Погані та добрі інвертори. Рейтинг!

на тиристорах не может быть дво направленным.
будь який трансформаторний стаб є двонаправлений, релейний чи тиристорний чи симісторний по барабану, там струм проходить в обидві сторони але ця тема не про це, не двонаправлений тіки стаб типу онлайн

Останнє редагування:
Що ви маєте на увазі? Графік з моніторинга можете заскрінити?
Я маю на увазі те , що при зарядженому акумуляторі на 100 відсотків , коли зявляється ріст навантаження (скажімо ввімкнувся чайник), то відбувається наступне. Кілька секунд електрика береться з мережі, далі іде розряд акумулятора , плавно зменьшується струм з мережі та росте з батареї, далі росте виробництво з сонячних панелей , використання мережі припиняється. Подія короткочасна і на моніторінгу не відображається. Можу дочекатись сонячного дня і зробити фото.

будь який трансформаторний стаб є двонаправлений, релейний чи тирісторний чи симісторний по барабану, там струм проходить в обидві сторони але ця тема не про це, не двонаправлений тіки стаб типу онлайн
Я маю на увазі те , що при зарядженому акумуляторі на 100 відсотків , коли зявляється ріст навантаження (скажімо ввімкнувся чайник), то відбувається наступне. Кілька секунд електрика береться з мережі, далі іде розряд акумулятора , плавно зменьшується струм з мережі та росте з батареї, далі росте виробництво з сонячних панелей , використання мережі припиняється. Подія короткочасна і на моніторінгу не відображається. Можу дочекатись сонячного дня і зробити фото.
Так это будет только летом. С ноября по конец января у нас, например, солнце было раза 3-4.

Отут, якщо можна, хотілося би більш розгорнутого тексту. Бо цікаво ))
1) Розділ на Backup & load Ідея звичайно цікава але коли в мене зявився Deye то розділити таких споживачів уже важко. Навіть як допустити що вони всі на одному автоматі в щитку і сам інвертор можна поставити зовсім поряд , то потрібно зробити наступне
а) поставити перед автоматом датчик що виявляє наявність та напрям струму ( в документації він як СТ позначається.)
б)до вихода того автомата завести вхідний дріт інвертора
в)На вихід deye повісити всі інші автомати та ПЗВ.
В першому наближенні лінія load лишиється без ПЗВ. Якщо до щитка добратись важко і можна приєднати інвертор як ще одного споживача, то дріт мусить мусить мати досить квадратів , щоб витримати струм який інвертор може споживати. Звичайно дифавтомат потрібно зняти , його вибє зразу і споживачі на load будуть без нього .
2) Проблема зі стабілізаторами. Тут розписуватись не буду. Пристрій вимогливий до стабілізаторів. (мій старий 7квт стоїтьЮ дорого не продаси , дешево не продам)
3) Smart load В якості такого навантаження був використаний бойлер в літній кухні. Літо сад город , гаряча вода потрібна. Працює воду гріє . настали хмарні дні. Гріти перестало . перемкнув в звичайну розетку. Поперемикав трохи і перестав.
Думаю досить.
Може я дуже помиляюсь , але Deye чимось нагадує Iphone. принаймі власниками та продавцями.

1) Розділ на Backup & load Ідея звичайно цікава але коли в мене зявився Deye то розділити таких споживачів уже важко. Навіть як допустити що вони всі на одному автоматі в щитку і сам інвертор можна поставити зовсім поряд , то потрібно зробити наступне
а) поставити перед автоматом датчик що виявляє наявність та напрям струму ( в документації він як СТ позначається.)
б)до вихода того автомата завести вхідний дріт інвертора
в)На вихід deye повісити всі інші автомати та ПЗВ.
В першому наближенні лінія load лишиється без ПЗВ. Якщо до щитка добратись важко і можна приєднати інвертор як ще одного споживача, то дріт мусить мусить мати досить квадратів , щоб витримати струм який інвертор може споживати. Звичайно дифавтомат потрібно зняти , його вибє зразу і споживачі на load будуть без нього .
2) Проблема зі стабілізаторами. Тут розписуватись не буду. Пристрій вимогливий до стабілізаторів. (мій старий 7квт стоїтьЮ дорого не продаси , дешево не продам)
3) Smart load В якості такого навантаження був використаний бойлер в літній кухні. Літо сад город , гаряча вода потрібна. Працює воду гріє . настали хмарні дні. Гріти перестало . перемкнув в звичайну розетку. Поперемикав трохи і перестав.
Думаю досить.
Може я дуже помиляюсь , але Deye чимось нагадує Iphone. принаймі власниками та продавцями.
А почему бы не греть и бойлер днем от АКБ или солнца, а ночью только заряжать АКБ, если есть необходимость?

