Ви використовуєте застарілий веб-переглядач. Цей і інші сайти можуть показуватися в ньому некоректно. Вам потрібно оновити веб-переглядач або спробувати використати інший.
Добрий день, хтось користується bms jk pb2a16s20p в парі з Luxpower? вони сумісні по кан шині? На скіки я зрозумів якщо в інверторі і в бмс поставить один і той же протокол наприклад пілонтеч, то вони зконтактують один з одним.
Ні, нажаль... В мене Аксіома, то перепробував всі пункти, не підійшов жоден...
Потім натрапив в інтернеті на посібник по підключенню - і все запрацювало з першого разу!
Встановлено такий набір:
- Фотомодулі Jinko Solar 410 W 6 одиниць;
- Інвертор Luxpower SNA5000 WPV;
- АКБ Dyness B4850.
Спостерігаю, як на мене, неприємний момент. Коли зникає генерація панелей, акумулятор починає хаотично заряджатися/розряджатися. Амплітуда невелика (максимуми близько 30 Вт), але постійно. Крім того кожні 3-4 години SOC показує зниження заряду з 100% до 99% і відбувається стрибок заряджання потужністю до 260 Вт протягом кількох хвилин. Потім, коли з’являється сонце, цей хаос зникає, батарея підзаряджається і поводить себе нормально (хоча періодичні стрибки заряджання по 260 Вт зберігаються). Але, знов таки, поки не зникне сонце – потім починається знову заряд/розряд. Окрім постійного використання АКБ (за добу заряд/розряд сягав по 0,5 кВт*г) наслідком цього є постійна активність інвертора та, відповідно, його споживання «на власні потреби» 60 Вт та більше.
Заради експерименту в налаштуваннях інвертору відключив АКБ (обрав опцію No battery в налаштуваннях), і система запрацювала як належить – щойно зникає сонце, інвертор переходить в режим Bypass, прийом від мережі йде безпосередньо на живлення навантаження, «власні потреби» інвертора близькі до нуля – краса! Відповідно, як тільки з’являється сонце, все стартує як належить.
Експериментував з режимами інвертору, обмеженнями в налаштуваннях на живлення від АКБ та її заряд (за часом, напругою або SOC і т.і.) – нормального засинання батареї так і не вийшло. Доходило до того, що примусово на АКБ натискав кнопку переходу в режим очікування, батарея на деякий час засинала, інвертор клацав релешками та переходив в режим очікування (з живленням навантаження безпосередньо від мережі, встигав побачити це у додатку), але вже через кілька секунд батарея прокидається і починається те саме.
Чи є це нормальним? Як уникнути постійного зношення АКБ та змусити інвертор та АКБ «засинати», коли вони не використовуються?
в мене була та сама проблема, при спробі її вирішити самостійно шляхом оновлення прошивок, батарея розрядилася (згідне особистого кабінету в 0.) насправді вольтаж 48, але повна відсутність звязку! притому що інвертор від батаеї стартує, але не може дати потужність.
Судячи з усього, зі встановником мені дещо не пощастило - зайняли досить пасивну позицію. Таке відчуття, що всі їх зусилля зводяться до того, щоб впевнити мене, що у мене все добре. За итогом, робиться все, що завгодно, аби нічого не робити.
Зранку звернувся, щодо оновлення прошивки - день пройшов, тиша повна.
Спробував створити аккаунт інсталятора - не дає, оскільки серійний номер даталогеру вже існує.
Я не зможу самостійно зареєструвати його собі?
UPD: Через додаток підключився до інвертора напряму (до його мережі), бачу більше налаштувань, є оновлення прошивок, буду займатися трохи пізніше.
іннколи таке буває, клацяєте всі кнопочки в налаштуваннях логера, вмикаєте режим АР, і потім логер зникає з мереж, і знайти його хіба що по мак адресу в мережі до якої він приєднався, що фактично майже дуже складно, і єдиний вихід - заміна логера
іннколи таке буває, клацяєте всі кнопочки в налаштуваннях логера, вмикаєте режим АР, і потім логер зникає з мереж, і знайти його хіба що по мак адресу в мережі до якої він приєднався, що фактично майже дуже складно, і єдиний вихід - заміна логера
Встановлено такий набір:
- АКБ Dyness B4850.
Спостерігаю, як на мене, неприємний момент. Коли зникає генерація панелей, акумулятор починає хаотично заряджатися/розряджатися. Амплітуда невелика (максимуми близько 30 Вт), але постійно. Крім того кожні 3-4 години SOC показує зниження заряду з 100% до 99% і відбувається стрибок заряджання потужністю до 260 Вт протягом кількох хвилин. Потім, коли з’являється сонце, цей хаос зникає, батарея підзаряджається і поводить себе нормально (хоча періодичні стрибки заряджання по 260 Вт зберігаються). Але, знов таки, поки не зникне сонце – потім починається знову заряд/розряд. Окрім постійного використання АКБ (за добу заряд/розряд сягав по 0,5 кВт*г) наслідком цього є постійна активність інвертора та, відповідно, його споживання «на власні потреби» 60 Вт та більше.
Заради експерименту в налаштуваннях інвертору відключив АКБ (обрав опцію No battery в налаштуваннях), і система запрацювала як належить – щойно зникає сонце, інвертор переходить в режим Bypass, прийом від мережі йде безпосередньо на живлення навантаження, «власні потреби» інвертора близькі до нуля – краса! Відповідно, як тільки з’являється сонце, все стартує як належить.
