FAQ Рейтинг гібридних інверторів. Доповнюється та оновлюється

Ще раз продублюю своє повідомлення.Дякую всім хто відповів на попереднє.

Вітаю спільнота!Знайшов Вас на просторах інтернету і хочу спитати у "бувалих" (прошу наперед вибачення,якщо написав не в ту гілку і т.д.)
Приватний будинок на Заході України.Всі ці зими пережили з генератором,але враховуючи ціни на паливо прийшла і моя черга до встановлення ДБЖ.
Бюджет на данний момент до 2000є.Все що встиг промоніторити,то найвигідніше замовляти з нкон в Україну,а не підтримувати місцевих бариг.
Порадьте побудову ДБЖ в цьому бюджеті.
Звісно всі рекомендують Дею,але чи питаня чи варто?
Отож попрошу Вас домомогти.Критерії такі.

Гібридний інвертор 48V (1 фаза) 6 квт,а можливо 8
Батарея поки напевно одна також 5-6 квт
З весни хочу поставити панелі
Можливість зарядки батарей від генератора (на всяк випадок)
Бюджет 2к є ,то не враховуючи панелі з весни.

А ще на рахунок інвертора.Шум і т.д.не лякає,бо ця вся система буде стояти в окремому приміщенні.

Всім наперед вдячний за поради.

По функціоналу вам вистачить якісного середнячка Growatt SPF 6000 ES+ вартістю в Україні біля 25 тис, а на нкон 370є.
По АКБ все ж таки радив би, як мінімум 10 кВт*год, то й же ВІОМ, киньте пошуком. Повинні вкластися у вашу суму навіть з додатковими витратами.. ІМНО

Screenshot_20260819-113446.pngScreenshot_20260819-113438.png

Вкладення

• Screenshot_20260901-173042.png
    Screenshot_20260901-173042.png
    377,8 Кб · Перегляди: 6
  • Screenshot_20260812-174714.png
    Screenshot_20260812-174714.png
    354,9 Кб · Перегляди: 7
А якщо така зв'язка?

Growatt SPM 8000TL-HU 8kW - Гібридний низьковольтний інвертор - 839,95 EUR

Felicity FLA48171-EU - 51.2V 8.75kWh Домашня батарея -- 999,00 EUR

Як вони дружать?Дивлюсь тут в інвертора поле 3 MPPT + 16 000 Вт для батарей

Тобто з весни можна щ одну таку батарею додати +нормально панелей поставити схід/захід

Правильно я думаю,чи ні?
У кого є досвід "дружби" цих брендів?

Ще раз продублюю своє повідомлення.Дякую всім хто відповів на попереднє.

Вітаю спільнота!Знайшов Вас на просторах інтернету і хочу спитати у "бувалих" (прошу наперед вибачення,якщо написав не в ту гілку і т.д.)
Приватний будинок на Заході України.Всі ці зими пережили з генератором,але враховуючи ціни на паливо прийшла і моя черга до встановлення ДБЖ.
Бюджет на данний момент до 2000є.Все що встиг промоніторити,то найвигідніше замовляти з нкон в Україну,а не підтримувати місцевих бариг.
Порадьте побудову ДБЖ в цьому бюджеті.
Звісно всі рекомендують Дею,але чи питаня чи варто?
Отож попрошу Вас домомогти.Критерії такі.

Гібридний інвертор 48V (1 фаза) 6 квт,а можливо 8
Батарея поки напевно одна також 5-6 квт
З весни хочу поставити панелі
Можливість зарядки батарей від генератора (на всяк випадок)
Бюджет 2к є ,то не враховуючи панелі з весни.

А ще на рахунок інвертора.Шум і т.д.не лякає,бо ця вся система буде стояти в окремому приміщенні.