Інвертор “Daxtromn AGH-6.2KW-PRO” - повне лайно. Згорів через 2 неділі активного використання. Сталося це, за мінімального навантаження (100-150 вт) та перемиканні режимів інвертора з SBU на SUB. Тобто програмне забезпечення настільки криве, що не синхронізувало генерацію від аккумулятора зі струмом який зайшов з мережі. Хоч автомати і спрацювали, але здохло це “чудо” бистріше за автоматику. В результаті КЗ по всім входам і вихід з ладу, окрім інвертора, ще й BMS одного з акумів.

Звертався у підтримку Daxtromn Power з приводу гарантії, але там морозяться та імітують повний ігнор що, в свою чергу, підтверджує тезу що “12 months warranty” це просто фейк.

Звісно діло кожного, але я для себе вирішив більше з “продуктами” компанії Daxtromn Power не зв’язуватися - це пуста трата грошей і часу.
Полностью поддерживаю Вас. Купил 2, один сгорел сразу. Отправил оба назад китайцам. Вернули все деньги, а через пару месяцев назад приехали и оба инвертора. Пришлось оплатить только обратную доставку.

Можу дочекатись сонячного дня і зробити фото.
Не треба, я спочатку не так зрозумів. Я на короткочасні перехідні процеси не звертаю уваги. Кількість енергії в них мізерна.

:D Є таке, згоден. Це просто непогані інвертори та й годі.

А почему бы не греть и бойлер днем от АКБ или солнца, а ночью только заряжать АКБ, если есть необходимость?
можна. зразу і контакти smart load залити епоксідкою бо вони точно непотрібні.
Інсталяторам , я згодний пристрій прекрасний. Але перевантажений.

Гібридний інвертор PowMr 6.2KW
Зарекомендував себе добре, В режимі SBU працює тихо, а в інших доволі шумний (при заряді АКБ шумний в будь-яких режимах!) тому краще встановлювати в окремому приміщені.
Може працювати без АКБ або без панелей, доволі універсальний, однак бажано, щоб були і АКБ і сонячні панелі, тоді досягається максимальна автономія пристрою.
Також перевагою є широкий діапазон напруги від сонячного поля
Переглянути вкладення 3961
Онлайн моніторинг працює добре тому раджу брати з Wi-Fi модулем
Також До переваг можна віднести одну з найнижчих цін та багато гарних оглядів на YouTube, а також відео по ремонту.
Отже якщо ви хочете долучитись до зеленої енергетики, але не бажаєте витрачати багато грошей то це ідеальний варіант. Ціна - якість
Важко підібрати панелі під нього на два поля це є якийсь геморой

Важко підібрати панелі під нього на два поля це є якийсь геморой
Так в нього всього один PV вход, сильно не розгуляєшся.
Тільки ставити впаралель два однакових поля Схід-Захід. Так там не так і важко підбирати.

Так в нього всього один PV вход, сильно не розгуляєшся.
Тільки ставити впаралель два однакових поля Схід-Захід. Так там не так і важко підбирати.
А я що говорю.На два поля якраз і важко панелі найти тому що інвестор тільки на 22 ампера.

