Погані та добрі інвертори. Рейтинг!

Поправлю вас:не інвекторі а полі.Інвектор один
Я пишу про свою систему. В мене два інвертори.
Я порівнював роботу однакової кількості однакових панелей, які по різному розташовані і по різному включені.

В вашому випадку, коли Ви хочете все чипляти на одни вхід, кількість панелей в різних полях має бути однаковою. Як наприклад в мене на другому інверторі 2х4.

В связи с тем что у Маста уже нет серии VHM, ,что до 80а на вход мппт хочу взять что то подобное. Надо 5квт инвертор , хочу два поля панелей. ТЕ надо низковольтный инвертор чтоб вход мппт с низкий вольтаж, но высокий ампераж.

до речі, а чтого нема окремої теми про масти? та і щось мало інфи по ним в плані болячок чи ще щось...

до речі, а чтого нема окремої теми про масти? та і щось мало інфи по ним в плані болячок чи ще щось...
Знаю 5 инверторов, все работают нормально, думал взять ещё один для знакомых, но той серии что подходит нет, только БУ, но это точно лотерея.

Я раніше висловлював думку що було б добре розділити загальну тему про інвертори хоча б на 5...6 підрозділів відповідно до марок інверторів, щоб не було вінігрету, але пропозиція чомусь не була почута:(

• Like
Реакції: BB3
Я раніше висловлював думку що було б добре розділити загальну тему про інвертори хоча б на 5...6 підрозділів відповідно до марок інверторів, щоб не було вінігрету, але пропозиція чомусь не була почута:(
хто заважає? створіть тему про відповідну модель маста.

питання було про тему маста де різні моделі обговорюють, ак то є у деї, люкса, та інших китаців...
яка різниця, створіть загальну тему для маста, це любий може. Закріпіть в шапці корисні мануали інструкції ПО і так далі.

Останнє редагування:
EDECOA 4.2 Квт 24В - серед бюджету саме краще для 24В
Хтів би уточнити - про яку саме модель казали!?
У EDECO зараз продаються (на Алі) 2 різні моделі на 4.2 kW (24в):

1) EM-402A (напевно, попередня модель та, я так підозрюю, що саме її Ви мали на увазі і про неї є відос(и) на Youtube)
EM-402A.JPG

2) EG-422B (схоже, що це нова модель), яка ще й без акб може працювати, судячи по картинці та має 2 виходи...)
EG-422B.jpgEG-422B_wb.JPG

P.S. Доречі, можливо комусь буде цікаво, Manul на нову модель:

Вкладення

• EG-624B_EG-422B_EN_conv_1.pdf
    7,7 Mб · Перегляди: 0
на інверторі, в якого максимальний струм 15А
Я вибачаюсь, в темі "сонця" я новачок, але Закон Ома ще трохи пам'ятаю...
Про які вхідні токи інверторів доволі часто пишуть!? :rolleyes:
Я чомусь завжди вважав, що для входу інвертора важлива тільки НАПРУГА (з панелей/АКБ, чи б/ж), а струм він (інвертор) візьме сам скільки зможе/потрібно... А на самих інверторах (збоку, на етикетках) майже завжди вказують тільки граничну НАПРУГУ...
Поясніть, Будь Ласка, у чому я помиляюсь!

Я вибачаюсь, в темі "сонця" я новачок, але Закон Ома ще трохи пам'ятаю...
Про які вхідні токи інверторів доволі часто пишуть!? :rolleyes:
Я чомусь завжди вважав, що для входу інвертора важлива тільки НАПРУГА (з панелей/АКБ, чи б/ж), а струм він (інвертор) візьме сам скільки зможе/потрібно... А на самих інверторах (збоку, на етикетках) майже завжди вказують тільки граничну НАПРУГУ...
Поясніть, Будь Ласка, у чому я помиляюсь!
Теоретично це так. Але для багатьох інверторів в мануалі вказують і максимальний струм.
А практично це треба враховувати в такому плані, що для інвертора зі струмом 15А є сенс ставити тільки один стрінг сучасних панелей, якщо вони в одній площині. А для інвертора зі струмом 27А можна і два паралельних стрінги.

До речі, сьогодні були деякі неполадки, лазив лагодив, заразом з кліщами поміряв струми на своїх полях схід-захід. Так от, о 8:00 струм на східному полі був 9.5А, на західному 0.7А, сумарний 10.2А. Поля запаралелені без діодів. Тобто поле, яке було повністю в тіні давало саме невеличку генерацію, а не споживання, як тут хтось боявся.

Тобто поле, яке було повністю в тіні давало саме невеличку генерацію, а не споживання, як тут хтось боявся.
Воно буде споживати тільки як що його чимось накрити (т.е. на ньому не буде напруги и взагалі ніякої генерації)
У себе зимою спостерігав таку картину коли один стрінг був під снігом, інвертор на ньому показував -0.1 А

Воно буде споживати тільки як що його чимось накрити (т.е. на ньому не буде напруги и взагалі ніякої генерації)
У себе зимою спостерігав таку картину коли один стрінг був під снігом, інвертор на ньому показував -0.1 А
Ну взимку таке буде тільки на користь. Східний стрінг почистив, а західний воно саме підрозтопить і сніг з'їде. Перевірю :) В мене якраз східний легкодоступний, а західний не дуже, бо на межі з сусідом.

• Like
практично це треба враховувати в такому плані, що для інвертора зі струмом 15А є сенс ставити тільки один стрінг
Чим це обгрунтовано?
Закон Ома трактує, м'яко кажучи, інакше - тому і зацікавило це питання...

Приклад: якщо для тестування інвертора (а гріди, взагалі, так гоняють уночі), на PV-вхід, підключається акб (необхідної НАПРУГИ), як тоді обмежувати струм!? (а головне - для чого?)

Надайте, будь ласка, посилання на обговорення "проблем", викликаних підключенням стрингів з більшою потужністю (по струму)...
Буду вдячний.

☝️ на цю тему... (почитав коментарі - напевно, Ом у домовині перевертається)

для багатьох інверторів в мануалі вказують і максимальний струм.
Я бачив, і скоріше за все, це скільки МОЖЕ ВЗЯТИ сам інвертор!? (решту просто не зможе взяти - "зріже")
Цей показник вказується (знову ж, скоріш за все) для коректного розрахунку необхідного сонячного поля, для максимального виробітку !(?)

Останнє редагування:
Я бачив, і скоріше за все, це скільки МОЖЕ ВЗЯТИ сам інвертор!? (решту просто не зможе взяти - "зріже")
Цей показник вказується (знову ж, скоріш за все) для коректного розрахунку необхідного сонячного поля, для максимального виробітку !(?)
Саме про це я і хотів сказати. Такий інвертор просто буде різати потужність, бо в нього слабкий по струму вхід.

• Like
Назад
Угорі