Питання по інвертору Anern FGI-S5000

Поділюся свіоїм "пердолінгом". Намагався с заводського логера витягнути прошивку - не вийшло, шити щось по верх не дуже було цікаво без бекапа. Так, як в наявності був логер виносний від аненджі який раніше був прошитий під ХА взяв його прошивку за основу і також дякую велике за старання gamester - його файли на github, та файл INV-Modbus地址表3KU(外发)V1.20.xlsx. Від логера був відпаяний розьем db9 і підпаяний юсб шнурок - на виході юсб з інвертора у нас в наявності 5в, рх та тх 232. Як результат логер читає инвертор, дає змогу вносити корективи в його налаштування, залишилось дещо допрацювати з відображенням деякіх показів. Фото самого логера в середині. Все це можно булоб замінити на есп32(або подібні) та MAX3232 - але не було такого в наявності. Зарад відображає 71 обьект, але потрібно буде ще додати моніторинг другого виходу та налаштування віддачи в мережу.
Покажіть скрін які параметри відображає.

Покажіть скрін які параметри відображає.
Поки так, завтра буду пробувати додати ще. Не вистачає зміни протоколів роботи бмс, другого виходу та віддачі. Це те що поки бачу. Логер має такий вигляд на даний час, можно булоб дещо охайніше, але рука нормально ще не працює.

Вкладення

• ZIP-папка.zip
    239,2 Кб · Перегляди: 13
  • 5447372378494146780.jpg
    5447372378494146780.jpg
    1,2 Mб · Перегляди: 12
Всім привіт! Ця тема почалася з питання, що інвертор не видає струм при заряді більше 10А... А в мене інша проблема: під'єднавши інвертор і акумулятор Aruna 24200, BMS поставила максимальний струм заряду 160А, і цей струм не змінити -photo_5469743020598041114_y.jpg BMS повертає це налаштування назад. У мене стоїть сонячне поле на 2,7 кВт, і от коли воно видає 2,4 кВт та немає потужних споживачів, усю цю енергію інвертор «запихає» в акум струмом 80А... Я планую розширити сонячне поле до 4 кВт... У такому разі струм заряду буде більше 0,5C, чого б не дуже хотілося. Може, хтось змінював налаштування BMS, щоб змінити цей параметр максимального струму заряду?

я вже писав, що в цьому акумі Aruna в прошивці BMS прописано, що макс. струм сумарного заряджання 160А. Змінити налаштування BMS у додатку BMS Meta по bluetooth у смартфоні не зможете, незважаючи на велику кількість можливих регулювань

Якщо з'єднати BMS акума з комп'ютером по шнурку ), то це можна змінити.
Для акума мобільний додаток по Bluetooth показує лише приблизно 30–40 % інформації.

Через ПК можна побачити практично все:

реальну кількість циклів доступних, а не лише використаних циклів як в додатку, залишкову ємність,
SOH, Factory Capacity, Design Capacity, Full Charge Capacity
історію аварій, мінімальні та максимальні температури
журнал подій
внутрішній опір, калібрування струму
дату виробництва, серійний номер BMS
версію контролера, кількість балансувань
EEPROM
Зробити зміну налаштувань, в т.ч. струм заряджання

кабель для з'єднання:
USB-RS232 RJ12 або USB-TTL і перехідник RJ12.
Я це планую зробити , але трохи згодом

Якщо у вашого акумулятора макс. струм зарядки 200А, то для нього 100-120А не є на межі.
Я розумію, що ви хочете самостійно налаштовувати струм заряджання в BMS. Для так званого розширеного регулювання
advanced потрібно встановити програму на компі і з'єднатись по шнурку з BMS

Може розряду? Я вже писав раніше, бмс не керує зарядом, вона тільки дає команду відключити заряд при перевищені струму, і про завершення заряду якщо є зв'язок. Струм задається в інверторі

Я задаю максимальний струм заряду в інверторі, а він знову збрасується до 160А. і це лише коли є зєднання з БМС. Але дає виставити струм заряду від мережі. Дивно якось зроблено.....

Може розряду? Я вже писав раніше, бмс не керує зарядом, вона тільки дає команду відключити заряд при перевищені струму, і про завершення заряду якщо є зв'язок. Струм задається в інверторі
в налаштуваннях інвертора п. 6 Струм зарядки від електромережі регулюється в інверторі
п. 7. Максимальний струм зарядки (сумарний від електромережі та фотовольтаїки) є встановлений на макс. позначці - 160А і не регулюється при роботі з цим акумулятором.
Автор запитання, не хоче щоб коли він доставить ще сонячні панелі, струм заряджання акумулятора був відразу максимальним 160А, якщо він таким буде . Але цього він ще не перевіряв, це лише якщо ...

ще трошки, якщо в інверторі, або в додатку AEC Cloud поставити в п. 7 замість 160А наприклад 100А, чи 80А, то це налаштування не зафіксується і буде 160А . І це саме при роботі з цим акумулятором і комунікації.
Якщо перейти в інверторі з режиму FEL в USE _ , то все можна змінити.
Я цей акумулятор підключав до попереднього інвертора Must і в режимі FEL все було аналогічно.
Тому, я уточнював, що для того щоб можна було налаштовувати сумарний струм зарядки, потрібно перейти в advanced налаштування BMS акумулятора шляхом приєднання акума до компа з відповідною програмою. Тоді можливість налаштувань зростає в 2,5 рази.

А де брати цю програму? для налаштування? Сьогодні в нас похолодало, то панелі віддали все згідно своїх ТТХ, і струм заряду був 83А, то ж я впевнений що при наявності більшого поля, струм перевалить за 100А "це і до бабки не ходи".

вона є доступна в неті, програма для ПК називається BMS Tool (PC BMS software). Треба лише вибрати версію BMS Tool, сумісну з BMS акумулятора.
Оскільки в акумі BMS платформи PACE Electronics, то навіть краще буде PC-програма PACE BMS Tool / PBMS Tool.
Версії: PACE BMS Tool V2.0.3
PACE BMS Tool HS1.06
PBMS Tools V2.5
Я писав, що буду це пробувати , але пізніше

якщо струм перевалить за 100А, тобто коли , ще не встановлене, поле 4 кВт без жодного навантаження інвертора почне заряджати акум, то
при максимально допустимому 160А це не є критично. В інверторі є відповідні захисти.
Я розумію вашу логіку мислення, що якщо я маю 4 кВт сонця і все воно доступне на 100% , то нехай зарядка буде лише струмом 80А і не більше, а вся решта доступна потужність не буде використовуватись. А коли сонце не 100% виробляє, тоді з 4 кВт буде більше заходити , ніж з 2,5 кВт сонця.

Останнє редагування:
Назад
Угорі