Експериментував з режимами інвертору, обмеженнями в налаштуваннях на живлення від АКБ та її заряд (за часом, напругою або SOC і т.і.) – нормального засинання батареї так і не вийшло. Доходило до того, що примусово на АКБ натискав кнопку переходу в режим очікування, батарея на деякий час засинала, інвертор клацав релешками та переходив в режим очікування (з живленням навантаження безпосередньо від мережі, встигав побачити це у додатку), але вже через кілька секунд батарея прокидається і починається те саме.
Чи є це нормальним? Як уникнути постійного зношення АКБ та змусити інвертор та АКБ «засинати», коли вони не використовуються?
Встановлено такий набір:
- АКБ Dyness B4850.
Встановлено такий набір:
- АКБ Dyness B4850.
поперше в мене інвертор баче акум тільки як кислотний, хоча в мене Dyness B4850, вночі аукум не чипав а в день розряджав та заряджав подесяток разів. То коли вимикали світло акум не завжди був готовий до таких навантажень. зараз все добре.
"термін заряд розряд з 14.55 до 15.00" - то як тоді буде заряджатись акум від мережі? Бо стикнувся з такою самою проблемою як в топікстартера, при такому режимі роботи свинцеві акуми врекались за півроку. Підключив наразі 2шт Dyness B4850, але ситуація з постійним розрядом/зарядом така сама і це точно не на користь новим акумам. Сонячних панелей не маю.
Більшість інверторів живляться не від мережі 220 коли вона є а від акумулятора - тому ми часто бачимо періодичні коливання заряду 100%-99%-100% і т.д.
У мене інвертор без PV. Для мінімізації періодичних дозаряджать виставив на зарядному інвертора плаваючу напругу та напругу зберігання акумулятора рівну напрузі зарядки, у моєму випадку це 28,2 вольта, та циклічність цього процесу. Тепер інвертор при наявності мережі і повність зарядженому акумулятоі бере кілька ват і підтримує заряд акумулятора а заодно і живить себе (як би з акумулятора але цим же струмом).
Наскільки це правильно і як це вплине на акумулятор та інвертор в довгостроковій перспективі?
"В спокої акум 26.6-26,7 взагалі." - це коли він не використовується взагалі? Але у мене 4 години світло є, 4 години немає (+- відхилення) то про який стан спокою та зберігання говорити - до нього не повинно доходити.
Стосовно плаваючого заряду: кажуть що він для LiFePO4 не потрібен, а насправді?
Спробую трохки змінити параметри заряджання, щоб дати акумулятору відпочинок.
Якщо вас влаштовує постійний розряд акб при тому що є мережа , то виключайте той флоат (якщо це можливо).
Стан спокою - 26.6 - це означає що майже ніяких реакцій не відбувається, ні розряду ні заряду.
Тобто флоат підтримує стан фуллчарж от і все.
Я ставлю 27.6 щоб встиг балансир попрацювати, бо 2/4 та навіть 3/3 відключення то замало часу на заряд + балансування. Це окремий , мій випадок.
А ви як хочете так і робіть.
Теж ставив флоат=балк = 28.4 коли треба було відбалансувати батарею. Але на постійне це шкодить акумам.
Якщо вас влаштовує постійний розряд акб при тому що є мережа , то виключайте той флоат (якщо це можливо).
Стан спокою - 26.6 - це означає що майже ніяких реакцій не відбувається, ні розряду ні заряду.
Тобто флоат підтримує стан фуллчарж от і все.
Я ставлю 27.6 щоб встиг балансир попрацювати, бо 2/4 та навіть 3/3 відключення то замало часу на заряд + балансування. Це окремий , мій випадок.
А ви як хочете так і робіть.
Теж ставив флоат=балк = 28.4 коли треба було відбалансувати батарею. Але на постійне це шкодить акумам.
1) Якщо плаваючу напругу виставити 26.6:
Напруга на акумуляторі з часом просяде нижче 26.6V, бо інвертор постійно споживає струм на власні потреби. Коли напруга впаде нижче встановленого Float, інвертор знову ввімкне зарядний пристрій, щоб підтягнути її. Це призведе до постійних мікро-циклів заряду/розряду.
2) Якщо плаваючу напругу виставити 26.8-27.0:
Ця напруга трохи вища за напругу "повного спокою" літію. У цьому випадку інвертор буде брати свої 15-20 Ватт для роботи не з хімії акумулятора, а фактично з власного зарядного модуля (з мережі), підтримуючи на шині стабільні 26.8V. Акумулятор при цьому буде виступати як великий буферний конденсатор.
Шо так шо так через акум йде пульсуючий струм від інвертора. Ви просто збільшуєте його амплітуду коли піднімаєте напругу. Воно так і так схоже на роботу як великий конденсатор - як тільки відключається флоат напруга одразу стає меншою.
Просто при напрузі "спокою" не так активно деградують електроди.
Інвертор не смикає туди - сюди заряд-розряд. Він "шимить" CV на акум
На цьому сайті використовуються файли cookie, щоби персоналізувати контент і зберегти Ваш вхід у систему, якщо Ви зареєструйтеся.
Продовжуючи викристовувати цей сайт, Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie.