Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Доброго дня. Трошки не розумію логіку. Якщо знімаю запобіжник по СОК, регулятор викручується на максимальне значення. При цьому зараз надлишкової енергії точно немає - йде заряд батареї. Я щось не так роблю ? Чи так повинно бути ?
Переглянути вкладення 12870
Дивіться. В моде2 Вампір орієнтується на початок розряду як критерій находження в точці МППТ. Коли інвертор заряджає батарею, в нього струм розряду буде завжди 0. Тому Вампір і буде навалювати на всю котушку. Щоб цього не було - вмикайте запобіжники. наприклад по струму заряду, або по SOC. І Вампір не буде рипатись поки йде заряд. Якщо у Вас є надлишки і під час заряду акуму, тоді ставте моде1. Там Вампір зможе працювати одночасно з зарядом.

Розряд батареї поставте замість 2 - нуль.
Загалом, сам розробник в описі цього режиму вказував, що цей режим роботи трохи під'їдає батарею.
Ну, спробую, але мій інвертор не дуже вміє в малі токи. 1А він точно не вміє. 0 чи 2 одразу. Тому за рекомендацією розробника поставив 2.

В моде2 Вампір орієнтується на початок розряду як критерій находження в точці МППТ. Коли інвертор заряджає батарею, в нього струм розряду буде завжди 0. Тому Вампір і буде навалювати на всю котушку.
Тепер зрозуміло. Тобто якщо поставити по Сок скажемо 90%, то при досягненні цієї межі Вампір почне працювати на повну. А батарея вже якось там сама хай дотягує. Головне щоб не почався розряд. Зрозуміло

Є ще питання. Є якісь адекватні SSR? Придбав те що вказано на сайті (Fortek) на 25А. Хоча як писали - там симістор на 12А. Купив до нього великий радіатор теж за посиланням ( той що 120мм) . Так от цей радіатор гріється матінко моя. Градусів 60-65. Навантаження 1.8кВт. Без радіатора ця фігня згоріла би через 20 хвилин. Може є якісь не китайські, які вже випробували? Бо для цього потрібно робити активне охолодження в шкафу.

Назад
Угорі