Всім наперед вдячний за поради.
А что тут выдумывать. Не сочтите за рекламу, в качестве примера цены на текущий момент с сайта экодрайв:
1) Аккумулятор HinaESS by Luxpower POWERGEM 51,2V/100Ah - 36 990‍ грн. (Берем 2 штуки для инвертора, одной маловато для 6кВт инвертора)
2) Гибридный инвертор LUXPOWER SNA6000 WPV, 48 В, 6 кВт - 24 990‍ грн.
Итого 98 970 грн. - в 2к евро влазите со свистом

А тут вам и порт для генератора и 2 PV входа

А якщо така зв'язка?

Growatt SPM 8000TL-HU 8kW - Гібридний низьковольтний інвертор - 839,95 EUR

Felicity FLA48171-EU - 51.2V 8.75kWh Домашня батарея -- 999,00 EUR

Як вони дружать?Дивлюсь тут в інвертора поле 3 MPPT + 16 000 Вт для батарей

Тобто з весни можна щ одну таку батарею додати +нормально панелей поставити схід/захід

Правильно я думаю,чи ні?
У кого є досвід "дружби" цих брендів?
Батарея має бути в два рази більша по потужності від інвертора, якщо інвертор на 8 кіловат, то батарея має бути мінімум 16 і вище, ось нещодавно вийшло відео про гроват який попав в ремонт, подивіться цей детектив, спеціаліст каже що у гровата схемотехніка побудована як у дешевого інвертора павервмер, як я зрозумів по відео і опису, працював гроват від сонця перебилися дроти від акб відвал акб і інвертор пошкодився сильно, пробило транзистори і процесор пошкодило, у підсумку людина потратила кошти на цей гроват який згорів, а потів в кінці всього цього діла людина ще раз потратилася і взяла вже провірену часом дею:

Останнє редагування:
Батарея має бути в два рази більша по потужності від інвертора, якщо інвертор на 8 кіловат, то батарея має бути мінімум 16 і вище, ось нещодавно вийшло відео про гроват який попав в ремонт, подивіться цей детектив, спеціаліст каже що у гровата схемотехніка побудована як у дешевого інвертора павервмер, як я зрозумів по відео і опису, працював гроват від сонця перебилися дроти від акб відвал акб і інвертор пошкодився сильно, пробило транзистори і процесор пошкодило, у підсумку людина потратила кошти на цей гроват який згорів, а потів в кінці всього цього діла людина ще раз потратилася і взяла вже провірену часом дею:
По-перше: Попробуйте так перебити дроти, як на відео (Сверлили стіну, запороли пучок вхід/вихід/сонячні поля.) на Деї, також нічого доброго не вийде ..
По-друге, щодо пошкодження процесора багато питань..?

Та воно не розуміє шо меле. Батарея повинна видавати струм який є піковий для інвертора, а не потужність інвертора - ємність х 2.
16кВт одна батарея має дозволений струм зазвичай 150А що є 8кВт потужності з батареї - тобто для інвертора 6кВт ще проходить більш менш, а для 8 - ні.
Роблять паралельне з'єднання менших - це дає дозволений струм більше, ніж одна велика.

Я двічі наступив на граблі (по своїй неуважності/дурості) зі своїм Anenji 11W - під час заряду порядку 80 А випадково рубанув батарею, там в паралель були три батареї, забув кабель звʼязку вимкнути. Нічого не сталось, Висвітило помилку, ввімкнув батареї, поїхало далі. Ясно що такого робити неможна. Ну вже зробив, то чого не спробувати на ходу підключити батареї ? :rolleyes: Мережа була включена, працював тільки від сонця. Також було що інвертор робив - мережа+сонце, але без АКБ, поки переробляв кабелі, теж все прекрасно працювало.
По батареям, згоден, краще не знущатись з маленькою батарейкою. Для батарейки в 7.5 кВт (ті що у мене), максимальний струм розряду 100А, а рекомендований не більше 75А. Ну на такому далеко не заїдеш. Так в інверторах можна виставити струм розряду, вище якого інвертор не дасть мучити АКБ, і вбереже від відвалу АКБ, по захисту BMS. Але це буде дуже не зручно, так експлуатувати інвертор.

