Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Тут він явно неправильно показує PV voltage. В якому режимі зараз працює Вампір? Якщо просто "з коробки", то там стоїть Smart Mode 1. А для PowMr потрібно встановити джамперами Smart Mode 3. То потім з'ясувалося, що PowMr якось працюють і в першому режимі, але тут в них є деякі особливості протоколу, які Вампір неправильно може показувати.

Тут він явно неправильно показує PV voltage. В якому режимі зараз працює Вампір? Якщо просто "з коробки", то там стоїть Smart Mode 1. А для PowMr потрібно встановити джамперами Smart Mode 3. То потім з'ясувалося, що PowMr якось працюють і в першому режимі, але тут в них є деякі особливості протоколу, які Вампір неправильно може показувати.
Я одразу поставив смарт моде 3

Я одразу поставив смарт моде 3
Мій косяк :( Там в PowMr по напрузі в протоколі на один символ більше. Якось я це пропустив. Баг виправив. Всім власникам PowMr качати прошивку V1.15!

Вкладення

• Screenshot_2025-03-25-09-43-23-658_com.eybond.smartclient.ess.jpg
    Screenshot_2025-03-25-09-43-23-658_com.eybond.smartclient.ess.jpg
    111,9 Кб · Перегляди: 7
  • Screenshot_2025-03-25-08-57-01-821_com.eybond.smartclient.ess.jpg
    Screenshot_2025-03-25-08-57-01-821_com.eybond.smartclient.ess.jpg
    109,4 Кб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
За напругою потрібно спостерігати прямо через застосунок Вампіра! У тому вікні, де ідуть Real Time Data. Бо коли дивитесь через логер, то маєте лаг у часі у кілька хвилин. Воно вже все помінялося, а він ще не покаже. Під час спостережень бажано щоб навантаження не стрибало. Щоб там там холодильники не вмикались і т.д.

Щось не подумав... Все просто!
Взагалі цю напругу можна розрахувати просто теоретично. Подивіться яка номінальна напруга у ваших панелей. Це якраз напруга для точки МРРТ. А далі порахуйте для усього стрінга. Оце і буде напруга МРРТ інвертора! А для Вампіра беріть на кілька вольт більше. Для приклада у мене 8шт панелей Raisen з номіналом 34.39В 34,39*8=272.12В У мого Вампіра виставлено 280В. Правда до цієї цифри я прийшов іншим шляхом :)
Там можливі ще локальні нюанси від перерізу сонячного дроту(буде різне падіння напруги) та від температури. Але як відправну цю цифру можна брати. А далі вже потроху підберете свій оптімум змінюючи на кілька вольт в той чи інший бік.

Щось не подумав... Все просто!
Взагалі цю напругу можна розрахувати просто теоретично. Подивіться яка номінальна напруга у ваших панелей. Це якраз напруга для точки МРРТ. А далі порахуйте для усього стрінга. Оце і буде напруга МРРТ інвертора! А для Вампіра беріть на кілька вольт більше. Для приклада у мене 8шт панелей Raisen з номіналом 34.39В 34,39*8=272.12В У мого Вампіра виставлено 280В. Правда до цієї цифри я прийшов іншим шляхом :)
Там можливі ще локальні нюанси від перерізу сонячного дроту(буде різне падіння напруги) та від температури. Але як відправну цю цифру можна брати. А далі вже потроху підберете свій оптімум змінюючи на кілька вольт в той чи інший бік.
Ви маєте на увазі напругу холостого ходу панелей Voc, чи під максимальним навантаженням Voltage at pmax ?

Так, Voltage at Pmax

Вкладення

• risen.jpg
    risen.jpg
    122 Кб · Перегляди: 14
Тільки то не напруга під максимальним навантаженням, то напруга при якій панель видаватиме максимальну потужність для конкретних умов. Дивіться - максимальна потужність для моїх панелей 400Вт, але для конкретного освітлення то може бути і 100, і 200Вт.

В мене 9 панелей, Voltage at Pmax 42.2, тобто я можу 385 вольт на вампірі виставити ?

Вкладення

• Screenshot_2025-03-17-12-39-12-315_ua.prom.b2c.jpg
    Screenshot_2025-03-17-12-39-12-315_ua.prom.b2c.jpg
    202 Кб · Перегляди: 5
Я там зробив ще експериментальну прошивку під PowMr V1.16. В ній враховуються особливості його протоколу в режимі PIP Solar. Нагадаю, що ці інвертори вміють працювати по двох протоколах (1 та 3). Але перший має свої особливості (не так як в інших Вольтроніків), тому Вампір некоректно відображав деякі параметри в Smart Mode 1.
Іншими словами - тепер ці інвертори теж мають коректно відображати інформацію і в режимі Smart Mode1. Цінність цього режиму в тому, що тут Вампіра можна запускати в режимі підслуховування MultiSIBControl або Solar Assistant. Будуть працювати одночасно.
Хто перевірить прошивку в себе, напишіть будь ласка результати.

Дайте інформацію щодо Anenji 11 kw ? Синхронізували вже свій пристрій з таким інвертором?

Дайте інформацію щодо Anenji 11 kw ? Синхронізували вже свій пристрій з таким інвертором?
Так, додали підтримку ще 15.03. Але поки працює тільки з першим PV входом. Оновлюйте прошивку і буде працювати.
Повна підтримка інверторів з двома входами запланована на пізніше. Там багато роботи над самим алгоритмом.

Так, додали підтримку ще 15.03. Але поки працює тільки з першим PV входом. Оновлюйте прошивку і буде працювати.
Повна підтримка інверторів з двома входами запланована на пізніше. Там багато роботи над самим алгоритмом.
тобто в майбутньому цей самий пристрій буде актуальний, лише потрбіно буде оновити прошивку і буде ПВ1 і ПВ2 враховуватись?

тобто в майбутньому цей самий пристрій буде актуальний, лише потрбіно буде оновити прошивку і буде ПВ1 і ПВ2 враховуватись?
Сподіваюсь що так, такі плани є. Але гарантій і обіцянок що це буде обов'язково реалізовано не даю, бо час воєний.

Сподіваюсь що так, такі плани є. Але гарантій і обіцянок що це буде обов'язково реалізовано не даю, бо час воєний.
з війною так, тут не знаємо де як самі будемо. Цікаво було чи саме питання в прошивці чи hardware потрібно буде міняти.

З Anengi 11kW все чудово працює,Велика вдячність автору вампіра.

• Like
Реакції: Karl
Назад
Угорі