Питання по інвертору Anern FGI-S5000

Вітаю. Як і обіцяв коротко опишу процес зв'язку via Bluetooth смартфона і BMS інвертора.
Зісканував QR код на бірці акуму, відразу з'явилось посилання, але перед інсталом додатка потрібна реєстрація з прив'язкою до email і банківської карти (як оплата за попередній вхід в систему). Для мене це дивно, і сказав до побачення.
На дальньому плані я побачив назву додатка BMS Meta, це стандартний додаток для комунікації.
З Play market без проблем стягнув, зареєструвався з кодом активації, який прийшов на email.
А далі , коли захотів увійти в налаштування , то попросило password. Саме, це і передбачала оплата на початку.
Звернувся до ШІ , отримав варіанти пароля входу в Налаштування. Жоден не підійшов, отримав сайт де за серійним номером згенерував
пароль, який включав букви. А в мене в додатку тільки висвітлюються цифри для введення.
Ще раз написав ШІ і мені пояснили, що мій серійний номер BMS включає букви, це означення для нових JK BMS (Jikong) і код доступу для Налаштувань треба отримати у розробника акумулятора за його серійним номером і номером BMS.
Випадково в неті на youtube побачив як янкі намагається зробити те ж саме і в процесі він сказав, що пароль доступу 888888.
Я ввів, вуаля.
Я зробив всі скріншоти щодо налаштувань , ось галерея для розгляду. Сам нічого ще не аналізував і не робив через брак часу

Вкладення

• BMS Meta.zip
    9,7 Mб · Перегляди: 10
  • .Налаштування BMS.xlsx
    20,6 Кб · Перегляди: 1
Останнє редагування:
Вже починається аналітика, я ще не дивився, а вже надіслали чому з новим акумом немає танців bulk-float.
На скріншоті видно струм 10А.
Charging Cut-off Current (струм відсічення заряду) — виставлено в налаштуваннях мінімальний струм при досягненні якого BMS автоматично припиняє процес заряджання акумулятора.
Змінив в налаштуваннях BMS на 5А.

Вкладення

• Знімок екрана (1331).png
    Знімок екрана (1331).png
    402,6 Кб · Перегляди: 21
Останнє редагування:
Підкажіть, у Aruna такий же зовнішній WiFi (типу флешкі), як і у Anern?
Інвертори повна копія між собою?

Підкажіть, у Aruna такий же зовнішній WiFi (типу флешкі), як і у Anern?
Інвертори повна копія між собою?
так, Aruna і виготовляють на Anern.
Ось інформація:
інвертори ARUNA є повними аналогами (або ОЕМ-копіями) інверторів бренду Anern.
Вони не є «підробкою», а виготовляються за класичною схемою індустрії електроніки:
  • Один завод-виробник: Китайська фабрика Guangzhou Anern Energy Technology випускає базові моделі інверторів Anern
  • OEM-брендування: Українська торгова марка ARUNA замовляє у цього ж виробника ті самі пристрої, але зі своїм логотипом та локалізованою інструкцією.
  • Ідентичність моделей: Ви можете помітити, що назви моделей часто збігаються до літери.
    Наприклад, інвертор Aruna Solar FGI-S6500/48 є копією Anern AN-FGI-S6500 48V, Aruna Solar FGI-S5000/24 є копією Anern AN-FGI-S5000 24V, а Aruna Solar AN-SCI-EVO-4200 повністю дублює Anern SCI-EVO-4200. Вони мають однаковий дизайн корпусу, ідентичні плати, прошивку, меню налаштувань та технічні характеристики.
Головна перевага купівлі пристрою під українським брендом ARUNA — наявність офіційної локальної гарантії, сервісного обслуговування в Україні та адаптованої документації.

Вкладення

• 0-02-05-b355780fabb443d7319401c6691a609eb391f89306f7ab875c9cd6e66b751d1e_c66ce4094cf49603.jpg
    0-02-05-b355780fabb443d7319401c6691a609eb391f89306f7ab875c9cd6e66b751d1e_c66ce4094cf49603.jpg
    83,1 Кб · Перегляди: 7

один з учасників теми yurets12 спілкувався з розробникам і через деякий час все владналось . Покази температури відновлено​

а ось і доповнення до пост 541- налаштування BMS , які можна виконувати-змінювати через комунікацію по Bluetooth між BMS акумулятора і смартфоном

Вкладення

• .Налаштування BMS.xlsx
    20,6 Кб · Перегляди: 10
Вітаю, придбав собі fgi-s5000 + АКБ EVE130а bmsJK B1A20S15P на заміну konner&sohnen ks 3000ps(щось схоже на must PV18-3224 об'єднане з АКБ lifepo4 на 125 ампер в одному корпусі)
Перечитав всю гілку і розумію якщо немає зв'язку інвертора з bms то в меню інвертора в п.20 напруга CV 28 вольт п.21 float теж 28 вольт щоб bms батареї сама керувала зарядом
Я в цій темі новачок, тільки починаю вивчати процес тому підкажіть як краще налаштувати
Дякую

якщо немає зв'язку інвертора з bms то в меню інвертора в п.20 напруга CV 28 вольт п.21 float теж 28 вольт щоб bms батареї сама керувала зарядом
Якщо немає зв'язку то бмс не керує ніяк.
бмс працює як запобіжник.
Ця бмс без can та rs485 (?) - інвертор треба налаштувати по напрузі.