По-перше: Попробуйте так перебити дроти, як на відео (Сверлили стіну, запороли пучок вхід/вихід/сонячні поля.) на Деї, також нічого доброго не вийде ..
По-друге, щодо пошкодження процесора багато питань..?
Коментарі під відео я не читав, людина на відео конкретно нічого не говорила про дроти, але сказала що по батареї видало помилку, от я і подумав про перебиті дроти від батареї, між батареєю і інвертором товсті дроти, але їх теж можна перебити, тут вже тільки залежить чим. І мова тут про інше, що цей гроват є не дешевим пристроєм, а схемотехніка взята від дешевого павервмер і скопійована у дешевих інверторів що є дивним рішенням цієї контори, ця людина по ремонтах вже із багато річним досвідом 20-25 років наскільки я памятаю, тому і написав що гроват не малих грошей коштує, але всередині такий сюрприз, у цієї людини є на каналі декілька відео деї ремонт, ось декілька вам скину, дві частини вітряк зробив перенапругу по лінії сонця коли був буревій, в третьому відео теж вітряк наробив проблем після буревію але вже там пряцював через якийсь перетворювач по лінії батареї, автор каналу доповнює інформацію в описі під відео, подивіться яка нафарширована дея і вона ці кошти не просто так бере і не копіювала дешеві інвертора, а гроват не дешево коштує і при цьому схемотехніку скопіпастив у дешевих інверторів, і нафарширований гроват всередині так собі слабенько. І ще додам, в деї багато різних захистів, і як би повела себе дея при такій ситуації що сталася з гроватом ви не знаєте і я теж, можимо тільки гадати, або може хоче хтось зробити краш тест)

1788441348257.png

Останнє редагування:
Я двічі наступив на граблі (по своїй неуважності/дурості) зі своїм Anenji 11W - під час заряду порядку 80 А випадково рубанув батарею, там в паралель були три батареї, забув кабель звʼязку вимкнути. Нічого не сталось, Висвітило помилку, ввімкнув батареї, поїхало далі. Ясно що такого робити неможна. Ну вже зробив, то чого не спробувати на ходу підключити батареї ? :rolleyes: Мережа була включена, працював тільки від сонця. Також було що інвертор робив - мережа+сонце, але без АКБ, поки переробляв кабелі, теж все прекрасно працювало.
По батареям, згоден, краще не знущатись з маленькою батарейкою. Для батарейки в 7.5 кВт (ті що у мене), максимальний струм розряду 100А, а рекомендований не більше 75А. Ну на такому далеко не заїдеш. Так в інверторах можна виставити струм розряду, вище якого інвертор не дасть мучити АКБ, і вбереже від відвалу АКБ, по захисту BMS. Але це буде дуже не зручно, так експлуатувати інвертор.
Доброго дня, вам пощастило, тому що ваш інвертор автономний, він може працювати без батареї, мозги які кирують транзисторами живляться від мережі і швидко парканули транзистори, але всерівно краще таке не робити як ви зробили, бо мало щось піде не так, добре що була підімкнена мережа, бо якби ви це зробили при відімкненій мережі, скоріш за все сталася би біда, бо раніше дбж інвертора були які без акб не працювали і при відвалі акб горіли, тепер не всі але багато роблять інверторів автономними які живлять мозги керування від батареї і мережі, не знаю чи вже роблять щоби і від сонці живили ці мозги керування які кирують транзисторами, можливо так а можливо ще ні, з часом все вдосконалюють, але краще такі експеременти не робити з акб ітд.

