Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

1. При під'єднані через RJ45 тройник комп та вампір, кабель від інвертора до тройника стандпртний LAN на 8 жил підходить? чи краще по распіновці на 4 жили зробити?

2. Якщо невідомий протокол інвертора, я так розумію перебором перемичек треба знайти працюючий протокол. При таких "єксперементах" шкоду інвертору не нароблю?

3. Є кабель
Конвертер USB - COM Dynamode USB 2.0 A Male - 1*RS-232 кабель 1,5м, чипсет FTDI FT232RL (FTDI-DB9M-02)
Чи підійде замість вказаного перехідника у вас на сайті без кабелю?

(https://www.aliexpress.com/item/100...3368f03425dae0ca1f13a6f8a31&afSmartRedirect=y)

1. Підходить.

2.В новому застосунку 702 і з прошивками 2.хх протокол можна міняти прямо в застосунку. На сайті зараз поки нема посилання на новий застосунок, бо сайт зараз переробляється. Буде після оновлення. Тому даю посилання тут ще раз http://solarvampire.net/FW/BtControl702_4.apk
3.Теоретично підійде любий перехідник якщо не буде проблем з драйверами конкретно на вашому комп'ютері. Цей я не тестував. Мені подобаються перехідники на чипі CH340, бо з ними в мене ніколи не було проблем і Вінда сама находить до них драйвери. Наприклад для чипів CP210x інколи приходиться ставити драйвери вручну.

Кабель usb-rs232.
Драйвер встановив але все одно помилка

1744472156521.png

Вкладення

• ft232r usb driver windows 10.zip
    2 Mб · Перегляди: 0
А який USB порт? Може йому USB 3.0 не подобається? В мене якийсь з подібних девайсів не захотів на 3.0 працювати, а на 2.0 запрацював. Але той був на іншому чипі...

А Ви впевнені що там саме FT чип, що такі драйвери йому ставили?

Спробуйте на іншому компі, якщо є. Якщо й там буде те саме, то робіть рекламацію продавцю.

Спробуйте на іншому компі, якщо є. Якщо й там буде те саме, то робіть рекламацію продавцю.
Я тестував на двух пк, ситуація аналогічна.
Продавець запевняє що продав багато кабелів, і такої проблеми не було

Той моніторинг ніяк не можна сумістити з Вампіром, бо він опитує інвертор дуже рідко, раз в 5-10 хвилин. За такий час сонце може кілька разів за хмари сховатися. А якщо майстром поставити Вампіра, то той логер просто не зможе туди вклинитися зі своїми запитами.
Ноутбук у випадку SRNE не допоможе, бо MultiSIBControl з ними не працює. Хіба може в них якась своя фірмова програма є під це діло.
Теоретично можно сумістити SRNE з опитуванням пристроями Solar Assistant або Номe Assistant. Але там потрібно знати конкретні запити які шлють ті пристрої. Наприклад завдяки пану ТЕХНІК ми вскрили протокол запитів інверторів MUST від Solar Assistant. І тепер Вампір вміє підслуховувати коли вони працюють в парі.
Зрозумів. Проект цікавий, але поки що сирий. Почекаю, може хтось зможе поєднати моніторинг SRNE з Вампіром.

Так, проект цікавий.
Але в моєму випадку не працює з підключеним АКБ . Та й моніторинг віддалено не хочу втрачати, а тримати ще й постійно включений ноутбук тоже не хочу.
Тому на даний момент продаю свій комплект по адекватній ціні + реле та радіатор, кого цікавить пишіть в особисті. За проектом буду слідкувати.

Зрозумів. Проект цікавий, але поки що сирий. Почекаю, може хтось зможе поєднати моніторинг SRNE з Вампіром.
Насправді необхідність робити вибір або Вампір, або статистика виникає в першу чергу тому, що ми маємо справу з бюджетними інверторами. Теоретично можно ускладнити прилад щоб він мав кілька портів, робив арбітраж трафіка і т.д. Але тоді він коштуватиме непропорційно дорого по відношенню до такого інвертора. Тому станом на зараз для деяких інверторів нажаль треба робити вибір - або дивимось статистику, або економимо кілька гривень на електриці. А там подивимось, може щось і придумаємо.
До речі, як на мене, SRNE трохи переоцінені. По параметрах вони такі самі, як і "однокласники", а інколи і програють їм. А коштують помітно дорожче. Ну може вони страшно надійні, подивимось по статистиці у блогерів ремонтників. Періодично з цікавістю переглядаю їх ролики.

Так, проект цікавий.
Але в моєму випадку не працює з підключеним АКБ . Та й моніторинг віддалено не хочу втрачати, а тримати ще й постійно включений ноутбук тоже не хочу.
Тому на даний момент продаю свій комплект по адекватній ціні + реле та радіатор, кого цікавить пишіть в особисті. За проектом буду слідкувати.
Шкода що Ви здалися на цьому етапі. З конфліктом з батареєю було б цікаво розібратися.

Шкода що Ви здалися на цьому етапі. З конфліктом з батареєю було б цікаво розібратися.
Нажаль з вампіром більше питань чим здавалось.
Чекаю на новий кабель rs232 usb.
Поки не продав вампір, з АКБ можна буде ще поекспериментувати.

• Like
Реакції: Karl
На мою думку якось потрібно вампір з блютуз на wifi доробляти, пам'ятаю ви писали це складніше, але це необхідно.
Багатьом потрібно моніторити віддалено свій інвертор, хочя б мінімальні дані бачити.
А тримати вампір і паралельно ноутбук не всі схочуть,і думаю це стримує людей від придбання вампіра.
Бажаю проекту розвитку!!!

Назад
Угорі