Якщо немає зв'язку то бмс не керує ніяк.
бмс працює як запобіжник.
Ця бмс без can та rs485 (?) - інвертор треба налаштувати по напрузі.
В бмс є порт can та rs485 але немає адаптера, знайшов на промі ось такий але там під замовлення треба чекати

Вкладення

• 20260707_103543.jpg
    20260707_103543.jpg
    1,6 Mб · Перегляди: 16
  • Screenshot_20260707_103856_Prom.jpg
    Screenshot_20260707_103856_Prom.jpg
    520 Кб · Перегляди: 16
Якщо бмс працює як запобіжник тоді як діють її налаштування які доступні в додатку телефону по блютузу

Ну то розберіться як вони діють...

Якщо бмс працює як запобіжник тоді як діють її налаштування які доступні в додатку телефону по блютузу
- по Bluetooth комунікація здійснюється між розумною smart BMS акумулятора і додатком BMS Meta на смартфоні.
Таким чином, увійшовши в налаштування розумної BMS акумулятора можна вносити відповідні зміни. (пост 547) - все описано.
- по мережі можна здійснювати комунікацію з інвертором (з wi fi адаптером), використовуючи на смартфоні додаток AEC Cloud

Все просто і доступно

а як оцінити фразу "не так швидко", прошу зорінтувати в часі,хоч приблизно. Дякую. Якщо треба ще щось від виробника, то сміло можна запитати, чи попросити.
Додав підтримку такого протоколу для Вампіра SV705 https://greenpowertalk.tech/threads...r-roboti-kitajskix-invertoriv.1698/post-50869. Вже протестували на новому Jsdsolar. З Anern FGI теж має працювати. Для версії без внутрішнього даталогеру зовнішнішній сигнал +5В не треба подавати.

Минулопонад 2 місяці користування інвертором, і 2 тижні з новим акумулятором. Все досить легко налагодилось, тому спробую описати про це в одному з наступних постів. А зараз трохи роздумів і теорії, виходячи зі своїх міркувань та деякого досвіду.
Намагався описати так, щоб було цікаво прочитати.

Вкладення

• LiFePO4 24V.zip
    2,5 Mб · Перегляди: 12
Останнє редагування:
Покращив якість фото внутрішньої будови інвертора, які отримав від [B]yurets12[/B] (інвертор з Алі без пломби, відповідно можна відкрити кришку без втрати гарантії , зробити фото) та додав маркування і короткий опис окремих елементів.
Файли великі, тому розділив на 4 частини

Вкладення

• 1.zip
    16,8 Mб · Перегляди: 0
  • 2.zip
    14,5 Mб · Перегляди: 0
  • 3.zip
    11,3 Mб · Перегляди: 0
  • 4.zip
    11,5 Mб · Перегляди: 0
Посібник користувача інвертора ANERN FGI-S5000 , щоб довго не шукати в темі для нових власників

Вкладення

• .Посібник користувача_anern FGI-S5000_user manual.zip
    8,2 Mб · Перегляди: 2
Доброго времени суток, подскажите пожалуйста почитал тему но чет запутался. В планах купить такой инвертор на замену аненджи 4.2 - так как редно но бывает что в пике я его перегружаю. Что интересуте это его шум, как он сейчас работает с ХА и нормально ли конектится с бмс жк ? На аненджи у меня бмс подключена через переходник юарта по протоколу пилона и норм все и стандартный логер его прошит под ХА

Доброго времени суток, подскажите пожалуйста почитал тему но чет запутался. В планах купить такой инвертор на замену аненджи 4.2 - так как редно но бывает что в пике я его перегружаю. Что интересуте это его шум, как он сейчас работает с ХА и нормально ли конектится с бмс жк ? На аненджи у меня бмс подключена через переходник юарта по протоколу пилона и норм все и стандартный логер его прошит под ХА
Може подивитись в бік 48В. Бо чесно кажучи гоняти 24В на навантажені за 4кВт якось не дуже. Хоча цей інвертор тримає 4,5кВт, перевіряв особисто, але не довго. По шуму до 2кВт майже не чути але якщо буде більше то гуде нормально. І якщо у вас будуть пускові струми більше чим 100А по батареї то теж буде вмикати вентилятори на всю. У мене від морозильної камери таке було. Доречі вона зламалася ( то були її придсмерьні потуги (( купив нову з інверторним управлінням компресора. Тепер тишина і немає продувок при пучках. До ХА наче можна під'єднати, є проект на гітхаб, там навіть в заводському логері є якась інтеграція, але як працює хз

Може подивитись в бік 48В. Бо чесно кажучи гоняти 24В на навантажені за 4кВт якось не дуже. Хоча цей інвертор тримає 4,5кВт, перевіряв особисто, але не довго. По шуму до 2кВт майже не чути але якщо буде більше то гуде нормально. І якщо у вас будуть пускові струми більше чим 100А по батареї то теж буде вмикати вентилятори на всю. У мене від морозильної камери таке було. Доречі вона зламалася ( то були її придсмерьні потуги (( купив нову з інверторним управлінням компресора. Тепер тишина і немає продувок при пучках. До ХА наче можна під'єднати, є проект на гітхаб, там навіть в заводському логері є якась інтеграція, але як працює хз
Я думал о 48в, но мне для квартиры за глаза 24в ну и цена вопроса или инвертор заменить или всю сборку наново. Так как батарейка у меня на 314 ячейках и по батареи мне хватает, просто бывает такое что работает пк и стиралка и включили микроволновку на 1-2 мин и все потухло, если без пк то все ок и без проблем такой пик работает. У меня в даный момент все подвязано под ночьной тариф через ХА, например мне аненджи при 60а заряда ночью не мешает, если шум такой же или меньше то вообще красота.

Назад
Угорі