А я що говорю.На два поля якраз і важко панелі найти тому що інвестор тільки на 22 ампера.
Річ у тім, що в такій конфігурації там ніколи не буде струму х2. І чим крутіший дах, тим менший буде піковий струм.
Для приклада в мене зараз два поля з 13А панелей стоять Схід-Захід на інверторі, в якого максимальний струм 15А. Кут даху біля 45градусів. Так от, навіть зараз, коли сонце максимально в зениті, сумарний струм ніколи не перевищує 14А.
Сенс панелей Схід-Захід в тому, що вони "розтягують сонячний день", але пікова генерація в них суттєво менша.
В мене два однакові поля 3.2кВт. Одне на Південь, ефективно працює десь з 9:00 до 16:00. А друге таке саме поле поділене навпіл стоїть Схід-Захід. Зараз воно в 7:00 вже дає 1кВт, в обід 1,7кВт, в 19:00 все ще дає 1кВт...
А ще мені сподобалося як таке поле Схід-Захід працює в похмурі дні. Наприклад коли південне поле дає при такій погоді 300Вт, то це поле може видати і 450Вт. Нагадаю, що панелі і там, і там абсолютно однакові.

Річ у тім, що в такій конфігурації там ніколи не буде струму х2. І чим крутіший дах, тим менший буде піковий струм.
Для приклада в мене зараз два поля з 13А панелей стоять Схід-Захід на інверторі, в якого максимальний струм 15А. Кут даху біля 45градусів. Так от, навіть зараз, коли сонце максимально в зениті, сумарний струм ніколи не перевищує 14А.
Сенс панелей Схід-Захід в тому, що вони "розтягують сонячний день", але пікова генерація в них суттєво менша.
В мене два однакові поля 3.2кВт. Одне на Південь, ефективно працює десь з 9:00 до 16:00. А друге таке саме поле поділене навпіл стоїть Схід-Захід. Зараз воно в 7:00 вже дає 1кВт, в обід 1,7кВт, в 19:00 все ще дає 1кВт...
А ще мені сподобалося як таке поле Схід-Захід працює в похмурі дні. Наприклад коли південне поле дає при такій погоді 300Вт, то це поле може видати і 450Вт. Нагадаю, що панелі і там, і там абсолютно однакові.

Вкладення

• IMG_20250607_160911_aa21f360-b52c-4542-a7d2-be206f27780b.jpg
    IMG_20250607_160911_aa21f360-b52c-4542-a7d2-be206f27780b.jpg
    3,2 Mб · Перегляди: 9
Яка в Вас марка панелей і як мені оптимально на цей інвестор накинути.Можливі напрямки південь-захід або схід-південь-захід в обмеженому просторі по сході?За відповідь дуже дякую.

Яка в Вас марка панелей і як мені оптимально на цей інвестор накинути.Можливі напрямки південь-захід або схід-південь-захід в обмеженому просторі по сході?За відповідь дуже дякую.
В мене панелі Raisen 400Вт, я трохи помилився, вони 11А по паспорту. В вашому випадку, я думаю, можна з будь яких сучасних панелей комбінувати. Вони мають струм не більше 15А. Треба просто розуміти, що різнонаправлені стрінги ніколи не дають максимальний паспортний струм, бо тут сонце ніколи не буде світити одночасно перпендікулярно на всі панелі. Другий постулат - такі паралельні стрінги мають бути однаковими по кількості панелей. А далі вже іде "шкільна геометрія", треба дивитись на спеціальних сайтах що будуть давати панелі з вашими конкретними кутами даху при різних положеннях сонця протягом року. Максимальний сумарний струм буде коли сонце знаходиться умовно посередені між різнонаправленими стрінгами. Для напрямків Схід-Захід це буде в обід. От і подивіться який максимальний струм протягом року там буде в цей час для одного стрінгу. І помножте цю цифру на 2. Струм потрібно буде вирахувати через потужність, бо ті сайти дадуть саме її.
Ще додам. Замість спеціальних сайтів просто дайте цю задачу ChatGPT, думаю він все прекрасно порахує для ваших конкретних умов і дасть рекомендації.

Останнє редагування:
Тобто у вас 8 панелей південь і 8 панелей схід-захід.Я правильно порахував?

Назад
Угорі