Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

на мене, від форума більше користі
Судячи з того що в день по 3...4 сторінки набивають то можливо є сенс виокремити тему в розділ з розділенням на підтримувані марки інверторів до прикладу і перспективні для досліджень. Бо вже скоро і тут не можливо бути знайти щось не задавши це питання повторно.

Судячи з того що в день по 3...4 сторінки набивають то можливо є сенс виокремити тему в розділ з розділенням на підтримувані марки інверторів до прикладу і перспективні для досліджень. Бо вже скоро і тут не можливо бути знайти щось не задавши це питання повторно.
Насправді, як з'ясувалося, між інверторами для Вампіра не така вже й велика різниця. Відмінності тільки в протоколах (це внутрішня кухня Вампіра) і в тонкощах підключення деяких. Всю цю інформацію я найближчим часом збираюсь впорядкувати в себе на сайті. Тоді питань має стати менше. А всі інші питання носять загальний характер і все одно будуть в одній темі.
Прохання до користувачів Вампіра - напишіть тут, чи в приват. Яка повна назва вашого інвертора і на якому протоколі він запрацював з Вампіром. Бо це саме найчастіше питання до мене. Хочу викласти таблицю на сайті.

Трансформатору нічого не буде, там іде симетрична обрізка форми. Але про всяк випадок треба подивитися чи коректно іде регулювання. Бо наче деякі симістори не дуже люблять індуктивне навантаження. Включіть режим Димера та поганяйте навантаження від 0 до 100%. І подивіться по індикації виходної потужності інвертора в застосунку. Чи змінюється вона в цих межах. Нагадаю - характеристика регулювання там нелінійна, тому 50% на виході Вампіра не означає що буде навантаження 50%. Може бути і 40%, і 60%. Головне щоб перекривався весь діапазон навантажень від 0 до 100%.
Якось вкрай нелінійно регулюється. Між 60% і 100% різниці в показниках навантаження практично немає. При 40% 1800Вт бойлер вже тягне 1500-1600Вт

Якось вкрай нелінійно регулюється. Між 60% і 100% різниці в показниках навантаження практично немає. При 40% 1800Вт бойлер вже тягне 1500-1600Вт
Я писав про це на сайті. У цих реле дуже нелінійна характеристика. І вона ще й може відрізнятися від екземпляра к екземпляру. У вашому випадку є сенс поставити обмеження MAX reg. value на рівні 60%. Тоді Вампір не ходитиме вище і регування здійснюватиметься оперативніше.

Помітив, що, коли загальне навантаження досить високе, і рівень генерації теж високий, регулювання відбувається "без відключень по запобіжниках", плавно.

Насправді, як з'ясувалося, між інверторами для Вампіра не така вже й велика різниця. Відмінності тільки в протоколах (це внутрішня кухня Вампіра) і в тонкощах підключення деяких. Всю цю інформацію я найближчим часом збираюсь впорядкувати в себе на сайті. Тоді питань має стати менше. А всі інші питання носять загальний характер і все одно будуть в одній темі.
Прохання до користувачів Вампіра - напишіть тут, чи в приват. Яка повна назва вашого інвертора і на якому протоколі він запрацював з Вампіром. Бо це саме найчастіше питання до мене. Хочу викласти таблицю на сайті.
Voltronic & clones 1PV

Вкладення

• 20250409_111636.jpg
    20250409_111636.jpg
    2,5 Mб · Перегляди: 14
  • Like
Реакції: Karl
я також радив створити групу в телеграм, можна з гілками. Щоб були гілки про налаштування, прошивка, підключення, вибір обладнання ... Користувачі самі велику частину проблем допоможуть іншим вирішити.

бачу на сайті зявилася прошивка для тестувальників аненджі 11 кВт з підтримкую 2х СП, це дуже круто. Мій аненджі тільки ще в дорозі з китаю, але дуже крутий пристрій хто розуміє як його можна використовувати

бачу на сайті зявилася прошивка для тестувальників аненджі 11 кВт з підтримкую 2х СП, це дуже круто. Мій аненджі тільки ще в дорозі з китаю, але дуже крутий пристрій хто розуміє як його можна використовувати
Поки та прошивка була протестована тільки по кожному входу окремо, бо у шановного тестера є тільки один стрінг. При роботі двох стрінгів одночасно можуть вилізти якісь нові нюанси. Тому чекаємо на подальше тестування. Бажаючі можуть підключатися.

Помітив, що, коли загальне навантаження досить високе, і рівень генерації теж високий, регулювання відбувається "без відключень по запобіжниках", плавно.
Так, с запобіжниками є нюанси. Треба спостерігати за можливостями своєї системи. Наприклад, якщо у вас "хороший акумулятор", то по струму заряду-розряду можна поставити значення обмежень побільше і дозволяти Вампіру працювати, коли інвертор працює з акумулятором. Тоді короткочасні просадки будуть згладжуватись за рахунок акумулятора і загальна робота буде плавною.

