,1 Mб · Перегляди: 2
Які там роздуми. Все логічно baterry в батарею invertor в інвертор чорний для комунікації між батареями якщо дві і більше. Потім вибрати одинакові протоколи на інверторі і батареї і вибрати режим lifepo4 батареї. Повинно бути так.

Також розпіновку можна перевірити через інструкцію. Там вказано які піни бід CAN/rs485

То у вас скріни з екрану батареї чи то додаток до телефону?

Які там роздуми. Все логічно baterry в батарею invertor в інвертор чорний для комунікації між батареями якщо дві і більше. Потім вибрати одинакові протоколи на інверторі і батареї і вибрати режим lifepo4 батареї. Повинно бути так.
Дякую за поради, але виявилось зовсім по-іншому.

1. Без наявної інструкції щодо комунікації інвертора ANERN FGI-S5000 і акумулятора Anern-AN-LPB-N-24200 Npro і при наявності двох кабелів зв'язку виявилось , що кабель маркований INV і BAT виявився не для комунікації цих пристроїв.
Упродовж цілого дня, змінював протоколи зв'язку призводили до постійної помилки N56 BMS на інверторі.
В неті знайти щодо цієї комунікації не знайшов.
2. Сьогодні задзвонив , а потім і написав представнику Anern в Україні щодо проблем і про необхідність отримання від виробника інструкції. Він мені відразу надіслав відеоінструкцію, яку їм ще раніше надав виробник.
Відео відразу вказало на > You turned out to be mistaken. Жовтий кабель комунікації іде в комплекті для старіших серій інверторів та серії N
А Чорний кабель у якого розпіновка з обох кінців однакова і можна незалежно підключати між пристроями є саме для цієї комунікації.
Підключив, поставив протокол Pylontech і все працює.
3. Далі всю роботу взяв на себе акумуляторна BMS і змінила самостійно налаштування відповідно від характеристик акумулятора.
Зокрема, bulk і float 28,0V і змінити через налаштування інвертора неможливо (до цього на інверторі були виставлені 28 і 27,6). Зверніть увагу на характиристики акумулятора на бірці. (28,8 - float). Тобто, можна float з 28 В підняти до 28,8 , але нижче ні. Bulk автоматично стає як і float.
Заряд доходить до напруги 28В до float у цьому випадку і вимикається зарядка і якщо немає споживання, то починається розрядка хх інвертора . Тобто танців туди-сюди і нагріву інвертора від постійного float-bulk немає , а відповідно немає цих продувок.
Поки так коротко, завтра спробую все ще раз протестувати і зробити відео.
А поки що трохи скрінів з того що описав.
Якщо є питання і пропозиції пишіть, буду тестувати , бо стало цікаво. Заміна акумулятора перевертає все верх ногами.

ось коротке відео, в тему не завантажується, скинув в youtube

Вкладення

• settings 1_AEC Cloud.jpg
    settings 1_AEC Cloud.jpg
    332,2 Кб · Перегляди: 3
  • settings 2_AEC Cloud.jpg
    settings 2_AEC Cloud.jpg
    287,5 Кб · Перегляди: 3
  • settings 3_AEC Cloud.jpg
    settings 3_AEC Cloud.jpg
    314,7 Кб · Перегляди: 3
  • settings 4_AEC Cloud.jpg
    settings 4_AEC Cloud.jpg
    275,1 Кб · Перегляди: 4
  • дані акумулятора.jpg
    дані акумулятора.jpg
    326,4 Кб · Перегляди: 4
  • Жовтий провід 1.jpg
    Жовтий провід 1.jpg
    575,4 Кб · Перегляди: 4
  • Жовтий провід 2.jpg
    Жовтий провід 2.jpg
    482 Кб · Перегляди: 3
відеоінструкція комуніукації від виробника, яку надав мені представник в Україні

Вкладення

• Anern inverter + Anern battery.mp4
    10,1 Mб

Батарея акумуляторна ARUNA AN-LPB-N-24200, вик. N-PRO (25,6-200, 5120 Вт, BMS)​

витяг з опису цієї батареї ( Anern i Aruna відрізняються тільки назвою ):
  • Комунікаційні порти «АКБ-АКБ» надають можливість паралельного підключення до 15 акумуляторів даної серії для збільшення потужності системи
  • Комунікаційний порт «АКБ-ІНВ» забезпечує обмін даними між BMS та інвертором, дозволяючи останньому адаптивно регулювати параметри заряду та розряду з урахуванням поточного стану акумулятора, що сприяє збільшенню терміну його служби
  • Активна система балансування забезпечує ефективне вирівнювання напруги комірок акумулятора, сприяючи збільшенню строку його служби
  • Повний комплект кабелів для підключення: силові кабелі («+», «–»), кабель зв’язку (чорного кольору) (пряме з’єднання контактів) для інверторів ТМ «ARUNA» (SOLAR EVO, SOLAR FGI, SOLAR COM), а також кабель зв’язку (жовтого кольору) (роз’єм «ІНВ»: 1 – RS485-A, 2 – RS485-B. роз’єм «АКБ»: 7 – RS485-A, 8 – RS485-B) для підключення інверторів інших торгових марок

Назад
Угорі