Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Wifi модуль з бмс АКБ якось же працює, не заважають один одному.
Треба з'ясувати як вони працюють. Який там арбітраж... Спробуйте таки запустити MultiSIBControl в себе. Цікаво як вона уживеться з акк. батареєю. Для цього Вам потрібен буде кабель від Вай Фай логера і ось такий конвертор https://www.aliexpress.com/item/1005005457641848.html , або інший подібний RS232<->USB

Треба з'ясувати як вони працюють. Який там арбітраж... Спробуйте таки запустити MultiSIBControl в себе. Цікаво як вона уживеться з акк. батареєю. Для цього Вам потрібен буде кабель від Вай Фай логера і ось такий конвертор https://www.aliexpress.com/item/1005005457641848.html , або інший подібний RS232<->USB
Такий підійде?

Такий підійде?
Так, має підійти. Хтось з форума вже через такий підключав.

Начебто зрозумів логіку налаштувань, сьогодні, попри хмарність і сніг, бойлер потроху гріється, забираючи не використовувану енергію від сонця.
@Karl дякую за "допилювання" софта, і взагалі, за такий потрібний пристрій!

• Like
Реакції: Karl
Як відомо, нові фічи приносять нові баги :)
Зараз робив версію прошивки з контролем CRC під новий застосунок з двома PV і виявив, що в усіх версіях з контролем CRC Вампір перестав запам'ятовувати налаштування. Після вимкнення живлення він все скидав на дефолтні значення :( Це якраз було пов'зано з використанням апаратного модуля CRC в контроллері, бо він використовувся і для EEPROM.
Баг пофіксив, оновлюйтесь і перевіряйте.

Ще додам. Новий застосунок більш коректно працюватиме у випадку коли багато битих пакетів. Він не рватиме зв'язок, а буде тільки лаятися.

Виникло ще питання - як впливає вихідна, після реле, форма сигналу на трансформаторний блок живлення?
У мене бойлер з механічним регулюванням температури, але з цифровим її індикатором. Для живлення індикатора всередині є бж 220/5В трансформаторного типу. Я на виході цього бж повісив паралельно зовнішній бж від іншої розетки, але рідний відключати не став. Трансформатор це переживе?

Виникло ще питання - як впливає вихідна, після реле, форма сигналу на трансформаторний блок живлення?
У мене бойлер з механічним регулюванням температури, але з цифровим її індикатором. Для живлення індикатора всередині є бж 220/5В трансформаторного типу. Я на виході цього бж повісив паралельно зовнішній бж від іншої розетки, але рідний відключати не став. Трансформатор це переживе?
Трансформатору нічого не буде, там іде симетрична обрізка форми. Але про всяк випадок треба подивитися чи коректно іде регулювання. Бо наче деякі симістори не дуже люблять індуктивне навантаження. Включіть режим Димера та поганяйте навантаження від 0 до 100%. І подивіться по індикації виходної потужності інвертора в застосунку. Чи змінюється вона в цих межах. Нагадаю - характеристика регулювання там нелінійна, тому 50% на виході Вампіра не означає що буде навантаження 50%. Може бути і 40%, і 60%. Головне щоб перекривався весь діапазон навантажень від 0 до 100%.

Назад
Угорі