Чи розглядається можливість на сайті зробити меню навігації по розділах.
Щоб не шукати в тексті опису посилання на сторінку завантаженні програми або прошивки слово "тут".
Функціонал хороший, це для зручності.

Чи розглядається можливість на сайті зробити меню навігації по розділах.
Щоб не шукати в тексті опису посилання на сторінку завантаженні програми або прошивки слово "тут".
Функціонал хороший, це для зручності.
Як раз займаюся редагуванням сайта, бо вже багато чого змінилося. Думаю за тиждень-два зробимо.
Ви праві, це теж треба буде покращити.

Двигун форума я так розумію дозволяє це робити. Можно заглянути на
Код:
https://red-forum.com/
і побачити що і як там зробленно і створити щось подібне.

Доброго дня.
Є власники powmr і вампіра?
Чи використовуєте вампір і паралельно кабель між АКБ і інвертором?

і побачити що і як там зробленно і створити щось подібне.
навіщо ускладнювати.
Там движок для великих проектів.

А тут кілька сторінок, типу візитки. Лише сформувати розділи для зручнішої навігації.

Ну і наостанок про паралельне підключення Вампіра і комп'ютера. В інтерфейсі RS232 не може бути одночасно два передавача на одній лінії. Тому передавачем залишається тільки комп'ютер. А Вампіру потрібно передавач відключити. Це можна зробити обо розрізавши перетинку на платі Вампіра. Або перекусивши дріт піні 2 у LAN дроті, який іде до Вампіра.
Шкода що не можна використовувати наявний WiFi моніторинг який в мене вже є. Це мова про інвертор SRNE HF30S80-H. Заморочуватися з підключеням до ноутбука, щось не дуже хочеться, тому що його в мене нема і місця в шафі в якій змонтований інвертор теж для цього немаю. Точності яку дає програма програма теж не дуже потрібна, мене влаштовує приблизний моніторинг. Невже ніяк не можна розвести зв'язок через трійник до Вампіра і до WiFi логера? Ящо б це було можливо, купив би Вампір без роздумів. А так виходить дилема, або бойлер з Вампіром, або моніторинг. Бойлера поки що не маю, було тільки в планах його придбати і нагрівати тільки в час нічного тарифу, а вдень коли є зайве сонце викоистовувати таймер для часткового підігріву.

1. При під'єднані через RJ45 тройник комп та вампір, кабель від інвертора до тройника стандпртний LAN на 8 жил підходить? чи краще по распіновці на 4 жили зробити?

2. Якщо невідомий протокол інвертора, я так розумію перебором перемичек треба знайти працюючий протокол. При таких "єксперементах" шкоду інвертору не нароблю?

3. Є кабель
Конвертер USB - COM Dynamode USB 2.0 A Male - 1*RS-232 кабель 1,5м, чипсет FTDI FT232RL (FTDI-DB9M-02)
Чи підійде замість вказаного перехідника у вас на сайті без кабелю?

(https://www.aliexpress.com/item/100...3368f03425dae0ca1f13a6f8a31&afSmartRedirect=y)

Шкода що не можна використовувати наявний WiFi моніторинг який в мене вже є. Це мова про інвертор SRNE HF30S80-H. Заморочуватися з підключеням до ноутбука, щось не дуже хочеться, тому що його в мене нема і місця в шафі в якій змонтований інвертор теж для цього немаю. Точності яку дає програма програма теж не дуже потрібна, мене влаштовує приблизний моніторинг. Невже ніяк не можна розвести зв'язок через трійник до Вампіра і до WiFi логера? Ящо б це було можливо, купив би Вампір без роздумів. А так виходить дилема, або бойлер з Вампіром, або моніторинг. Бойлера поки що не маю, було тільки в планах його придбати і нагрівати тільки в час нічного тарифу, а вдень коли є зайве сонце викоистовувати таймер для часткового підігріву.

Той моніторинг ніяк не можна сумістити з Вампіром, бо він опитує інвертор дуже рідко, раз в 5-10 хвилин. За такий час сонце може кілька разів за хмари сховатися. А якщо майстром поставити Вампіра, то той логер просто не зможе туди вклинитися зі своїми запитами.
Ноутбук у випадку SRNE не допоможе, бо MultiSIBControl з ними не працює. Хіба може в них якась своя фірмова програма є під це діло.
Теоретично можно сумістити SRNE з опитуванням пристроями Solar Assistant або Номe Assistant. Але там потрібно знати конкретні запити які шлють ті пристрої. Наприклад завдяки пану ТЕХНІК ми вскрили протокол запитів інверторів MUST від Solar Assistant. І тепер Вампір вміє підслуховувати коли вони працюють в парі.

Назад
Угорі