Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Доброго дня. Трошки не розумію логіку. Якщо знімаю запобіжник по СОК, регулятор викручується на максимальне значення. При цьому зараз надлишкової енергії точно немає - йде заряд батареї. Я щось не так роблю ? Чи так повинно бути ?
Переглянути вкладення 12870
Дивіться. В моде2 Вампір орієнтується на початок розряду як критерій находження в точці МППТ. Коли інвертор заряджає батарею, в нього струм розряду буде завжди 0. Тому Вампір і буде навалювати на всю котушку. Щоб цього не було - вмикайте запобіжники. наприклад по струму заряду, або по SOC. І Вампір не буде рипатись поки йде заряд. Якщо у Вас є надлишки і під час заряду акуму, тоді ставте моде1. Там Вампір зможе працювати одночасно з зарядом.

Розряд батареї поставте замість 2 - нуль.
Загалом, сам розробник в описі цього режиму вказував, що цей режим роботи трохи під'їдає батарею.
Ну, спробую, але мій інвертор не дуже вміє в малі токи. 1А він точно не вміє. 0 чи 2 одразу. Тому за рекомендацією розробника поставив 2.

В моде2 Вампір орієнтується на початок розряду як критерій находження в точці МППТ. Коли інвертор заряджає батарею, в нього струм розряду буде завжди 0. Тому Вампір і буде навалювати на всю котушку.
Тепер зрозуміло. Тобто якщо поставити по Сок скажемо 90%, то при досягненні цієї межі Вампір почне працювати на повну. А батарея вже якось там сама хай дотягує. Головне щоб не почався розряд. Зрозуміло

Є ще питання. Є якісь адекватні SSR? Придбав те що вказано на сайті (Fortek) на 25А. Хоча як писали - там симістор на 12А. Купив до нього великий радіатор теж за посиланням ( той що 120мм) . Так от цей радіатор гріється матінко моя. Градусів 60-65. Навантаження 1.8кВт. Без радіатора ця фігня згоріла би через 20 хвилин. Може є якісь не китайські, які вже випробували? Бо для цього потрібно робити активне охолодження в шкафу.

Ну, спробую, але мій інвертор не дуже вміє в малі токи. 1А він точно не вміє. 0 чи 2 одразу. Тому за рекомендацією розробника поставив 2.

Тепер зрозуміло. Тобто якщо поставити по Сок скажемо 90%, то при досягненні цієї межі Вампір почне працювати на повну. А батарея вже якось там сама хай дотягує. Головне щоб не почався розряд. Зрозуміло

Є ще питання. Є якісь адекватні SSR? Придбав те що вказано на сайті (Fortek) на 25А. Хоча як писали - там симістор на 12А. Купив до нього великий радіатор теж за посиланням ( той що 120мм) . Так от цей радіатор гріється матінко моя. Градусів 60-65. Навантаження 1.8кВт. Без радіатора ця фігня згоріла би через 20 хвилин. Може є якісь не китайські, які вже випробували? Бо для цього потрібно робити активне охолодження в шкафу.
Струм для вашого інвертора в моде2 ставте 2А.
По симістору. Вони всі гріються. На нормальних в відкритому стані напруга 0.7-1В. Помножте на струм 1800/230=7.8А. Маємо десь під 8Вт нагріву.

Доброго дня. Користуюсь вже деякий час. Назбирав трошки інфи. Головне - все працює :D
Не вистачає мені ПІД-регулювання за параметром напруги на АКБ. Або хоча б гістерезису. А в ідеалі - можливості більш гнучкого налаштування автоматизації процесу. Ось приклад коли обмеження впирається в напругу АКБ (54,2В). Починаються ось такі "горби".
0solar3.jpg
Теж саме буде коли всі ф'юзи тільки-тільки відкрились і положення граничні.
0solar.jpg
Ну і ще періодично Вампір дропає навантаження без видимих причин. (мал3). Я так і не зміг зловити момент коли це відбувається. Але думаю що це мій інвертор. Він періодично видає якісь абсурдні значення, наприклад 440А Ток батареї, 0% заряд, 10В напруга....Там навіть внизу скрінів є графа "отфільтровані". Це от такі значення. Вирогідно Вампір реєструє їх та реагує.
0solar2.jpg
Бойлер підключив через АВР, який автоматично перекидає навантаження. В нічний час гріється від мережі, вдень - Вампір скидає туди надлишки. В залежності від погоди, доводиться втручатися трохи в процес. Десь підкрутити значення, десь ввимнути ф'юз. Буде час, можливо через інтерфейс прилаштую якусь автоматизацію. Але ж все одне, не зможу впливати на регулювання :(

(як вкласти зображення нормального розміру? Форум робить десь 600*600 точок да до 100кб з моїх скрінов)
Додаю архів з фото, бо тут якісь огризки отримую.

Вкладення

• solar.zip
    2,2 Mб · Перегляди: 1
Останнє редагування:
Доброго дня. Виникла проблема, вампір перестав бачитись по блютузу. Працює стабільно, а от по блютузу взагалі його не видно, відключав живлення, нічого не допомогло. Підкажіть, чі можна купити у вас новий модуль блютузу, чі просто взяти в інтернеті і замінити?

Доброго дня. Виникла проблема, вампір перестав бачитись по блютузу. Працює стабільно, а от по блютузу взагалі його не видно, відключав живлення, нічого не допомогло. Підкажіть, чі можна купити у вас новий модуль блютузу, чі просто взяти в інтернеті і замінити?
Можна купити на Алі, або тут в інтернет магазинах. Обов'язково беріть версію JDY-31 з кварцем на 16МГц. Ось так він виглядає https://klmaster.com/catalog/modul-bluetooth-jdy-31-2871/

Доброго дня. Користуюсь вже деякий час. Назбирав трошки інфи. Головне - все працює :D
Не вистачає мені ПІД-регулювання за параметром напруги на АКБ. Або хоча б гістерезису. А в ідеалі - можливості більш гнучкого налаштування автоматизації процесу. Ось приклад коли обмеження впирається в напругу АКБ (54,2В). Починаються ось такі "горби".
Переглянути вкладення 12970
Теж саме буде коли всі ф'юзи тільки-тільки відкрились і положення граничні.
Переглянути вкладення 12971
Ну і ще періодично Вампір дропає навантаження без видимих причин. (мал3). Я так і не зміг зловити момент коли це відбувається. Але думаю що це мій інвертор. Він періодично видає якісь абсурдні значення, наприклад 440А Ток батареї, 0% заряд, 10В напруга....Там навіть внизу скрінів є графа "отфільтровані". Це от такі значення. Вирогідно Вампір реєструє їх та реагує.
Переглянути вкладення 12972
Бойлер підключив через АВР, який автоматично перекидає навантаження. В нічний час гріється від мережі, вдень - Вампір скидає туди надлишки. В залежності від погоди, доводиться втручатися трохи в процес. Десь підкрутити значення, десь ввимнути ф'юз. Буде час, можливо через інтерфейс прилаштую якусь автоматизацію. Але ж все одне, не зможу впливати на регулювання :(

(як вкласти зображення нормального розміру? Форум робить десь 600*600 точок да до 100кб з моїх скрінов)
Додаю архів з фото, бо тут якісь огризки отримую.
Стосовно плавного регулювання по напрузі акумулятора. За великим рахунком це справа інвертора. Треба саме його налаштувати, зоб він припиняв зарядку при конкретній напрузі чи SOC. Тоді Вампір відпрацює як треба за своїм штатним алгоритмом mode2.

Назад
Угорі