Щодо АКБ, то так, потрібно все правильно розраховувати інвертор АКБ потужність споживачів ітд ітд, в мережі вже є досвід багатьох людей як можна використовувати ліферо щоби вони подовше слугували струм заряду розряду напруги розряду заряду ітд, і є інфа як не можна їх використовувати, і при яких умовах експлуатації ці АКБ ліферо швидко деградують, це те саме що з людиною, дай людині багато мішків вагою на 20-25 Кг і людина жваво їх понесла один за одним і дай людині багато мішків на 100-150 Кг, далеко людина з такими мішками не зайде і ще пошкодить собі здоровя, ось колись бачив інформацію, в Китаї використовують ці батареї ліферо на автобусах, в автобусах викосистовуються великі струми розряд заряд, кожних два роки їх списують,на утилізацію, бо вони вже від такої шаленої експлуатації своє відслужили, а інші китайці беруть ті батареї перепаковують в нову обгортку і продавали їх на аліекспрес, продавали це БУ сміття іншим людям, наші люди колись того собі накупували коли не було інших варіантів, такі продажі можуть і досі відбуватися на алі-експрес і в інших місцях, тому коли придбали батарею нову в провірених продавців які себе вже давно зарекомендували, використовуйте свою батарею лагідно помірно, вже навіть на батареях у пластику 12в пишуть які мають ємність до прикладу 100 ампергодин, струм заряду 0.2С 20Ампер, а розряд можна трохи більше, 0.25С-0.3С, від такого режиму роботи батареї можуть пропрацювати багато років 10-15 і навіть інколи більший термін.

Та воно не розуміє шо меле. Батарея повинна видавати струм який є піковий для інвертора, а не потужність інвертора - ємність х 2.
16кВт одна батарея має дозволений струм зазвичай 150А що є 8кВт потужності з батареї - тобто для інвертора 6кВт ще проходить більш менш, а для 8 - ні.
Роблять паралельне з'єднання менших - це дає дозволений струм більше, ніж одна велика.
Нахабний брехливий диванний експерт, залізте будь-ласка у свою будку і не вилазьте з неї, знаєте такий вислів собака лає караван іде, ви вже тут понаписували багато всякої маячні єрисі ітд по форуму, коли вам скидуєш докази показуючи ваше невіглавство, то ви одразу придумуєти іншу чергову байку і маячню ітд, у вас ніхто нічого не питався, тому повторюю вам вже багато раз, не пхайте будь-ласка свого носа туди куди вас не просять, мені здається що ви із тих людей які спеціально пишуть всяку брехню щоби Українці ще більше попадали в різні проблеми халепу і потрапляти в погані ситуації, ви часом не із-за поребрика там пишите із сторони московії, бо є вже такі випадки втікли деякі люди від війни на сторону московії і звідти ще нашим людям в мережі різними способами роблять зло і мстять, один Українець записав відео на Українській мові що свинець для резерву не підходить і він 100% правий, батареї свинцю швидко померли, і він каже на відео що буде переходити на ліферо, а в коментарях зявився якийсь москалик по москальськи написував і почав йому написувати там всяку єрись і маячню, що то погані батареї довго теж не живуть що їх потрібно обслуговавати як свинець ітд ітд, а людина все зрозуміла і відписує йому, що про яке він обслуговування написує якщо ліферо герметичні із заводу і їх не потрібно обслуговувати, і ви робите щось подібне тут на форумі в різних гілках, схаменітся і облиште те чим ви займаєтися, бо що сієте те і пожнети.

Батарея має бути більша по потужності від інвертора в два і більше раз, бо якщо той інвертор навантажать на повну, то будуть шалені струми на ту батарею, а це сильно вкорочує віку елементам, в мережі є людина із багаторічним стажем і досвідом по ліферо, людина розповідає що колись давно він теж навалював на всі гроші на свої батареї і елементи, і батареї і елементи витримували тільки 2 роки або ще менше і швидко помирали, і він шукав золоту середину і її знайшов, розряд ліферо не нижче 3.0-3.1 вольта на елемент і заряд не вище 3.45-3.47 вольта, струм заряду на батарею до 0.2С, і струм розряду на батарею до 0.3С, в нього є елементи ліферо які вже прослугували 18 років і досі ще працюють, повторюю 18-РОКІВ.

Останнє редагування:
Назад
Угорі